Fortsätt till huvudinnehåll

Sexbrott, inkompetens och feminism!

Vad sjutton är det som hände egentligen?

Är min bild fel?

Julian Assange tillbringar några dagar i Sverige. Han är ung, viril och idkar tydligen umgänge med minst ett par svenska flickor. Inte samtidigt utan på två olika orter och vid två olika tillfällen.
Dessa flickor har frivilligt sex, helt utan tvång eller något annat tveksamt med Assange förstår jag.

Konsultation

Men vissa beteenden som enligt den ena flickan tyder på taskig kvinnosyn betraktas och diskuteras flickorna emellan. Dessa ringer till farbror Blå för att rådfråga om den eventuella brottsligheten i agerandet.

Högt blodtryck hos jouråklagaren

Den mottagande polisen berättar om samtalet med jouråklagare som genast går bärsärkagång. En häktningsorder utfärdas genast för våldtäkt och sexuellt ofredande. Och på den högsta tänkbara misstankegraden.

Fundering

Här kan man stanna och fundera lite om precis vad det är som kommit fram som utgör en sådan övertygande bevisning?

Grovt tjänstefel?

Expressen får nys om historien och kontaktar jouråklagaren som bekräftar att det handlar om Julian Assange. Detta borde stå klart för de flesta att handlandet från jouråklagaren när hon bryter sekretessen på detta sätt helt enkelt gör tjänstefel. Ganska grovt tycker jag också, men det är min åsikt.

Utvärdering av jouråklagarens beslut

Utan att något nytt framkommer i fallet, så belägras åklagarna och twitter, bloggar och övriga internet goes freak över de oerhörda anklagelserna. Den ordinarie åklagaren tittar på samma "bevisning" (antar att det handlar om flickornas samfälliga berättelser) och stryker utan att tveka hela våldtäktsanklagelsen. Av den återstår bara ett darrigt streck på något linjerat block någonstans på åklagarämbetet.

Fundering

Här stannar vi till igen och funderar på anledningen till att någon åklagare anser det vara tung bevisning bakom en våldtäktsanklagelse och ett par timmar så anser en annan åklagare att det inte finns någon som helst belägg för ens en misstanke. Givetvis är skadan redan skedd. Assagne+rape är sannolikt det vanligaste sökordet på Google när det egentligen skulle varit Assagne+innocent.

Bidde en tumvante?

Idag så har åklagaren ytterligare skurit ner sina anklagelser till misstanke om ett ofredande. Från sannolika skäl för våldtäkt till ofredande. Ungefär som att busringa på grannen.
Vad ligger bakom?

Mer cirkus

Cirkusen blir inte mindre roande när Silbersky och Borgström kastar sig in i PR-leken. Silbersky som alltid representerar de som är skyldiga och Borgström som representerar allt som inte har k*k, eller i alla fall mot alla som har k*k...

Och cirkusen fortsätter

Och plötsligt så är båda flickorna som bara ville rådfråga polisen om en detalj rosenrasade att man nu struntar i att utreda detta flagranta kvinnobrott - i alla fall enligt Borgström. Jag ger faktiskt Silbersky mer rätt i att åklagarens hantering är mycket tveksam, från början till slut.
Det luktar kanske inte korruption och rättsröta men väl inkompetens och mediaovana.

Internetmobben

Tyvärr så har många fullständigt tappat konceptet och kastat sig ut i jakt på två flickor som sannolikt inte hade någon som helst agenda att svartmåla Assange inför hela världen - det lyckades ju bara jouråklagaren med och det kan nog i sammanhanget vara kraftigt försvårande omständigheter för alla paranioda att jouråklagarens man jobbar på justitiedepartementet med Beatrice Ask. Ni vet, hon med de gredelina kuverten till alla sexbrottsmisstänkta män...

Mobben ja...

Anmälarna skall ha rätt till samma skydd som jag tycker Assange borde haft i undersökningen. Många har som sagt gått över gränsen och kommer att få äta upp detta genom minskad trovärdighet under lång och förtjänad tid framöver. Jag rensade bort länkar i min bloggroll när en gick över gränsen i ett annat rättsfall och jag kommer göra det igen om man så tydligt trampar över gränsen.

Feministerna

Sedan har vi blandraserna och wannebees - tokfeminister, pk-råttor, feministmaffia och bara "liberala" do-gooders. De har smitt kråset på andra sidan internetmobben. De har småhöga av sin egen klokhet och rättsrådighet förkastat och avskytts av internetmobbens gärningar. Ett perfekt tillfälle att kleta på flashbackdetektivers slem på alla som inte är PK vad gäller feminismen.

Många förlorare i historien således - och den är långt ifrån slut än!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , Piratpartiet SvD, DN1, GP, Exp, AB, HD

Kommentarer

 1. Ruggit bra sammanfattning av det vi faktist vet. Faktum är att den sortens sammanfattningar skulle kallas avancerad journalistik på landets kvällstidninger.

  +1!

  Mvh
  Fredrik Larsson

  SvaraRadera
 2. Mer sådant Fredrik!

  Tyvärr har din kommentar inte att göra med att jag skriver så förbannat bra utan snarast en sorgesång kring kvalitén hos våra kvällstidningar... ;o)

  Fast till mitt försvar så kan jag anföra att jag har feber och lider av förkylning och sömnbrist! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Nu är det faktiskt så att den ena anmälaren är en rabiat feminist som jobbar med just anmälningar om sexuellt ofredande och annat på Uppsala Universitet.

  Det är ingen oskyldig flicka, hon visste mycket väl vad hon gav sig in i. Och hon fick med sig en 21 tjej som 'undrade' ifall det hon varit med om var våldtäkt eller ej. (Hon är ju fri från att bli anmäld för falsk tillvitelse.)

  Varför använde hon sig av en annan? För att hennes anmälan om sexuellt ofredande inte skulle ha skapat samma reaktioner, inte ens troligt att åklagaren hade tagit emot den.
  Men våldtäkt, där går alla trumpeter igång.  "Vad ligger bakom?"

  Feminism och dess manshat.
  Feminister har en helt annan syn på vad som är rätt och fel, vad som är lagligt och olagligt än oss andra tvåbenta varelser.

  SvaraRadera
 4. @Someone: Jag håller för all del med, men man får inte glömma oskuldspresumtionen. Även en rabiat, manshatande tokfeminist kan faktiskt bli utsatt för övergrepp. Iofs tycker jag personligen att det är riktigt dubbelfel från förövarens sida, men, men...

  En insatt person vet mycket väl att det räcker med att "prata" med en polis om övergrepp - man behöver inte göra anmälan själv utan det gör polisen så snällt åt en. På det viset så riskerar man inte falskanmälan - man har ju inte gjort en!

  Så tillvägagångssättet är misstänkt utstuderat, även den s k läckan till Expressen.

  Men så länge som vi inte vet mer så tänker jag inte fastslå något alternativt tillvägagångssätt heller.

  Är det inte en paradox att världen (Sverige) idag skulle vara ett rättvisare ställe utan feminismen? Då hade vi sluppit att oavbrutet dela in världen i könstillhörighet och istället tittat på individens förmågor och kunskaper. *skakar sorgset på huvudet*


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det har nu kommit fram hur 'våldtäkten' gick till.

  "Resumé har granskat polisens handlingar och talat med källor med god insyn i affären Julian Assange. Här är kortversionen:
  En ung kvinna i Enköping, här kallad Maria, såg för några veckor sedan Julian Assange på tv och blev nyfiken på Wikileaks avslöjanden. När hon såg att han skulle tala för de kristna socialdemokraterna i LO-borgen anmälde hon sig, tog ledigt från jobbet och åkte till föredraget.

  • Lördag den 14 augusti:
  Maria hjälper Julian Assange att handla rätt datorsladd före presentationen. Efteråt väntar hon medan journalisterna intervjuar honom och blir medbjuden på en sen lunch. De två tar sedan t-banan till Cosmonova och går på bio. Han ska på kräftskiva på kvällen och Maria åker hem med löftet att de ska träffas mer.

  • Söndag den 15 augusti:
  Maria försöker ringa Assange, men hans mobil är avstängd.

  • Måndag den 16 augusti:
  Maria får tag på Julian Assange efter jobbet, de träffas på Munkbron och bestämmer sig för att åka till Enköping. I hennes lägenhet har de skyddat sex.

  • Tisdag den 17 augusti:
  På morgonen har paret oskyddat sex. Julian Assange flyttar ett möte på Aftonbladet och de följs åt till tåget. Maria betalar hela tiden, eftersom han säger att han inte har pengar. Julian Assange lovar ringa.

  • Onsdag den 18 augusti:
  Maria är orolig för att ha blivit smittad med något, i värsta fall hiv. Hon har krävt att han ska använda kondom, men är upprörd över att han inte gjorde det på morgonen. Hon tar kontakt med en kvinna, vi kallar henne Hanna, som har varit med om att arran gera Julian Assanges Sverigebesök och lånat ut sin lägenhet till honom. Hanna berättar att Julian Assange dagen före mötet i LO-borgen utsatt henne för det som nu är misstänkt ofredande.

  ”• Fredag den 20 augusti:
  Vid 14-tiden kommer Maria och Hanna in på närpolisstationen i Klara och ber om råd hur de kan gå vidare. Enligt en källa vill Maria fråga om det går att tvinga Julian Assange att genomgå hivtest. Polisinspektören lyssnar på dem var för sig och gör en anmälan om våldtäkt.
  Hon kontaktar jouråklagaren som klockan 17 anhåller Julian Assange i sin frånvaro. Därefter förhörs Maria formellt till klockan 18.40.
  Det handlar alltså om en Groupie. Behöver jag säga att det var en kvinnlig polis de prata med?

  SvaraRadera
 6. Jo, det där är nog exakt bilden av vad jag hade tänkt mig skulle ha hänt. Kondomryktet gick väldigt tidigt.

  Det är "Maria" som tidigare anklagat en man för att han nyttjat härskartekniker mot henne när han antecknat och inte tycks ha lyssnat 100% under hennes föreläsning?

  Vilken sjuk historia!


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Hemskt ledsen för att jag begår våld på din kommentar när jag själv på sätt och vis outade henne, someone... :o/
  ---
  Nej, det är H som är den personen, A. Jobbar/Jobbade på Uppsala Universitet som någon jämställdhetschef. Det var när hon höll en föreläsning som en kille pluggade för en tenta, men höll full koll på föreläsningen hon gav.

  Enligt hennes feministiska hjärna så använde han en härskarteknik, osynliggörande! omg!! Anmäääl!

  Inte nog med det, killen hade magen att prata med kompisar efter föreläsningen och undrande vad kvinnan ville visa genom att ha kläder som visade magen och annat, försökte hon på något sett agitera pupliken? Var det sexuella trakasserier?

  Oj oj! Sexuella trakasserier och ytterligare härskartekniker!


  Feministernas Hivemind verkar vara i Uppsala då många av dem kommer eller verkar där.

  ---

  SvaraRadera
 9. Den händelsen tycker jag borde ha fungerat som en väckarklocka för oss alla, men nej. Inget intresse från riksmedia, inget direkt intresse i bloggsfären. Så långt har det alltså gått!

  Uppsala tappar väl anseende för varje sekund som går? Galenskaperna har gått så långt att man inte reagerar längre. Vem vågar säga emot och riskera en karriär i frysboxen?


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Ruggit bra sammanfattning av det vi faktist vet. Faktum är att den sortens sammanfattningar skulle kallas avancerad journalistik på landets kvällstidninger.

  +1!

  Mvh
  Fredrik Larsson

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Nu får vi lugna oss ett par hekto...

Detta känns som ett av de mer viktiga blogginläggen jag gjort under denna valrörelse. Den vulgära kampanjen där man plockar upp utförsäkrade extremfall emot Alliansregeringen känns både osmaklig, fördummande och rent ut sagt ovärdig en svensk valrörelse. Lovvärt försök Och nej, det handlar absolut inte om att jag negligerar eller nedvärderar svårt sjuka människor med berättelser som är svåra att ta in. Det handlar om att vi nu får dessa extremfall uppslagna på löpsedlarna som om det vore det normala. Det handlar dels om fyrkantig byråkrati och ett lovvärt försök att rensa upp i det svårnavigerade träsk som sjukförsäkringsfrågorna vuxit upp till under de senaste 20 åren. Ja, mer om det lite senare i texten. Tragik i kubik (se update under min signatur) Annica Holmquist, 55, lider av en svår sjukdom som får hennes kroppsdelar att växa okontrollerat. Hon kräks ofta av sina smärtor och kommer enligt läkaren aldrig kunna arbeta igen. Men Försäkringskassan vill att hon söker jobb – socia

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n