Fortsätt till huvudinnehåll

(S)ahlins (S)ista (S)trid

Vid tretiden i dag kommer Liza Marklund att göra ett framträdande tillsammans med Mona Sahlin.
– Mona frågade om jag vill hänga med och jag kände att jag ville ställa upp, säger Marklund till Aftonbladet.
(Källa o källa.)

Liza Marklund, som som vi vet har lite svårt med sanningen och verkligheten från och till, är nog precis vad Mona Sahlin behöver just nu.

Förbryllad

Jag är lite smått förbryllad måste jag säga. Jag själv upplever ingen direkt förändring från förra S-valrörelsen 2006. Trött, förutsägbar och bara så gammaldags och utdaterad. Men lite uppiggad blir man av galna utspel om butlers, clowner, genusneutrala toaletter etc - och BagdadBob underhåller alltid. Och är på G igen, tydligen.

Inte riktigt samma tongångar för fyra år sedan?

Men förra gången var Liza oerhört kritisk och hade massor att säga om sossarnas valrörelse:
Så har de äntligen tagit steget fullt ut. Sossarna borde genast byta namn - från Socialdemokratiska Arbetarpartiet till Socialdemokratiska Bidragstagarpartiet. Partiet skiter fullständigt i jobben, arbetsmarknaden och alla former av vettig sysselsättningspolitik. Det enda man gör är att höja bidragen. - Vår unika samhällsmodell är mer modern nu än någonsin, sa statsministern när han presenterade partiets valmanifest i fredags. Tillåt mig gapskratta.
Men denna gång är allt likadant, d v s kasst, fast jättebra och gediget röstbart?
Tillåt mig att tvivla på denna lögnaktiga kvinna (igen).

Vad stödjer hon då?

Ända in i kaklet så kör Mona Sahlin på att lyfta upp och bygga förtroende(?) enbart genom att påvisa brister i Alliansens politik. Inte ett ord om den egna politiken - och det ger högre opinionssiffror. Något är fel i den allmänna opinionen...

Hon pratar om att hon vill ta ansvar för Sverige, jobben och välfärden - men använder bara utrymme för att slänga skit på sittande regering.

En upphämtning baserat på allt annat än den egna politiken

Hela upphämtningen i slutet på valrörelsen handlar om att de slutat prata egen politik och bara prata negativt om motståndarna. Säkert en klok strategi - men vad säger det om de som röstar på partiet. De röstar emot ett alternativ, men uppenbarligen inte för en oklar och otydligt politik som förs av en politiker med de sämsta trovärdighetsproblemen som jag känner till av alla svenska politiker i toppskiktet. Ingen verka lita på henne. Inte hennes motståndare och inte ens hennes egna väljare?

Som med Persson

Valet 2006 var likadant. Jag tror mindre på att Alliansen faktiskt vann det valet än att det var Persson som förlorade. Väljarna var så oerhört trötta på en Persson som själv var trött, grinig och oengagerad.

No more (S)ahlin

Sahlins saga är äntligen all inom Socialdemokratin. Nu kan oppositionen gruppera om sig och uppdatera sin politik till något nyare och fräschare än bidragspolitik med den omisskänneliga doften av 80-tal.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , AB123456789, Ex123456789

Kommentarer

 1. Du har kanske rätt, men jag undrar hur jag skall stå ut med alliansen fyra år till. Tror du att Sveriges tillgångar finns kvar då när dessa personer i riksdagen inte har förmågan att tänka framåt utan bara för stunden. Enligt mig saknar de inte bara hjärta utan också hjärna.

  SvaraRadera
 2. Om du, anonym, läser lite vad man säger om Sveriges ekonomi i omvärlden så tror jag du kan känna dig trygg med Alliansen i fyra år till. Utan tillväxt så får vi ingen varaktig välfärd - enkelt.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Nej Sveriges tillgångar säljs ut de kommer inte att finnas kvar. På EU språk innebär liberalisering fullständig privatisering.

  Varför tror du att de är så intresserade av våran goda ekonomi Zac? Av ren godhet?

  SvaraRadera
 4. Jag tror det är nyfikenhet. Vi är kanske det land i Europa som är mest exportberoende, just det som slog kraftig back när ekonomin tokdök. Men med den ekonomiska styrning vi haft så har vi klarat oss fantastiskt bra.

  Så många undrar om hur det gick till. En ny exportvara kanske? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Intressant sak om Salhin är att hon, så vitt jag förstått, varit den partiledare inom S som tagit partiet på allvar och inte lekt "Göran Buffel". En anledning till att ett antal beslut kom så sent var att hon väntade på att partiets "arbetsgrupper" skulle komma fram med beslut. Så jag tror att Sahlin kommer att sitta kvar men att större delen av de som var med i arbetsgrupperna får leta nya jobb. För de har ju uppenbarligen inte tagit fram en politik som ens det egna partiet haft förtroende för.

  SvaraRadera
 6. Jag tror som sagt inte på det saliggörande millimeterprecisionen när det gäller könsfördelning, men... Nog faan skulle S mått betydligt bättre om man brutit upp alla fackliga feta män som sitter på sina arschlen och tycker det var bättre förr? Det doftar så intensivt metallare över S och deras politik att man nästan storknar.

  Bryt med LO är ytterligare en sak jag nästan glömt bort i valrörelsen. Den är inte nyttig och i dagens läge med det monopol de har så är det en skam att använda medlemmarnas pengar när mer än hälften har sin politiska hemvist annorstädes än i SAP.

  Så hoppet står till att det blir långt under 30% för dem. Annars kommer de skylla på allt annat än en ineffektiv och kraftigt föråldrad politik och köra som vanligt - fast utan Mona då...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,