Fortsätt till huvudinnehåll

Whitney ÄR slut!

Usch så tråkigt - in i det sista hoppades man på en envis halssjukdom eller dylikt. Men man får inse att ålder och tidvis (i alla fall enligt ryktet) mycket tungt och långvarit missbruk har dödat det sista av en magisk röst... :o(

Mer om...


Usch så hemskt!
Skrattet fastnade i halsen!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , HD1, SSv1, VT, Skånskan, DT, NT, Kuriren, Ex12, AB12, VK

Kommentarer

 1. Enligt vad jag läst så har folk gått från konserterna och hela spelningar ställts in. Var det någon på produktionsbolaget som lyssnade på henne innan de började med planeringen för turnén?

  SvaraRadera
 2. Så länge liket drar folk? Betänk Elefantmannen som fick dra folk som skelett efter sin död... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 3. sångare blir sämre, det är vanligt. för att hålla den kvalité och topp som dom här super-insatserna på toppen av karriärer visar så måste man hålla igång varje dag med sången, träna som fan och ägna varje minut åt sig själv som sångare.

  med åren av framgång, med eller utan knark, så blir man sämre helt enkelt rent tekniskt. eftersom man inte "tränar" varje dag. jon bon jovi är ett till exempel. han är inte kass idag, men ska han fixa dom gamla låtar som DÅ så måste även han agera sångare varje dag. men han är väl business man, bandledare, familjemänniska, skådis, miljonär numera liksom. och då blir det såhär.

  och jag tycker inte det är så konstigt, på något vis. DOCK, har man känslan kvar i sången trots detta icke-engagemang så är jag helt med ändå. det första jag hörde med whitney 2009 eller så, tycker jag var bra som fan. just för att där fanns mer känska, mindre teknik (mer raspig röst dessutom, vilket blev positivt). detta var såklart ett klipp på en av hennes svåraste låtar och då blir det inte konstigt heller.

  david coverdale ytterligare en. han fixar ju inte dom gamla låtarna som DÅ, men han fixar dom. på ett alternativt vis. men ännu bättre, hans nya plattor och singer/songwriter-låtar är på snudden BÄTTRE än det han är känd för. för det är raspigt, erfarenheten doftar gott och känslan finns där.

  är man ett fan av whitney för att hon tog så höga o fina toner på sina gamla powerballader så får man ju leta annat idag.

  SvaraRadera
 4. Coverdale och inte minst min gamla hjälte Ian Gillan är blott skuggor av sina gamla jag. En annan hjälte som faktiskt sjunger bättre än någonsin är Robert Plant. Av döma från hans reunion på O2 så klarade han av de höga tonerna galant - må vara att det är en enskild konsert och inte en hel, slitande turné.

  Freddie Mercury lät trummisen (Roger Taylor) ta de höga tonerna på konserterna för att rösten skull hålla hela turnén ut. Han drog iofs på för fullt själv när man filmade konserterna... ;o)

  Men Whitney har tydligen inget kvar av det som gjorde henne stor. Att hon verkar vara i riktigt dåligt skick i övrigt gör knappast pengastinna rådgivares handlande mer övertygande...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Coverdale är mycket bättre idag än förr, anser jag. Om man snackar om att sång inte bara är att gapa så högt som möjligt.

  Roger Taylor har alltid tagit högsta tonerna i Queen, ey. Men du kanske inte menar dom ALLRA högsta? :), utan Freddies höga toner?

  Men Whitney är ju just det; felet med henne just nu är att hon ens försöker vara just diva-sångerskan och passa in i den där tråkiga branschen med Mariah Carey och Barbra-stuket (Barbra är bra dock, don't pill). Tänk om Whitney istället suttit ner med lite intressanta låtskrivare, och tillsammans gjort en särgad, personlig och soft skiva med lite akustiska gitarrer, piano, vispar mm mm... DET hade blivit jäääävligt bra.

  Men nu ska folk istället döma henne som att hon inte är den hon var. Öh, näh precis... Ingen är den dom var typ :)

  SvaraRadera
 6. Håller iofs med. Problemet som de gamla legenderna har att brottas med är att man jämför dem med deras gamla material, som helst skall framföras på samma sätt. Lite svårt när man var 20 år och gapade på allt som rörde sig vid tiden... ;o)

  Gillan är väl den som lider mest av det idag. Sjukt stämbandsanstängande(!) låtar som skall framföras idag av svårt åldrade, 40 år äldre stämband. Ingen jättebra kombination - även om han låter förvånanade spänstig på 'Live at Montreux' som är 4år gammal. Sedan spelar de mycket och ofta, vilket heller inte gör underverk för rösten. Men det är tur att han finns, den gode mannen, Gillan! Har f ö alltid gillat hans lite småsjuka, surrealistiska texter... :O)

  Ang Freddie, jo - Taylor fick normalt ta Freddies höga toner under konserterna. :o)

  Av alla musikgenrer så är väl powerdivorna de alltra tråkigaste? Jag kan se bevekelsegrunder för de flesta musikyttringar, men wailande sångerskor med mycket hudexponering klarar jag bara inte av...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Coverdale är mycket bättre idag än förr, anser jag. Om man snackar om att sång inte bara är att gapa så högt som möjligt.

  Roger Taylor har alltid tagit högsta tonerna i Queen, ey. Men du kanske inte menar dom ALLRA högsta? :), utan Freddies höga toner?

  Men Whitney är ju just det; felet med henne just nu är att hon ens försöker vara just diva-sångerskan och passa in i den där tråkiga branschen med Mariah Carey och Barbra-stuket (Barbra är bra dock, don't pill). Tänk om Whitney istället suttit ner med lite intressanta låtskrivare, och tillsammans gjort en särgad, personlig och soft skiva med lite akustiska gitarrer, piano, vispar mm mm... DET hade blivit jäääävligt bra.

  Men nu ska folk istället döma henne som att hon inte är den hon var. Öh, näh precis... Ingen är den dom var typ :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: