Fortsätt till huvudinnehåll

Röstkalabaliken

Vilken kalabalik!
Undrar om det är många av väljarna som ångrar sig idag?
"Visst ville jag skrämma etablissemanget lite genom att rösta på SD, men så här ville jag inte att det skulle bli!"

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  AB123456789, Ex123, DN123456, SvD123

Kommentarer

 1. Det var precis så här jag önskade att det blev.

  SvaraRadera
 2. Hahaa, då är knappast du en av de som ångrar sig! :o)

  Men en oklar parlamentarisk situation är inte, precis som en svag minoritetsregering, vad vi behöver i detta läget. Det är dåligt för oss alla, ja, förutom skadeglada SD:are och RödGröna, så ser jag nog ingen fördel alls.  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det kan komma bli omval, då kommer många SD gå över till M tippar jag på.

  SvaraRadera
 4. Möjligtvis omval i vissa distrikt, det skulle nog vara ganska rimligt tycker jag nog. Det är lite för mycket oegentligheter när det skiljer lite för lite röster för att det skall vara trevligt.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Röstboskapen rättas in i fållan vid omval. Man kan förmodligen skrämma människor med skrämselpropaganda om det parlamentariska läget så att valet blir "det rätta". Människor har redan börjat ångra sig och vittnar t.om om det i TV. Patetiskt. Det gäller att skuldbelägga folket så att de röstar "rätt" vid ett eventuellt omval.

  Det är inte demokrati. Ingen vinner förmodligen på det heller i längden, då massor av människor kommer att känna sig överkörda. Motsatsen till demokrati är demagogi. Människor röstar på övertalning från makthavarna.

  Det märks att vi är med i EU. Tänker på folkomröstningen på Irland (Lissabonfördraget) Folket fick rösta tills svaret blev "det rätta".

  Varför rösta alls? Om valresultatet ändå inte gäller. Varför låtsas människor att vi lever i en demokrati. Det är löjligt fortfarande så talas det tyst om EU. Precis som om valet här hemma betyder att vi här i Sverige kan bestämma över vår vardag fortfarande.

  Vi kan helt tydligt och klart inte ens lita på att våra röster gäller vid allmänna val. Hur ska vi då kunna lita på att detta inte är konstruerat, för att hålla SD utanför makten.

  SvaraRadera
 6. "Tänker på folkomröstningen på Irland (Lissabonfördraget) Folket fick rösta tills svaret blev "det rätta". "

  Eller folkomröstningen om högertrafik i Sverige.

  SvaraRadera
 7. 13 nov 1994 sade svenskarna ja till EU.
  Folkomröstningen var rådgivande och riksdagspartierna följde omröstningens resultat.

  2003 folkomröstade Sverige om Euron. Nej sidan segrade och Sverige har därför inte infört Euron. Folket är enligt grundlagen uppdragsgivarna. Fast det kan ju röstas om till "svaret blir det rätta", efter övertalning från politiker som får direktiv från EU.

  SvaraRadera
 8. Är en fråga omöjlig att ställa på nytt? Ta t ex kärnkraftsomröstningen - idag är det ett annat läge än vad det var 1980. Ny teknik, nya kunskaper och inte minst ny attityd.

  Hur länge skall det dröja innan du tycker det är ok med en ny folkomröstning?


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Nej absolut inte. Det är inte det jag menar.
  Men ta t.ex. Irland och Lissabonfördraget. Vilken panik som utbröt inom EU när svaret blev "fel".

  Vi är så lättledda och sätter oss ofta inte in i frågor utan röstar efter övertalning, eller morötter i form av lite mer pengar i den egna plånboken. Det vet givetvis politikerna och makthavarna.

  SvaraRadera
 10. Lissabonfördraget är inte bara negativ. Den innehåller en hel del helt nödvändiga reformer också. Därför är den än svårare att ta ställning till.

  Du har frågor närmre oss - t ex Gallo-rapporten där MP svek sina integritetsutspel redan innan valräkningen var klar. Skamligt och visar på hur viktigt det hade varit att få in Piratpartiet...


  //Zac

  SvaraRadera
 11. All röstning utgår väl från att man blir övertygad av någon politiker? De som har störst kassa att övertyga folk vinner ofta valet.

  När det gäller längd mellan folkomröstningar i samma sak kan jag tycka 10 år är lagom. Då får en ny generation också chansen att ta ställning, samtidigt som en generation dött.

  SvaraRadera
 12. Klokt, även om jag alltid har svårt att sätta en tydlig tidsgräns för saker. Tänk om vi skulle folkomröstat om något om internet bara för fem år sedan? Idag hade säkert läget varit en helt annan femma och att vänta i fem år till?


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Nej absolut inte. Det är inte det jag menar.
  Men ta t.ex. Irland och Lissabonfördraget. Vilken panik som utbröt inom EU när svaret blev "fel".

  Vi är så lättledda och sätter oss ofta inte in i frågor utan röstar efter övertalning, eller morötter i form av lite mer pengar i den egna plånboken. Det vet givetvis politikerna och makthavarna.

  SvaraRadera
 14. Det var precis så här jag önskade att det blev.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,