3 jan. 2009

Könslös kompetens

Alliansregeringen är bättre än regeringen Persson på utnämningspolitik, visar Radioekots granskning.

Nu går vartannat statligt toppjobb till en kvinna, mot bara var tredje när socialdemokraterna styrde. Även utnämningarna av statliga chefer med utländsk bakgrund har ökat, från sex till tjugo procent. Alliansregeringens chefsutnämningar följer befolkningsstatistiken.

Det är en glad nyhet. Kompetensen sitter inte i könet eller etniciteten.

Så långt så rätt i AB:s ledare, sedan går det helt snett som vanligt... Resten av ledaren ägnas till att hylla könssegregering.

Följ Reinfeldt

Vad är det för fel med att låta jobben besättas av den som har bäst kompetens?
- Jag vill att det svenska folket ska känna att den som får jobbet är den som är bäst lämpad att få det, inte den som råkar ha rätt kontakter eller rätt partibok, motiverade Fredrik Reinfeldt sitt beslut då, för två år sedan.
(Källa.)

Nya regler

Vad regeringen Reinfeldt har gjort är att man ändrat på rekryteringsreglerna. Man annonserar ut jobbet istället för att bara ringa "kollegor", och i och med annonsen så har man helt enkelt en kravspecifikation som skall uppfyllas.
Könslös kompetens alltså! ;o)

Icke-feministen säger

Vår integrations-och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, som kämpar för "ett samhälle där kvinnor och män har samma rättigheter och möjligheter; ett samhälle där män och kvinnor delar på ansvar och makt" anser:
..att man kan dra två slutsatser när det gäller reformeringen av utnämningspolitiken.
För det första finns det ingen som har ett sådant brett kontaktnät att man på egen hand klarar utnämningar. För det andra breddas rekryteringsbaserna när tjänster annonseras ut och konkurrens råder. Därför har den nuvarande regeringen lyckats bättre än den gamla, anser hon.

Och visst har de det, det förmenta femninistiska partiet s lyckades med noll och intet under deras tid vid makten - iofs tror jag att det beror med på socialdemokraternas vurm för (egen) partitillhörighet snarare än FEMINISTISKT kön....


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...