Fortsätt till huvudinnehåll

S(-MS)+MP=Regeringsmakt

Jag sitter idag med en tomhet inombords. Mina svenska medmänniskor har idag valt att välja in ett parti i Riksdagen som har rötter i den svenska nynazismen. Ett parti som har som grundidé att skilja på oss och dem.

Jag är så ledsen

Jag vill be alla med invandrarbakgrund jag möter i arbetet om ursäkt, alla jag möter i mitt dagliga liv - hantverkare, städare, tjänstemän, vårdpersonal och alla de andra om ursäkt. Jag skäms för att vi idag får acceptera politiker med tveksam människosyn stå i Sveriges Riksdags Talstol och vräka ur sig sin skit och skuldbelägga invandrare enkom för att de är invandrare. Människors lika värde viktas mot var de är födda och vilken hudfärg de har.

Vi är inga nazister

Jag vet att 5,7% av väljarna gjort ett oöverlagt och idiotiskt beslut, men gör inte samma sak och skuldbelägg oss alla andra 94,3% som inte står för en ideologi baserad i en nazistisk värdegrund. Vi är många som inte vill göra skillnad mellan människor beroende på var de kommer ifrån eller vilken färg eller religion de har.

Idioter är idioter

Vi människor har ett individuellt val. Vi kan välja hur vi uppför oss, om vi vill följa lagar, om vi vill assimileras i samhälllet. Jag vet att det finns människor med invandrarbakgrund som uppför sig illa, jag vet också hur korttänkt det är att belasta en hel grupp för vad en liten grupp idioter gör. Gör inte samma misstag som de som röstat på SD och anklaga oss andra för vad en liten idiotisk grupp på 5,7% står för. Förlåt dem.

Valet i övrigt

Undrar om Reinfeldt ser chansen att idag framtidssäkra och spräcka det RödGröna samarbetet en gång för alla genom att locka över MP som stödparti. Det torde vara ganska mycket värt för honom, frågan är om det t o m vankas ministerposter och kanske en vice statsministerpost? Eller vågar han riskera samarbetet med Centern som kanske skulle ta mest stryk av ett MP i Alliansen? Jag tror att MP är ganska luttrat efter att Persson spelat ut dem som stödparti utan ministerposter.

(S)orgliga (S)

Att S gör sitt sämsta val sedan rösträtten infördes är kanske inte helt konstigt. Dels skrämmer de sina väljare med Sahlin som partiledare som har så oerhört lågt förtroende hos väljarna. Jag har mött mängder med människor som normalt röstar på S, men inte denna gång - inte så länge Mona Sahlin sitter som partiledare.
Man har samarbete med V och en flinande Ohly, som skrämmer bort många av de socialliberala reformvänliga inom partiet. Paradoxalt nog så var det bland dessa som Sahlin själv positionerade sig i början av 90-talet.
Sedan som lök på laxen så är det ett samarbete med MP som med sin tillväxtfientliga politik skrämmer många inom socialdemokratins vänsterfalang, framför allt de fackliga.
För att ytterligare försvåra bilden så var det jämkning med ett, eller i detta fallet två partier, som gjorde politiken okonsekvent och opålitlig. Ta t ex skatterna som var ett hot mot all välfärd och människors väl och ve men där man själva accepterade Alliansens tidigare skattesänkningar och dessutom själva stod för valets enskilt största skattesänkning.

S(-MS)+MP=Regeringsmakt

Jag tror att den absolut största delen av det ökade underlaget för MP är desillutionerade S-väljare som av ovanstående skäl mer eller mindre inte kan rösta på Socialdemokratin längre.
Jag tvivlar inte ett ögonblick på att inte S+MP hade suttit och diskuterat ministerposter idag om det inte vore för Sahlin och det påtvingade samarbetet med Vänsterpartiet.

Alliansen får fortsatt, ökat förtroende

De har ökat avståndet till de RödGröna och har säkrat den ekonomiska budgeten - SD och de RödGröna kommer knappast att lägga en motbudget ihop. I många andra frågor så kan mycket väl SD rösta med de RödGröna, frågan är vad Mona Sahlin menade med att de aldrig skulle vara sig direkt eller indirekt samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag ville redan innan valet ha svar på frågan om S skulle samarbeta och fälla en Alliansregering tillsammans med SD, men i de chattar jag försökt så har aldrig frågan gått fram, tyvärr.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac, skäms som ett djur över SD's framgångar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB123456789, Ex123456789, SvD12345678, DN12345678

Kommentarer

 1. Vad är samarbete med SD? Om M lägger ett förslag och SD röstar för det, har de då tillsammans tagit beslutet? Kan man bara lägga förslag som SD röstar nej till? Kan vi någonsin tvätta bort misstanken att det förslag som SD röstar samma som något annat parti inte har föregåtts av mer eller mindre hemliga förhandlingar? Är det så att M redan nu har gått i allians med SD för att driva in MP till "det rätta laget"? Var ska SD-skräcken sluta?

  Sedan blir jag lite tveksam över nazistväxlarna. Rasister köper jag tveklöst in på men att SD skulle vara nazistiskt i någon form av praktik har jag svårt att se. Låter mer skrämselpropaganda än sanning. De "goda" måste hålla sig inom de "goda" riktmärkena och inte försöka sig på någon homoepatiskt lurendrejeri.

  SvaraRadera
 2. Naziväxlarna är där, enkom för att många faktiskt inte vet att SD är sprungen direkt ur nynazismens illaluktande gyttja. Att de är nazister ur ett praktiskt perspektiv tror jag knappast att någon kan tolka min text som.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Och Högerpartiet som alltid har och alltid kommer att sparka på de sjuka och arbetslösa - kan de verkligen slå sig på bröstet???

  SvaraRadera
 4. En liten film som inte är allt för OT..
  http://www.snotr.com/video/5374
  //kk

  SvaraRadera
 5. Jag var otydlig, du är långt ifrån den enda som lyft Nazistspåret. Något jag tror alienerar SD-anhängarna mer än att erbjuda en väg in till humanistiska och demokratiska värden.

  Sedan säger jag bara arvsynd...

  SvaraRadera
 6. Btw, vad betyder samarbeta med SD? Kände inte att jag fick svar på det.

  SvaraRadera
 7. Hmm. Mitt svar växer ut till en egen bloggpost. Sorry, återkommer.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Är inte SD för långt åt höger för att vara nationalsocialister? Nu när de ändå är invalda så får man göra det bästa av situationen, ställ dom mot väggen och låt dom prestera. Jag är inte säker på att de pallar trycket och kommer att ha något vettigt att komma med, och det kommer att straffa sig. Låt dom göra bort sig. Ge dom tillräckligt långt rep så kommer de hänga sig själva. Risken är dock att white trash-pöbeln kommer att sympatisera med deras populistiska åsikter och inom tio år kommer alla tvingas köra risig Volvo 740, lyssna på Eddie Meduza och bara köra med sexistiska skämt.

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas att Miljöpartiet håller sig på sin vänsterkant mot att lockas över till en politik som grovt förolämpar det mesta som Miljöpartiet står för. Miljöpartiet ska aldrig behöva kompromissa bort solidaritetsarbetet om allt levande, jämställdhetsarbetet, miljöarbetet och omsorg utifrån det globala, i den utsträckning som Fredrik Reinfeldt gnuggar sina händer i förhoppning till.

  MP är i nuvarande stund Sveriges 3e största parti med framtiden liggandes för sina fötter. OM de ändå skulle gå över till o samarbeta med "smurf-ligan" så hoppas jag de kräver flera ministerposter och vice statsministerposten och sparkar skiten ur Reinfeldts alliansarmé och deras politik!

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att Miljöpartiet håller sig på sin vänsterkant mot att lockas över till en politik som grovt förolämpar det mesta som Miljöpartiet står för. Miljöpartiet ska aldrig behöva kompromissa bort solidaritetsarbetet om allt levande, jämställdhetsarbetet, miljöarbetet och omsorg utifrån det globala, i den utsträckning som Fredrik Reinfeldt gnuggar sina händer i förhoppning till.

  MP är i nuvarande stund Sveriges 3e största parti med framtiden liggandes för sina fötter. OM de ändå skulle gå över till o samarbeta med "smurf-ligan" så hoppas jag de kräver flera ministerposter och vice statsministerposten och sparkar skiten ur Reinfeldts alliansarmé och deras politik!

  SvaraRadera
 11. Vad är samarbete med SD? Om M lägger ett förslag och SD röstar för det, har de då tillsammans tagit beslutet? Kan man bara lägga förslag som SD röstar nej till? Kan vi någonsin tvätta bort misstanken att det förslag som SD röstar samma som något annat parti inte har föregåtts av mer eller mindre hemliga förhandlingar? Är det så att M redan nu har gått i allians med SD för att driva in MP till "det rätta laget"? Var ska SD-skräcken sluta?

  Sedan blir jag lite tveksam över nazistväxlarna. Rasister köper jag tveklöst in på men att SD skulle vara nazistiskt i någon form av praktik har jag svårt att se. Låter mer skrämselpropaganda än sanning. De "goda" måste hålla sig inom de "goda" riktmärkena och inte försöka sig på någon homoepatiskt lurendrejeri.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n