1 jan. 2009

Mer alkohol

För att citera ett av mina egna, tidigare inlägg, med tanke på att det är bakfyllans dag i dag... ;o)

Alkohol


Det är inte ovanligt att man kallar öl för flytande "bröd"...

Vad jag med bestämdhet kan säga är att min kropp har mycket svårare att omhänderta alkoholen jag konsumerat. Det är tydligen en energikrävande process - det är därför man alltid står och slafsar i sig en kebab på hemvägen! Kroppen skriker efter energi, s k fyllehunger. Vi LC:are har ju dessvärre (i detta fallet, alltså) inte vidare mycket glykogen liggande ute i musklerna, utan det uppstår störningar i energitillförseln ganska omgående. Detta gör att levern inte alls arbetar med någon större effektivitet.

HUA!

Jag har personlig erfarenhet av detta - efter en kväll med relativt måttlig konsumtion av alkohol - rött vin till maten, lite konjak efteråt och ett par whisky-pinnar senare på kvällen - så blev jag ordentligt berusad.
Nåväl, dagen efter vaknade jag förhållandevis tidigt, upptäckte till min förvåning att jag faktiskt inte hade någon baksmälla. Fast när jag gick upp märkte jag att jag fortfarande var berusad... Levern hade så låg verkningsgrad att mycket av alkoholen låg kvar i omlopp!
Men dagen hade sin gång och jag märkte att berusningen sakta släppte sitt tag. Framåt kvällskvisten började dock kroppen sända andra signaler till mig... Baksmällan smög sig på! Jag hade inte varit dummare än att jag under dagen fyllde på med mängder av vätska, men kanske har LC:are svårt att binda vatten, för baksmällan blev både kraftig och därtill mycket långdragen.

En erfarenhet rikare...

Jag dricker mig mycket sällan rejält berusad, men efter denna erfarenhet så är jag väldigt försiktig med alkohol. Inte för att jag personligen tycker att jag förlorar något väsentligt med uteslutningen av alkoholhaltiga drycker. Men det handlar ju till syvende och sist, om en smaksak... Tyvärr jag har hamnat i vinbox-helvetet. Det är alldeles för enkelt att ha en box stående, den är billig, enkel och det är goda viner om man väljer med eftertanke. Hua! Nu blir det inte fler boxar på ett bra tag!


Jag har skrivit om alkohol innan i t ex 'Alkoholen och nationaldagen...'.//Zac

PS. Jag avslutar detta inlägg med att citera ett hysteriskt roligt svar jag fick då jag skakade ett varningens finger för kombinationen rajtantajtan m alkohol och LC:

Jo du, Zac, skulle kanske ha lyssnat på din alkoholvarning lite mer...men kan inte rå för att jag måste testa allt själv, innan jag tror på det! "Kan fälv!", var mitt ständiga, hysteriska tillrop i barndomen, enligt mor. Ööööööh, tänk att man aldrig växer upp!

Stoj och stim kring mina nya kostvanor blev det igår, en del mycket nyfikna (och skulle absolut kolla in Annikas blogg ), en del djupt misstroende, och andra bara skakade på huvet åt "alla mina infall". Synd att dom misstror mig så att dom inte ens bryr sig om att ta reda på om detta kanske faktiskt tillkommit efter mycket moget övervägande.
Och att Whiskey-älskande ******* frivilligt avstod "men smaaaaka nu då!"-tillropen ("men baaada nu då!" ) gav somliga nog, och sålunda stoppade dom nog in mig i facket "övergående nyckfullhet".

Men rödvin, det gick ner, i MÄNGDER! Uj, uj, uj... Betongkepsen idag är inte av denna värld! Redan uppe i 6 värktabletter nu, för att överhuvudtaget orka andas ens.
Jag/vi fick avsluta festande redan kl 00, då jag fått så tidiga vanor nyligen (LCHF:ens förtjänst!) att jag helt enkelt inte kunde hålla ögonen öppna mer - nej, det var inte bara vinets fel. Kom så hem, vinglande smålullig och började må urpyton. Stoppade i mig en bit Brie, då jag trodde det berodde på fyllehunger. Somnade sen knallhårt.
Vaknade kl 06, pinknödig, supervinglade upp och for med skallen rakt in i väggen! Klonk! JAG VAR MER FULL NU ÄN DÅ JAG LA MIG!!! Magen var i totalkaos (åt båda håll ) och jag gjorde sålunda i vild panik en "kombo" - häcken i toastolen och huvet i handfatet!!! Visst ére gôtt å få ut rödvin ur ansiktets alla håligheter!?
Kändes bättre sen , vinglade tillbaka i säng, 2 Alvedon senare. Vaknade igen kl 08 - ännu fullare nu! Halkade på badrumsgolvet och höll på att bryta lårbenshalsen. Tillbaka till trygga sängen och se världen åka karusell bakom de stängda ögonlocken. Uuuuuuhhh... Först kl 11 började jag nyktra till så pass att jag riskfritt kunde ta mig upp mot medicinskåpet igen.
Är fortfarande lite smålullig, mer Alvedon mot betongkepsen, illamående och så fruktansvärt uttorkad! Läpparna har fått formen av en slutmuskel! Absolut noll i matlust, får bara i mig kaffe med mängder med grädde. Uj, uj, uj...

(Fortsättningsvis kanske jag kommer att lyssna till "expertisens" råd lite mer - men jag erkänner det aldrig!)

VARNING! --- Om man mot all förmodan beslutar sig för att ändå genomföra några experiment av denna typen så skall man vara medveten om att det medför en stor risk för förhållanden, vänner, sängkläder och inte minst risk för att totalt förlora värdigheten! --- VARNING!  ;o)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...