Fortsätt till huvudinnehåll

Könslös kompetens

Alliansregeringen är bättre än regeringen Persson på utnämningspolitik, visar Radioekots granskning.

Nu går vartannat statligt toppjobb till en kvinna, mot bara var tredje när socialdemokraterna styrde. Även utnämningarna av statliga chefer med utländsk bakgrund har ökat, från sex till tjugo procent. Alliansregeringens chefsutnämningar följer befolkningsstatistiken.

Det är en glad nyhet. Kompetensen sitter inte i könet eller etniciteten.

Så långt så rätt i AB:s ledare, sedan går det helt snett som vanligt... Resten av ledaren ägnas till att hylla könssegregering.

Följ Reinfeldt

Vad är det för fel med att låta jobben besättas av den som har bäst kompetens?
- Jag vill att det svenska folket ska känna att den som får jobbet är den som är bäst lämpad att få det, inte den som råkar ha rätt kontakter eller rätt partibok, motiverade Fredrik Reinfeldt sitt beslut då, för två år sedan.
(Källa.)

Nya regler

Vad regeringen Reinfeldt har gjort är att man ändrat på rekryteringsreglerna. Man annonserar ut jobbet istället för att bara ringa "kollegor", och i och med annonsen så har man helt enkelt en kravspecifikation som skall uppfyllas.
Könslös kompetens alltså! ;o)

Icke-feministen säger

Vår integrations-och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, som kämpar för "ett samhälle där kvinnor och män har samma rättigheter och möjligheter; ett samhälle där män och kvinnor delar på ansvar och makt" anser:
..att man kan dra två slutsatser när det gäller reformeringen av utnämningspolitiken.
För det första finns det ingen som har ett sådant brett kontaktnät att man på egen hand klarar utnämningar. För det andra breddas rekryteringsbaserna när tjänster annonseras ut och konkurrens råder. Därför har den nuvarande regeringen lyckats bättre än den gamla, anser hon.

Och visst har de det, det förmenta femninistiska partiet s lyckades med noll och intet under deras tid vid makten - iofs tror jag att det beror med på socialdemokraternas vurm för (egen) partitillhörighet snarare än FEMINISTISKT kön....


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: