Fortsätt till huvudinnehåll

10 skäl för återval av Alliansen

Anna Dahlberg skriver på ledarplats på Expressen idag om tio skäl att rösta på Alliansen. Jag håller med om det mesta även om jag tycker hennes rubriker är småkonstiga - så hennes lista med lite ändrade rubriker och mina motiveringar:

1. GE ALLIANSEN CHANS ATT BEVISA SIG
Det är intressanta och nödvändiga systemskiften som Alliansen genomfört under tidspress. Jag vill ge dem 4 år till och se vad de fortsatt kan göra under arbetsro i fyra år till.
En sådan enorm strukturförändring som skett har tyvärr slagit hårdare av inkompetens hos FK, oklara mandat och regler ifrån regeringen. Men det är förändringar som - tadaaa - S har pratat om, men inte gjort något åt, i åratal. De har väl varit rädda för att skrämma bort bidragstagande väljare.

2. SÄG NEJ TILL SKADLIG SYMBOLPOLITIK
Sahlin skummar nästan ur munnen när hon pratar om Moderaternas skattesänkarpolitik, men hon godkänner själv i efterhand egentligen alla sänkningar inom Alliansens jobblinje - och erbjuder dessutom valets enskilt outstanding största skattesänkning själv... Snacka trovärdighetsproblem - och då har jag inte ens nämnt samarbetet med Ohly... ;o)

3. RÄDDA ARBETSLINJEN
Alliansen har, trots att vi haft en enorm ekonomisk kris som exporterats till oss i huvudsak för vårt extrema exportberoende, lotsat oss igenom detta som en av de starkaste ekonomierna i EU. Det handlar om en ansvarsfull stabil ekonomisk och arbetsmarknadspositiv politik.

4. HÅLL OHLY (V) UTANFÖR ARBETSLINJEN
En kille som inte kan välja mellan Iran och Israel har inte i valrörelsen att göra överhuvudtaget. Att han väljer Castro före Bush är väl bara ytterligare ett sjukdomstecken. Ohlys syn på arbetsmarknaden fungerade månne under brukstiden, men i dagens globala, flexibla och projektstyrda arbetsmarknad är hans politik mest att likna vid något gammalt och dött; luktar illa och är inte till nytta för någon.

5. VÄLJ KOMPETENS FÖRE SLARV
De har bevisat sin duglighet under de svåraste omständigheter. Varför välja ett underlag som är svårt splittrat och som vill tillbaka till en bidragspolitik som gjorde oss till det sjukaste landet i världen med en ekonomisk nedgång under en strålande högkonjunktur? Vänsterblocket skriker om mer bidrag, mer utgifter och vi har en finansminister, Borg, som manar till sparsamhet och försiktighet.

6. INTERNATIONELL SOLIDARITET - JA TACK!
Jag äcklas av att Ohly sitter och sätter en stor del av den utrikespolitiska agendan för de RödGröna. De senaste årens pinsammaste och skämmigaste stund måste vara när Eliasson, denna diplomatiska och utrikeserfarna gigant inom socialdemokratin skickas fram för att debattera för en politik som han själv inte står för. Jag led nästan lika mycket som han gjorde. :o(

7. BRYT S-DOMINANSEN
Jo, efter ett socialdemokratisk maktprenumeration i 64 av dom senaste 73 åren så tror jag det är viktigt för både det politiska samtalet och vår demokrati att vi inser att det finns fungerande alternativ till socialistiskt styre.

8. BEHÅLL KÄRNKRAFTEN
En fråga som jag - otroligt nog - inte har så starka åsikter om. Med det miljöengagemang som vi har idag och de alternativ som finns så är i alla fall kärnkraften ett måste - oavsett om jag gillar det eller ej.

9. RÄDDA RUT
Mona glömmer i sitt hat mot att det städas mot adekvat betalning hemma hos välbeställda att det är tusentals människor - i huvudsak kvinnor - som fått jobb och nu kan försörja sig och sina familjer.
De har fackligt skydd, får sjukpenning och en pensionsgrundande inkomst. Och detta går tydligen staten plus minus noll - ekonomiskt sett. Vad det betyder för individernas självkänsla kan vi nog inte riktigt sätta ett pris på.
Men Mona tycker det är bättre att dessa människor går på bidrag från den goda staten. Jag tycker att det säger mycket om hennes människosyn tycker jag...
Vettlöst. Helt enkelt vettlöst! Och betänk att Mona var en stark förespråkare för detta för 15 år sedan...

10. BEHÅLL BJÖRKLUND SOM MAGISTER
Den bild av flum och önsketänkande som de RödGröna har målat upp i fråga om skolpolitiken är uppseendeväckande. Jag avskydde Björklund och hans kraftigt överdrivna statistik - eller om den rent av var så överdriven att den kan anses som falsk? Men detta är kanske det svagaste spåret för Alliansen då de RödGröna är jakande till att driva samma linje. Undrar dock hur det hade sett ut utan Björklund?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Ex123456, DN123456, SvD12345, AB123456

Kommentarer

  1. http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/m-listor-forsvann(2104666).gm

    ... och Zac återigen, kan du inte fixa till sidan så den går att använda. Den är brutalt seg... 20 javascriptfiler till en sida? Bagrundsbilden står nog för en hel del också. Plus all väntan på att de externa servrarna ska skicka sin data... 1,5 mb totalt på 110 filer! Fetsmarts site: 357 kb på 33 filer... En cleanare site skulle ge ett mer seriöst intryck också, och det vill du väl ge?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings