Fortsätt till huvudinnehåll

Inget nytänk, inga idéer - partiledarutfrågningarna, Sahlin

Sahlin i partiledarutfrågningarna idag.

Sahlin har plågsamt uppenbart inte det som krävs för att ta över som Sveriges statsminister. Det har hon aldrig haft, hennes politiska arv består av, ja, vadå? Är det någon som kan peka på vad hon gjort förutom att ställa till med politiska affärer och prata om HBT-frågor? Det finns liksom inga stora frågor med hennes namn på, inga stora överenskommelser eller något annat. Hon har bara stått bredvid och smil-kisat mot kameran.

Listan minskade snabbt, för snabbt?

Vid tiden för arvtagaren efter Persson att stiga fram så hände det som inte fick hända - mordet på Anna Lindh.
Iofs funderar jag mycket på hur Egyptenavvisningarna skulle ha påverkat Lindh - de är trots allt en av de största och vidrigaste humanitära politiska affärerna i modern tid. Sedan tackade den ena kvinnan efter den andra nej och Persson fick se sig tvungen att lämna över kronan till Sahlin som tredje, eller var det kanske t o m som ett fjärdeval?

Inget nytänk och inga idéer

Perssons omdöme om Sahlin ser tyvärr ut att stämma alldeles utmärkt:
Det är inga nya tankar och idéer Mona för fram, utan hennes styrka har varit och är fortfarande att hon är kommunikatör, att hon förmedlar ett budskap.
Ikväll blev det plågsamt uppenbart att hon faktiskt inte har något budskap och inget att kommunicera - det finns ingen gemensam politik inom de rödgröna.
Butlerutspelet gjorde att man anade att S kommer förlora valet, första utfrågningen i TV gjorde mig säker.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om politik, AB1234567, Ex1234, SvD, DN1234

Kommentarer

 1. Peter Svanberg26 augusti 2010 23:41

  Bra analys.Speciellt det där med Egypten och Anna Lindh är en intressant fråga. Var inte Bodström inblandad där på något hörn också?

  SvaraRadera
 2. Man kan ju fråga sig hur det kommer sig att det inte har blivit mer liv om avvisningen till Egypten... Helt förfärligt! Förmodligen så krävs det att två kvinnor avvisas till Egyppten/Tortyr för att det ska bli något som helst nyhetsvärde i det..

  SvaraRadera
 3. I det nya Sverige är det bäst att ha skottsäker väst när du åker buss.

  SvaraRadera
 4. Bodström och Persson var väl medvetna och passade på att kasta skiten på Lindh när hon hade helgonstatus efter sin död, i alla fall enligt Lindhs bästa väninna Eva Franchell. Sedan kan man undra varför hon pratar om sådant som rimligen bör vara hemlighetsstämplat med sina väninnor...

  Personligen tror jag att många var väl medvetna och informerade om detta. Att CIA landar med ett plan för att hämta terrorister på svensk mark? Det är ju löjeväckande att tro att inte utrikesministern hade informerat statsministern om detta. Anna Lindh var en mycket duktig och driven politiker, jag tycker det var tydligt hur Persson säckade ihop efter hon dött.

  Att Sverige sedermera fälldes av FN:s kommitté mot tortyr för detta är en så stor skamfläck att... Ja, vad skall man säga? Fy f--n! Ingen har tagit i närheten av det ansvar som borde utkrävas och det har väl enbart att göra med att Lindh är död.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ja men så är det, dom stora elefanterna sätter sina egna regler och det är bara att dansa med för oss små elefanter...
  Det är minst sagt Fy f--n! Finns flera som borde stå inför div tribunaler, se bara på George bush.. Dom talar om Demokrati och mänskliga rättigheter Och så har dom ett tortyr läger på cuba..

  SvaraRadera
 6. Jag har skrivit om tortyr innan och jag blir nästan illamående varje gång... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vad var det som FR sa som var bra då? Sa FR något som var nytänkt jämfört med de sista fyra årens agenda? Upplever mer "Hata Mona" än argument.

  Om Egyptenavvisningarna så rekomenderar jag P3 dokumentär avsnitt i ämnet. Självklart blev mordet på AL något som i princip dödade debatten i ämnet. Intressant dock att vi aldrig lär få reda på vad det är för information om Bodström m.fl fick som gör dem så bensäkra på att de faktiskt gjorde rätt.

  SvaraRadera
 8. Jag tror du tänkte fel, Daydreaming. Det var Sahlin ensam och två journalister, så FR sade av naturliga skäl inte någonting... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Ok, trodde du kommenterade debatten mellan FR och MS. Mitt fel.

  SvaraRadera
 10. Fast omdömet om Mona stämmer även på den, Reinfeldt var också lite tillbakalutat "Perssonlik" tycker jag. Men sitter man i regeringsställning så är det kanske ofrånkomligt att man är lite belåten och nedvärderande?

  Mona lät dock väldigt trött (o tröttsam!) och oengagerad - i alla fall om man betänker hennes läge så borde hon varit mycket mer "på"?


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Man kan ju fråga sig hur det kommer sig att det inte har blivit mer liv om avvisningen till Egypten... Helt förfärligt! Förmodligen så krävs det att två kvinnor avvisas till Egyppten/Tortyr för att det ska bli något som helst nyhetsvärde i det..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,