5 juni 2010

S tappar snabbar och snabbare

Är det så konstigt att det går så dåligt för S och de Rödgröna?
De har ett samarbete som bygger på att man skjuter alla svåra frågor på framtiden, att man lovar ökade bidrag till alla och enär (brer de på ytterligare så är det risk för att de åtalas för mutbrott misstänker jag!).
Till detta har de en omvärld som sprungit förbi Socialdemokratin redan för 25-30år sedan. Vågar jag ens nämna att de kvoterat in en oerhört svag och slarvig kvinnlig ledare i dessa tider också?

Har svenskarna vaknat?

Har opinionen insett att det inte går att leva på löften, att Alliansen faktiskt har levererat en oerhört stark ekonomi under sin tid och under en ekonomisk svacka som fått åtskilliga större och starkare länder att svaja betänkligt?
Ser svenskarna igenom tomma löften och svartmålningarna? Har äntligen svenskarna insett att vi faktiskt riskerar att få in kommunister i regeringen, kommunister som redan nu tydligen formar delar av utrikespolitiken för de Rödgröna?

Dags för förnyelse!

Jag tror och hoppas på att de Rödgröna får rejält med stryk i valet, jag hoppas också att S kanske också blir andra största parti samtidigt. Om dessa två grundpelare som S byggt synen på det egna partiet, politiken och landet rasar så tror jag att det blir omöjligt att motarbeta reformationer och en återuppbyggnad av en mer modern och verklighetsförankrad politik.

Är vi redo för en kvinnlig statminister?

Givetvis är vi det. Men hon skall placeras där enbart på sina meriter och sina personliga egenskaper - inte för att hon väljs framför någon annan för att hon råkar ha äggstockar i kroppen!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  AB1, DN123456, SvD123, Ex1234

8 kommentarer:

 1. I Sverige mörkas en speciell debatt av media samt av politikerna, då det finns obehagliga sanningar man vill mörka - en tickande bomb. Etablissemanget vill också tysta ner denna debatt då man ogillar nya partier som exempelvis SD, vad ett nytt parti riksdagen skulle kunna röra om och ifrågasätta vad partierna har sysslat med de sista 20 åren.
  I Norge tar man debatten och det är en tidsfråga innan "Berlinmuren" faller även i Sverige. Man ska inte behöva kallas för rasist för att man ifrågasätter invandringen, integreringen, bidragsförsörjningen.

  Jag röstade på Moderaterna i förra valet. Det står jag för, och jag står för mina åsikter att vi måste börja debattera för den största klart enskilda företeelsen som kommer fortsätta förändra Sverige de närmaste åren, nämligen invandringen och integreringen.
  Tror du själv att vi svenskar som har mer invandrare mer capita än i Norge, att vi har andra åsikter än norrmännen? Debatten kan börja.

  Norrmännen anser i en nyligen gjord undersökning, gjord av norsk myndighet;
  - Drygt hälften anser att Norge inte bör släppa in fler invandrare.
  - En av två menar att integrationen av invandrare fungerar dåligt.
  - Invandring och integration uppfattas av många som en av de viktigaste samhällsfrågorna.
  - Åtta av tio menar att invandrare själva har ansvar för att bli integrerade.
  - Mer än hälften menar att regeringens ansträngningar i integrationsarbetet är otillräckliga.
  - Viktiga kriterier för att vara integrerad anses vara kunskaper i norskkunskaper och försörjningsförmåga.
  - Mycket få är helt utan kontakt och väldigt få har en stor kontaktyta med invandrare.
  - 80 procent bor i bostadsområden där det finns få eller inga invandrare, och endast fyra procent bor i områden där hälften eller mer är invandrare.
  - De flesta vill inte sina barn gå till skolan med en hög andel elever med invandrarbakgrund.
  - Runt sex av tio är helt eller delvis mot kvinnor bära hijab (slöja) på arbetsplatsen, i skolan och som anställda av stat eller kommun, och nästan fyra av tio är helt eller delvis mot användningen av hijab på gatan.
  - De flesta anser att "de norska värderingar" skiljer sig mycket från icke-västerländska invandrare, medan fyra av tio anser att de norska värdena hotas som en följd av invandring.


  KÄLLA: Integration Barometer 2009

  SvaraRadera
 2. Helt korrekt, John.
  Ditt inlägg besparade mig en lång uppsats..
  //WR

  SvaraRadera
 3. ....och ett kort tillägg som föll bort:
  Jag är INTE helsvensk...
  //WR

  SvaraRadera
 4. Det största problemet är att det är politiskt inkorrekt att vilja begränsa invandringen, annars tror jag det skulle pratas mycket mer om det.

  Man ska också tänka på att det handlar om att begränsa, inte stoppa, men att ta emot så mycket folk att det påfrestar både ekonomin och medborgarna är inte hållbart i längden.

  SvaraRadera
 5. Invandrarfrågan är viktig för Sahlin tror jag. Både privat och även yrkesmässigt.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Det största problemet är att det är politiskt inkorrekt att vilja begränsa invandringen, annars tror jag det skulle pratas mycket mer om det.

  Man ska också tänka på att det handlar om att begränsa, inte stoppa, men att ta emot så mycket folk att det påfrestar både ekonomin och medborgarna är inte hållbart i längden.

  SvaraRadera
 7. ....och ett kort tillägg som föll bort:
  Jag är INTE helsvensk...
  //WR

  SvaraRadera
 8. Helt korrekt, John.
  Ditt inlägg besparade mig en lång uppsats..
  //WR

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...