Fortsätt till huvudinnehåll

S tappar snabbar och snabbare

Är det så konstigt att det går så dåligt för S och de Rödgröna?
De har ett samarbete som bygger på att man skjuter alla svåra frågor på framtiden, att man lovar ökade bidrag till alla och enär (brer de på ytterligare så är det risk för att de åtalas för mutbrott misstänker jag!).
Till detta har de en omvärld som sprungit förbi Socialdemokratin redan för 25-30år sedan. Vågar jag ens nämna att de kvoterat in en oerhört svag och slarvig kvinnlig ledare i dessa tider också?

Har svenskarna vaknat?

Har opinionen insett att det inte går att leva på löften, att Alliansen faktiskt har levererat en oerhört stark ekonomi under sin tid och under en ekonomisk svacka som fått åtskilliga större och starkare länder att svaja betänkligt?
Ser svenskarna igenom tomma löften och svartmålningarna? Har äntligen svenskarna insett att vi faktiskt riskerar att få in kommunister i regeringen, kommunister som redan nu tydligen formar delar av utrikespolitiken för de Rödgröna?

Dags för förnyelse!

Jag tror och hoppas på att de Rödgröna får rejält med stryk i valet, jag hoppas också att S kanske också blir andra största parti samtidigt. Om dessa två grundpelare som S byggt synen på det egna partiet, politiken och landet rasar så tror jag att det blir omöjligt att motarbeta reformationer och en återuppbyggnad av en mer modern och verklighetsförankrad politik.

Är vi redo för en kvinnlig statminister?

Givetvis är vi det. Men hon skall placeras där enbart på sina meriter och sina personliga egenskaper - inte för att hon väljs framför någon annan för att hon råkar ha äggstockar i kroppen!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  AB1, DN123456, SvD123, Ex1234

Kommentarer

 1. I Sverige mörkas en speciell debatt av media samt av politikerna, då det finns obehagliga sanningar man vill mörka - en tickande bomb. Etablissemanget vill också tysta ner denna debatt då man ogillar nya partier som exempelvis SD, vad ett nytt parti riksdagen skulle kunna röra om och ifrågasätta vad partierna har sysslat med de sista 20 åren.
  I Norge tar man debatten och det är en tidsfråga innan "Berlinmuren" faller även i Sverige. Man ska inte behöva kallas för rasist för att man ifrågasätter invandringen, integreringen, bidragsförsörjningen.

  Jag röstade på Moderaterna i förra valet. Det står jag för, och jag står för mina åsikter att vi måste börja debattera för den största klart enskilda företeelsen som kommer fortsätta förändra Sverige de närmaste åren, nämligen invandringen och integreringen.
  Tror du själv att vi svenskar som har mer invandrare mer capita än i Norge, att vi har andra åsikter än norrmännen? Debatten kan börja.

  Norrmännen anser i en nyligen gjord undersökning, gjord av norsk myndighet;
  - Drygt hälften anser att Norge inte bör släppa in fler invandrare.
  - En av två menar att integrationen av invandrare fungerar dåligt.
  - Invandring och integration uppfattas av många som en av de viktigaste samhällsfrågorna.
  - Åtta av tio menar att invandrare själva har ansvar för att bli integrerade.
  - Mer än hälften menar att regeringens ansträngningar i integrationsarbetet är otillräckliga.
  - Viktiga kriterier för att vara integrerad anses vara kunskaper i norskkunskaper och försörjningsförmåga.
  - Mycket få är helt utan kontakt och väldigt få har en stor kontaktyta med invandrare.
  - 80 procent bor i bostadsområden där det finns få eller inga invandrare, och endast fyra procent bor i områden där hälften eller mer är invandrare.
  - De flesta vill inte sina barn gå till skolan med en hög andel elever med invandrarbakgrund.
  - Runt sex av tio är helt eller delvis mot kvinnor bära hijab (slöja) på arbetsplatsen, i skolan och som anställda av stat eller kommun, och nästan fyra av tio är helt eller delvis mot användningen av hijab på gatan.
  - De flesta anser att "de norska värderingar" skiljer sig mycket från icke-västerländska invandrare, medan fyra av tio anser att de norska värdena hotas som en följd av invandring.


  KÄLLA: Integration Barometer 2009

  SvaraRadera
 2. Helt korrekt, John.
  Ditt inlägg besparade mig en lång uppsats..
  //WR

  SvaraRadera
 3. ....och ett kort tillägg som föll bort:
  Jag är INTE helsvensk...
  //WR

  SvaraRadera
 4. Det största problemet är att det är politiskt inkorrekt att vilja begränsa invandringen, annars tror jag det skulle pratas mycket mer om det.

  Man ska också tänka på att det handlar om att begränsa, inte stoppa, men att ta emot så mycket folk att det påfrestar både ekonomin och medborgarna är inte hållbart i längden.

  SvaraRadera
 5. Invandrarfrågan är viktig för Sahlin tror jag. Både privat och även yrkesmässigt.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Det största problemet är att det är politiskt inkorrekt att vilja begränsa invandringen, annars tror jag det skulle pratas mycket mer om det.

  Man ska också tänka på att det handlar om att begränsa, inte stoppa, men att ta emot så mycket folk att det påfrestar både ekonomin och medborgarna är inte hållbart i längden.

  SvaraRadera
 7. ....och ett kort tillägg som föll bort:
  Jag är INTE helsvensk...
  //WR

  SvaraRadera
 8. Helt korrekt, John.
  Ditt inlägg besparade mig en lång uppsats..
  //WR

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England