Fortsätt till huvudinnehåll

Önskelista inför riksdagsvalet 2010

Min högst personliga önskelista ser ut som följer:

PP in i riksdagen

Givetvis - vem skall annars stå upp för demokratiska grunder? Vem står på den lilla människans sida mot staten? Vem står som en semafor mot polisstaten? Vem vill underlätta tillgången till kultur och kunskap?

Alliansen kvar i regeringsställning

Jag tycker de gjort ett bra jobb och med tanke på den enorma ekonomiska kris som lamslagit större länder än oss, så tycker jag man kan överse med de negativa aspekter som vi fått.
Sedan är en mycket stark drivkraft att vi inte skall se Mona Sahlin som statsminister. Hon har inte de kvalitéer som krävs, och har aldrig haft dem. Att det dessutom kommer ta plats kommunister i regeringen borde göra varenda någorlunda historiebevandrad och röstberättigad livrädd... Det är ett hån mot miljoner och åter miljoner döda. Det är ett hån mot alla tidigare socialdemokratiska ledare som aldrig, aldrig någonsin skulle släppt in en kommunist till maktens grytor. Mona Sahlins förebild Olof Palme lär rotera som en jetturbin i sin grav!

KD och V ut

Extremistpartierna får gärna hamna under 4%.

SD och FI stannar utanför

Ta mitt omdöme ovan - Extremistpartierna får gärna hamna under 4% - och det gäller tiofalt för dessa två partier med liten verklighetsförankring och visioner som gränsar till det imbecilla eller i alla fall enfaldiga...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. SD kommer att komma in, men inte PP. Glöm inte att jag sagt det!

  SD är nog inte räddningen för Sverige, men de kommer att röra om i grytan allafall. Det enda jag inte gillar är att de kan tänka sig sammarbeta med sossarna, även om inte de vill sammarbeta med SD.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte kommunist men kan ändå reagera mot den kommunistskräck som målas upp. Vilket stadsskick som helst kan urarta. Det är individerna som utgör om det ska bli lyckat. Despoter finns överallt varulvar i fårakläder.

  Vad har t.ex. Lars Ohly med alla miljoner döda att göra. Han är väl en av få politiker som står upp för sina ideal. (Inte sina barns) de får stå för sina ideal...något som retar en del att han låter dem välja skola :)

  Afghanistanfrågan t.ex. nu sällar sig Sveriges tidigare förvarsminister Anders Björck (M), till skaran över dem som vill dra hem trupperna från Afghanistan. Han uttryckte i morgonsoffan på SVT för en tid sedan, att många döda kan ta fokus från valrörelsens frågor.

  Hm kan sätta fokus på att motståndarsidan och då speciellt (V) har haft rätt hela tiden menar han...? Då kan alliansen vara rökt.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Till skillnad från Anders Björck (M) så anser jag att det är bra om Afghanistanfrågan blir en valfråga.

  Kanske borde vi inte ha ivolverat oss ifrån början uttryckte sig Björck.

  Det har han förmodligen väldigt rätt i!
  Det tycker nog Lars Ohly också :) och har dessutom tyckt det hela tiden? Tänk om karln dessutom får rätt...Han som är så hemsk och ogillar export av vapen och krig.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Tror att SD troligen kommer in, och gud vet vad som händer efter det.

  SvaraRadera
 5. Sälänge den rödgröna röran inte får makten så spelar det mig ingen roll egentligne vem som vinner.

  SvaraRadera
 6. Håller med dig helt och hållet på alla punkter!

  SvaraRadera
 7. Jag kan hålla med om att jag önskar att PP kommer in i riksdagen, att KD åker ur och att SD inte kommer in.

  Men där tar det tvärstopp för min del...

  SvaraRadera
 8. SD kommer nog in! Därom råder inga tvivel
  Åsikter kan inte raderas ut. Kommer SD inte in så dyker de bara upp i en annan form.

  En sådan form KAN vara Folkpartiet. De med liberala värderingar:)

  Jan Björklund vill införa förbud mot burka i niqab. Lämpligt att gå ut med så här innan valet, för att "stoppa" SD och samtidigt öka chansen för alliansen att vinna valet?

  Vad har vi för politiker? Bekymrar det inte det minsta att delar av partiet kan komma att utgöras av egentliga SD anhängare. De byter ju inte skepnad direkt, utan bara parti. De som man vill bekämpa ja t.om. är beredd att bekämpa tillsammans med andra partier riskerar man samtidigt att locka över till sitt eget parti.

  Det är skrattretande om människor inte ser igenom detta! Som om namnet på partierna är det viktiga och inte själva innehållet...

  Jag personligen önskar att alliansen får fortsätta med SD som vågmästare. Det skulle vara intressant och förhoppningsvis så skulle saker äntligen komma upp till ytan. Då först kan vi ha en chans att ta itu med rasismen både den dolda och den öppna.

  PP TROR jag mer och mer är dagssländor som mest kommer att välja att gynna Alliansen i sista stund. Det är nog mest snack, lite kul att leka pirat ett tag? Eller står de fast vid sitt prat om integritet? Det utvisar tiden, snart är det val. Då får vi svar på hur det ser ut med den personliga integriteten dvs. att ståndaktigt våga stå upp för saker och ting. Ska bli intressant detta val.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Att lyfta en rasistiskt laddad symbolfråga, helt utan praktisk betydelse så här innan valet är en oerhört äcklig och populistisk handling. Björklund är lite av en borderline i dessa sammanhang. Glöm inte att han var en av de få som drog nytta flera gånger av stulet material från sossarnas intranät i dataintrångsskandalen.

  Han vet mycket väl att han flörtar med mörkare krafter, precis som hans föregångare. Själv tror jag, och hoppas att man förlorar många öppensinnade socialliberaler på detta.

  Äckligt.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Tror att SD troligen kommer in, och gud vet vad som händer efter det.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G