Fortsätt till huvudinnehåll

Sammanfattande om "hittepåerskan" Liza Marklund

Vilken utsökt sammanfattning i Expressen av affären som gammelmedia inte låtsades om - Liza Marklunds ohederlighet, alt journalistiska dumhet:
Det här är en ledsam, sjaskig historia. Ingen vill ge sig på någon som först utsatts för misshandel och sedan förmodligen uppriktigt trott på en hotbild som inte verkar ha funnits. Ingen vill peta på en av landets mest uppburna debattörer, med stort patos i viktiga frågor. Alla känner alla, alla väntar på att dammet lägger sig. Så får sanningen vänta, en flicka får tro att hennes pappa är en galen mördare och Liza Marklund ler sammanbitet hela vägen till banken.

Jag har skrivit en gång tidigare om denna "sjaskiga historia".


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  1. Aftonbladet kultur skriver ocks[ om detta.
    Bluffen som gick hem.

    S[ h'r skriver man
    Det 'r mycket mer 'n Liza Marklunds journalistiska trov'rdighet som brister.
    Det 'r ocks[ en kollaps i den f;r n'rvarande r'tt s[ sj'lvgoda bloggv'rlden.

    H'r propageras det f;r sanningen h'r skrivs f;rringande om 'mnet kvinnomisshandel. H'r hetsas det mot b[de Marklund och Mia. "n f;rfattas det brev till Oprah Winfrey, 'n ropas det p[ bokb[l.

    S[ mycket hat och avsky och desperation 'r sv[rt att ta in.



    Ett provocerande rum av utspelade frustrationer.

    SvaraRadera
  2. Sitter och skriver inlägg om just detta as we speak faktiskt. Tvärtemot gammelmedias uppbragdhet att de inte har kontroll över vad folk tycker längre så är det absoluta fokuset överallt jag läser - ljuget. Vi har svårt med människor som uttryckligen påstår att något är sant, ljuger. När denne någon dessutom är upphöjd journalist, agerar överdrivande agitator för kvinnofrågor och dessutom har kontakter som gör henne till en oerhörd maktfaktor i Sverige så är det givetvis av oerhörd vikt att tvätta byken offentligt!

    Läs mer om några minuter - jag tar nog med detta i inlägget också... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Vad har h'nt med min data nu slipper du mig!T'nk om alla bloggare engagerade sig lika mycket i ISRAELS SLAKT p[ oskyldiga palestiner. KVINNOMISSHANDEL EXISTERAR trots hittep[erskan Lixa Marklund!!!!

    Man blir matt!!! Bloggare kan st'lla till med mycket. Inte gynnar det kampen f;r J'mlikhet.

    SvaraRadera
  4. Lisbeth,

    Jag vet att kvinnomisshandel existerar. Det rättfärdigar inte att man ljuger.

    Jag vet att det är omodernt att bry sig om vad som är sant. I svensk media gäller samma sak. Endast det som gynnar Saken publiceras. Inte bara i denna fråga utan det gäller generellt.

    Det gör ju att vi medborgare får en felaktig bild av verklighete. Allvarligt, tycker jag!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England