Fortsätt till huvudinnehåll

Mer alkohol

För att citera ett av mina egna, tidigare inlägg, med tanke på att det är bakfyllans dag i dag... ;o)

Alkohol


Det är inte ovanligt att man kallar öl för flytande "bröd"...

Vad jag med bestämdhet kan säga är att min kropp har mycket svårare att omhänderta alkoholen jag konsumerat. Det är tydligen en energikrävande process - det är därför man alltid står och slafsar i sig en kebab på hemvägen! Kroppen skriker efter energi, s k fyllehunger. Vi LC:are har ju dessvärre (i detta fallet, alltså) inte vidare mycket glykogen liggande ute i musklerna, utan det uppstår störningar i energitillförseln ganska omgående. Detta gör att levern inte alls arbetar med någon större effektivitet.

HUA!

Jag har personlig erfarenhet av detta - efter en kväll med relativt måttlig konsumtion av alkohol - rött vin till maten, lite konjak efteråt och ett par whisky-pinnar senare på kvällen - så blev jag ordentligt berusad.
Nåväl, dagen efter vaknade jag förhållandevis tidigt, upptäckte till min förvåning att jag faktiskt inte hade någon baksmälla. Fast när jag gick upp märkte jag att jag fortfarande var berusad... Levern hade så låg verkningsgrad att mycket av alkoholen låg kvar i omlopp!
Men dagen hade sin gång och jag märkte att berusningen sakta släppte sitt tag. Framåt kvällskvisten började dock kroppen sända andra signaler till mig... Baksmällan smög sig på! Jag hade inte varit dummare än att jag under dagen fyllde på med mängder av vätska, men kanske har LC:are svårt att binda vatten, för baksmällan blev både kraftig och därtill mycket långdragen.

En erfarenhet rikare...

Jag dricker mig mycket sällan rejält berusad, men efter denna erfarenhet så är jag väldigt försiktig med alkohol. Inte för att jag personligen tycker att jag förlorar något väsentligt med uteslutningen av alkoholhaltiga drycker. Men det handlar ju till syvende och sist, om en smaksak... Tyvärr jag har hamnat i vinbox-helvetet. Det är alldeles för enkelt att ha en box stående, den är billig, enkel och det är goda viner om man väljer med eftertanke. Hua! Nu blir det inte fler boxar på ett bra tag!


Jag har skrivit om alkohol innan i t ex 'Alkoholen och nationaldagen...'.//Zac

PS. Jag avslutar detta inlägg med att citera ett hysteriskt roligt svar jag fick då jag skakade ett varningens finger för kombinationen rajtantajtan m alkohol och LC:

Jo du, Zac, skulle kanske ha lyssnat på din alkoholvarning lite mer...men kan inte rå för att jag måste testa allt själv, innan jag tror på det! "Kan fälv!", var mitt ständiga, hysteriska tillrop i barndomen, enligt mor. Ööööööh, tänk att man aldrig växer upp!

Stoj och stim kring mina nya kostvanor blev det igår, en del mycket nyfikna (och skulle absolut kolla in Annikas blogg ), en del djupt misstroende, och andra bara skakade på huvet åt "alla mina infall". Synd att dom misstror mig så att dom inte ens bryr sig om att ta reda på om detta kanske faktiskt tillkommit efter mycket moget övervägande.
Och att Whiskey-älskande ******* frivilligt avstod "men smaaaaka nu då!"-tillropen ("men baaada nu då!" ) gav somliga nog, och sålunda stoppade dom nog in mig i facket "övergående nyckfullhet".

Men rödvin, det gick ner, i MÄNGDER! Uj, uj, uj... Betongkepsen idag är inte av denna värld! Redan uppe i 6 värktabletter nu, för att överhuvudtaget orka andas ens.
Jag/vi fick avsluta festande redan kl 00, då jag fått så tidiga vanor nyligen (LCHF:ens förtjänst!) att jag helt enkelt inte kunde hålla ögonen öppna mer - nej, det var inte bara vinets fel. Kom så hem, vinglande smålullig och började må urpyton. Stoppade i mig en bit Brie, då jag trodde det berodde på fyllehunger. Somnade sen knallhårt.
Vaknade kl 06, pinknödig, supervinglade upp och for med skallen rakt in i väggen! Klonk! JAG VAR MER FULL NU ÄN DÅ JAG LA MIG!!! Magen var i totalkaos (åt båda håll ) och jag gjorde sålunda i vild panik en "kombo" - häcken i toastolen och huvet i handfatet!!! Visst ére gôtt å få ut rödvin ur ansiktets alla håligheter!?
Kändes bättre sen , vinglade tillbaka i säng, 2 Alvedon senare. Vaknade igen kl 08 - ännu fullare nu! Halkade på badrumsgolvet och höll på att bryta lårbenshalsen. Tillbaka till trygga sängen och se världen åka karusell bakom de stängda ögonlocken. Uuuuuuhhh... Först kl 11 började jag nyktra till så pass att jag riskfritt kunde ta mig upp mot medicinskåpet igen.
Är fortfarande lite smålullig, mer Alvedon mot betongkepsen, illamående och så fruktansvärt uttorkad! Läpparna har fått formen av en slutmuskel! Absolut noll i matlust, får bara i mig kaffe med mängder med grädde. Uj, uj, uj...

(Fortsättningsvis kanske jag kommer att lyssna till "expertisens" råd lite mer - men jag erkänner det aldrig!)

VARNING! --- Om man mot all förmodan beslutar sig för att ändå genomföra några experiment av denna typen så skall man vara medveten om att det medför en stor risk för förhållanden, vänner, sängkläder och inte minst risk för att totalt förlora värdigheten! --- VARNING!  ;o)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p