Fortsätt till huvudinnehåll

Liza Marklund: Marklundsfejket - en sann historia

Ge mig en minut och låt mig sammanfatta Marklundsfejket... Hmm...

En början...

Liza Marklund stöter på en ganska sorglig människa med mycket dramatisk vardag, Marklund inser att detta kan inte säljas utan raffinerad omskrivning, eftersom det handlar om en lite typisk whitetrash-historia där alla parter uppför sig helt galet.

Hur man uppfinner en ny historia

Därför så ändrar nu Liza Marklund på historien för att passa svenska kvinnor:

En ny huvudperson

Den ljushylta, intelligenta och snövita banktjänstekvinnan – ett under av hygglighet, medelklass, lätt att identifiera sig med och oskyldig råkar göra ett avsteg från den rasåtskillnad som föreligger i Sverige och straffas därför nästan omedelbart med misshandel, förföljelser och hot. Och det är inte vem som helst som ligger bakom dessa brott:

En ny ”skurk”

Det är en arab! Svartmuskig, krigsskadad och psykopatiskt rabiat, helt enkelt en svensk medelklasskvinnas värsta mardröm…

Ett nytt stöd

Till hjälp och som ett stöd i livet dyker en ny människa upp på scenen, den genomtrygge norrlänningen:
stolt som svensk fur står han upp i ur och skur, skyddar och protektar, men samhället ändå under muslimskt förtryck försmäktar…

Ett nytt samhälle?

Det svenska samhället står helt oförmöget att skydda henne och hennes familj, speciellt sedan hans svartmuskiga, krigsskadade och psykopatiskt rabiata vänner med maskingevär satte skräck i en hel stad, för att hjälpa "mannen med de svarta ögonen" att komma åt henne. Det går så långt att USA förbarmar sig över att denna svenska, ljushylta, intelligenta och snövita banktjänstekvinnan inte kan få skydd i sitt hemland och de får en tillflyktsort med asyl!

Vilken historia!

Monica Antonsson, vilken inte heller tycks ha alla hästar hemma, har dock gjort ett grundmurat och imponerande arbete med att avslöja hur en journalist med en sjaskig historia där egentligen alla (utom barnen!) tycks vara solkade av sina egna handlingar, förvridigts för att dels passa en tänkt publik bättre och dels för att passa in i ett större politiskt projekt, som sedan drivs vidare journalistiskt.

Otäckt!

En oerhört otäck historia tycker jag, dramförallt när den påhittade, ensidiga och ganska torftigt skrivna historien tar eget liv och lanseras som "en sann historia", nu garanterad av högborna politiker och av författaren och samhällsjournalisten Liza Marklund.

Tokfeministisk världssyn...

Där tokfeminister som iofs redan anser sig ha rätt till att förvrida sanningen hur mycket som helst, gör precis detta för att det skall passa in i tokfeministernas världsbild. Att det samtidigt drar med sig och eldar på brunskjortevärderingar gör knappast saken vackrare.

Och inte tycks det tystna?

Länkar

http://aftonbladet.se/nyheter/article4187528.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4204951.ab
http://arvidfalk.se/2009/01/mer-marklund-an-gaza/
http://betaalfa.polymono.net/2009/01/16/inte-en-blund-for-marklund-bland-bloggarna/
http://bitchslapbarbie.wordpress.com/2009/01/16/genusfraga/
http://cattasbubbla.wordpress.com/2009/01/16/ingen-konsfraga-alls/
http://cattasbubbla.wordpress.com/2009/01/17/identiteten-rojd-fram-med-pappren-nu/
http://christianengstrom.wordpress.com/2009/01/16/nominera-till-stora-bloggilliterati-priset/
http://daddys.blogg.se/2009/january/osama-har-betalat-underhall-i-18-ar.html
http://daddys.blogg.se/2009/january/utkast-inger-segelstrom.html
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=873927
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=874821&rss=576
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=873951
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/16/gmdaskandalen-backa-bandet/
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/17/bra-bloggar-om-gmdaskandalen/
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/17/gmdaskandalen-liza-show-i-tv4-2/
http://klokbok.wordpress.com/2009/01/17/sanningen-ar-gemen/
http://lindskog.blogspot.com/2009/01/tiina-skriver-om-hxjakten-p-liza.html
http://mina-egna-ord.blogspot.com/2009/01/ngot-helt-annat.html
http://newsmill.se/artikel/2009/01/16/motbjudande-mobbning-av-marklund
http://nicklaslarenholtz.blogspot.com/2009/01/liza-marklund-debatten-verfldig.html
http://nicklaslarenholtz.blogspot.com/2009/01/nu-fr-det-vara-nog-gmda-skandalen.html
http://ninahellman.wordpress.com/2009/01/16/vem-ar-den-sanna-haxan-finns-hon/
http://nyhetstorken.blogspot.com/2009/01/lika-som-br.html
http://online-pr.se/pr/sanningen-bakom-sanningen-om-gomda/
http://psykbryt.com/index.php/2009/01/16/ar-ordbajs-en-konstnarlig-frihet/
http://svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2330279.svd
http://www.opponent.se/2009/01/liza-marklund-smyger-in-fiktion-i-sin-journalistik/
http://www.rongekom.se/?p=564
http://www.usablogg.org/2009/01/15/blir-bloggar-mer-inflytelserika-liza-marklkund-och-braket-om-gomda/
http://www.zaramis.nu/blog/2009/01/17/marklund-och-sanningen/


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Marklund tycker att det är Antonsson som borde be om ursäkt:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/112585-liza-marklund-talar-ut-i-tv4

  SvaraRadera
 2. Nä, det tycks inte tystna, och skammens siffror lyser röda på www.gömda.se

  SvaraRadera
 3. hur kan man veta att den här antonsson och osama awad håller sig till hela sanningen då? för det minsta man kan begära även av dem är HELA sanningen.

  SvaraRadera
 4. Läs mer anonym! Då inser du snabbt hur man från Marklunds och hennes förlags sida enbart har handlat om att försöka misskreditera Antonsson - man försöker inte ens att bemöta alla de förkrossande påståenden - med källhänvisningar - som Antonsson gör i sin bok. En bok som jag för all del upplevde som oerhört tråkig, om man nu bortser att den faktiskt handlar om en av de största litterära affärerna i modern tid...

  Så läs in dig lite mer så lär du också falla in bland kritikerna! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. hur kan man veta att den här antonsson och osama awad håller sig till hela sanningen då? för det minsta man kan begära även av dem är HELA sanningen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n