Fortsätt till huvudinnehåll

Publicistklubben igår om Marklundsfejket

Prat och debatt om och kring Liza Marklunds 'Gömda - en sann berättelse'. En sak som jag ställer mig lite frågande till och som det förvånar mig att ingen reagerade på är varför Guillou kommit överens med Marklund om att inte läsa Gömda?


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Troligtvis har marklund bett honom att inte läsa boken för att överdrifterna omedelbart skulle ha avslöjats då.

  SvaraRadera
 2. Eller att han kommer titta snett på henne när han "avslöjar" hennes torftiga språk? ;o)

  Det handlar om att man inte vill diskreditera sin pengakossa - inget annat. Läs för övrigt min postning 'Stackars Guillou'. Jag är såååå nöjd med den! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag har ställt mig samma fråga, vilka skäl finns för Guillou att inte läsa? I artikeln i SvD låter det som han helst inte vill läsa, för då slipper han kritisera den.

  SvaraRadera
 4. Så han visste i förväg att han skulle ställas inför dylika frågor??


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Om man kollar in filmen från debatten så berättar Guillou vad överenskommelsen med Liza innebär och varför de kom överens.

  SvaraRadera
 6. Visst gör han det - tillsammans med ett lite förvirrande utlägg om andra "dokumentärromaner", Gaza och reportageteorier. En snömosig och inte så lite slingrande Guillou och ett rent av pinsamt intrasslande om Åsne Seierstad - inget att titta på för den som ser upp till honom...

  "Romanen vill jag inte läsa för jag är fel läsare för den."


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Om man kollar in filmen från debatten så berättar Guillou vad överenskommelsen med Liza innebär och varför de kom överens.

  SvaraRadera
 8. Jag har ställt mig samma fråga, vilka skäl finns för Guillou att inte läsa? I artikeln i SvD låter det som han helst inte vill läsa, för då slipper han kritisera den.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: