Fortsätt till huvudinnehåll

Önskelista inför riksdagsvalet 2010

Min högst personliga önskelista ser ut som följer:

PP in i riksdagen

Givetvis - vem skall annars stå upp för demokratiska grunder? Vem står på den lilla människans sida mot staten? Vem står som en semafor mot polisstaten? Vem vill underlätta tillgången till kultur och kunskap?

Alliansen kvar i regeringsställning

Jag tycker de gjort ett bra jobb och med tanke på den enorma ekonomiska kris som lamslagit större länder än oss, så tycker jag man kan överse med de negativa aspekter som vi fått.
Sedan är en mycket stark drivkraft att vi inte skall se Mona Sahlin som statsminister. Hon har inte de kvalitéer som krävs, och har aldrig haft dem. Att det dessutom kommer ta plats kommunister i regeringen borde göra varenda någorlunda historiebevandrad och röstberättigad livrädd... Det är ett hån mot miljoner och åter miljoner döda. Det är ett hån mot alla tidigare socialdemokratiska ledare som aldrig, aldrig någonsin skulle släppt in en kommunist till maktens grytor. Mona Sahlins förebild Olof Palme lär rotera som en jetturbin i sin grav!

KD och V ut

Extremistpartierna får gärna hamna under 4%.

SD och FI stannar utanför

Ta mitt omdöme ovan - Extremistpartierna får gärna hamna under 4% - och det gäller tiofalt för dessa två partier med liten verklighetsförankring och visioner som gränsar till det imbecilla eller i alla fall enfaldiga...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. SD kommer att komma in, men inte PP. Glöm inte att jag sagt det!

  SD är nog inte räddningen för Sverige, men de kommer att röra om i grytan allafall. Det enda jag inte gillar är att de kan tänka sig sammarbeta med sossarna, även om inte de vill sammarbeta med SD.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte kommunist men kan ändå reagera mot den kommunistskräck som målas upp. Vilket stadsskick som helst kan urarta. Det är individerna som utgör om det ska bli lyckat. Despoter finns överallt varulvar i fårakläder.

  Vad har t.ex. Lars Ohly med alla miljoner döda att göra. Han är väl en av få politiker som står upp för sina ideal. (Inte sina barns) de får stå för sina ideal...något som retar en del att han låter dem välja skola :)

  Afghanistanfrågan t.ex. nu sällar sig Sveriges tidigare förvarsminister Anders Björck (M), till skaran över dem som vill dra hem trupperna från Afghanistan. Han uttryckte i morgonsoffan på SVT för en tid sedan, att många döda kan ta fokus från valrörelsens frågor.

  Hm kan sätta fokus på att motståndarsidan och då speciellt (V) har haft rätt hela tiden menar han...? Då kan alliansen vara rökt.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Till skillnad från Anders Björck (M) så anser jag att det är bra om Afghanistanfrågan blir en valfråga.

  Kanske borde vi inte ha ivolverat oss ifrån början uttryckte sig Björck.

  Det har han förmodligen väldigt rätt i!
  Det tycker nog Lars Ohly också :) och har dessutom tyckt det hela tiden? Tänk om karln dessutom får rätt...Han som är så hemsk och ogillar export av vapen och krig.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Tror att SD troligen kommer in, och gud vet vad som händer efter det.

  SvaraRadera
 5. Sälänge den rödgröna röran inte får makten så spelar det mig ingen roll egentligne vem som vinner.

  SvaraRadera
 6. Håller med dig helt och hållet på alla punkter!

  SvaraRadera
 7. Jag kan hålla med om att jag önskar att PP kommer in i riksdagen, att KD åker ur och att SD inte kommer in.

  Men där tar det tvärstopp för min del...

  SvaraRadera
 8. SD kommer nog in! Därom råder inga tvivel
  Åsikter kan inte raderas ut. Kommer SD inte in så dyker de bara upp i en annan form.

  En sådan form KAN vara Folkpartiet. De med liberala värderingar:)

  Jan Björklund vill införa förbud mot burka i niqab. Lämpligt att gå ut med så här innan valet, för att "stoppa" SD och samtidigt öka chansen för alliansen att vinna valet?

  Vad har vi för politiker? Bekymrar det inte det minsta att delar av partiet kan komma att utgöras av egentliga SD anhängare. De byter ju inte skepnad direkt, utan bara parti. De som man vill bekämpa ja t.om. är beredd att bekämpa tillsammans med andra partier riskerar man samtidigt att locka över till sitt eget parti.

  Det är skrattretande om människor inte ser igenom detta! Som om namnet på partierna är det viktiga och inte själva innehållet...

  Jag personligen önskar att alliansen får fortsätta med SD som vågmästare. Det skulle vara intressant och förhoppningsvis så skulle saker äntligen komma upp till ytan. Då först kan vi ha en chans att ta itu med rasismen både den dolda och den öppna.

  PP TROR jag mer och mer är dagssländor som mest kommer att välja att gynna Alliansen i sista stund. Det är nog mest snack, lite kul att leka pirat ett tag? Eller står de fast vid sitt prat om integritet? Det utvisar tiden, snart är det val. Då får vi svar på hur det ser ut med den personliga integriteten dvs. att ståndaktigt våga stå upp för saker och ting. Ska bli intressant detta val.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Att lyfta en rasistiskt laddad symbolfråga, helt utan praktisk betydelse så här innan valet är en oerhört äcklig och populistisk handling. Björklund är lite av en borderline i dessa sammanhang. Glöm inte att han var en av de få som drog nytta flera gånger av stulet material från sossarnas intranät i dataintrångsskandalen.

  Han vet mycket väl att han flörtar med mörkare krafter, precis som hans föregångare. Själv tror jag, och hoppas att man förlorar många öppensinnade socialliberaler på detta.

  Äckligt.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Tror att SD troligen kommer in, och gud vet vad som händer efter det.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England