Fortsätt till huvudinnehåll

Oärliga ledare

AB's ledarredaktion har gång på gång slagit mig med häpnad över hur oerhört partiska och hatiska man har framställt sig själv som. De har tydligt gång på gång tagit en mycket enögd ställning för Socialdemokratin. Idag, ett par dagar efter valet så blir det tydligt att man fortsätter en enögd kampanj mot Alliansen.

Bra med kritik, mindre bra med total enögdhet

Missförstå mig rätt, man skall absolut peka på det som görs fel, ta ställning för de svaga i samhället, men man bör inte heller agera som det var fullt val och överdriva och småljuga. I dag visar man häpnadsväckande kunskapsluckor när man i vanlig ordning attackerar Alliansen:
Därför vore det fel att utesluta SD från riksdagens utskott. Det är i utskotten politiken mejslas fram i kompromisser mellan partier. Det är där som vi får reda på vad det är SD vill med sin politiska makt. Och det är där vi ser hur mycket svensk borgerlighet tänker anpassa sig till det främlingsfientliga partiet.
De rödgröna bör inte gå med på Moderaternas idé att utesluta SD från utskotten. SD röstades in i riksdagen och ska nu få känna på vardagspolitikens slit bortom populismens utspel. Politiken ska inte göras upp i hemliga korridorer utan just öppet och transparent i utskottsförhandlingar, plenardebatter och omröstningar.

Få ihop det, med detta:

På Mona Sahlins uppdrag har förre talmannen Björn von Sydow undersökt möjligheten att minska antalet ledamöter, vilket betyder att SD tappar sin plats. Något som också diskuteras är låta partiet delta – utan beslutsrätt.
Men som sagt, man tittar bara åt ett håll när man granskar politiken och har därmed gjort sig till gammelmedias version av vänstermegafonsbloggen Alliansfritt Sverige.

Rör inte Mona Sahlin!

Inte ett ont ord om Mona Sahlin även om man förlorar ytterligare av det lilla förtroende man har kvar. Tråkigt att en ledarredaktion skall vara så oerhört enögd, kanske minskar det när Helle Klein minskar sitt engagemang. Jag har inget emot att man intar ett socialdemokratiskt perspektiv, men innebär det att man blir totalt blind för allt som inte är pro-socialdemokratiskt så är det något fel. T o m Expressens ledarsidor har varit mycket hårda mot Alliansen från och till, samma sak gäller DN och även SvD.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

 1. Dagens sanning:

  http://graphjam.com/2010/09/23/funny-graphs-smear-tactics/

  SvaraRadera
 2. Den är helt sann. Observera att det var först när Mona slutade prata egen politik och gå över till att bara gnälla om Alliansens som hon vände vinden och började öka igen i valrörelsen.

  "Förnyelsen" inom S är ett skämt än så länge. Men Alliansen gnuggar nog händerna. Jag tror att vi får se ett S i storleksordningen 25% fortsättningsvis.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. När jag var mindre var det S som gällde för alla kändes det som, typ "standardpartiet". Som att det var det enda valet i princip. Nu ser man vad deras politik ställt till med och hur hjärntvättade folk faktiskt var.

  SvaraRadera
 4. Nja, jag vet inte jag. Många tror på fullt allvar att full sysselsättning och bidrag till alla är melodin inför framtiden...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Deras politik har ställt till med ett välfärdssamhälle och en grund för de blåa att klara krisen.

  Nu önskar jag personligen ett rött parti som inte kan kopplas till kommunismen och som inte är ett nytt centern.

  "Fantomen är död.. länge leve fantomen..." önskar jag uttrycka om 4 år ;)

  //kk

  SvaraRadera
 6. "Nu önskar jag personligen ett rött parti som inte kan kopplas till kommunismen och som inte är ett nytt centern."

  Håller nog delvis med. Vilsenhet och att inte hitta någon plats i politiken längre är på sätt och vis större fiender mot S än Sahlin. Och än värre är traditionalisternas (läs fackens) grepp om arbetarrörelsen. Inget förnyelsearbete lär gå igenom deras smala nålsöga.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vilsenhet och att inte hitta någon plats i politiken längre är en fiende mot demokratin. Mot oss ALLA. Hur ska människor kunna hitta en plats, när både blocken är nyliberala och när villkoren dikteras i Bryssel. Personligen så hoppas jag på ett helt nytt system där politiska partier spelat ut sin roll. Människors minne är ofta kort. Men när det gäller t.ex. kommunismen så är det "långt". Man glömmer att de personligheter man fruktar är döda eller väldigt gamla. Alla ideologier kan bli himmel eller helvete beroende på innehållet dvs.(människorna).

  Utåt kan (S) förnya socialdemokraterna. Den inre kärnan finns kvar. Det tar inte bort faktumet och roten, att vi är med i EU och att de förslag från Sverige som inte passar kan förbises eller t.om. orsaka böter.

  Det jag önskar är att människor ska få tänka fritt. Inte att en super(över)stat som EU ska diktera mina barns och kommande gernerationers liv helt. Så att alla stöps i samma form. Det påminner väldigt mycket om den forna kommunismen.

  SvaraRadera
 8. Har de som röstade först och främst röstat på ett block? Möjligen de inom Alliansen, men knappast de RödGröna. Du har all chans i världen att rösta på Vänstern om du vill ha en vänstersväng inom de RödGröna.

  Nej, återkommer med en kortis om hur jag vill ändra demokratin.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Nej någon vänstersväng i nuläget blir det inte om man röstar på Vänstern. Möjligen en liten "kurva" De har som jag skrev tidigare knutit ihop slipsen med västen eller gylfen kanske. :)

  Alla vägar bär mot EU.

  Ja återkom!

  SvaraRadera
 10. Vilsenhet och att inte hitta någon plats i politiken längre är en fiende mot demokratin. Mot oss ALLA. Hur ska människor kunna hitta en plats, när både blocken är nyliberala och när villkoren dikteras i Bryssel. Personligen så hoppas jag på ett helt nytt system där politiska partier spelat ut sin roll. Människors minne är ofta kort. Men när det gäller t.ex. kommunismen så är det "långt". Man glömmer att de personligheter man fruktar är döda eller väldigt gamla. Alla ideologier kan bli himmel eller helvete beroende på innehållet dvs.(människorna).

  Utåt kan (S) förnya socialdemokraterna. Den inre kärnan finns kvar. Det tar inte bort faktumet och roten, att vi är med i EU och att de förslag från Sverige som inte passar kan förbises eller t.om. orsaka böter.

  Det jag önskar är att människor ska få tänka fritt. Inte att en super(över)stat som EU ska diktera mina barns och kommande gernerationers liv helt. Så att alla stöps i samma form. Det påminner väldigt mycket om den forna kommunismen.

  SvaraRadera
 11. "Nu önskar jag personligen ett rött parti som inte kan kopplas till kommunismen och som inte är ett nytt centern."

  Håller nog delvis med. Vilsenhet och att inte hitta någon plats i politiken längre är på sätt och vis större fiender mot S än Sahlin. Och än värre är traditionalisternas (läs fackens) grepp om arbetarrörelsen. Inget förnyelsearbete lär gå igenom deras smala nålsöga.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n