Fortsätt till huvudinnehåll

9/11 - elfte september

Jag har varit sjukt effektiv idag. Trots kasst allmäntillstånd och huvudvärk, plus jourbesök med efterföljande röntgenbesök för dottern så är detta det åttonde inlägget för dagen!

Inte bara skrivit

Under dagen har jag också hunnit läsa en hel del på nätet. Den elfte september är ett datum som förpliktar, men det är lite aktivitet kring årsdagen för religiöst vettlösa galningar som tog allas vår frihet i ett enda nafs.

Med en annan bloggares ord

Henrik Alexandersson sätter ord på även mina känslor och tankar över händelsen som fick tiden att stanna;
Ännu en årsdag av 9-11-attackerna. Jag minns tydligt den märkliga, overkliga känslan när ännu ett flygplan flög in i WTC. Och när tvillingtornen rasade till marken. Alla människorna... i husen, i planen. Det var en dag som skulle förändra våra liv.
..

Det är så tragiskt att terrorister lyckades få oss själva att börja montera ner våra egna fri- och rättigheter. Att övervaka våra egna medborgare. Att inskränka vår egen demokrati och vår egen rättsstat. Att vi därmed lät dem vinna.

War on terror, terroristnoja, ökad övervakning, kränkning av de medborgerliga rättigheterna... Detta spred sig som ringar på vattnet och har även nått oss svenskar – som bor i ett land som ändå inte har haft några egentliga allvarliga terroristangrepp på årtionden.
..

Vore det inte lämpligt om vi ägnade tiden fram till 10-årsdagen av 9-11 åt att försöka ta tillbaka vad vi har förlorat? Återupprätta och vitalisera rättsstaten. Åter sätta medborgarna före staten. Böja rulla tillbaka övervakningsstaten. Att visa att vi inte låter oss terroriseras.

Det är bara en tanke...
Läs hela, HAX skriver alltid läsvärt.

Rösta bort övervakningsstaten

Det finns bara ett val när det gäller att rösta emot den övervakningsstat som växer fram. Allianspartierna har visat hur opålitliga de är när det gäller medborgarnas rättigheter, de oppositionella inom de RödGröna lägger sig platta när Socialdemokraternas behov av kontroll och övervakning, starkt bejakade av en hetsig Bodström piskar dem.

Rösta på Piratpartiet

 Rösta Pirat

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, , e24, Ex, AB

Kommentarer

 1. Terrorister,, jag blir bara så trött.

  Om du bara visste hur mycket elände här i världen som startats med falskflaggade operationer i opinionsbildande eller motståndsnedbrytande syften. Japp, vi satt klistrade i sofforna, som förtrollade, hela världen såg det i direktsändning. Alla tre husen, WTC 1, 2 och 7 imploderade helt symmetriskt spikrakt ned med en hastighet av fritt fall, de två första med tusentals människor i dem. Shock, horror.

  Inget flygvapen ingrep, första kärran flög rakt in i WTC. Innan den andra kom satt vi där vid TVn. Okej, major fuck up om de låg och sov fram till första smällen, men ingen skall inbilla mig att de fortfarande sov efter detta, när hela världen satt å såg på det i direktsändning. Men inget ingripande mot det andra. Vid detta laget alltså.. Men nej, inte heller något ingripande denna gång när något rände in i Pentagon, världens ojämförligt hårdast bevakade luftrum som till och med har fast installerat luftvärn. Ingen kan inbilla mig att några "tomtar" i Afganistans hålor har makt att slå ut USAs försvar på detta vis.

  War on terror, terroristnoja, ökad övervakning, kränkning av de medborgerliga rättigheterna. Japp, Patriot Act kom på plats snabbt som tusan, förslaget var nämligen redan färdigskrivet, fast det hade aldrig gått igenom före det ödesmättade datumet. Något så omfattande PA som förändrar flera hundra andra äldre lagar tar år att förbereda, vilket du säkert inser om du tänker efter. Viljan fanns alltså långt före, men det var politiskt omöjligt.

  Jag tycker du skall läsa igenom vad hela den grå eminensen bakom Bush skrev och publicerade precis ett år före 9/11, då inser du att varken Afganistan eller Irak var någon konsekvens av 9/11, att viljan kring detta och allt nedmonterande av rättsstaten hade ett stort momentum i hela gräddan av den kommande politiska eliten. 9/11 var precis vad de behövde, vilket de till och skrev att de behövde. Kolla in Rebuilding americas defences. Strategy, forces and resources for a new american century (mycket välspritt om länken inte fungerar). Det var de neokonservativas vägkarta till Full spectrum dominance och du kommer att hitta många mycket otäcka saker under de dagar det tar dig att läsa igenom det. Allt från visioner om biologisk krigföröring inriktat på specifika genotyper, att USA behövde behövde permanent närvaro i mellanöstern, övervakning och nedmonterande av rättstaten till mer allmän geopolitik rörande världsdominans. Som sagt, de tom. publicerade sina intentioner ett år före och skrev bla:

  "Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event - like a new Pearl Harbor."

  Men för all del, du har säkert fullt förtroende för Bush o co. och alla lydiga apparatniks därunder varav de flesta är kvar i sina yrken idag också, även inom flygvapnet.. Så skjut Usama, gör parkeringsplats av Afganistan och allt det andra också.

  --steelneck

  SvaraRadera
 2. Ber om ursäkt för att det dröjde innan kommentaren kom in. Fastnade i skräppostfiltret i Blogger och mina rutiner för att kolla över om det ligger någon fångst i nätet är obefintlig.

  Ber om ursäkt.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag är öppen för det du säger, Steelneck, men jag ser inte i vad jag skrivit som upprör och får dig att opponera? Meningen "Den elfte september är ett datum som förpliktar, men det är lite aktivitet kring årsdagen för religiöst vettlösa galningar som tog allas vår frihet i ett enda nafs." går att tolka alternativt också... ;O)


  Eller så är jag bara överkänslig idag! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Jag är öppen för det du säger, Steelneck, men jag ser inte i vad jag skrivit som upprör och får dig att opponera? Meningen "Den elfte september är ett datum som förpliktar, men det är lite aktivitet kring årsdagen för religiöst vettlösa galningar som tog allas vår frihet i ett enda nafs." går att tolka alternativt också... ;O)


  Eller så är jag bara överkänslig idag! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n