Fortsätt till huvudinnehåll

Sverigedemokraterna

Jag har oerhört svårt att först varför vissa envisas med att påstå att SD inte är rasistiska? Är det för att man har tvättat lite på ytan och klipp och klistrat lite i ett valmanifest och gjort en uselt ihopklistrad budget?

Eller?

Ingen som läst debattartikeln i AB?

Eller deras lägligt borttagna 33-punkterslista?

Låt oss titta på deras valfilm 2010 och fundera lite om hur deras verklighetsbild ser ut?

Valfilmen ja...

En avslöjande undersökning för ett par år sedan visade på att SD ondgjorde sig över att över 10% av invandrarna var sjukpensionärer. Ja, eller ända tills AB visade uppgifter på att närmre 20% av deras egna folkvalda gjorde precis samma sak! :o)
Så med tanke på deras valfilm, så föreslår jag en valfilm v1.1 där pensionärer spurtar mot nödbromsen jämsides med Sverigedemokrater på valbar plats?

Ett ensvarsparti

De tar i alla fall bladet från munnen till slut, det måste jag ge dem.. :o)

Sedan är det precis så som jag skrev i somras när det stormades kring Piratpartiet och SD:

Piratpartiet är ett enfrågeparti, och SD är ett en-svarsparti - allt är invandrarnas fel

Det är enkelt genomskådat för den som vill se sanningen i vitögat. Bakom all deras politik så döljer sig alltid de svarta fåren - invandrarna. Vilken ingång man än väljer i en diskussion så kommer det alltid faktumet fram efter ett par, tre följdfrågor.

Varför genomslag nu?

Nja, det är snarast att de vanliga partierna kör på samma politik som vanligt även i kristider - men då sticker de ljusskygga trollen fram och pekar med krokiga, anklagande pekfingrar på de svaga grupperna, invandrarna (helst muslimer) i detta fall, judar för 75 år sedan. Det är naturligt att missnöjespartierna dyker upp och firar framgångar i kristider - inget konstigt alls.

Lögnare!

De ljuger nog egentligen inte mer än andra partier, men lögnerna blir så mycket mer påtagliga då de till skillnad från de övriga bara har en enda (invandrar-)politik, de andra etablerade partierna sprider sina lögner/överdrifter/missförstånd på skolpolitik, kriminalpolitik, ekonomin, handel mm mm.

Fri invandring?

Jo, det är inte någon fri invandring som vissa gör gällande...

Sverige ligger på 6:e plats på HDI-ranking (välfärd, 2007) så det vore väl rent av skamligt om vi påstår att vi inte ens kan sko oss själva? De länder runt en oroshärd är alltid de som får ta emot flest flyktingar/invandrare - och trots relativ fattigdom så gör de så gott de kan.

30-70

Arbetslösheten bland invandrare ligger någonstans runt 30% - och de andra 70% som har jobb och bidrar till samhällsekonomin? Tar de således emot dem med öppna armar?

5-95

"Nu när de är inröstade så måste man samarbeta med SD!"
Jag vet inte hur många jag har hört detta i diskussioner på nätet och i verkligheten de senaste dagarna. Men varför?
Ungefär 95% av svenska folket röstade för humanism, tolerans, människovärde och mot rasism?

Rasistiskt parti

Är du historieintresserad så ta länken till debattartikeln och byt ut ordet islam mot sionismen och jude och du har en blåkopia på hur debatten såg ut i Tyskland under tidigt 1930-tal... Att flera av SD:s grundare faktiskt är sprungna direkt ur Nordiska Rikspartiet och BSS (Bevara Sverige Svenskt) vilket gör de tydligt främlingsfientliga strömningarna inte direkt känns mindre otrevliga och gör det ganska viktigt att faktiskt blanda ihop dem med t ex just Nordiska Rikspartiet.

Öppna ögonen

Var och en som gör det minsta ifrågasättande ser att det handlar om ett parti som försöker tvätta av sig den värsta smutsen, men också att smutsen är så ingrodd att det ändå handlar om ett skitigt, smutsigt och djupt otrevligt parti med en människosyn som borde skrämma alla och envar oavsett hur skrubbad yta man försöker visa upp.

Flyktingar

Kvalitén på hur vi tar emot flyktingar och invandrare har mycket övrigt att önska; det är allt ifrån att det kan ta månader eller t o m år innan beslut tas till att vi inte följer barnkonventionen och att vi inte ställer några krav. Det riktigt tråkiga i sammanhanget är också att det ger problem i efterhand - och nu ett öppet rasistiskt parti i riksdagen... :o(

Men Sharialagar och kvinnoförtryck!

Och vilken bred folkrörelse är det det handlar om? 100, eller kanske 200 personer? Jag såg en blond, förvirrad kvinna med KD-sympatier på TV, uttrycka att svenska kvinnor borde undkasta sig männens vilja, att svenska kvinnor var feta och odiciplinerade - vad betyder det egentligen?

Det är en individ med bristande (svensk) samhällsinsikt, som försöker applicera ett helt annat synesätt på alla svenskars sätt att leva på. Det står henne helt fritt att göra, men att det skulle innebära något hot, eller påbud är att blåsa upp det till abnorma proportioner.

De (muslimerna) tar över!

I butiker nära invandrarområden har det redan minskat utbudet på fläsk och fläskotletter! Och vilken efterfrågan är det egentligen efter fläskkotletter i din vanliga butik? Är det efterfrågan som styrt eller är det religiösa regler? Växer t ex svenskheten och hotar att ta över Kanarieöarna då köttbulle-bullan har spridits som en farsot över öarna? Eller är det att majoriteten av turisterna (svenskar) efterfrågar köttbullar och på så sätt "tränger undan" mer traditionell mat?

Halalslaktat kött är f ö prima... ;o)

Och "jätteproblemet" burqha...

Jag har svårt att förstå vilket liv det blir över dessa klädesplagg. Ligger det säkerhetsaspekter bakom, som exempelvis sjukvården med bara armar för att undvika smittspridning, så är det rimligt att kunna göra regler om att kräva en viss klädsel. Steget sedan till att allmänt förbjuda en klädsel är oerhört långt och rent av kränkande tycker jag.

Vad kommer efter ett burqhaförbud?

Hårdrockströjor? Tatueringar? Bakvända kepsar (även om jag personligen har mycket svårt för dem)?

I andra fall hyllar vi individualiteten hos de som klär ut sig till halloweenspöken - även om de skockar ihop sig i grupper också - onekligen individuellt så det förslår... men så fort det kommer till spökplumpsliknande burka blir det ett evinnerligt liv. Mysko. Du har punkare, goth, emo och veganer som också många gånger sticker ut och se annorlunda ut. Som nämnts i kommentarer tidigare här så har vi norrlänningar med heltäckande huvor, solglasögonprydda människor, motorcyklister med mörkt visir etc. 

Individens val

Jag kan inte säga att jag är helt glad i hur dylika förbud skall pådyvla ett generellt, statligt sätt att se på hur medborgarna skall se ut. Vill jag klä ut mig till en astronaut så borde jag få göra det - även om det är svettigt och antagligen praktiskt ogenomförbart. Respektera individens val. Men kvinnorna får inte välja själva säger en del då? Men är inte det plausibelt på andra delar av lagboken? Tvång och hot om repressalier?

Men på jobbet?

Jag uttryckte nog mer allmän förvåning över den allmänna debatten kring detta ämne. Vad gäller ett krav på en klädkod för vissa arbeten så ser jag inga problem. Alla arbeten har aldrig och kommer aldrig vara öppna för alla. Det är självklart att vi skall få klä oss hur vi vill, men det är också lika självklart behäftat med konsekvenser av hur vi klär oss. Tatuerar du ett hakkors i pannan så är det lite pinsamt att klaga över att du inte tas på allvar sedan. Vad gäller burka så vet jag inte hur många som egentligen påverkas i Sverige? Är det 500 kvinnor eller rent av 1000?

Jobbkläder

Näe, jag ser inte heller att det är diskriminering om man från arbetsgivarhåll kräver en viss (proper) klädsel i t ex ett serviceyrke eller inom Björklunds favoritområde: skolan. Det är mycket svårt att kombinera med en heltäckande dräkt som bara visar ögonen. Det bör vara fritt att klä sig hur man vill - men man kan inte tro att religion/musiksmak/livsåskådning/favoritsporten inte ger några konsekvenser i t ex arbetslivet - det är, om ni ursäktar vitsen, ganska blåögt...

En hijab är väl inget problem?

Däremot ser jag skillnad på en vanlig hijab - den torde inte vara i vägen någonstans. Givetvis kan det finnas undantag, men "slöjförbud" låter så oerhört bakvänt och människofientligt. Jag blir glad när jag ser vackra, färglada slöjor på kvinnor på allmän plats. Fräscht och uppiggande att se något annat än höstens jordfärger eller vad det nu är som är "mode" just nu.

Det ÄR ett äckligt plagg!

Det är ändå f ö ett tokvidrigt symboliskt plagg, en avlägsen muslimsk bekant (kvinna) sade att det är slöseri med tyg, eftersom det borde räcka med att sätta den tyglapp man klippt ut framför ögonen på männen istället... ;o)

En aspekt i det hela som dock slog mig är att ingen någonsin pratar om nunnedoket som kvinnoförnedrande och förtryckande?

I framtiden

Globaliseringen, att det är lika långt till andra sidan världen som till grannen, gör att utvecklingen snabbt drivs framåt. I ett tekniskt modernt samhälle så är det nästan omöjligt att stå emot utvecklingen.

Som droppen urholkar stenen så kommer även mer traditionstyngda och gammaldags traditioner att få känna på förändringens vindar.

Lösningen handlar bara om tålamod och om tolerans, inte om illa dold rasism i ett inröstat missnöjesparti.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB12, DN, SvD

Kommentarer

 1. Mycket bra sammanställning!
  //kk

  SvaraRadera
 2. Tack, det blev långt och orerande som vanligt bara. Måste börja med kortare och koncisare inlägg!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Fortsätter Sverige såhär så är hela landet ett stort Rosengård. Se bara på de senaste politiska våldet, där tio invandrare hoppar på en annan för att han är politiskt aktiv i ett parti de inte gillade. Vilket parti är helt ointressant. Invandrarna har tillfört Sverige en del positivt, det ska inte förnekas, men en hel del negativt också.

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2149958/sd-politiker-misshandlad

  SvaraRadera
 4. När det gäller politiskt våld så skall det aldrig någonsin accepteras, inte från någon part, inte mot någon part.

  Att SD-anhängare blir mer utsatta än andra är inte svårt att förstå. Dels så har de betydligt högre andel kriminella än något annat parti, och bara det gör dem till en säkerhetsrisk f ö. Sedan så driver de en kontrontatorisk politik som utgår från att dela upp samhället i rätta medborgare och felaktiga medborgare. "Ut med dem!" är kanske inte riktigt ett kärleksbudskap?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Anser inte att vi ska ha,eller ta in halalslaktat kött iSverige, då det innebär en plågsam död för djuren, såg en film igår om detta och det var inte trevligt. SD har VISST andra frågor än invandringen, bl.a kriminalpolitiska frågor som jag håller med om till 100%.Det stämmer inte heller att 95% av svenskarna är EMOT SD för att de inte röstade på dem. De kanske håller med om invandringspolitiken men prioriterar andra frågor och därför röstar på något annat parti.Sen röstade inte heller alla i Sverige och ur vet man hur många av soffliggarna som skulle röstat på SD? Se även klipp på Yotube med Jan Guillo där han gjort en artikelserie för Aftonbladet om SD och där han säger att de INTE är rasister, att många av de gmla SD.arna ksatades ut ur partiet och bildade ett nytt under annat namn och att han anser det mycket osannolikt att de kunnat få så många medlemmar genom att säga en sak officiellt och sedan när de blivit medlemmmar visa ett "hemligt partiprogram" där de visar vilka rasister de är egentligen. Sök på Google efter detta klipp om du är intresserad...

  SvaraRadera
 6. Det finns olika sorters halal, eftersnittsbedövning t ex.

  Alla delar i SD:s politik har främlingsfientligheten precis under ett tunt lager fernissa. Är du intresserad så skrapa lite, lite på ytan och vips - bajsbrun undermassa överallt!

  Hahaa! Jo, Guillou är nog Sverigedemokraternas favoritjournalist... Jag har gång på gång läst sverigedemokrater/rasister prata om hur korkad, blind och opålitlig KGB-agenten och arabälskaren Guillou är. Men nu är han plötsligt redig och korrekt! Hahaaa! Ja, herregud...

  Han hade en artikelserie om det i AB, om du är intresserad.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Lite främlingsfientlig måste man få vara, i mitt hus kan inte hur många som helst komma in.

  Jag står inte för många av deras åsikter, max ett par punkter. Däremot skäms jag något så fruktansvärt över hur patetiskt Sverige behandlat/behandlar SD. Tappat förtroendet för politikerna efter detta. Trodde inte de var så barnsliga och grupptrycksbenägna. Just pga av detas beteende kommer SD säkert vara ännu starkare till nästa val... Och till alla ni som bara skriker rätt ut "Rasister" ujujuj "fy" "blää" - använd hjärnan! Bekämpa med hjärnan och inte löjligt verbalt. Folk har ju spårat ur...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n