Fortsätt till huvudinnehåll

En "vaskad röst" på Piratpartiet

Kasta inte bort din röst - rösta på Piratpartiet! skrev HAX på sin blogg. Jag är onekligen böjd att hålla med.

Själv har jag idag "vaskat" min röst till förmån för Piratpartiet.

Riksdagen, bye bye

Jag tror personligen inte längre att det blir någon riksdagsplats då piratfrågorna varit lika frånvarande som de är viktiga i denna valrörelse. Men det handlar också om att dels göra ett statement och att förhoppningsvis få PP över gränsen för statliga partibidrag - 2,5%.

Partikreatur


Laakso diskuterar kring hur sjukt det är att så stora delar av vår väljarkår faktiskt riskerar att kasta bort sina röster med nuvarande regler. Jag har själv svängt i fråga till ungefär samma åsikter som honom. Det känns allt viktigare att få mer personval vilket ger kortare väg mellan politikerna och väljarna och en bättre och tydligare chans att ställa någon till svars när förtroenden bryts.

Rösta på Piratpartiet

 Rösta Pirat

Varför skall du rösta på Piratpartiet?

Ja, titta runt lite på mina fyra piratfavoritbloggare:
(en kul detalj är att jag i dagens feministiska hets egentligen kanske borde kvotera in en pojkbloggare och kasta ut en av flickorna att det skall vara "rättvist" - men jag tycker nog att det som gäller är hur duktig man är - inte vad man har/inte har mellan benen...)

Och givetvis på piratpartiets hemsida så finns det övertygande starka anledningar till att rösta pirat!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Kommentarer

 1. "Jag tror personligen inte längre att det blir någon riksdagsplats"

  Trodde du på allvar verkligen att det skulle bli någon plats?

  SvaraRadera
 2. Jag trodde faktiskt att så passa grundläggande, viktiga och hotade frågor som de kring integritetspolitiken skulle spela större roll. Men det är bara till att inse att det alltid blir skatter och lite tjoande om skola och omsorg i periferin...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Har sagt det förut, för att PP ska bli tagna seriöst måste de:

  * byta namn ("priat" ger itne direkt seriöst intryck)
  * ta ställning i fler frågor (ja, enfrågeparti)
  * lägga skuggbudgetar (budget? vadå menar du?
  * debattera mer (har de nånsin sagt något när de inte är själva i någon intervju?)
  * skaffa en vettiga frontpersoner (en person som är för barnporr och en lesbisk person med talfel är ingen hit om man vill ha röster)

  SvaraRadera
 4. Njae. Namnet är kasst, ja. Och jo, det bör fortsätta vara ett enfrågeparti - utan budget.

  Mer debatter och f ö så gillar jag partiledaren o vice. Möjligt att en mer "publicistisk" skulle fungera bättre? Vi får se. Det är mer som händer även utanför strålkastarljuset och jag tror inte vem som helst skulle kunna axla den bördan.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Skulle de göra om partiet från grunden, inklusive namnbyte kunde jag mycket väl kunna tänka mig rösta på dem. Grundtaken är bra, men dåligt utfört.

  SvaraRadera
 6. Jag med ... har "vaskat" min röst till förmån för Piratpartiet i förväg. Är också djupt bekymrad över det samhälle vi rusar emot med förbundna ögon ... verkar det som, Storebror-ser-dig-samhället. /Vava

  SvaraRadera
 7. Jag har så svårt att förstå varför dessa frågor ignoreras av våra politiker, media och allmänheten?

  Integritetsfrågorna är grunden till vårt välfärdssamhälle, rättssamhälle, ja, till hela vår demokrati.

  Slutsatsen kan inte bli annat än att Piratpartiet ser oseriösa ut. Fokuseringen på fildelning, barnporr och inte minst namnet förstärker (själv?)bilden.


  //Zac, som kommer publicera denna kommentar som eget inlägg

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv