Fortsätt till huvudinnehåll

Inget nytänk, inga idéer - partiledarutfrågningarna, Sahlin

Sahlin i partiledarutfrågningarna idag.

Sahlin har plågsamt uppenbart inte det som krävs för att ta över som Sveriges statsminister. Det har hon aldrig haft, hennes politiska arv består av, ja, vadå? Är det någon som kan peka på vad hon gjort förutom att ställa till med politiska affärer och prata om HBT-frågor? Det finns liksom inga stora frågor med hennes namn på, inga stora överenskommelser eller något annat. Hon har bara stått bredvid och smil-kisat mot kameran.

Listan minskade snabbt, för snabbt?

Vid tiden för arvtagaren efter Persson att stiga fram så hände det som inte fick hända - mordet på Anna Lindh.
Iofs funderar jag mycket på hur Egyptenavvisningarna skulle ha påverkat Lindh - de är trots allt en av de största och vidrigaste humanitära politiska affärerna i modern tid. Sedan tackade den ena kvinnan efter den andra nej och Persson fick se sig tvungen att lämna över kronan till Sahlin som tredje, eller var det kanske t o m som ett fjärdeval?

Inget nytänk och inga idéer

Perssons omdöme om Sahlin ser tyvärr ut att stämma alldeles utmärkt:
Det är inga nya tankar och idéer Mona för fram, utan hennes styrka har varit och är fortfarande att hon är kommunikatör, att hon förmedlar ett budskap.
Ikväll blev det plågsamt uppenbart att hon faktiskt inte har något budskap och inget att kommunicera - det finns ingen gemensam politik inom de rödgröna.
Butlerutspelet gjorde att man anade att S kommer förlora valet, första utfrågningen i TV gjorde mig säker.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om politik, AB1234567, Ex1234, SvD, DN1234

Kommentarer

 1. Bra analys.Speciellt det där med Egypten och Anna Lindh är en intressant fråga. Var inte Bodström inblandad där på något hörn också?

  SvaraRadera
 2. Man kan ju fråga sig hur det kommer sig att det inte har blivit mer liv om avvisningen till Egypten... Helt förfärligt! Förmodligen så krävs det att två kvinnor avvisas till Egyppten/Tortyr för att det ska bli något som helst nyhetsvärde i det..

  SvaraRadera
 3. I det nya Sverige är det bäst att ha skottsäker väst när du åker buss.

  SvaraRadera
 4. Bodström och Persson var väl medvetna och passade på att kasta skiten på Lindh när hon hade helgonstatus efter sin död, i alla fall enligt Lindhs bästa väninna Eva Franchell. Sedan kan man undra varför hon pratar om sådant som rimligen bör vara hemlighetsstämplat med sina väninnor...

  Personligen tror jag att många var väl medvetna och informerade om detta. Att CIA landar med ett plan för att hämta terrorister på svensk mark? Det är ju löjeväckande att tro att inte utrikesministern hade informerat statsministern om detta. Anna Lindh var en mycket duktig och driven politiker, jag tycker det var tydligt hur Persson säckade ihop efter hon dött.

  Att Sverige sedermera fälldes av FN:s kommitté mot tortyr för detta är en så stor skamfläck att... Ja, vad skall man säga? Fy f--n! Ingen har tagit i närheten av det ansvar som borde utkrävas och det har väl enbart att göra med att Lindh är död.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ja men så är det, dom stora elefanterna sätter sina egna regler och det är bara att dansa med för oss små elefanter...
  Det är minst sagt Fy f--n! Finns flera som borde stå inför div tribunaler, se bara på George bush.. Dom talar om Demokrati och mänskliga rättigheter Och så har dom ett tortyr läger på cuba..

  SvaraRadera
 6. Jag har skrivit om tortyr innan och jag blir nästan illamående varje gång... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vad var det som FR sa som var bra då? Sa FR något som var nytänkt jämfört med de sista fyra årens agenda? Upplever mer "Hata Mona" än argument.

  Om Egyptenavvisningarna så rekomenderar jag P3 dokumentär avsnitt i ämnet. Självklart blev mordet på AL något som i princip dödade debatten i ämnet. Intressant dock att vi aldrig lär få reda på vad det är för information om Bodström m.fl fick som gör dem så bensäkra på att de faktiskt gjorde rätt.

  SvaraRadera
 8. Jag tror du tänkte fel, Daydreaming. Det var Sahlin ensam och två journalister, så FR sade av naturliga skäl inte någonting... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Ok, trodde du kommenterade debatten mellan FR och MS. Mitt fel.

  SvaraRadera
 10. Fast omdömet om Mona stämmer även på den, Reinfeldt var också lite tillbakalutat "Perssonlik" tycker jag. Men sitter man i regeringsställning så är det kanske ofrånkomligt att man är lite belåten och nedvärderande?

  Mona lät dock väldigt trött (o tröttsam!) och oengagerad - i alla fall om man betänker hennes läge så borde hon varit mycket mer "på"?


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Man kan ju fråga sig hur det kommer sig att det inte har blivit mer liv om avvisningen till Egypten... Helt förfärligt! Förmodligen så krävs det att två kvinnor avvisas till Egyppten/Tortyr för att det ska bli något som helst nyhetsvärde i det..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p