Fortsätt till huvudinnehåll

Är LC bara för bittra aggressiva?

Njae, tydligen inte - jag har hittat något smått unikt - en tråd där GI och LCHF diskuteras utan att det blir massa bitterhet och aggressivitet. Kanske finns det hopp om mänskligheten i alla fall. En sak att notera dock - det var väldigt mycket anekdotiska berättelser om hur LC inte fungerar i den första länken... - vad skall vi nu dra för slutsats kring det?

Min kritiska granskning

Detta kan fungera som en ingång i en liten serie där jag själv gör en kritisk röst hörd mot LC och den argumentering som tyvärr råder idag;

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. det var någon blogg som länkade dit, men jag hittar inte tillbaka. Så lite länkkärlek till denna ohittade blogg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  1. Ola L gjorde en skicklig positionering av "sin" diet (en slags soft Atkins) när han la den mellan Pauluns (Barry Sears The Zone, egentligen) GI-diet och Dr Dahlqvists LCHF och kallade den för GI. Men det är ju egentligen inte en GI diet och det gjorde nog Paulun sur, så krystade han fram sin variant som både jag och alla andra nu glömt namnet på, SISU eller vad det nu var.
    Ola har dessutom undvikit konfrontationer utan att vara småhackande och undvikande som Paulun, som i princip bara pratar om sina produkter numera.
    Applåd från en som sett en del bra marknadsföring i yrket under 25 år.
    Det där med "huvudsakligen omättade fetter" är ju ett sätt att få komma in i värmen i media på ett enklare sätt. Där har skräcken för mättat fett inte riktigt släppt, även om bevisen för dess farlighet blir allt svagare för var dag som går.
    Jag håller med dig om att hela debatten runt kost känns mer och mer tröttsam. SLV har slutat synas i debatten som nu mest handlar om smör eller ej i skolan. Jag har själv levt med LC sedan januari 98 och min kost påminner numera rätt mycket om den som Ola förespråkar, men mera mättat (fr a kokos) fett. Hälsoeffekterna har varit enorma (icke en sjukdag sedan dess) så det är ingen tvekan om att det är det våra kroppar ska ha, men de religiösa tonerna (som jag själv nog led en del av de första åren) är lite trista.

    SvaraRadera
  2. Ola L är mycket, mycket smart. Han har som du säger hela tiden valt bort konfrontationer och på så sätt också positionerat sin diet snyggt.

    Vi led nog alla av religiösa aggressiva övertoner i början. Ledsamt att se att så många som upptäckt dieten de sista åren gör likadant...


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Same shit, diffrent name.

    SvaraRadera
  4. Peter Svanberg, det här låter ganska religiöst i mina öron: "det är ingen tvekan om att det är det våra kroppar ska ha".

    Men kul att det kan diskuteras utan pajkastning. Jag tycker att det överlag är en lugnare ton i exempelvis kostdoktorns kommentatorsfält nu för tiden.

    SvaraRadera
  5. Anonym; Ja, det kanske blev lite religiöst i alla fall, det kan du faktiskt ha rätt i. Jag menade att alla varianter av LC/GI/LCHF/NCHF mm trots allt är bättre än det SLV eller SNR rekommenderar. Jag tar alltså inte religiös ställning för någon viss bokstavskombination. Du skulle hört mig i talarstolen för 10 år sen med min dunk med väl använt (omättat så klart) frityrfett och en burk ekologisk coconut oil...Där låg Påven i lä..

    SvaraRadera
  6. Hahaa, jag känner igen mig, Peter. Själv får jag minnesbilder som liknar de där svavelosande predikningarna kring alkoholen vid förbudstids-tiden... Släng in fradga så har vi antagligen en patient med rabies... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  7. Peter Svanberg: Ja, jag håller helt med dig vad gäller SLV. Å andra sidan är det nog inte så många som äter enligt SLV, utan betydligt mer och sämre än vad som rekommenderas. Samtidigt är det ju svårt att låta bli äta mer än vad man borde om man äter enligt tallriksmodellen - chokladbiten till kaffet blir närapå oemotståndlig om man precis stoppat i sig en halv tallrik pasta.

    Men vi lever ju precis som resten av världen i ett spannmålssamhälle, och att ändra på kostråden innebär i förlängningen att ändra på samhället. Vilket ju inte är det lättaste...

    SvaraRadera
  8. Anonym: Vi är helt överens, det är en jämra uppförsbacke. Och de som försvarar dagens regler (läkemedelsindustrin, livsmedelsjättarna, lantbrukslobbyn mm) har ju hyfsat med ingångar till media och bra med deg i fickan, s a s...
    Zac: Idag har jag "undervisat" en ung kille som är tränare på ett gym i kost. Han var less på att hans kunder som sliter så hårt inte får resultat. Jag poängterade att han skulle vara ödmjuk med sin kunskap. Men han var yster när han rusade iväg... Ska bli kul att se.

    SvaraRadera
  9. Hahaa, jag känner igen mig, Peter. Själv får jag minnesbilder som liknar de där svavelosande predikningarna kring alkoholen vid förbudstids-tiden... Släng in fradga så har vi antagligen en patient med rabies... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  10. Same shit, diffrent name.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!