Fortsätt till huvudinnehåll

Liza Marklund: Marklundsfejket - en sann historia

Ge mig en minut och låt mig sammanfatta Marklundsfejket... Hmm...

En början...

Liza Marklund stöter på en ganska sorglig människa med mycket dramatisk vardag, Marklund inser att detta kan inte säljas utan raffinerad omskrivning, eftersom det handlar om en lite typisk whitetrash-historia där alla parter uppför sig helt galet.

Hur man uppfinner en ny historia

Därför så ändrar nu Liza Marklund på historien för att passa svenska kvinnor:

En ny huvudperson

Den ljushylta, intelligenta och snövita banktjänstekvinnan – ett under av hygglighet, medelklass, lätt att identifiera sig med och oskyldig råkar göra ett avsteg från den rasåtskillnad som föreligger i Sverige och straffas därför nästan omedelbart med misshandel, förföljelser och hot. Och det är inte vem som helst som ligger bakom dessa brott:

En ny ”skurk”

Det är en arab! Svartmuskig, krigsskadad och psykopatiskt rabiat, helt enkelt en svensk medelklasskvinnas värsta mardröm…

Ett nytt stöd

Till hjälp och som ett stöd i livet dyker en ny människa upp på scenen, den genomtrygge norrlänningen:
stolt som svensk fur står han upp i ur och skur, skyddar och protektar, men samhället ändå under muslimskt förtryck försmäktar…

Ett nytt samhälle?

Det svenska samhället står helt oförmöget att skydda henne och hennes familj, speciellt sedan hans svartmuskiga, krigsskadade och psykopatiskt rabiata vänner med maskingevär satte skräck i en hel stad, för att hjälpa "mannen med de svarta ögonen" att komma åt henne. Det går så långt att USA förbarmar sig över att denna svenska, ljushylta, intelligenta och snövita banktjänstekvinnan inte kan få skydd i sitt hemland och de får en tillflyktsort med asyl!

Vilken historia!

Monica Antonsson, vilken inte heller tycks ha alla hästar hemma, har dock gjort ett grundmurat och imponerande arbete med att avslöja hur en journalist med en sjaskig historia där egentligen alla (utom barnen!) tycks vara solkade av sina egna handlingar, förvridigts för att dels passa en tänkt publik bättre och dels för att passa in i ett större politiskt projekt, som sedan drivs vidare journalistiskt.

Otäckt!

En oerhört otäck historia tycker jag, dramförallt när den påhittade, ensidiga och ganska torftigt skrivna historien tar eget liv och lanseras som "en sann historia", nu garanterad av högborna politiker och av författaren och samhällsjournalisten Liza Marklund.

Tokfeministisk världssyn...

Där tokfeminister som iofs redan anser sig ha rätt till att förvrida sanningen hur mycket som helst, gör precis detta för att det skall passa in i tokfeministernas världsbild. Att det samtidigt drar med sig och eldar på brunskjortevärderingar gör knappast saken vackrare.

Och inte tycks det tystna?

Länkar

http://aftonbladet.se/nyheter/article4187528.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4204951.ab
http://arvidfalk.se/2009/01/mer-marklund-an-gaza/
http://betaalfa.polymono.net/2009/01/16/inte-en-blund-for-marklund-bland-bloggarna/
http://bitchslapbarbie.wordpress.com/2009/01/16/genusfraga/
http://cattasbubbla.wordpress.com/2009/01/16/ingen-konsfraga-alls/
http://cattasbubbla.wordpress.com/2009/01/17/identiteten-rojd-fram-med-pappren-nu/
http://christianengstrom.wordpress.com/2009/01/16/nominera-till-stora-bloggilliterati-priset/
http://daddys.blogg.se/2009/january/osama-har-betalat-underhall-i-18-ar.html
http://daddys.blogg.se/2009/january/utkast-inger-segelstrom.html
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=873927
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=874821&rss=576
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=873951
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/16/gmdaskandalen-backa-bandet/
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/17/bra-bloggar-om-gmdaskandalen/
http://jerbaz.wordpress.com/2009/01/17/gmdaskandalen-liza-show-i-tv4-2/
http://klokbok.wordpress.com/2009/01/17/sanningen-ar-gemen/
http://lindskog.blogspot.com/2009/01/tiina-skriver-om-hxjakten-p-liza.html
http://mina-egna-ord.blogspot.com/2009/01/ngot-helt-annat.html
http://newsmill.se/artikel/2009/01/16/motbjudande-mobbning-av-marklund
http://nicklaslarenholtz.blogspot.com/2009/01/liza-marklund-debatten-verfldig.html
http://nicklaslarenholtz.blogspot.com/2009/01/nu-fr-det-vara-nog-gmda-skandalen.html
http://ninahellman.wordpress.com/2009/01/16/vem-ar-den-sanna-haxan-finns-hon/
http://nyhetstorken.blogspot.com/2009/01/lika-som-br.html
http://online-pr.se/pr/sanningen-bakom-sanningen-om-gomda/
http://psykbryt.com/index.php/2009/01/16/ar-ordbajs-en-konstnarlig-frihet/
http://svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2330279.svd
http://www.opponent.se/2009/01/liza-marklund-smyger-in-fiktion-i-sin-journalistik/
http://www.rongekom.se/?p=564
http://www.usablogg.org/2009/01/15/blir-bloggar-mer-inflytelserika-liza-marklkund-och-braket-om-gomda/
http://www.zaramis.nu/blog/2009/01/17/marklund-och-sanningen/


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Marklund tycker att det är Antonsson som borde be om ursäkt:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/112585-liza-marklund-talar-ut-i-tv4

  SvaraRadera
 2. Nä, det tycks inte tystna, och skammens siffror lyser röda på www.gömda.se

  SvaraRadera
 3. hur kan man veta att den här antonsson och osama awad håller sig till hela sanningen då? för det minsta man kan begära även av dem är HELA sanningen.

  SvaraRadera
 4. Läs mer anonym! Då inser du snabbt hur man från Marklunds och hennes förlags sida enbart har handlat om att försöka misskreditera Antonsson - man försöker inte ens att bemöta alla de förkrossande påståenden - med källhänvisningar - som Antonsson gör i sin bok. En bok som jag för all del upplevde som oerhört tråkig, om man nu bortser att den faktiskt handlar om en av de största litterära affärerna i modern tid...

  Så läs in dig lite mer så lär du också falla in bland kritikerna! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. hur kan man veta att den här antonsson och osama awad håller sig till hela sanningen då? för det minsta man kan begära även av dem är HELA sanningen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv