Fortsätt till huvudinnehåll

Djurgården skämde ut sig

Usch vilka tråkiga minnen jämsides med goda som bubblar upp nu..
Skandalerna från i våras är inte glömda.
Nu planerar HV71:s supportrar att bojkotta elitseriepremiären borta mot Djurgården.
– Absolut. Vi kan se matchen på Harrys i stället, säger Linda Brevitz, ordförande i supporterföreningen North Bank.

Är de sanningsenliga när de pratar om hur illa båda sidors fans har uppfört sig?

Mina minnesbider är inte helt överensstämmande med vad AB presenterar;

SKANDALERNA I FINALSERIEN – DETTA HAR HÄNT

Djurgårdsfans uppför sig svinaktigt

15 april, final 1, Hovet: HV71:s avbytarbås attackeras av fans. Fansen slår i räcket, skriker svordomar och kastar in föremål i båset. HV upprörs över den bristande säkerheten.

Djurgårdsfans uppför sig svinaktigt, HV-supportrar svarar som andra idioter och det går tyvärr mycket illa för en flicka

17 april, final 2, Kinnarps Arena: Djurgårdens fans placeras på ett etage ovanför HV:s supportrar. Det uppstår bråk mellan fansen och djurgårdarna kastar öl och urin på hemmafansen. HV-supportrarna svarar med att kasta upp en flaska som träffar en 17-åring i ögat.

Någon som vet hur det gick för den stackars tjejen?

Nja, delade meningar för denna! Jag tycker att det i huvudsak är Djurgårdens fel i denna match

19 april, final 3, Globen: Matchen är nära att avbrytas när saker, mestadels mynt, kastats in på isen och bland annat träffar HV-spelare. Djurgården uppger att HV:s supportrar misskött sig och att de kastat saker på hemmapubliken.
Detta känns oerhört korkat - jag tror at de flesta som går matchen är fullt medvetna om att det var Djurgårdsfans som började med att kasta in mängder med skit på isen. Det var efter att HV:s mål godkänts som det rasade in saker - hur sjutton kan man då sitta och tro att det var HV-fans som kastade in saker på isen? För att Djurgården säger det? Nej, denna match hamnar som självmål hos Djurgården.

Djurgården Hockey försöker bryta överrenskommelse

21-22 april, final 4 och 5, Kinnarps Arena: Inga organiserade resor med djurgårdare är välkomna till Jönköping. Till en början är Dif och HV överens om supporter-bojkotten, men sedan svänger Dif och vill att deras fans ska få komma på matchen, speciellt till final 5. HV71 säger nej.

En överenskommelse som DiF plötsligt inte vill hålla. Dock skötte sig HV sportsligt och lät de vikta platserna för Djurgårdsfansen stå tomma, helt enligt överenskommelsen.

Djurgårdsfans och ledningen uppför sig osportsligt och mycket, mycket illa

24 april, final 6, Hovet: Inga HV-fans är välkomna när finalserien kan avgöras. När HV så vinner guldet vågar spelarna knappt fira. När SM-bucklan ska delas ut kommer det in mynt på isen.

Djurgården ser plötsligt till att försöka få ett sportsligt övertag genom att förbjuda HV-klacken att komma. De säljer dessutom platserna precis tvärtemot hur HV71 har gjort i JKP. Fansens uppförande efter slutsignalen står i särklass som det mest osportsliga jag sett, och företrädare för Djurgården hyllar sedan denna publik. Jag tror dock att det var många slagna spelare som grät inombords över bristen på hyfs.

Är jag jävig?

Möjligt att jag är jävig, men nog talar den enkla uppställningen ovan sitt tydliga språk? HV-fanseb svarade på Djurgårdsfansens dåligt uppförande, vilket iofs i sig inte är korrekt utan skall kritiseras hårt - men faktum kvarstår;
Gång på gång under slutspelet så gjorde Djurgårdsfansen självmål på sig själva. Spelarna på planen är värda allt beröm efter en oerhört tät och jämn finalserie - men de förtjänar bättre fans än vad de hade!

Men guldet bärgades av rätt lag

Givetvis grumlas segern dels av DiF's felaktiga beslut att hämnas och försöka vinna fördelar genom att stänga ute HV-klacken från Hovet. Inte minst understryks detta också genom att HV-klackens platser såldes till djurgårdssupportrar - i de två tidigare matcherna i Jönköping markerade HV och DiF mot DiF-klacken sida vid sida genom att DiF-klackens platser fick stå tomma under matchen. Kommentarstrådarna i de flesta artiklar om SM-finalen är fyllda med hat och nedvärderande uttryck om alla utanför tullarna...
Girigt, osportsligt och oerhört pinsamt handlat av DiF's ledning - publikens och de andra elitserielagens dom lär bli hård nästa säsong. De konstiga ordvalen från Mats Larsson efter DiF-klackens uppträdande i Globen förvånar onekligen också.

Än mer sordin

Ännu tråkigare var publikens reaktion att bua och busvissla när HV - otvivelaktigt de mest rättmätiga vinnarna i år (serievinnare också!) - tog emot guldet och höjde bucklan. Osportsligt och så lågt att jag skämts ögonen ur mig om jag var djurgårdssupporter! Slipper jag se en djurgårdsklack mer i hela mitt liv så lär det inte fördunkla en minut. Att HV-spelarna till detta fick skynda sig av isen för att det tydligen kastades mynt befäster bara intrycket att en av elitseriens osportsligaste ledningar också har de fans de förtjänar... Att få matchen stämplad som högriskmatch när det bara är ens egna supportrar på läktarna är en ganska tydlig hint?

Bortförklaringar från bortskämda brackor från huvudstan

Såg ni HV71's vinst i finalen 2008? LCH-Supportrarna stod upp på hemmaplan och hyllade mästarna HV71 som just slagit deras egna hemmalag. De stod också sedan kvar och hyllade sina egna för en fin finalserie och en silvermedalj.
Det är så riktiga supportrar uppför sig - det hade uppenbarligen inte fungerat med bortskämda brackor från huvudstan på läktarna.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
EDIT: lade till sista stycket för att få lite mer bränsle på elden...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Mycket bra skrivet Zac!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket, anonym.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Ärligt?

  Vem fan bryr sig om ni kommer eller inte? Ni är plast och det vet ni om.

  SvaraRadera
 4. Finns matchrapport från Globen där man tar upp att det kastade ett antal saker ner på Djurgårdsfans och en där fick föras till sjukhus, så HVfansen är inte så oskyldiga...

  SvaraRadera
 5. Hur står det till med HV71 slipshulliganer som kastar in en massa saker i båset? Vore det inte bättre att ni städar i era egna led först innan ni gråter ut att andra fans beter sig illa? Eller är det okej så länge det är ni själva som beter er som svin.

  SvaraRadera
 6. @Anonym(12:59): Slipshulliganerna är en skam, men vi pratade väl om finalserien mot Djurgården?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Men bubben då..

  SvaraRadera
 8. Är du på riktigt? Själv så kan jag inte bli mer stolt när jag läser din cry-me-a-river-blogg. Välkommen till Stockholm.

  SvaraRadera
 9. @Anonym(13:16): F'låt - var hamnade SM-guldet? Vad sade du? Lite högre tack...

  Vill du se SM-bucklan så är du välkommen till Jönköping.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Seriöst, vem fan bryr sig om ert lipande.... kom om ni vill, stanna hemma i er trygga vrå om det är det ni vill, ingen saknar er iallafall....

  SvaraRadera
 11. Zac: Tyvärr kan jag inte skriva högre men jag kan skriva större om det nu funkar. Varsågod;

  ÄR DU PÅ RIKTIGT? SJÄLV SÅ KAN JAG INTE BLI MER STOLT NÄR JAG LÄSER DIN CRY-ME-A-RIVER-BLOGG. VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLM.

  Stort nog för dig?

  SvaraRadera
 12. @Anonym(13:28): Hahaa, riktigt kul faktiskt. Ha en trevlig helg.


  //Zac
  PS. Skriker man i SM-bucklan så ekar det så gött - Håååveee, håååååveeeee....

  SvaraRadera
 13. I final 2 kan man väl för sakens skull påpeka att det var några hemmafans som provocerade genom att riva ner lite banderoller och allmänt stå och hetsa, något som däremot verkligen inte motiverar det gensvar som kom.

  I final 3 så anklagades inte HV-klacken för att kasta in föremål på isen, utan på personer som satt på läktarsektionerna nedanför. En av dessa blev tvungen att uppsöka sjukhus, detta kastande bekräftades även av en supporterpolis som rimligtvis borde ha koll.

  Vad gäller bojkotten så gjorde Djurgårdsledningen ett stort misstag och det var inte att man ändrade sig utan att man tog beslutet utan kontakt med Järnkaminerna. När järnkaminerna sedan tog kontakt med ledningen och dels påpekade det orimliga med kollektiv bestraffning och även tog fram en lösningspaket som skulle förhindra ytterligare problem ställde sig DIF bakom detta. Detta ville dock inte HV veta någonting av, något som för mig är klart mycket tydligare för att vinna sportsliga fördelar än vad DIF's beslut enligt dig är. Dif-klacken överröstade hemmapubliken i kinnarps medan hv's dito knappt hördes.

  Buandet efter slutsignalen handlade om att HV inte ville lämna isen för att lämna plats för hyllningarna för hemmalaget som gjort en bragdsäsong. Fira kunde ni göra i omklädningsrummet...

  Peace

  SvaraRadera
 14. Väldigt mycket gnäll hit och dit.

  Ja HV-supportarna skötte sig inte exemplariskt och det tror jag heller inte att någon nekar till. Det kastades en del grejer. Men en sak som jag gärna vill påpeka är att när vi va i Globen, final 3, då fick vi HV-supportrar en hel del saker slängda på oss från balkongen ovanför vår ståplats, som i sin tur föll ner på de som satt nedanför oss.

  Sen är jag som sagt fullt medveten om att vår klack beklagligt nog inte kunde hålla sig i skinnet utan kastade saker på de nedanför oss men inte alls i den utsträckning som vi blir beskyllda för.

  Efter den matchen då vi stod och samlade ihop våra flaggor va det t.ex. någon från balkongen ovanför som hällde ut någon vätska ner på oss. Missade en utav oss med en knapp meter.

  Det fanns inga änglar under dessa finalmatcher.
  Men hade jag själv varit djurgårdssupporter hade jag aldrig mer gått på en match efter detta. Så pinsamt som dom uppförde sig.. Det är inte klokt. Och nu även i efterhand så är dom som svin hela bunten. Nåja, hoppas ni växer upp nån gång.

  SvaraRadera
 15. Angående den stackars 17 åringen som fick en glasflaska i ögat.
  hon existerar inte. Det var en vuxen manlig djurgårdssupporter som fick en glasflisa i ögat när han slog sönder toaspegeln. men tidningarna tyckte visst inte det var lika roligt att skriva om!!!

  SvaraRadera
 16. Den sista paragrafen i artikeln från Aftonbladet säger väl det mesta:

  HV-fansen planerar att bojkotta matchen?

  – De brukar ändå inte orka komma på vardagsmatcher, men det är jättevälkomna om de vill. Annars får vi väl fylla på med våra egna supportrar, säger Ednertz.

  – Sen vet jag inte vad de menar att vi ska be om ursäkt för. De kastade saker på vår arena, vi kastade saker på deras.

  SvaraRadera
 17. Men snälla! Båda Klackarna hade idioter som betedde sig som skit! Men let's face it! Kollektiv bestraffning är olaglig! och båda lagen gjorde på så sätt fel! Men När en supporterförening kliver fram med ett farslag som ska gynna båda LAGEN så tycker jag att det är småaktigt att man som ledning inte en tar en titt på det! Hockey är underhållning utan underhållningsvärdet så skulle det iten finnas någon hockey! och jag hoppades att allt det här tjaffset skulle vara lagt bakom oss (båda klubbarna) den här säsongen. sen att AB älskar att skita på alla sthlmlag är nästan fakta för den som akn läsa mellan raderna. och sen ahr jag aldrig varit någon supporter av folk som gråter ut i tidningar. tänkte om båda sidorna i våras att säg det till varandra iställer för att säga det till någon som kommer att dissikera varje ord och vända på varje vokal! så att det nu kommer upp igen är sorgligt! Där Sprack allt hopp om en fin säsong mellan DIF och HV!

  SvaraRadera
 18. Att ensidigt, osportsligt och hämndlystet stänga ute motståndarklacken i en direkt avgörande match sitter ganska djupt - och vilken klack skulle glömma det?

  Dock håller jag med dig - det är tråkigt att det nu kommer färga delar av denna säsong med.


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Till Jesper 13.42:

  "Buandet efter slutsignalen handlade om att HV inte ville lämna isen för att lämna plats för hyllningarna för hemmalaget som gjort en bragdsäsong. Fira kunde ni göra i omklädningsrummet..."

  Som nyblivna Svenska Mästare tror jag inte att man det första man gör, säger till varandra inom laget, att "nu måste vi dra till omklädningsrummet så att DIF kan fira sitt nederlag, kom igen nu". Eller hur?
  Personligen så har jag svårt att tänka mej motsatsen, dvs att DIF skulle få för sej att krypa in i omklädningsrummet i Kinnarps vid ett eventuellt SM-guld. Tror du det?

  SvaraRadera
 20. Undrar hur man förklarar busvisslandet och buropen när HV höjde bucklan då? Nej, övermåttan bortskåämda och osportsliga Djurgårdsfans.

  Alla såg HV71's vinst i finalen 2008? LCH-Supportrarna stod upp på hemmaplan och hyllade mästarna HV71 som just slagit deras egna hemmalag. De stod också sedan kvar och hyllade sina egna för en fin finalserie och en silvermedalj. Det är hur riktiga supportrar uppför sig - det hade uppenbarligen inte fungerat med bortskämda brackor från huvudstan på läktarna.


  //Zac, som är så nöjd att jag lägger till det i blogginlägget! :o)

  SvaraRadera
 21. Samma "anonym" som 16.12.

  Nej Zac, det kommer inte att komma nån förklaring till busvisslandet under guldceremonin. Det finns nämligen ingen och oavsett hur dom "förklarar" det så är det ju bullshit. Om man inte har lust att hylla mästarna (bortalag behöver man inte hylla) så kan man åtminstone knipa käft. Att LHC-s anhängare valde att hylla HV istället är mer än vad jag hade krävt av dom . Kudos för det

  SvaraRadera
 22. Eller så är det för att LHC är ett köpelag vars supportrar inte har några direkt känslor för sitt lag. Efter final 6 var DIF-klacken kvar i en halvtimma minst och sjöng för att hylla sitt lag som precis hade förlorat SM-guldet. Det är riktiga supportrar!!!

  SvaraRadera
 23. Shit vad du är avundsjuk på Djurgården och deras Järnkaminer! Det är också roligt hur partisk du är och hur lite information du har! Efter sista förlusten sjöng djurgårdarna mer för DIF än vad HV-supportarana någonsin sjungit för sitt lag! Det är också så jävla pinsamt att ni ens funderar på att bojkotta eran premiär, vad vinner ni på det? Hovet kommer att vara fullsatt oavsätt om ni kommer eller inte!
  DIF - Sveriges Stolthet!

  SvaraRadera
 24. SKöööööönt stanna hemma bönder så vi slipper slödret i huvfudstaden

  SvaraRadera
 25. @Anonym(16:39): Stämmer, ingen försöker sig ens på att förklara varför man osportsligt buar och busvisslar när motståndarna när pokalen skall lyftas. Det är och förblir en skamfläck hur mycket "bönder" det än bor utanför Stockholm.

  Det är säkert så att ert hjärta dunkar för Djurgården, men den totalt frånvarande respekten för de två lag som slagits historiskt hårt om guldet är fruktansvärt dåligt. Det måste vara något fel i huvudet när man inte inser att man pissar på sitt eget lag när man nedvärderar motståndarna på det sättet. Fy f--n.


  //Zac

  SvaraRadera
 26. Alltså. Hur kan du ens lyfta fram LHC som "riktiga supportrar"? De hyllade HV för att de inte har några riktiga känslor för sitt lag då det är ett jäkla köpelag i en förening utan någon som helst historia och tradition.

  Riktiga supportrar känner kärlek och hat. Att uppföra sig som svin hör inte till detta, men att kräva att man skall visa respekt och även hylla det lag som slagit ut ens eget lag i en finalserie är ju fan helt befängt. Då har man i mina ögon inga starka känslor för sitt eget lag. Hur tänker du???

  SvaraRadera
 27. Att erkänna respekt för ett lag som visat sig vara starkare än sitt eget lag är bara sådant man gör. Det är grunden i det sportliga - att man på något sätt skulle nedvärdera sitt eget lag är skitsnack - något som förvirrade irrpannor kommit på.

  I så fall finns det en hel del spelare i Djurgården som var dumma i huvudet som gav HV cred för att ha varit det bästa laget. Och HV-spelare som var oerhört stora i segerns stund och hyllade både kollektivet och enskilda spelare i DIF. Men den typen av respekt och sportlighet kommer tydligen vare sig du eller några andra i din flock förstå, någonsin.


  //Zac

  SvaraRadera
 28. Ja, det är det, i efterhand. Inte två minuter efter slutsignalen.

  Vad jag menar är inte att det är fel att hylla vinnarlaget efteråt. Vem som helst kunde väl se att HV var välförtjänta vinnare och ett otroligt starkt lag. Jag visar min största respekt till dem som lag efteråt, utan tvekan.

  Vad jag menar är att mitt i stridens hetta, efter att ha förlorat en finalserie varav merparten av finalerna i sudden death, ställa sig upp och bara glömma allt på sekunden och hylla segrarna är känslomässigt väldigt väldigt skevt. Känslor tar över ens kropp och sinne i sådana situationer och om du då bara kan skaka av dig det och efter slutsignalen ställa dig upp och hylla motståndarlaget, då känner du i mina ögon inte så starkt. Känslor av kärlek och hat förbyts inte på några minuter.

  Och detta har ingenting att göra med att nedvärdera ens eget lag. Det skrev jag inte ett ord om i mitt inlägg.

  SvaraRadera
 29. Jag håller delvis med, men faktum kvarstår - man pissar i ansiktet på sitt eget lag med det uppförandet man visade vid medalj-/pokalutdelningen en bra stund efter slutsignalen. Då borde rimligtvis reptilhjärnan släppt taget och normalt hyfs och sportsmansanda borde kunna visats.

  Men istället blev det att stå med skammen att visa sig vara Sveriges osportsligaste klack, tyvärr. Man tycker att en sådan anrik och gammal klubb borde ha kunnat bättre, men nej. Tyvärr måste jag också säga att det inte bara var klacken som skämde ut sig, osportsligheten visades inför öppna dörrar ända upp i toppen. Usch.


  //Zac

  SvaraRadera
 30. Vi kommer aldrig att kunna enas i frågan.

  Jag tycker du överdriver något helt enormt. "Pissar i ansiktet på sitt eget lag". Det stöd Djurgården har fått under de senaste tre säsongerna finns det inget annat lag i Hockeysverige som har fått under samma tid och Djurgårdens klack har nog gjort allt annat än pissat sitt eget lag i ansiktet.

  Dessutom kommer ingen bry sig om vad som hände vid prisutdelningen i den sjätte sm-finalen 2010 i framtiden, så att säga att de "pissade sitt eget lag i ansiktet" genom att inte hylla motståndarna är ju en liten överdrift. Vad får det för effekter i framtiden? Hovet kommer knappast stå tomt pga det, och de lär knappast få några vidare bestraffningar för att de inte hyllade motståndarna och buade och kastade in saker.

  Vad har hänt liksom? En ledsen kille i Sveriges tråkigaste stad har blivit arg och skrivit ett blogginlägg. That's it. Det är inte att "pissa sitt eget lag i ansiktet".

  Och nu är det just denna händelse vi har diskuterat, inte vad som hände på läktaren under tidigare matcher. Det är att pissa sitt eget lag i ansiktet däremot.

  Och dessutom. Anledningen till att Djurgården sålde ut de plåtar som var tilltänkta för HV-supportrar är antagligen bara av ekonomiska skäl. Med tanke på er subventionerade arena med låga driftskostnader och en stöttande kommun har ni råd att låta platser stå tomma. I Stockholm är det allmänt känt att Stockholms stad aldrig går in och stöttar på det sättet.

  SvaraRadera
 31. Mitt inlägg försvann eller togs bort av dig. Antagligen det senare, även om det inte innehöll spam, rasistiska eller liknande kommentarer.

  Well well. Vi kommer aldrig att enas i frågan. Du är väldigt yxig och svartvit.

  SvaraRadera
 32. håller med om det mesta. hade gärna mött vilket lag som helst i elitserien i finalen. det hade varit bättre stämning oavsett och nu kommer ni säkert börja skrika om att ja vi har bästa stämningen och bla bla bla. visst låter ni mycket men ni diskvalificerar er själva med allt hat och våld. såg faktiskt fram emot att få möta djurgården men med en liten aning om att det skulle urarta. hade inte förstått innan hur rubbade ni är huvudet. så jag slipper gärna gå på matcher mot idioter innan säkerheten blivit tillräcklig.

  SvaraRadera
 33. Mmm. Kommer bli en härlig säsong när AIK har gått upp nu också. Om ni tycker Djurgårdens supportrar är rubbade i huvudet så lär ni nog bli rätt chockade under säsongens gång.

  SvaraRadera
 34. Dra inte alla över en kam, det finns drägg inom alla klubbar, såväl i Jönköping som i Stockholm. Bara hyckleri att skylla ifrån sig. Det är min åsikt även om jag respekterar att andra har olika sätt att se på saker och ting.

  SvaraRadera
 35. Anonym 18.13:

  "Dessutom kommer ingen bry sig om vad som hände vid prisutdelningen i den sjätte sm-finalen 2010 i framtiden, så att säga att de "pissade sitt eget lag i ansiktet" genom att inte hylla motståndarna är ju en liten överdrift."

  Tycker inte att man som hemmapublik MÅSTE hylla motståndarna om dom har vunnit mot ditt eget lag i en SM-final. Men däremot så kan man knipa käft, alltså LÅTA BLI att busvissla och förstöra deras firande vid själva prisceremonin.
  En ceremoni som direktsänds ut i Sverige (alltså det är inte bara djurgårdare som "närvarar" , trots att ledningen i DIF gör sitt bästa genom att porta HV-supporters) genom TV, alltså kan ALLA som har tv se vilka osportsliga supportrar som bor i Sthlm.

  Och försök inte bortförklara det beteendet med stridens hetta, osv. Striden var klar långt innan ceremonin drog igång. Om du inte begriper, läs om.

  SvaraRadera
 36. @Anonym(00:17): Jag tror vi pratar för döva öron. De som argumenterat härinne kommer aldrig någonsin förstå hur illa det är att försöka förstöra och förnedra det vinnande laget.

  Jag ryser inombords av de scener som jag såg efter finalsegern; slutkörda DIF-spelare som besvikna och tomma ändå klarar av att höja motpartens arm och ge dem respekt och cred för att de faktiskt var det bättre laget. Flera av spelarna i HV som verkade kunna äta sig igenom taggtrådshinder efter slutsignalen var också stora i segerns stund och skänkte en eftertanke till de som förlorat så knappt och så modigt.

  Ja, alla utom den usla klacken som inte förstår sig på grundläggande hyfs och sportsanda. Det var en uppvisning i precis de mekanismer som skämt ut Djurgårdsklacken flera gånger under finalserien. Hemskt att skåda, men också en påminnelse om hur djupt osportsligheten och hur välförtjänt det dåliga ryktet de dras med är.

  Kommentarerna till artiklarna om finalen är fulla av andra Djurgårdare som skämdes ögonen ur sig av klackens beteende. Men som vi ser här så tycks men inte ens ha vett att skämmas nu i efterhand, utan påstår att det handlar om att man älskar sitt lag mer än andra. Så flera av Djurgårdsspelarna som var stora i nederlaget och erkände sig slagna av ett bättre lag älskade inte Djurgården?

  Någon har försökt bortförklara till idiotins gränsland... Ge er nu, försök att lära av era egna misstag istället för att kasta runt beskyllningar om bönder.


  //Zac

  SvaraRadera
 37. "Att ensidigt, osportsligt och hämndlystet stänga ute motståndarklacken i en direkt avgörande match sitter ganska djupt - och vilken klack skulle glömma det?"

  Detta skrev Zac, väldigt bra får jag säga. Även om han syftade på HV-klacken går detta sjukligt bra att applicera även på Djurgårdsklacken angående beteendet efter slutsignalen. Den infekterade stämningen som varit mellan lagen under hela finalserien ska nog läggas till den förklaringsmodellen som "Anonym" lagt fram.

  Som han säger så kan vi nog inte enas, men jag har svårt att tycka att en djurgårdare efter allt som hände under denna finalserie är osportslig som buar om en spelare som David Petrasek vill åka ärevarv på hovet...

  SvaraRadera
 38. Zac.... Håller du på att skriva manus till ett "Sex and the city"-avsnitt?

  SvaraRadera
 39. @Kungen: Förstår inte riktigt din kommentar, kanske är det för tidigt på morgonen för mig.


  //Zac

  SvaraRadera
 40. Som vanligt är alla supportrar som håller på Stockholmslag fromma som lamm och alla andra elaka. Den sagan tar aldrig slut. Att man kan läsa dagligen i nyheterna om supportrar som skämmer ut sig. Men det är ju alla andra som började och är mycket elakare än vi.

  SvaraRadera
 41. Hockey... kära någon, hur kan en sån raggarsport uppröra så till den milda grad..?

  SvaraRadera
 42. Bojkotta vad? Ni skulle inte kommit till en vardagsmatch i Stockholm ändå. Så sluta tjura, släpp det som hände förra året. Det finns naturligtvis idioter inom båda supporterfalangerna. Men sluta hyckla och envisas med att ingen HV supporter någonsin beter sig illa.

  Tar man sig ton får man naturligtvis även ta konsekvenserna av det. Gud hör och ser allt!

  SvaraRadera
 43. Jaja. Du tycker vi är osportsliga. Vem bryr sig?

  Jag gillar inte dig, ditt plastlag eller några av HV's plastiga så kallade supportrar.

  Jag tar mig friheten att bua hur jävla mycket jag vill åt er. Vad du tycker om det skulle jag inte kunna bry mig mindre om. Men det är rätt roande att du grinar så mycket som du gör. Cry me a river.

  SvaraRadera
 44. @Barry The Baptist: Och du försvarar ditt agerande för att? Låt mig spekulera lite - någonstans känner du lite obehag inför ditt eget handlande och måste försvara dig för påpekande på det faktum att ni uppförde er oerhört osportsligt när gulden delades ut. I värsta fall kan man tänka sig att hålla käften, men sådan självkontroll har inte djurgårdare kanske?


  //Zac

  SvaraRadera
 45. Du är ju direkt pinsam... Är det några som beter sig osportsligt så är det hv's så kallade fans... Men det har väl ALDRIG hänt att att hv's vidriga och usla fans har skämt ut sig? hv och deras medgångsfans borde börja med sopa rent framför egen dörr!

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/article4664416.ab

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article3937446.ab

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/hv71/article6970708.ab

  SvaraRadera
 46. Anonym 00.02

  Nu skojar du va? 2 artiklar om slipshuliganerna och en annan från 2008? Seriöst? Vad vill du säga med det?

  Den hör diskussionen trodde jag handlade först och främst om klacken och inte om några sittplatssupportrar? Tycker du helt ärligt att NBS ska ta ansvar för vad slipshuliganerna gör?

  Jag är inte så jätteinsatt i vad som hände då för två år sen med spottloskorna och skräpet som kastades in, men för det första: Det va två år sen, det har ingenting med den nuvarande diskussionen att göra! Och för det andra: final 3 när vi var i globen så fick speakerna gång på gång på gång på GÅNG be hemmapubliken om att snälla sluta kasta in saker på isen! Och lyssnade dom? Absolut inte. Detta fick fortsätta hela matchen. Och när det till och med under guldfirandet regnade in MYNT på isen, vilken t.o.m. kan vara skadligt! Då har det ju tagit till en helt ny nivå. Jag försvarar inte på nått sätt det som hände i kinnarps för två år sen utan jag påpekar bara att värre saker har inträffat av då t. ex. Djurgården i finalen men du verkar tycka det är okej?

  p.s. Zac! Jag gillar verkligen din blogg. Kommer fortsätta läsa.

  SvaraRadera
 47. Hahaha vilken sanslöst rolig diskussion. En del av mig sitter helt ofrivilligt och nynnar på bolibompaintrot, medan en annan del av mig sitter helt mållös. Får jag fråga vem fan du är? Har jag fått span på ytterligare en chipstomte från Sveriges rövhål eller är du bara pårökt eller liknande?

  Detta är inte en spekulation, det här är ren och skär fakta: ALLA svenska ishockeyföreningar inklusive aik,lhc, hv med mera är avundsjuka på det Djurgården och Järnkaminerna åstadkommit de senaste åren. Det kan inte ens en stackars gråtfärdig knarkpräst som du själv förneka. En kärlek mellan lag och supportrar som rent ut sagt går att ta på. Alla som spelar i DIF skulle kunna offra tamefan sina föräldrar för supportrarna. Lägg därtill det bästa draget, flest supportrar, bästa sittplats och den högsta decibelstyrkan. Ni gillar inte att till och med kvällsblaskorna till slut erkände den magiska stämningen som Djurgården hade på sina hemmamatcher ifjol. Att den var landets bästa. Ni andra är ingenting i jämförelse och det är det ni egenligen gråter över. Inte några sketna burop och några mynt som knappt räcker till att skrapa trisslotter med. Det är bara ni kvar nu! Bara ni på landsbygden som klamrar er fast, likt envisa treåringar, vid tanken att ni har något att komma med.

  Så ett litet råd till dig och din lilla smålandssekt som ni kallar supporterförening. Sluta böla och ta er i kragen för fan. Vi uppe i kungliga huvudstaden skulle må bra av lite konkurrens på läktarna. Men inte mig emot att ni följer den där Brevitz vilja när det gäller premiären. Stanna hemma snälla. Det gynnar bara oss!

  PS Läs på lite till nästa gång du, ponke lilla. Så kanske vi kan ta dig på allvar då DS

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 48. Nej, jag har inget behov av att försvara någonting. Jag skiter bara i vad du tycker. Varför tror du att jag har något behov av att förklara något för dig, eller ens känna något mer än irritation över ditt ofantligt infantila inlägg? Någon typ av osäkerhet eller brist på bekräftelse?

  Sedan glömmer du bort en rätt väsentlig del i ditt resonemang. För att visa respekt så skall man nog känna respekt från första början, att spelarna hyllar varandra kan jag förstå för där handlar det om en ömsesidig respekt mellan idrottsmän. Den respekten åtnjuter inte ni från läktarplats, inte för att ni är särskilt speciella, särskilt illa omtyckta eller något liknande, utan helt enkelt för att ni inte är värda det. Vi gillar inte lagen som kommer till Stockholm, oberoende av vem det är som är på besök och vad deras plastiga supportrar tror att de är värda för respekt.

  Håll er hemma i bibelbältet om ni vill, det enda bra som skulle kunna komma av att ni kom till Stockholm skulle vara att vi fick håna er lite till.

  SvaraRadera
 49. Något som alla kan vara överens om när man nu ett par månader efter finaler sammanfattar det hela är att det var en pajkastning på hög nivå. hv fansen skyller på Djurgårdarna, och Djurgårdarna skyller på hv fansen. Jag som är Djurgårdare anser att båda sidorna gjorde fel under vissa tillfällen, men för dig låter det som om att samtliga hv fans är små änglar, precis den bilden som er styrelse ger era fans trots att dom innerst inne vet hur svinaktigt det är nere i Kinnarps Arena ibland. Jag personligen anser att våra fans misskötte sig en gång, och det var i final 6. Det var dåligt att folk kastade in saker på isen, och det är inget som jag är stolt över. Men det som hände nere i Kinnarps Arena i final 2 är inget som de tillresta Djurgårdna ensamma ska få skulden för, för att det var trots allt ett gäng uppkäftiga hv supportrar på sektionen under vår klack som startade allt. Att hetsa lite ibland är väl ok, men i en het final efter ett par felaktiga domslut mot DIF så är det inte läge att börja sträcka ut armarna och hånle mot bortasektionen, och det ska till och med en hjärndöd råtta kunna inse. Det var en krigsförklaring som hv supportrarna kom med, och att det kom en och en annan öl nedför vår sektion var ju därför inte oväntat. Det där urin-ryktet är rent bullshit och det vet varje kotte som var där om. Men hur som helst så var den värsta händelsen den dagen flaskan som kastades upp. Att slänga iväg en glasflaska mot andra personer är oerhört farligt, och jag hoppas innerligt att flickan som blev träffad inte har synsvårigheter efter incidenten. Att porta våra fans var rätt eftersom inte säkerheten kunde garanteras, men när Järnkaminerna tillsammans med Djurgården kommer upp med ett stensäkert förslag inför final 5 om att samtliga Djurgårdare måste visa upp namn och rubb och stubb för att kunna garantera att inga svin kommer in så borde hv ha tänkt om. Istället så väljer man att inte ens lyssna på förslaget som Järnkaminerna hade arbetat hårt med att få fram, och bara hånler mot både DIF och JK. På detta så portas Djurgårdens styrelse ifrån att följa presskonferensen live efter matchen av hvs ledning, och det var det löjligaste och mest onödiga som hände under finalserien. DIF ser självklart allvarligt på detta och bestämmer därför att hvs fans inte är välkomna till Hovet dels tack vare detta till en stor del samt att hvs fans misskötte sig nere i Globen i en viss utsträckning som var tillräckligt för att en åskådare fick uppsöka vård efter att ha fått ett föremål i ansiktet. Aktionen om att porta hvs fans var 100% berättigad och det finns ingen anledning att reta upp sig över det som hv supporter. Vi missade två matcher, ni missade en.

  SvaraRadera
 50. Något som alla kan vara överens om när man nu ett par månader efter finaler sammanfattar det hela är att det var en pajkastning på hög nivå. hv fansen skyller på Djurgårdarna, och Djurgårdarna skyller på hv fansen. Jag som är Djurgårdare anser att båda sidorna gjorde fel under vissa tillfällen, men för dig låter det som om att samtliga hv fans är små änglar, precis den bilden som er styrelse ger era fans trots att dom innerst inne vet hur svinaktigt det är nere i Kinnarps Arena ibland. Jag personligen anser att våra fans misskötte sig en gång, och det var i final 6. Det var dåligt att folk kastade in saker på isen, och det är inget som jag är stolt över. Men det som hände nere i Kinnarps Arena i final 2 är inget som de tillresta Djurgårdna ensamma ska få skulden för, för att det var trots allt ett gäng uppkäftiga hv supportrar på sektionen under vår klack som startade allt. Att hetsa lite ibland är väl ok, men i en het final efter ett par felaktiga domslut mot DIF så är det inte läge att börja sträcka ut armarna och hånle mot bortasektionen, och det ska till och med en hjärndöd råtta kunna inse.

  SvaraRadera
 51. Det var en krigsförklaring som hv supportrarna kom med, och att det kom en och en annan öl nedför vår sektion var ju därför inte oväntat. Det där urin-ryktet är rent bullshit och det vet varje kotte som var där om. Men hur som helst så var den värsta händelsen den dagen flaskan som kastades upp. Att slänga iväg en glasflaska mot andra personer är oerhört farligt, och jag hoppas innerligt att flickan som blev träffad inte har synsvårigheter efter incidenten. Att porta våra fans var rätt eftersom inte säkerheten kunde garanteras, men när Järnkaminerna tillsammans med Djurgården kommer upp med ett stensäkert förslag inför final 5 om att samtliga Djurgårdare måste visa upp namn och rubb och stubb för att kunna garantera att inga svin kommer in så borde hv ha tänkt om. Istället så väljer man att inte ens lyssna på förslaget som Järnkaminerna hade arbetat hårt med att få fram, och bara hånler mot både DIF och JK. På detta så portas Djurgårdens styrelse ifrån att följa presskonferensen live efter matchen av hvs ledning, och det var det löjligaste och mest onödiga som hände under finalserien. DIF ser självklart allvarligt på detta och bestämmer därför att hvs fans inte är välkomna till Hovet dels tack vare detta till en stor del samt att hvs fans misskötte sig nere i Globen i en viss utsträckning som var tillräckligt för att en åskådare fick uppsöka vård efter att ha fått ett föremål i ansiktet. Aktionen om att porta hvs fans var 100% berättigad och det finns ingen anledning att reta upp sig över det som hv supporter. Vi missade två matcher, ni missade en.

  SvaraRadera
 52. Sist, men inte minst, så bara skrattar jag åt att ni stör er på att vi inte hyllade ert lag efter slutsignalen. Jag var en av dom som buade, och med tanke på allt som hade hänt i finalserien så kände jag mig berättigad till att göra det. Jag hatar hv, och jag skulle aldrig i livet hylla ett sådant skitlag. Media passade ju också på att skriva skandalrubriker trots att det enda som hände var att vi buade i 5-10 sekunder. Det var väl ett litet mynt som kom in på planen, men att stämningen var orolig inne på Hovet och att Hv spelarna fick skynda sig ut för att garantera sin säkerhet är så mycket bullshit så att jag inte vet vad. Samtliga åskådare på Hovet som var kvar hyllade Djurgården, och sket blanka fan i att några finnar åkte omkring och kramade varandra på isen. Det var ett grymt tryck på Hovet och knappast någon form av oroligheter, och det hade även du vetat om, om du hade varit på plats på Hovet. Media älskar att skriva skandalrubriker om oss, och att ni gång på gång går på detta är bara löjligt. Kvällstidningarna vill ha mycket läsare, och skandalrubriker om Sthlms lag ger mest läsare. Det hände inget märkvärdigt efter slutsignalen, och om du väljer att tro på annat så är det ditt val.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qp660vcyTxc

  Jag måste fråga dig, ser du några tendenser till att hv spelarna skulle vara i fara under det klippet? Det är de första minuterna direkt efter avgörandet, och som jag innan sa, det var inga tendenser till att isen skulle stormas i ilska. Så kom in i matchen och sluta tro att hv fansen är små änglar.

  PS: Jag ursäktar mig för ev. stavfel, orkar inte läsa igenom allt så här i efterhand.

  SvaraRadera
 53. EDIT: Jag skrev fel i min första del, självklart var det i final 3 som vi misskötte oss, och inte i final 6. Fel av mig.
  Under final 6 så var stämningen lugn.

  SvaraRadera
 54. Hoppas ni aldrig mer kommer till Sthlm E trött på att höra era kopior på ramsor.. De få gånger jag hör något är det bara stölder av ramsor från bajen eller råttorna. Så stanna ni hemma och håll patorn i handen.

  SvaraRadera
 55. Hoppas ni aldrig mer kommer till Sthlm E trött på att höra era kopior på ramsor.. De få gånger jag hör något är det bara stölder av ramsor från bajen eller råttorna. Så stanna ni hemma och håll pastorn i handen.

  SvaraRadera
 56. Jag tackar gud för att jag föddes i Stockholm.

  SvaraRadera
 57. haha vad roligt att detta disskuteras igen :)

  Jag respekterar att du skriver lite partiskt eftersom du håller på HV. Det hade jag säkert också gjort om jag skrivit ett inlägg om det fast från en djurgårdares perspektiv men det mycket av det du skriver har du ju inte koll på. Båda supporter-gängen gjorde bort sig. Men detta var ju bara ett fåtal. Ingen majoritet i något av lägrena betedde sig illa. Inget snack om saken.

  Inför sista matchen i jönköping kom ju DIF och Järnkaminerna överens om en lösning. Som jag förstod det skulle man handplocka supportrar, man skulle då veta vilka alla var. Vet dock inte i detalj hur det faktiskt var. Dessutom skulle ju säkerheten vara hög där. Det hade funkat jättebra men HV sa nej och då är det självklart att ni inte får komma på vår nästa hemmamatch. Man kunde dock valt att inte sålt de platserna men det spelar ju mindre roll.

  Att HV-spelarna inte skulle vågat fira segern är något du läst i aftonbladet. Tro in på allt du läser. Satt (Stod) några rader från isen och såg att HV-spelarna visst kunde fira i lugn och ro. Sedan att ingen på hovet brydde sig om HVs guld utan hyllade sitt lag på ett fint sätt (Vilket HV aldrig kommer få uppleva, era supportrar skulle gå hem och inte bry sig eftersom ni inte har nån lagkänsla med era köpta spelare) och att man knappt märkte att HV var kvar där ute på isen är ett av de bästa hockey-minnena jag har.

  Sedan förstår jag inte bojkotten. Som Janne sa i artikeln så kommer ju ändå inte många HV-fans på bortamatcher. Det är låtsas-supportrar som håller på ett låtsaslag. Halva truppen består i år av finländare och gamla djurgårdare som inte fått kontraktsförslag av DIF och väljer därför det lag som betalar mest.

  Räknade lite snabbt i huvudet hur mycket DIF förlorar på eran bojkott. 3000-5000kr. Det svider hårt i kassan :)

  SvaraRadera
 58. Lägger till detta till mitt ovanstående inlägg.

  Såg att John ovan postade länken:
  http://www.youtube.com/watch?v=Qp660vcyTxc

  Som sagt, HV-spelarna fick fira i fred. Minns till och med att det fanns en intervju på hockeyligan.se där en HV-spelare vid firandes på isen hyllade hemmapubliken och sa att det var en otrolig stämning på hovet.. Kolla filmen och njut av Sveriges bästa klack. Inte ens ni kan neka till att det som händer i ovanstående film ALDRIG kommer att hända i Jönköping. Ni skulle inte ens ha så bra drag vid ett sm-guld på hemmaplan.

  SvaraRadera
 59. Nej, jag har inget behov av att försvara någonting. Jag skiter bara i vad du tycker. Varför tror du att jag har något behov av att förklara något för dig, eller ens känna något mer än irritation över ditt ofantligt infantila inlägg? Någon typ av osäkerhet eller brist på bekräftelse?

  Sedan glömmer du bort en rätt väsentlig del i ditt resonemang. För att visa respekt så skall man nog känna respekt från första början, att spelarna hyllar varandra kan jag förstå för där handlar det om en ömsesidig respekt mellan idrottsmän. Den respekten åtnjuter inte ni från läktarplats, inte för att ni är särskilt speciella, särskilt illa omtyckta eller något liknande, utan helt enkelt för att ni inte är värda det. Vi gillar inte lagen som kommer till Stockholm, oberoende av vem det är som är på besök och vad deras plastiga supportrar tror att de är värda för respekt.

  Håll er hemma i bibelbältet om ni vill, det enda bra som skulle kunna komma av att ni kom till Stockholm skulle vara att vi fick håna er lite till.

  SvaraRadera
 60. Väldigt mycket gnäll hit och dit.

  Ja HV-supportarna skötte sig inte exemplariskt och det tror jag heller inte att någon nekar till. Det kastades en del grejer. Men en sak som jag gärna vill påpeka är att när vi va i Globen, final 3, då fick vi HV-supportrar en hel del saker slängda på oss från balkongen ovanför vår ståplats, som i sin tur föll ner på de som satt nedanför oss.

  Sen är jag som sagt fullt medveten om att vår klack beklagligt nog inte kunde hålla sig i skinnet utan kastade saker på de nedanför oss men inte alls i den utsträckning som vi blir beskyllda för.

  Efter den matchen då vi stod och samlade ihop våra flaggor va det t.ex. någon från balkongen ovanför som hällde ut någon vätska ner på oss. Missade en utav oss med en knapp meter.

  Det fanns inga änglar under dessa finalmatcher.
  Men hade jag själv varit djurgårdssupporter hade jag aldrig mer gått på en match efter detta. Så pinsamt som dom uppförde sig.. Det är inte klokt. Och nu även i efterhand så är dom som svin hela bunten. Nåja, hoppas ni växer upp nån gång.

  SvaraRadera
 61. Men bubben då..

  SvaraRadera
 62. Hur står det till med HV71 slipshulliganer som kastar in en massa saker i båset? Vore det inte bättre att ni städar i era egna led först innan ni gråter ut att andra fans beter sig illa? Eller är det okej så länge det är ni själva som beter er som svin.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n