Fortsätt till huvudinnehåll

Whitney ÄR slut!

Usch så tråkigt - in i det sista hoppades man på en envis halssjukdom eller dylikt. Men man får inse att ålder och tidvis (i alla fall enligt ryktet) mycket tungt och långvarit missbruk har dödat det sista av en magisk röst... :o(

Mer om...


Usch så hemskt!
Skrattet fastnade i halsen!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , HD1, SSv1, VT, Skånskan, DT, NT, Kuriren, Ex12, AB12, VK

Kommentarer

 1. Enligt vad jag läst så har folk gått från konserterna och hela spelningar ställts in. Var det någon på produktionsbolaget som lyssnade på henne innan de började med planeringen för turnén?

  SvaraRadera
 2. Så länge liket drar folk? Betänk Elefantmannen som fick dra folk som skelett efter sin död... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 3. sångare blir sämre, det är vanligt. för att hålla den kvalité och topp som dom här super-insatserna på toppen av karriärer visar så måste man hålla igång varje dag med sången, träna som fan och ägna varje minut åt sig själv som sångare.

  med åren av framgång, med eller utan knark, så blir man sämre helt enkelt rent tekniskt. eftersom man inte "tränar" varje dag. jon bon jovi är ett till exempel. han är inte kass idag, men ska han fixa dom gamla låtar som DÅ så måste även han agera sångare varje dag. men han är väl business man, bandledare, familjemänniska, skådis, miljonär numera liksom. och då blir det såhär.

  och jag tycker inte det är så konstigt, på något vis. DOCK, har man känslan kvar i sången trots detta icke-engagemang så är jag helt med ändå. det första jag hörde med whitney 2009 eller så, tycker jag var bra som fan. just för att där fanns mer känska, mindre teknik (mer raspig röst dessutom, vilket blev positivt). detta var såklart ett klipp på en av hennes svåraste låtar och då blir det inte konstigt heller.

  david coverdale ytterligare en. han fixar ju inte dom gamla låtarna som DÅ, men han fixar dom. på ett alternativt vis. men ännu bättre, hans nya plattor och singer/songwriter-låtar är på snudden BÄTTRE än det han är känd för. för det är raspigt, erfarenheten doftar gott och känslan finns där.

  är man ett fan av whitney för att hon tog så höga o fina toner på sina gamla powerballader så får man ju leta annat idag.

  SvaraRadera
 4. Coverdale och inte minst min gamla hjälte Ian Gillan är blott skuggor av sina gamla jag. En annan hjälte som faktiskt sjunger bättre än någonsin är Robert Plant. Av döma från hans reunion på O2 så klarade han av de höga tonerna galant - må vara att det är en enskild konsert och inte en hel, slitande turné.

  Freddie Mercury lät trummisen (Roger Taylor) ta de höga tonerna på konserterna för att rösten skull hålla hela turnén ut. Han drog iofs på för fullt själv när man filmade konserterna... ;o)

  Men Whitney har tydligen inget kvar av det som gjorde henne stor. Att hon verkar vara i riktigt dåligt skick i övrigt gör knappast pengastinna rådgivares handlande mer övertygande...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Coverdale är mycket bättre idag än förr, anser jag. Om man snackar om att sång inte bara är att gapa så högt som möjligt.

  Roger Taylor har alltid tagit högsta tonerna i Queen, ey. Men du kanske inte menar dom ALLRA högsta? :), utan Freddies höga toner?

  Men Whitney är ju just det; felet med henne just nu är att hon ens försöker vara just diva-sångerskan och passa in i den där tråkiga branschen med Mariah Carey och Barbra-stuket (Barbra är bra dock, don't pill). Tänk om Whitney istället suttit ner med lite intressanta låtskrivare, och tillsammans gjort en särgad, personlig och soft skiva med lite akustiska gitarrer, piano, vispar mm mm... DET hade blivit jäääävligt bra.

  Men nu ska folk istället döma henne som att hon inte är den hon var. Öh, näh precis... Ingen är den dom var typ :)

  SvaraRadera
 6. Håller iofs med. Problemet som de gamla legenderna har att brottas med är att man jämför dem med deras gamla material, som helst skall framföras på samma sätt. Lite svårt när man var 20 år och gapade på allt som rörde sig vid tiden... ;o)

  Gillan är väl den som lider mest av det idag. Sjukt stämbandsanstängande(!) låtar som skall framföras idag av svårt åldrade, 40 år äldre stämband. Ingen jättebra kombination - även om han låter förvånanade spänstig på 'Live at Montreux' som är 4år gammal. Sedan spelar de mycket och ofta, vilket heller inte gör underverk för rösten. Men det är tur att han finns, den gode mannen, Gillan! Har f ö alltid gillat hans lite småsjuka, surrealistiska texter... :O)

  Ang Freddie, jo - Taylor fick normalt ta Freddies höga toner under konserterna. :o)

  Av alla musikgenrer så är väl powerdivorna de alltra tråkigaste? Jag kan se bevekelsegrunder för de flesta musikyttringar, men wailande sångerskor med mycket hudexponering klarar jag bara inte av...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Coverdale är mycket bättre idag än förr, anser jag. Om man snackar om att sång inte bara är att gapa så högt som möjligt.

  Roger Taylor har alltid tagit högsta tonerna i Queen, ey. Men du kanske inte menar dom ALLRA högsta? :), utan Freddies höga toner?

  Men Whitney är ju just det; felet med henne just nu är att hon ens försöker vara just diva-sångerskan och passa in i den där tråkiga branschen med Mariah Carey och Barbra-stuket (Barbra är bra dock, don't pill). Tänk om Whitney istället suttit ner med lite intressanta låtskrivare, och tillsammans gjort en särgad, personlig och soft skiva med lite akustiska gitarrer, piano, vispar mm mm... DET hade blivit jäääävligt bra.

  Men nu ska folk istället döma henne som att hon inte är den hon var. Öh, näh precis... Ingen är den dom var typ :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv