Fortsätt till huvudinnehåll

Run like hell

Mia Jonson, 39, gav sig ut på en kort joggingtur före grillningen med familjen.
Då slog den vansinniga rottweilern till.
– Jag hörde hur det knakade i armen när hunden slet i mig. Jag var övertygad om att jag skulle dö, säger hon.
(Källa.)

Jag har alltid sagt att man är mentalt störd om man springer utan att vara jagad av någon - men detta är att gå till lite överdrift tycker jag...

Allvarligt

Men för att vara lite allvarlig så måste det vara en riktigt hemsk upplevelse. Själv har jag blivit biten ett flertal gånger, men de har bara resulterat i småblessyrer - inga stygn alltså. Det har varit när jag försökt dela på hundar som slåss och vid ett tillfälle när jag klämde på magen på vår älskade hanhund - han hade svalt en studsboll och hade enorma smärtor. Jag ville känna efter om han var svullen kring magen och då högg han mig. Enda gången han någonsin gjorde något dylik. Han klarade sig efter en operation och vi hade 10(?) underbara år med honom efteråt.

Dödsångest

Men en galen rottweilern vet jag inte om jag lyckats freda mig mot, jag som ändå är en hundvan, stor och stark karl. Det är en fruktansvärt stark och kraftig hund. Normalt sett så är de också mycket stabila, betydligt mer vakt än kamp. Lydiga och lekfulla är de generellt sett också - även om det inte verkar ha varit så mycket lek i attacken alls.

Åtala ägaren!

Men vad skall man göra för att undvika sådant här? Förbjuda alla hundar som är större än knähöjd? Munskydd på alla hundar? Jag tycker som sagt att man skall åtala ägaren för det som hunden gjort. D v s fäll ägaren som om den hoppat på kvinnan och bitit henne!
(Och nej, det är inte ägaren på bilden - försökte bara hitta en bild på någon som såg galen ut)

Tidigare skriverier

Tamhunden kommer?
100% juridiskt ansvarig!
Hundjävlar!
Ägaren skall vara 100% juridiskt ansvarig!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Titeln är givetvis från Pink Floyds låt, från det geniala albumet 'The Wall'

Läs även andra bloggares åsikter om hudn , , , , , Ex, AB

Kommentarer

 1. Det första man ska göra är att avliva hundjävlen. Sen åtala ägaren för misshandel.

  SvaraRadera
 2. Någon form av hundkörkort skulle inte vara fel. Men man borde då i första hand rikta in sig på de små hundraserna som inte skapar sensationsrubriker i media. Det är nämligen taxen och och Chihuahua’n som biter mest och oftast, se länk:

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1032531/Why-sausage-dogs-really-just-legged-fiends.html

  Rottweilern kommer inte ens med på 10 i topp-listan som mest befolkas av små hundar och hundar som normalt anses som gulliga familjehundar. Undantaget är väl Pit bull’en som kommer på 6:e plats.

  Rottisen tillsammans med andra större raser rankas som medel eller under medel vad gäller aggressivitet. Så åtgärderna bör inte primärt riktas mot dessa raser eftersom risken för skador är relativt begränsad.

  SvaraRadera
 3. Har själv små ärr längs ena hälsenan efter en chihuahua... ;o)

  Men samtidigt så kanske man skall ta hänsyn till de skador som uppkommer också när t ex en rottweiler flippar? Det är inte ett lättviktat problem.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Problemet med olika "körkort" är att de som man verkligen vill åt inte kommer att skaffa det ändå. Lite som med vanlig bil, snorungar som är ute och buskör stulna bilar kommer man inte åt ändå. Vanligt folk som tar bilen till jobbet kommer att skaffa körkort.

  Sen finns det ju exempel på "körkort" som är ett skämt, som "datakörkortet". LOL, snacka om vuxendagis att gå de kurserna.

  SvaraRadera
 5. Biter mest osv måste ju viktas mot antalet hundar i nationen. Sen kan ju ett litet bet av en knähund inte jämföras med när en "kamphund" går till full attack.

  *ber Zac fixa så siten kommer ihåg vem man är, utan att var inloggad, kör namn/webadress*

  SvaraRadera
 6. @LosKrikon: Jag tror det är webbläsaren som fuckar. Skall dock testa litet mer imorrn.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Någon form av hundkörkort skulle inte vara fel. Men man borde då i första hand rikta in sig på de små hundraserna som inte skapar sensationsrubriker i media. Det är nämligen taxen och och Chihuahua’n som biter mest och oftast, se länk:

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1032531/Why-sausage-dogs-really-just-legged-fiends.html

  Rottweilern kommer inte ens med på 10 i topp-listan som mest befolkas av små hundar och hundar som normalt anses som gulliga familjehundar. Undantaget är väl Pit bull’en som kommer på 6:e plats.

  Rottisen tillsammans med andra större raser rankas som medel eller under medel vad gäller aggressivitet. Så åtgärderna bör inte primärt riktas mot dessa raser eftersom risken för skador är relativt begränsad.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv