Fortsätt till huvudinnehåll

Svarslösa?

Ganska hård granskning av Liza Marklunds ljugerier i media nu, men inte kommer någon att nöja sig innan hon suttit i t ex en intervju med en ifrågasättande neutral journalist?

Snicksnack?

Marklund har svarat mest snömos tycker jag.
För att öka trovärdigheten såsom såld upplaga så har man ljugit om att det är en sann historia - äckligt och givetvis ett oerhört hårt slag mot Marklund som vill ses som en tung journalist. Kul att läsa om hur hon har hängt på ringklockan hos motsträviga intervjuoffer och hur vissa, inkl hon själv påstår att det är någon sammansvärjning mot henne för att hon är kvinna - ja, herregud... ;o)

Bloggbävningen fortsätter

Jag får deja vu från FRA-debatten, som var helt död i media innan bloggarna satte den på dagordningen. Är det inte precis likadant nu?

Ett helt nytt mediefenomen har presenterat sig. Det kommer i framtiden att bli svårt för makthavare och redaktioner att tiga ihjäl historier som de av ett eller annat skäl inte vill ta i.

Inte om gräsrötterna vill annat.

Skriver Oisín Cantwell i en slags artikelkrönika i AB idag. Någonstans är det lockande och berusande att vanliga människor som bloggar tar del i det uppbåd som bara journalister var inbjudna till förr. Jag tror att det kommer en backlash snart, journalisterna inser snart att mycket av mediamakten flyttat ut till vanligt folk. Och det innebär i sin tur att fler också inser den kommersiella och propagandistiska(?) potentialen och vi kommer få se Blondinbella-spins-sajter. Alltså maktpolitiskt styrda siter som håller kursen åt de som betalar.
  - eller så är jag bara cynisk och negativ... ;o)

I media

AB, AB1, AB2, AB3
DN, DN1, DN2, DN3


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Den där marklundaffären börjar gå över i allmän pajkastning, dumheter och småaktigheter framförs från båda håll och samtliga inblandade börjar göra ett sjaskigt intryck. Dags att tappa intresset.

  - Peter Ingestad

  SvaraRadera
 2. Mja, FRA-debatten hade ju någon form av substans, det är ju skillnaden. Att Marklund formulerat sig dåligt på utsidan av en bok för 15 år sedan har kanske inte riktigt samma relevans.

  SvaraRadera
 3. Claes, min poäng var mest att det är bloggarna som till stor del sätter en dagordning för ett motvilligt gammelmedia. Men visst har du rätt, en ljugande journalist kontra massavlyssning är ingen direkt match alls.

  Däremot håller jag inte med om bagatelliseringen av Marklunds åhavanden. Hon har hela tiden låtsats som om boken är sann och det har tagits ett antal politiska beslut p g a boken. Tror t ex inte att 'Ondskan' - som iofs aldrig profilerats som en "sann historia" skulle kunna ligga till grund för skolpolitiken?

  En ljugande journalist som dessutom har ett klart och tydligt definierat "politiskt projekt" - är det verkligen bara jag som får rysningar?

  Däremot tycker jag nog att historien är över för Marklund som nu bör ha spelat ut sin roll som samhällsdebattör och samhällsjournalist, däremot har hon en plats på deckartoppen med lite småsliriga och mediokra deckare. Kvalité och topplistor har ofta mycket litet gemensamt... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Maktpolitiskt styrda bloggar finns redan, läs RealClimate t. ex.

  SvaraRadera
 5. Maktpolitiskt styrda bloggar finns redan, läs RealClimate t. ex.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv