Fortsätt till huvudinnehåll

"Vegankost"...

"Vegankost" bra för reumatiker skriver AB, och vegankosten ifråga innebar förutom dumheterna att utesluta animaliska produkter också den goda intentionen att stryka spannmål, bl a bröd och pasta. Förutom att det blir svårare att upprätthålla en sådan kost, så gav det att försökspersonerna fick ner kolesterolet och ökade nivåerna av anti-PC.

Förvirrad!

Jag blir för det första lite förvirrad, eftersom jag vill minnas att detta var en nyhet redan i vintras, men även för att man helt och hållet missar att de goda resultaten mycket väl kan bero på avsaknaden av artoriktig föda i form av gräsfrön/spannmål, och kanske inte så mycket att man åt vegankost? Mysko...

Nytt?

Att många av LC:arna är övertygade om att spannmål driver ner immunförsvaret och öppnar upp för just reumatism och andra autoimmuna sjukdomar är knappast något förvånande för någon.


//Zac

Kommentarer

 1. Griskött anses inte vara bra för reumatiker. Innehåller massor av skit!

  SvaraRadera
 2. Der är veganer och vegetarianer "tämligen övertygade om" Sedan så är det synd om grisarna. Köttet innehåller inte bara en massa skit. De blir behandlade som skit också grisarna alltså. Något som vegetarianer och veganer också är "tämligen övertygade om". LC: are kanske är "övertygade om motsatsen" att grisar har det bra innan de läggs upp på tallriken?

  SvaraRadera
 3. Nopp. De flesta initierade LC:are har betydligt mera invändningar emot köttindustrin än vanligt folk. Om jag så ens antytt att jag anser att köttindustrin av idag är bra så vill jag här och nu i det bestämdaste dementera det omedelbart!

  För mig själv så är det en blandning av etik och moral, hälsoperspektiv och gastronomiska aspekter.

  Jag har gång på gång försökt få min mor och far att föda upp ett par grisar hemma, men morsan vägrar - hon personifierar dem och samvetet säger därmed stopp. Det är däremot en annan sak med höns och ex får/getter. Det är synd eftersom grisen verkligen är kungen i ett småbruk, lika delar bra kött som jordbruksmaskin - helt ekologisk också! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Att griskött innehåller skit, beror inte det på att de matas med spannmål och avfall från livsmedelsindustrin? Skit in - skit ut m.a.o.

  Att journalister är okunniga om kost och ointresserade av att fundera ut sanningen är inget nytt. Kritiskt granskande finns snart bara på Uppdrag granskning. "Vi bytte ut flugsvampen mot morötter hos våra försökspersoner och alla blev friskare så det måste betyda att morötter är jättenyttigt"

  Duh!?

  SvaraRadera
 5. Ibland har jag undrat vilket helvete potatisen råkar ut för; man gräver ner den på en nivå där den bara får otäcka maskar och baggar till kompisar. Där ligger den också oskyddad mot angrepp från olika håll; rådjur, sjukdommar och insekter.

  Ägaren tar inte sitt ansvar.

  Möjligen besprutas det. Men det kan inte vara särskilt nyttigt för en potatis som precis passerar tonårsstadiet. Vem vet vilka nervbanor skadas. Skador för resten av livet.

  Och så slits den upp i ljuset, med synnervsskador som följd. Och slängs i kokande vatten.

  Usch - det är lite otäckt. Inte behandlar man grisarna så illa..eller?

  SvaraRadera
 6. Det mest effektiva man kan göra för att djuren skall få det bättre är att så fort det är möjligt välja det alternativ i butiken där djuren behandlats bäst, eftersom vi lever i en marknadsekonomi påverkar man effektivast via marknadens regler.

  Det sämsta man kan göra är att bara fortsätta titta på prislappen.

  De näst sämsta man kan göra är att sluta äta kött, för då är man inte längre med och påverkar uppfödare och slakterier, de skiter högaktningsfullt i veganer. Skulle man dessutom lyckas övertyga alla att bli veganer skulle alla djur vi äter utrotas, och även den del vilda djur som konkurerar med oss om maten. Jag upprepar, ett antal i dag talrika djurarter skulle alltså utrotas! Inte bara enstaka individer utan arterna som helhet.

  De djurarter vi oftast äter har en sak gemensam och det är att de är flockdjur, sådana brukar av instinkt offra individen för att rädda gruppen. Det är precis vad de gör i vår tjänst, de offrar individer för att arten skall bli framgångsrik.

  SvaraRadera
 7. badgear
  Jo stackars potatisar. De kanske får psykiska problem för resten av livet:)

  För mig är allt uppbygt av energi. Potatis och gris som allting annat. Men jag för in en själslig aspekt i allt, när jag resonerar. Så grisen som har ögon, som för mig speglar själen blir svårare att äta en potatisen. Men jag skuldbelägger ingen här inne. Äter ju själv räkor ibland, för det är ju så djäkla gott! För mig har grisen kommit längre i utvecklingskedjan och uppfattar, lider och förnimmer mer. När de ska till slakt t.ex. "skriker" de rakt ut i panik. De känner på sig vad som ska hända inbillar jag mig.

  Potatisen är lite tystlåtnare liksom moroten. Men de kanske uppfattar mer än vad vi tror. Vad vet vi människor egentligen? Vi kan skratta bort saker. Men vad vet vi? Djuren kommunicerar telepatiskt det är jag tämligen säler på. Djurkommunikatörer finns både duktiga och mindre duktiga. Potatiskommunikatörer.. nej det finnas ju inte:)... ännu;)

  maxig
  Jag vet inte om det stämmer. Men det har ju pratats en del om toxiner (gifter) i griskött. Man läser ju som vegetarian böcker av "experter" som förespråkar vegan, vegetarisk kost. Ni LC are läser förstås det som "Passar er" Precis som jag gör. Griskött just är ingen höjdare i de flesta veg. kretsar. Frukt är ingen höjdare bland LC:are. Samma sak! Sedan så äter vi vegetarianer inte flugsvamp:) Fördomar? "Duh!?"

  Kenneth
  Jag tycker inte att alla ska bli veganer. Djuren behöver inte utrotas alls... Kossor ger mjölk, Får ger ull m.m. De ger oss inte bara kött. Köttet tar vi. Resten är de nog med på att ge oss som mjölk t.ex.? Tycker som sakt inte att man måste sluta äta kött helt. Inre alls! Jag personligen oroar mig mera över tjuvjakt, som gör vissa djurarter utrotninghotade... Exploatering av skog som stänger av kilar, alltså djurens stråk mellan kommunerna är också väldigt oroande. Var ska djuren ta vägen till sist? Ja om man bara ser dem på tallriken, som en bit kött så kanske dessa frågor inte oroar?

  Zac
  Det där med din mor och grisar förstår jag inte alls, eller jag kanske gör det förresten. Jag äter ju räkor ibland. Vi drar alla våra egna gränser. Sedan kommer nog smaklökarna in mycket. Vi kan inte motstå det vi tycker är väldigt gott. För egen del, så tycker jag ju att veg. mat är godare.

  SvaraRadera
 8. Ursäkta stavningen:)slarvigt skrivet!

  SvaraRadera
 9. Hur skall du få mjölk från korna ifall kalvarna får leva? Då dricker ju de upp den. Det är redan väldigt svårt att få lönsamhet i anständig kohållning, tar man bort den största inkomsten, köttet, kommer det att vara en ren förlustaffär som ingen kommer att syssla med, alltså kommer korna att utrotas helt.

  För övrigt har visst potatis ögon, Povel Ramel skrev till och med en visa om det! ;-)

  Angående telepati har jag själv gjort experiment med att koppla en enkel lögndetektor till en växt i en kruka och sett reaktionen när jag skadat en annan växt i en annan kruka. Så vi får nog leva på bara mineraler i så fall, dessa har man inte ännu kunnat visa några känslor hos.

  SvaraRadera
 10. Jo Kenneth ... Jag tränar trädets QiGong, avvancerad QiGong. Träd vet när de ska huggas ner. Nu skrattar säkert många. Men det bjussar jag på. Kul att höra om ditt experiment. Det är klart att växter reagerar? Likaså vatten...Det finns en tvärvetenskaplig film "What the bleep do we know" om det.

  Sedan så säger jag inte att man ska sluta äta kött. Har aldrig sagt det. Det är väl snarare ni som säger att frukt och grönt mest är av ondo? Eller? Slåss du inte med näbbar och klor för biffen? Jag missunnar ingen biffen. Men om alla skulle leva på bacon till frukost som Annika D förespråkade på TV så har man pekat ut grisen som enbart föda och inte ett djur med känslor. En bra frukost för barn skulle vara bacon...Om alla barn ansåg det. Vad skulle de anse att grisar är för något. Enbart mat för oss människor och inte ens djur. Så djävla grisigt! Ursäkta uttrycket zac!

  Därför så ska vi äta allsidigt. Inga djur ska stämplas som bäst till frukost! För bacon är djur! Det gör vi bäst om vi får vara olika. Men sedan så kommer miljöaspekter in. De får vi lyssna på och rätta oss efter. Jag gör gärna förändringar utifrån det! Kommer flertalet forskare överens så lyssnar jag!

  SvaraRadera
 11. Skall man hårddra det så tycker du tydligen att avsaknaden av animaliska ingredienser är godare... ("För egen del, så tycker jag ju att veg. mat är godare.")
  ;o)

  Jag väljer dock inte bort något alls, men jag ändrar proportionerna radikalt på mina måltider, men jag väljer faktiskt inte bort något alls... :o)

  Grisen står under oss i näringskedjan, även om det bär mig emot så är vi en topp-predator, så visst borde grisen enbart ses som mat för oss. Men vill du anlägga ett annat perspektiv på det så får du gärna göra det, men det har mycket litet att göra med respekt för andra levande varelser att göra.


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att vi ska få vara olika. Ja jag tycker vegetarisk mat är godare. Nu menar jag inte att jag inte äter Bregott på mackan för det gör jag.

  Jag har rätt att välja bort om jag vill!!! Har min fria vilja!

  Men ingen och jag upprepar ingen, har rätt att säga att grisen ska vara på frukostbordet hos samtliga. Även om det skulle vara det nyttigaste att äta till frukost. (Det är inte ens bevisat)Tvivlar på att det blir det.

  Det är ingen annan som förespråkar något så ensidigt. Har aldrig hört någon säga t.ex. att alla barn ska äta ett äpple till frukost...!.:) Eller alla barn ska äta fil med flingor....Eller en morot varje dag till frukost. Däremot så har jag hört att man ska äta varierat! Från flera håll.

  Jag hörde faktiskt med egna öron att bacon var något som barn gott kunde äta dagligen till frukost. Eller så missuppfattade jag. Grisen står under oss i näringskedjan ja. Men en del verkar tycka att den står under även andra djur i näringskedjan.

  Hur kan det komma sig, om den är så värdelös och äcklig så borde väl ingen vilja äta den. Ännu mindre varje dag?

  SvaraRadera
 13. Dessutom jo jag respekterar grisar! Lika mycket som något annat! Punkt!

  SvaraRadera
 14. Jag har väldigt stor respekt för grisar, det är därför jag försöker få tag på kött från grisar som fått leva ett så bra liv som möjligt.

  Vad är det som säger att inte grisen vet att den skall bli mat en vacker dag ifall trädet vet det?

  Det hindrar ju inte att man skall behandla den med respekt medan den lever, fram till och under slakt, och även efteråt genom att ta vara på alla delar så att så få grisar som möjligt behöver dö för att vi skall få mat.

  Jag jobbar politiskt för att försöka få ändrat reglerna så att främst små uppfödare med ett litet antal djur och bara eget foder, inget köpefoder alltså, skall få slakta på gården med t.ex. jaktvapen och sälja direkt till konsument. På det sättet minimerar man stresen inför slakt samtidigt som man får en fullgod livesmedelssäkerhet och även spårbarhet av köttet för konsumenten vilket innebär att bönderna kommer att vara väldigt noga med hygien och annat, blir en enda kund sjuk kommer det ju att sprida sig snabbt och det blir väldigt svårt att sälja sina produkter sedan.

  Samma sak med kor och får. Och hönor.

  SvaraRadera
 15. Ställer direkt på det! *tummen upp*

  Inget om pastörisering etc?


  //Zac

  SvaraRadera
 16. Generellt försöker jag få bort alla de regler som bara tillkommit för att slå ut småbönderna så att de stora djur- och spannmålsindustrierna kan ta över deras mark ivrigt påhejade av LRF.

  Bland de reglerna ingår de om pastörisering, gårdsförsäljning av mjölk och kött m.m.

  Småbönderna är rätt desillutionerade, vi inom LCHF-rörelsen borde stödja och uppmuntra dem och hjälpa till med våra röster att ge dem nytt hopp.

  Jag har själv kontakt med Thomas Gunnarsson, webmaster m.m. för föreningen NordBruk.

  http://www.nordbruk.org/

  Jag har erbjudit mig at hjälpa dem med en ny webdesign, 1979 hörde av sig och ville ha tillbaka sin...

  SvaraRadera
 17. Aj vad ont det där gjorde! Dumma Kenneth! Lura in mig på den där sidan... Nu kommer jag inte att kunna sova i natt!
  :-|

  SvaraRadera
 18. Ja, inte är den vacker. Med de färgerna borde de ha en varningssida innan man kommer in:

  "Varning - Kan orsaka migrän!"

  SvaraRadera
 19. ..och det säger du först nu... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 20. Kenneth

  Jag tycker det är jättebra att du jobbar politiskt för ändring!

  Tror visst att du är en medkännande person med djuren. Det är ju inte "veganskrikhalsar" som släpper ut minkar t.ex. som hjälper dem. De blir endast överkörda eller dör en annan grym död. De klarar inte att leva i sin rätta miljö på grund av oss människor. Vi måste ju tänka efter HUR vi bäst hjälper djuren. Har vi ställt till det, får vi rätta till det! Men på ett vettigt sätt.

  Varje år kastreras 1,5 miljoner grisar på ett oerhört blodigt och grymt sätt. Efteråt sköljs såret med desinfektionsvätska och grisen släpps tillbaka till kullen. Det eftersom vi ska få godare kött. Huva!

  Pågende forskning jobbar med alternativ. Inget får mig att tro att nuvarande regering, försäkrar sig om att satsa pengar på griskultingar. Samt på de svenska forkningsprojekten. Men jag är övetygad om, att både minkar och grisar får det bättre om miljöpartiet och även Vp får mer att säga till om. Det tar säkert sin tid. Men att de kommer att uppmärksamma detta. Jag kommer personligen att skriva en motion om detta och lämna över till Mikaela Waltersson MP. Om de vinner nästa val, kan massor av positiva saker för djuren ske. Tror att det kommer att skrivas massor av motioner i djurfrågor. Inte bara om rekommenderat minskat köttätande. Den frågan tar ändå alla partier tag i mer och mer. Både inom alliansen och vänstern. Så om köttälskare slutar upp med att tro att en röst på vänstern innebär slutet på köttätande....Då kanske vi kan hjälpa djuren både veganer, vegetarianer och LC:are. Vi resonerar väldigt lika egentligen. Bråkar bara om vad som är "nyttigast".

  SvaraRadera
 21. Det är ju ett problem med de mest högljudda veganerna och djurrättsaktivister i V och MP att de kostar partierna många röster från personer som annars skulle sympatisera med dem. Och tyvärr klarar ju inte de värsta fanatikerna att nyansera sig det minsta, och ingen annan vågar säga emot dem så de får styra mycket av agendan i partierna.

  Kan ju nämna att mp vid kongressen bara serverade vegetarisk mat, trots att en överväldigande majoritet är köttätare. Visst tycker jag att det skall finnas så bra vegetariska alternativ som möjligt för dem, men övriga skall inte behöva anpassa sig till det. I stället hade det varit ett ypperligt tillfälle att ge många chansen att få prova på lokalproducerat hängmörat gräsbeteskött och känna vilken skillnad det är på kött från djur som haft det bra.

  SvaraRadera
 22. Ja det är fel att bara servera vegetarisk mat. Jag reagerade också på detta! Men tror att folk inser att en överväldigande majoritet är kött och fiskälskare inom Mp. Då kanske det inte spelar så stor roll?

  De ville väl bara bidra till ett minskat köttätande? De flesta kanske inte är LC:are trots allt? De reagerar automatiskt inte lika hårt som dig. Du vänder på det hela och säger att de istället skulle ha fått chansen, att ha ätit kött...Tror du vegetarianer velat det då? Men jag förstår dig.
  Visst gör jag det! Båda alternativen ska förstås erbjudas. Svenskt lokalproducerat kött och ett vegetariskt alternativ, som också begrundar, hur bra det egentligen är. Då ur ett miljöperspektiv. För det vet vi ju, att det inte alltid är så bra det heller.

  Själv så hoppas jag på att alla kan enas om att Mp är bra i många sakfrågor. Det borde överväga!!! Vill vi hjälpa djuren eller inte?
  Sedan räntan Kenneth räntan!!!

  SvaraRadera
 23. Om ni inte läst boken I trygghetsnarkomanernas land av David Eberhard rekommenderar jag den!

  Han tar bl.a. upp ett avnitt om vegetarianism och hävdar att den sk disneyfieringen (unga människor får ingen verklig bild av naturen utan matas med sagor och filmer om vegetarianska hajar och stora bamsebjörnar som är bästa kompisar med små kaniner). Det ligger i den hela västerländska uppfostran att vi alla ska vara supersnälla och inte ens göra det vi människor måste göra för att överleva.

  Om naturen skapat oss för att göra på ett visst sätt bör vi förmodligen också hålla oss till det. Vegetarianism är ett tecken på ovilja att anpassa sig till naturen.

  Genom att inte äta kött påverkar man ingenting. Men genom att köpa kött där djuren fått beta fritt och slaktats på ett humant sätt uta trånga och långa transporter är man med och påverkar mest.

  SvaraRadera
 24. Bra kommentar Dessi, jag brukar uttrycka det som att "peka med plånboken".

  Genom att sluta äta kött så minskad du försäljningen och därmed marginalerna - således svarar branchen med att pressa marginalerna ytterligare. Och vad det innebär förstår nog alla vuxna... Men om du istället flyttar över dina inköp till bättre kött, så visar du branschen vad du premierar, vad du tycker är viktigt. Och eftersom vi lever i en utsatt marknadsekonomi - bra! - så kommer också producenterna att leverera det som kunden efterfrågar;

  etiskt naturbetande kött.

  Det är bra för oss, för djuren, för producenterna och slutligen också för miljön...


  //Zac

  SvaraRadera
 25. Väldigt konstiga resonemang!
  "etiskt naturbetande kött"
  kan kött beta? Det har jag aldrig upplevt eller sett. Är det bra för djuren???

  Ert resonemang låter mest som ett försvarstal!
  Ät gärna kött! men varför inte låta andra göra andra val? Varför ett sådant motstånd mot den fria viljan? Varför sätter ni er över andras val?

  Ovilja att anpassa sig till naturen. Jo om vi TROR att vi är djur så visst. Om vi har lämnat djurstadiet och övergått till människostadiet med allt mer utvecklad mentalvilja, så blir saken annorlunda. Då kan vi TÄNKA ut vad vi vill stoppa i magen. Det behöver nödvändigtvis inte vara kött.

  Om jag t.ex. tänker att bönor och linser kan ersätta kött så stoppar jag väl inte en saftig biff i munnen :) För mig personligen så vänder det sig i magen av bara tanken. En biff = ett djur vilket jag ser som en livsform som har kommit ganska långt i sin medvetenhetsutveckling. Så pass långt så att vissa jämför oss med djur och säger att vi är djur. Är kannibalism okej? Varför inte äta varandra vi "djur". Varför sätter vi oss över andra djur. Vi kan ju snaska på varandras skinkor? Låt våra skinkor beta i det fria ;)

  Men det är klart om alla bara tittar till sig själva och försvarar sina privata individuella val så existerar ingen mångfald utan KANSKE bara....enfald?

  SvaraRadera
 26. Hur skall du få mjölk från korna ifall kalvarna får leva? Då dricker ju de upp den. Det är redan väldigt svårt att få lönsamhet i anständig kohållning, tar man bort den största inkomsten, köttet, kommer det att vara en ren förlustaffär som ingen kommer att syssla med, alltså kommer korna att utrotas helt.

  För övrigt har visst potatis ögon, Povel Ramel skrev till och med en visa om det! ;-)

  Angående telepati har jag själv gjort experiment med att koppla en enkel lögndetektor till en växt i en kruka och sett reaktionen när jag skadat en annan växt i en annan kruka. Så vi får nog leva på bara mineraler i så fall, dessa har man inte ännu kunnat visa några känslor hos.

  SvaraRadera
 27. Der är veganer och vegetarianer "tämligen övertygade om" Sedan så är det synd om grisarna. Köttet innehåller inte bara en massa skit. De blir behandlade som skit också grisarna alltså. Något som vegetarianer och veganer också är "tämligen övertygade om". LC: are kanske är "övertygade om motsatsen" att grisar har det bra innan de läggs upp på tallriken?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n