Fortsätt till huvudinnehåll

(O-)ändliga visdomsord?

Jag måste slå ett litet slag för min lilla kolumn (längst ner till höger) med:

Ändliga visdomsord

"Det är intressant med feminismen som alltid pratar åt andra. Nu får du väl prata för dig själv!"
-Paulo Roberto i P3

"Förr sökte forskarna sanningen, idag söker de pengar"
-Kenneth Ekdahl

"Alla är skyldiga till något, eller har något att dölja. Allt man behöver göra är att leta ordentligt, så hittar man det"
-Aleksandr Solzjenitsyn

"Religious Warfare: Killing people over who has the best invisible friend"
-Bobby Henderson

"Grattis, du är verkligen en dresserad, lydig svensk som ängsligt värnar om de 'rätta' åsikterna (vilket ironiskt nog gör dig till en 'typisk' svensk)."
-sign "Historisk dräkt och hantverk"

"Det ljus som inte hanteras på detta sätt försvinner och är därmed borta."
-Prop. 2006/07:63
Tänk på det ni allianspolitiker...

"Men det är samtidigt inte första gången jag resignerat tvingas konstatera, att rasism, främlingsfientlighet, och etnisk chauvunism, ofta i viss mån står i proportion till den allmänna kunskaps- och bildningsnivån."
-Dolomit60

"Rätten till likställdhet inför lagen och skydd mot diskriminering är grundläggande mänskliga rättigheter som erkänns genom bl.a. Förenta nationernas allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, Europakonventionen, EG-fördraget och vår egen Regeringsform. Skyddet mot diskriminering har preciserats på skilda områden genom särskild lagstiftning. I lagen (2001:1286) om likabehandling av studenter i högskolan (likabehandlingslagen) befästs grundsatsens giltighet på högskoleområdet."
-Högsta domstolen om Uppsala-målet

"Hur pass okunnigt och obekymrat o-nyfiket kan egentligen penningstinna kostprofessorer se världen omkring dem - och hur länge?"
-Bloggägaren i egen hög person

"IPRED är en intressant fråga som handlar om skivbolagens rätt att jaga fildelare, inte upphovsrätt. Kom ihåg det."
-Jonas Almquist i en chatt på Aftonbladet

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not."
-Frank Zappa

"Kompetensen sitter inte i könet eller etniciteten."
-AB ledare, selektivt urval...

"Och hur kommer man på den bisarra idén att låta industriintressen styra kostråden??"
-Bloggägaren i egen hög person, om SLV:s placering på jordbruksverket...

"Ingenting är påhittat, vare sig i Gömda eller Asyl. Inga händelser är flyttade (annat än i nödfall, för att dölja de hotade människornas identiteter). Däremot har vi tagit bort ganska mycket, förtigit både människor och händelser som varit otroligt viktiga för Mia. Ingenting är gjort mer dramatiskt än det var (det har inte behövts)."
-Liza Marklund i en chatt på AB

"Feminismen är inte galen.
Ta ditt feta arsle och dra.
Jävla kukhuven."
-Anonym sa...i en kommentar

Förslag på andra visdomsord?

Gärna sådant som sagts här på bloggen.


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England