Fortsätt till huvudinnehåll

Stake i omskärningsfrågan!

Trots tydliga riktlinjer om att svensk sjukvård bör erbjuda omskärelse av pojkar utan medicinska grunder, säger flera landsting och regioner nej till det.
(Källa.)

Hurra! Några landsting som visar stake(!) i denna fråga. Givetvis skall man inte stympa små barn inom landstinget för religiösa skäl. Det är också intressant att ingen, upprepar - ingen, inser att exakt samma retorik som används för att tillåta omskärelse på gossebarn, kan användas för omskärelse på flickebarn.

Räknas inte förhuden?

Några av de mindre omfattande kvinnliga omskärelserna har stora likheter med att ta bort förhuden på pojkar. Ingen kan inbilla sig att det inte skulle bli ett ramaskri om man tillät att skära bort blygdläpparna på flickorna? Det är falskt, könsdiskriminerande och helt enkelt en sinnessjuk hållning. Bort med fanskapet direkt!

Skrivit om detta innan

'Sanktionerade övergrepp?'
'Religiösa skygglappar'
'Gossestympningar...'
'Sjuka feminister...'
'Dubbelknutna feminister' - läs kommentarstråden, mycket intressanta synpunkter


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om omskärelse, religion, judar, judendom, muslimer, islam, mansförtryck, antifeminism, feminism AB, SvD, DN

Kommentarer

 1. Standard, när det gäller kvinnor då är det vidrigt, oetiskt osv, men när det gäller män då ska det sanktioneras.

  SvaraRadera
 2. Jo, ingenstans är ignorerandet av manligt lidande så tydligt som detta här.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet och håller med.
  Visar bara att män/pojkar inte är lika mycket värda och deras känslor inte betyder mycket i detta genusträsk till land.

  Så mycket bra civilkurage av de läkare som inser och prioriterar verkliga sjukdomsfall istället för barabariska ingrepp på små gossebarn som inte är medicinskt motiverade.

  SvaraRadera
 4. Ja, detta måste likställas med plastikoperationer. Jag vill inte vara med och betala dessa högst onödiga, estetiska tramsingrepp.

  Katja

  SvaraRadera
 5. Tack, tack. Men jag vill bara påpeka, Katja, att det inte handlar om estetik. Det handlar om att stympa en fungerande kroppsdel och delvis sexuellt handikappa pojken för resterande livet. Så det är mer än en plastikoperation, det är mer att likna med stympning än något annat.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Du har rätt Zac, och jag håller fullständigt med dig. Varför jag skrev så var för att mina judiska vänner ofta påpekar att det bara finns positiva följder av en omskärelse (sexuellt, hygieniskt etc. - men hur kan de veta annat?). Jag säger bara att det är "tur" att Abraham valde förhuden och inte en arm eller ett ben!

  Katja

  SvaraRadera
 7. Ja om man skulle ta det en nivå högre... Låt oss tänka att en man som är vuxen mot sin vilja fick förhuden bort skuren... Ja man hör ju tydligt hur illa det är och då måste man väl för Hel**te Utgå från att små pojkar inte heller vill det! Såg en dokumentär om en men som gjort det i vuxen ålder och han ångrade sig bittert. tappade massor med känsel (Förhuden har nästan lika många nervändar som ollonet) och kunde inte njuta av sex längre på samma sätt.
  Och det här med hygien.. kom igen, det finns något som kallas för dusch och vet man inte hur den används så hjälper det inte att skära bort något.

  SvaraRadera
 8. ”Att landsting vägrar att utföra ingreppet är upprörande, menar sjukvårdslandstingsrådet i Stockholms län, Birgitta Rydberg (FP)”

  Hur sadistisk är den här kvinnan? Hur kan en kvinna sitta och säga att det är upprörande att INTE Omskära små pojkar som är helt friska??

  Här är iaf hennes Blogg : http://birgittarydberg.wordpress.com/

  Hon har telenr: 08 737 41 98 och mobil: 0707 37 41 98 begin_of_the_skype_highlighting 0707 37 41 98

  SvaraRadera
 9. Min uppfattning är att det inte är för att skydda barnen mot klåpare som Birgitta Rydberg
  vill att landstingen med skattemedel ska utföra omskärelser.
  På något sätt försöker hon sprida budskapet att omskärelser är något positivt som alla borde göra.
  Samma inställning har även sosse-politikern Christina Meltin-Westerlund som på sin blogg försökte
  sprida budskapet om hur stort det var av föräldrarna att göra detta på sina barn.

  Vilken agenda har Birgitta R och Christina M-W?
  Det luktar procirc lång väg.

  USCH för sådana politiker!

  SvaraRadera
 10. Nu är väl iofs det faktum att politikerna vill att landstingen ska utföra ingreppet en "vi har förlorat kriget, hur begränsar vi skadorna"-åtgärd. En insikt om att man inte kan stoppa ingreppet men kanske åtminstoende se till att det utförs i steril miljö.

  Men problemet ligger som vanligt i att vi har en evig arvsskuld mot judarna och därför inte kan säga att de gör fel... den där andra religonen hade vi ju kört över utan en sekunds eftertanke.

  SvaraRadera
 11. Vår pojke är född i USA, där omskärelse är vanligt i många grupper oavsett religion. Kommer ihåg den lättade minen hos vår kvinnliga läkare, när hon strax efter förlossningen frågade om vi ville att vår son skulle omskäras och fick ett nekande svar. "Good, so I don't have to butcher him!" utropade hon. Just precis.

  SvaraRadera
 12. @daydreaming: "vi har förlorat kriget, vi jämkar lite och skär bort delar av blygdläpparna på flickorna."

  Otänkbart? Givetvis, fundera på varför - och varför det är fullt tänkbart på gossebarn.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Jag är omskuren, mår skitbra, har prima sex och det är lättare att hålla rent. Jämnför man att skära bort blygdläppar med förhud är man dum i hela huvudet.
  Sen att inte samhället ska pröjsa för det kan är ju en sak.

  SvaraRadera
 14. Jag tror att det är tänktbart även för flickor om kvinnlig omskärelse om den hade haft samma ekonomiska makt bakom sig som den manliga omskärelsen. Tveklöst. Detta nu förutsatt att man inte jämför underlivsslakt och omskärelse vilket man sällan gör när man pratar om den kvinnliga varianten.

  SvaraRadera
 15. Anonym, vilka problem hade du med hygienen innan du blev omskuren? Hur mycket sex hade du innan du blev omskuren?

  SvaraRadera
 16. Det roliga är att förhuden delvis är till för att skydda urinrörsmynningen mot just smuts och bakterier...

  F ö så är det inte en direkt blytung argumentering, anonym, varför det inte går att jämföra att skära bort förhuden med att skära bort delar av blygdläpparna - "dum i hela huvudet"...


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Jag undar hur folk som är emot kvinnlig omskärelse men för manlig tänker egentligen. Hela hygienförklaringen är ju bara en ren bortförklaring. Det har enbart med religion att göra, även i väst.

  Ska vi börja dra ur tänder också, för vi kan ju få hål i dem i framtiden?

  SvaraRadera
 18. "Jag är omskuren, mår skitbra, har prima sex och det är lättare att hålla rent"

  Ja, det där är ju bra bevis! För det är ju inte så att de flesta icke omskurna, mår skitbra, har prima sex och inte har nåra problem att hålla rent. Det är inte direkt så att det är en jävla bakteriehärd bakom förhuden för en normal människa.

  SvaraRadera
 19. Anonym, vilka problem hade du med hygienen innan du blev omskuren? Hur mycket sex hade du innan du blev omskuren?

  SvaraRadera
 20. Min uppfattning är att det inte är för att skydda barnen mot klåpare som Birgitta Rydberg
  vill att landstingen med skattemedel ska utföra omskärelser.
  På något sätt försöker hon sprida budskapet att omskärelser är något positivt som alla borde göra.
  Samma inställning har även sosse-politikern Christina Meltin-Westerlund som på sin blogg försökte
  sprida budskapet om hur stort det var av föräldrarna att göra detta på sina barn.

  Vilken agenda har Birgitta R och Christina M-W?
  Det luktar procirc lång väg.

  USCH för sådana politiker!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n