Fortsätt till huvudinnehåll

S tappar snabbar och snabbare

Är det så konstigt att det går så dåligt för S och de Rödgröna?
De har ett samarbete som bygger på att man skjuter alla svåra frågor på framtiden, att man lovar ökade bidrag till alla och enär (brer de på ytterligare så är det risk för att de åtalas för mutbrott misstänker jag!).
Till detta har de en omvärld som sprungit förbi Socialdemokratin redan för 25-30år sedan. Vågar jag ens nämna att de kvoterat in en oerhört svag och slarvig kvinnlig ledare i dessa tider också?

Har svenskarna vaknat?

Har opinionen insett att det inte går att leva på löften, att Alliansen faktiskt har levererat en oerhört stark ekonomi under sin tid och under en ekonomisk svacka som fått åtskilliga större och starkare länder att svaja betänkligt?
Ser svenskarna igenom tomma löften och svartmålningarna? Har äntligen svenskarna insett att vi faktiskt riskerar att få in kommunister i regeringen, kommunister som redan nu tydligen formar delar av utrikespolitiken för de Rödgröna?

Dags för förnyelse!

Jag tror och hoppas på att de Rödgröna får rejält med stryk i valet, jag hoppas också att S kanske också blir andra största parti samtidigt. Om dessa två grundpelare som S byggt synen på det egna partiet, politiken och landet rasar så tror jag att det blir omöjligt att motarbeta reformationer och en återuppbyggnad av en mer modern och verklighetsförankrad politik.

Är vi redo för en kvinnlig statminister?

Givetvis är vi det. Men hon skall placeras där enbart på sina meriter och sina personliga egenskaper - inte för att hon väljs framför någon annan för att hon råkar ha äggstockar i kroppen!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  AB1, DN123456, SvD123, Ex1234

Kommentarer

 1. I Sverige mörkas en speciell debatt av media samt av politikerna, då det finns obehagliga sanningar man vill mörka - en tickande bomb. Etablissemanget vill också tysta ner denna debatt då man ogillar nya partier som exempelvis SD, vad ett nytt parti riksdagen skulle kunna röra om och ifrågasätta vad partierna har sysslat med de sista 20 åren.
  I Norge tar man debatten och det är en tidsfråga innan "Berlinmuren" faller även i Sverige. Man ska inte behöva kallas för rasist för att man ifrågasätter invandringen, integreringen, bidragsförsörjningen.

  Jag röstade på Moderaterna i förra valet. Det står jag för, och jag står för mina åsikter att vi måste börja debattera för den största klart enskilda företeelsen som kommer fortsätta förändra Sverige de närmaste åren, nämligen invandringen och integreringen.
  Tror du själv att vi svenskar som har mer invandrare mer capita än i Norge, att vi har andra åsikter än norrmännen? Debatten kan börja.

  Norrmännen anser i en nyligen gjord undersökning, gjord av norsk myndighet;
  - Drygt hälften anser att Norge inte bör släppa in fler invandrare.
  - En av två menar att integrationen av invandrare fungerar dåligt.
  - Invandring och integration uppfattas av många som en av de viktigaste samhällsfrågorna.
  - Åtta av tio menar att invandrare själva har ansvar för att bli integrerade.
  - Mer än hälften menar att regeringens ansträngningar i integrationsarbetet är otillräckliga.
  - Viktiga kriterier för att vara integrerad anses vara kunskaper i norskkunskaper och försörjningsförmåga.
  - Mycket få är helt utan kontakt och väldigt få har en stor kontaktyta med invandrare.
  - 80 procent bor i bostadsområden där det finns få eller inga invandrare, och endast fyra procent bor i områden där hälften eller mer är invandrare.
  - De flesta vill inte sina barn gå till skolan med en hög andel elever med invandrarbakgrund.
  - Runt sex av tio är helt eller delvis mot kvinnor bära hijab (slöja) på arbetsplatsen, i skolan och som anställda av stat eller kommun, och nästan fyra av tio är helt eller delvis mot användningen av hijab på gatan.
  - De flesta anser att "de norska värderingar" skiljer sig mycket från icke-västerländska invandrare, medan fyra av tio anser att de norska värdena hotas som en följd av invandring.


  KÄLLA: Integration Barometer 2009

  SvaraRadera
 2. Helt korrekt, John.
  Ditt inlägg besparade mig en lång uppsats..
  //WR

  SvaraRadera
 3. ....och ett kort tillägg som föll bort:
  Jag är INTE helsvensk...
  //WR

  SvaraRadera
 4. Det största problemet är att det är politiskt inkorrekt att vilja begränsa invandringen, annars tror jag det skulle pratas mycket mer om det.

  Man ska också tänka på att det handlar om att begränsa, inte stoppa, men att ta emot så mycket folk att det påfrestar både ekonomin och medborgarna är inte hållbart i längden.

  SvaraRadera
 5. Invandrarfrågan är viktig för Sahlin tror jag. Både privat och även yrkesmässigt.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Det största problemet är att det är politiskt inkorrekt att vilja begränsa invandringen, annars tror jag det skulle pratas mycket mer om det.

  Man ska också tänka på att det handlar om att begränsa, inte stoppa, men att ta emot så mycket folk att det påfrestar både ekonomin och medborgarna är inte hållbart i längden.

  SvaraRadera
 7. ....och ett kort tillägg som föll bort:
  Jag är INTE helsvensk...
  //WR

  SvaraRadera
 8. Helt korrekt, John.
  Ditt inlägg besparade mig en lång uppsats..
  //WR

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv