Fortsätt till huvudinnehåll

Präglad på barndomen?

Mystiskt att man nu kräver att det skall finnas storblommiga kläder också för gossebarn.
Varför inte kräva storblommiga kreationer för äldre män? Eller djur, bilar eller något annat?

OZZY!!!

Själv kräver jag Ozzy på alla mina barnkläder, pojk som flick!
Jag kräver!
Eller ännu hellre tyg täckta av nakna barn. Va - nakna barn för att klä på andra barn? Hahaa! Vilken syn!

Erfarenheter

Jag har jobbat i olika typer av butiker, dock inte klädesbutiker, och i alla de fallen så har jag haft mängder med kunder som krävt just sina frukter eller sina grönsaker, sina styckdetaljer, sina leksaker, sina halsband, sina spel, sina datortillbehör - allt utifrån bara deras egna preferenser och referensramar. Att det inte finns ekonomiskt utrymme för att alla får sina behov tillfredsställda glöms ofta bort. Man är duktig på att klaga annorstädes när det är så enkelt att butikerna faktiskt vill sälja det som främst går att sälja.

Marknadsekonomi

Men SimCity2000 för Mac var ingen ekonomi i att ta hem, men hade fler och fler frågat om det så att jag känt att det finns ett underlag så hade jag givetvis tagit hem en låda Mac-spel(1993). Precis som Polarn o Pyret lär göra om det mer efterfrågas blommiga pojkkläder. Efterfrågas det inte så lär de inte heller ta hem några sådana. Enkelt och logiskt. Därför är det kanske bra när man startar ett upprop om detta - det kanske resulterar i uppmärksamhet och kanske t o m ökad efterfrågan?

Mer erfarenheter

Jag är f ö själv uppvuxen i unisexliknande dräkter, ofta bajsbruna med färgglada blommor på. Jag har kvar ett John Blund-överkast som både gör rent fysiskt ont i magen, framkallar yrsel och gör en småsugen på homosexuella erfarenheter i all sin färgprakt.

Men?

Näe, trots en uppfostran med negerdockor, blommiga tapeter, köksgeråd, bilar(!), dockor, blandade barngrupper, glättiga, fula kläder med unisexskärning och storblommigt så har jag ändå ingen som helst lust att klä barnen i storblommigt alls.
Konstigt egentligen att uppfostran formar en så starkt?

En sista sak bara...

Föreningen Forum för feministiska föräldrar, FOFF - är inte det årets bästa namn?
Oavsett min åsikt om feminismen, så är det ett sällsynt klämmigt och ovanligt roligt namn!
FOFF!

Stor humor, men månne inte lika roligt som att gå runt "i höga stilettklackar på en yta av smörpaket"... :o)

Tanja, den underbara Tanja...

- Det var en intressant diskussion men jag måste koppla ner mig nu, det är något oljud i bakgrunden.

- Jaha, är det din man som kommit ut ur sin grotta och brölar?

- Nej, det är lilla Elsa som drar ut tangentbordsknapparna på den andra datorn, jag måste verkligen sluta nu och se vad som står på.

- Vet du att alfabetet är en förskräcklig norm? Det lärde jag mig när jag gick en genuskurs i vintras. Det finns en struktur på tangentbordet där var bokstav ska veta sin plats. Det din dotter gör nu är normbrytande – hon utmanar alfabetsnormen genom att byta plats på bokstäverna – det är viktigt att du inte avbryter detta viktiga inslag i hennes utveckling! Bokstäver är, till skillnad från vad Patriarkatet vill låta påskina, fritt utbytbara mot varandra – ingen bokstav är bättre än någon annan! Känner du till att det finns statistiska undersökningar som visar att vissa bokstäver förekommer oftare än andra och att man därför kan dechiffrera kodade meddelanden där olika bokstäver bytts ut mot varandra? Om alla bokstäver förekommit lika ofta och det rådde jämställdhet i bokstavsdjungeln hade allt varit mycket bättre, säkert hade vi kunnat förhindra flera krig, eller åtminstone avsluta dem tidigare. Det ska till en kvinna att förstå detta! Jag har en väninna som är gensuvetare och hon håller på att konstruera ett bokstavsneutralt språk där alla bokstäver förekommer exakt lika många gånger i varje bok som översätts till det språket, verkligen alfabetsbrytande, varje bokstav kan ju sägas utgöra ett eget kön och hon bringar ordning i maktordningarna och plattar till talstrukturen. Låt bokstäverna byta plats så får du se hur strukturen i meningarna försvinner omedelbart – din dotter är mycket klok!

- Byta ut bokstäverna? Men hur ska då min man kunna skriva eller förstå en text skriven på den datorn?

- Förstå och förstå, här handlar det om att sätta barnet i centrum och hela tiden ha jämställdheten i åtanke. Varje barn föds i könsneutralitetens tecken och det är vi vuxna, eller närmare bestämt din man, som begränsar deras kreativa flöde och inneboende feministiska skaparkraft.

- Jaha, ja så kan det vara men nu måste jag verkligen gå ifrån, Elsa klippte just av sladden på hårtorken!

- Ser du, det går framåt! Min tvååriga dotter är för övrigt oerhört positivt påverkad av genuspedagogiken på dagis, igår fick hon ett utbrott och kastade sin leksakstraktor i golvet och var sedan aggressiv hela eftermiddagen – ett verkligt framsteg ur ett genusperspektiv! Hon tog verkligen plats om man säger så.

- Jaha är det inte trotsåldern då?

- Nejdå, det är genuspedagogiken – den gör underverk! Igår hällde hon ut rosa nagellack över spisen. Det var en feministisk protest mot kvinnans roll som kockerska och slav i det moderna Sverige. Tänk att hon redan förstått det – genuspedagogiken har verkligen påverkat hela familjen, och dagen innan det vred hon huvudet av alla sina dockor och lade dem i en kastrull på spisen, och senast i förra veckan så öppnade hon bilmotorn och dök in och stannade där i en timme, minst. Det kan ha varit en dag, vi ville ju inte störa hennes möjlighet att utvecklas bortom könsrollerna.

- Jaha, eh, är det inte farligt för ett litet barn att vistas i en bilmotor sådär?

– Nejdå, när hon kom ut var hon riktigt igång och fick ännu ett raseriutbrott och betedde sig allmänt underligt, i vilket fall betedde hon sig inte normenligt så något måste ju bilmotorn ha gjort för självkänslan. Vi tog henne till en läkare efter några dagars hosta man han kunde inte fastställa sjukdomsbild, men då sa jag stolt att hela familjen ingår i ett genusprojekt som gör att vi bryter mot normer – vi får tydligen helt nya sjukdomar också som varken män eller kvinnor tidigare haft, det måste vara de där nya könsneutrala sjukdomarna som genusvetarna lovade oss, mycket intressant! Jag undrar om det finns några feministiska botemedel eller om Patriarkatets giftpenicillin fungerar även här? Jag känner att vi i min familj är stormsteg före alla andra i jämställdhetsavseende,det är en ny era, ett nytt sätt att leva, eller dö. I vilket fall är det unikt och normbrytande och vi får en ny gratis intersektionell analys av familjens maktordningar varje vecka tillsammans med vårt horoskop! Vill du också vara med?

(Källa.)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 1. "Föreningen Forum för feministiska föräldrar, FOFF - är inte det årets bästa namn?"
  Underbart namn. Var det inte just foff-bomber Magica De Hex brukade kasta på folk för att få dem paralyserade? Hm... vilken koppling... häxor, paralysering och foff. Med foff-bomber kan man inte bara paralysera farbror Joakim för att sno hans lyckoslant, man kan paralysera hela j-vla patriarkatet till att tro att de är bittra snipfi--or :-)

  SvaraRadera
 2. Hahaa! Magica De Hex kanske rent av är feminist?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. "Tanja, den underbara Tanja..." underbart!

  SvaraRadera
 4. Hahaa! Magica De Hex kanske rent av är feminist?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n