Fortsätt till huvudinnehåll

För ett år sedan, januari 2008

Usch så pinsamt att ha missat detta... Men här kommer det - denna månad blev det 33st inlägg.

Humor, musik o media

John Holm med fantastiska mediaklipp

  • John Holm - mästaren i skuggorna... - Vad skall jag säga - aldrig överträffad!
  • Dj*vla sväng! - Detta är bara helt sjukt bra, solot ger mig rysningar.
  • Kungen! - Freddie Mercury var en av de bästa - om inte t o m den bästa. Rysningsvarning på denna video!
  • Bästa skivan 2007 - Tror t o m att det blev 2008 mest lyssnade skiva hemma, hoppas på en fortsättning av samarbetet.

Wii!

  • Wii SÅ KUL!
  • Motion! - Jo, det blev som sagt en Wii - och det har jag inte ångrat en endaste gång. Det är grymt roligt fortfarande - 'World of Goo' är det som spelas mest just nu! :o)

Inte mycket politik alls?!

  • Vettigt om fildelning - givetvis så äger denna sin plats även idag. Slutsatserna som görs i artikeln har varit oerhört samstämmiga i flera år nu. Blir 2009 året då man avlivar myter eller dödar integriteten?
  • Per Nuder - Kommentar och funderingar kring det ganska fula spelet kring kickandet av Nuder. Nu ligger väl han i vassen och väntar på att Sahlin skall bomba rejält efter valet 2010 kan jag tänka mig...
  • Mer om fisket - Fiskepolitiken gör mig fortfarande upprörd, se även nästa postning
  • Dream on - din dumma sill...
  • Snart f d politiker - Måste säga att jag är lite chockad över att denna människa fortfarande tydligen har offentliga uppdrag?!

Och Dr Annika Dahlqvist - drottningen...


En fantastisk nyhet som fortfarande sprider svallvågor i dietist-/extremistkretsar!
"Att hålla sig till kolhydratfattig kost strider inte mot vad som är vetenskapligt bevisat"
Vilken kamp av ettermyran Doktor Annika Dahlqvist! Jag tror inte vi är riktigt medvetna om omfattningen av denna bragd - och så blev hon utnämnt till en av sveriges bråkigaste kvinnor också! Många dietister blir nog vita i ansiktet när de bara hör namnet... ;o)
En riktig murbräcka - ber f ö om ursäkt för liknelsen, men det stämmer! - som jämnar vägen för sådana som Kostdoktorn och oss andra! Det är hon som plöjer in i folksinnnet och ger nya, effektiva och vetenskapligt förankrade kost-/hälsoråd.
I gammelmedia är hon synonym med LC-rörelsen - och en riktigt bra annonspelare. Go girl, hatten av för dig!

Om kost och LC

Är dietister pappersskallar?

Läs detta stycke ur 'Etisk kod för dietister' antaget av Dietisternas Riksförbunds årsmöte 2005-04-03:

"Dietistens arbete utgår från människors grundläggande behov av energi och näring. Att få sitt energi- och näringsbehov tillgodosett är en mänsklig rättighet, oomtvistad och självklar också ur ett allmänmoraliskt perspektiv. Sjukdom och där till kopplad medicinsk behandling kan dock försvåra eller omöjliggöra för den enskilde att täcka detta behov utan hjälp samtidigt som sjukdomen i sig kan förändra behoven. Också sociala, psykologiska och kulturella faktorer påverkar förutsättningarna för ett optimalt energi- och näringsintag. Mat, måltid och ätande rymmer många dimensioner. Detta sammantaget utgör grunden för dietistens yrkesutövning."


Få ihop det med rekommendationen för diabetiker att äta 55-60E% kolhydrater... Vi predikar för döva, de är uppenbart inte mottagliga - i alla fall inte i det ledande skiktet.

  • Tokträna - Jag tror som sagt inte på motionens viktminskade funktion... ;o)

En hel del feminism...

Jo, mycket antifeminism blev det också denna månad. Det påtagliga manshatet och det inte fullt så påtagliga osynliga patriarkiska nätverket/sammansvärjningen för att hålla kvinnor på mattan är en outömlig källa tror jag.
Det är bara människans dumhet som är oändlig, som Einstein kan ha sagt... ;o)

Övrigt - gott nytt förra år?



//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England