Fortsätt till huvudinnehåll

Katastrofen Mona och samhällsutvecklingen

Katastrofsiffror (För S, SD och de RödGröna i den ordningen) från SIFO:

S 28,7 (–2,1)
V 5,3 (+0,4)
MP 9,7 (+2,1)
M 31,7 (–1,3)
FP 7,2 (+1,0)
C 6,7 (+1,4)
KD 4,5 (–1,0)
SD 3,6 (–1,0)
Rödgröna 43,7 (+0,4)
Alliansen 50,1 (+0,1)

 Vem är förvånad?

Jag har gånggång påtalat hur fel ute S är numera. Med valfusk och en politik som för tankarna till tidigt 80-tal och med en partiledare som förlorade allt förtroende hos allmänheten och väljarna redan i mitten på 90-talet. Att man sedan släpper in V (de f d kommunisterna) i ett blocksamarbete var nog spiken i kistan tror jag. De verklighetsmedvetna sossarna som såg detta komma måste ha vridit sig i sängen om nätterna.

Ett plågsamt nedslag

En av de socialdemokrater som jag har stor respekt för är Jan Eliasson. Erfaren, lugn, diplomatisk och pragmatisk. Att se honom stå i tv och försvara en politik kring Afghanistan som V dikterat var nedslående, brutalt och oerhört nedbrytande. Det syntes att varenda cell i hans kropp ville därifrån, men solidarisk med partiet (läs Monas galna samarbetspartners) så var han helt enkelt tvungen att stå för en ståndpunkt som han och partiet inte normalt delar.
Plågsamt och kanske en bra blid för hur många gamla socialdemokrater ser och känner för utvecklingen.

Onåbar

Socialdemokratin är nog också lite ovanlig bland våra partier genom att ha hård disciplin när det gäller kritik mot ledaren. Man kritiserar helt enkelt inte ordföranden när denne är vald. Jag förstår att det är känsligt nu i valrörelsen, men som man sår får man skörda...

Verklighetsanknuten dikt

K-O Feldt gillade ju att dikta lite, så tillåt mig att ge en dagsaktuell till Socialdemokratin:
Mona visade sig inget förtroende ha kvar,
nu i valrörelsespurten står S med rumpan bar.

Hur länge kan LO stödja SAP?

I nuläget har Socialdemokraterna stöd av 45 procent bland LO-medlemmarna.

- Men det är nästan 28 procent av LO-männen som skulle rösta på Moderaterna och nästan 16 procent av kvinnorna, säger Toivo Sjörén, opinionsansvarig på Sifo.

(Källa.)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Bilden illustrerar givetvis de rödas framfart i valspurten (neråt).

Läs även andra bloggares åsikter om politik, , , mona sahlin, valet 2010, alliansen, socialdemokraterna, samarbete, , AB, Ex12, SvD123, DN1

Kommentarer

 1. Från den lilla människa (Aftonbladet)

  Min barndomsväns mamma tog livet av sig häromåret. Hon mådde inte bra efter alla dessa tvister som hon hade med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att göra. Hon hoppade ner framför ett tåg. Tårarna strilar nedför kinden när jag skriver detta. Nu kanske några kan förstå vad Alliansen har skapat?! Jag vill heller inte leva i detta Ta från de fattiga och ge till de rika. Jag önskar jag var Robin Hood, men det är jag inte.

  En stackare som blev drabbad av stupstocksreglen i sjukförsäkringen

  Fakta mer än 50 000 kommer att bli utförsäkrade med en besparing på 22 miljarden
  Så slutsatsen blir att alliansen gör allt för att sänka skatten för de rika på andras olycka, en som dagligen hjälper dessa människor och ser konsekvensen

  Påminnelse om regelförändringen från regeringen
  Fr.o.m. den 1 juli 2008 gäller viktiga förändringar i sjukförsäkringen och beträffande rehabilitering.

  Reglerna innebär att den sjukes rätt till sjukpenning ska prövas först i förhållande till nuvarande arbetsuppgifter (första 90 dagarna), sedan också i förhållande till omplaceringsmöjlighet hos arbetsgivaren (sjukdagarna 91-180), och slutligen i förhållande till allt reguljärt arbete på arbetsmarknaden (fr.o.m. sjukdag 181). 90-95% tappar sin sjukpenning efter 180 dagar och om de nu inte kan återgå till sitt arbete på helttid så, blir det omgående arbetssökande med akassans ersättning i fall de har detta.

  Detta man kallar för stupstocksregel i sjukförsäkringen

  SvaraRadera
 2. @Björn: Först och främst så är användandet av ordet 'stupstock' ganska äckligt och uppenbart populistiskt. Ett avrättningsredskap handlar knappast sjukförsäkringen om...

  Skall vi tävla i att jaga länkar om hur systemet faktiskt klämmer en del människor? Jag kommer hitta en hel del ifrån socialdemokratisk tid...

  "90-95% tappar sin sjukpenning efter 180 dagar"

  - Hur många % är sjuka mer än 180dgr?

  Pinsam retorik om du frågar mig...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Detta skall ses som allmänn upplyssning ock inte propagada.
  Sen vad det beträffar din fråga om hur många riktiga människor det handlar om så blir svaret 50 000
  Sen om man läser vad du skriver så kan,man inte anklaga dig för ätt vara en som bryr sig. Mer än sin egen plånbok

  En som arbetat med rehabilitering i 20 år

  SvaraRadera
 4. Alliansen har tagit ett tydligt kliv mot att göra det sämre för de som inte har, ett större gap i förhållande till de som har. Den största stötestenen handlar om arbetsvilja, att vilja göra det lilla extra för att det ger en märkbar förändring. Om man inte upprätthåller en klyfta hur ska man då få folk att välja att ignorera huvudvärken, ta en värktablett och gå till jobbet halvkrasslig och därmed inte tära på systemen? Om man inte har en klyfta, varför ska jag då välja att ta ett jobb i grannkommunen? Om man inte upprätthåller en klyfta, varför ska man då försöka alls?

  Att tro att de sjuka kommer att få det bättre tror nog ganska fel. Det låter bra att det är fler som bidrar med pengar till skattesystemen men det är en direkt lögn. För att upprätthålla känslan av att jag inte betalar till latmaskar måste klyftan upprätthållas. För hur skulle Alliansen kunna ge en sjukskriven mycket pengar, det skulle direkt undergräva den arbetsmoral som de kämpar så hårt för att uppnå. Nä, den ökande skatteinkomsten kommer att minskas med hjälp av skatteminskningar.

  Nästa problem är att eftersom vi måste upprätthålla en klyfta kommer kraven på hur bra man ska ha det om man utför ett okvalificerat jobb att minska. Vi kan ta in billiga invandrare att sköta de uppgifterna, hårt arbetande invandrare, som dock aldrig kommer att ingå i gruppen som har eftersom de utför de jobb som bara de som inte har vill göra.

  Summa summarum är att vi kommer att skapa massor med nya jobb med Alliansen, men enbart de som idag redan har det bra kommer att få det bättre. Har man inte idag är priset för de nya jobben att man får ännu mindre, trots att man jobbar.

  Så, vad tycker jag om detta. Jo, vi hade ett behov av en återställare, få ordning på arbetsmoralen. Detta utan några som helst tvivel. Men jag ser det inte som en långsiktigt hållbar väg att vandra, om vi inte tycker att den amerikanska varianten med getton och mexikanska illegala invandrare låter som en fin idé.

  SvaraRadera
 5. Vad är stupstocksregel?

  I arbetsrätten och försäkringshänseende är detta ord mycket vanligt
  Exempel om parter inte är överens vid en förhandling som exempelvis natt arbete då inträffar lagens regel som man då kallar för stupstock, med andra ord är man inte överens gäller huvudregeln som ett allmänt förbud för nattarbete.

  I sjukförsäkringen som det var tidigare utgick man från medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering .

  Vad är medicinsk rehabilitering?
  Enkelt handlar detta om behandlingen efter skada och sjukdom innan man bedömningen av restarbetsförmågan. (Här väntade försäkringskassan innan man var färdigbehandlad, med andra ord ingen tidsbegränsning som i dag är efter 180 dagar

  Vad är Arbetslivsinritad rehabilitering.
  När den medicinska behandlingen var klar utifrån den behandlande läkaren så påbörja man återgång till arbete ut ifrån eventuellt sin restarbetsförmåga. (Se 7 stegsmodellen )http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9162259520

  Min kritik av dagens system är att man inte tar hänsyn till den medicinska rehabiliteringen och att man inte längre kan vara partiell sjukskriven mer än begränsad tid, exempelvis Läkaren som bara bedömdes ha en arbetsförmåga till 75 % i sitt yrke skall då söka ett arbete som han klara på heltid typ Samhall (Arbetsmarknads åtgärd)
  Man kan gissa att orsaken är av ekonomiska skäl man har 80% av sin inkomst vid sjukskrivning och fasar du nu ut alla så sparar staten säkert mycket pengar efter som de får mycket lägre ersättning från a-kassan (Som lägst i aktivtesersättning 320 kr/dag)

  Till sist skall man inte förväxla detta med ordet stupstock från medeltiden där, kyrka och rättsväsende kunde döma den skyldige till att tillbringa godtyckligt antal dagar i stupstock för sin gärning.

  SvaraRadera
 6. S desperata - och valfuskar ... IGEN!

  Bu valfuskar man till på köpet.
  Kommer man från ett land där det innebar nacksott att rösta "fel" är det kanske svårt att stå emot när det kommer massa partifunktionärer, fanor m.m. och man uppmanas att gå och rösta. Presenteras bara ett parti är det ju klsrt vad man "skall" rösta på.

  Snuskigt och mycket oetiskt!

  http://tobleronepolitik.com/2010/09/02/valsskolavalfusk/  Usch!

  SvaraRadera
 7. Idag talade jag med min granne. Hon var ledsen och förbannad.

  Om fyra månader går hon i pension efter 40 år i arbetslivet. Hon har varit svetsare och rygg, axlar och nacke är slut. Nu är hon arbetslös och fick idag ett brev med posten med hot om avstängning från A-kassan, om hon inte söker ett flertal jobb. Ett jobb i Gävle skulle innebära lång flytt för henne och även de andra jobben fanns runt om i landet.

  Är det inte själva f-an fyra månader kvar till pension och de trilskas. Sedan säger Reinfeldt att det inte är alliansen som gett så hårda direktiv. TROR mer på kvinnan från försäkringskassan, som ställde Reinfeldt mot väggen i debatten med honom på SVT. Hon undrade varför man skyller på försäkringskassans personal.

  "Stupstock" är ett passande ord. Reinfeldt kunde inte svara på en del frågor i utfrågningen på SVT. bl.a. frågan om det är de sjuka och arbetslösa, som får betala de friskas skattesänkningar. Det tycker jag personligen är "äckligt" denna snedvridna fördelningspolitik. Undrar var vi landar till slut. Demagoger till politiker uppmanar folket att tänka på sig själva och skita i andra och det lyckas också. Människor talar verkligen om kronor och ören och om hur mycket de "vunnit" på Alliansens politik.

  Om friska människor som har det bra ställt dessutom använder skattesänkningar till att gå ner i arbetstid, dvs. börjar tänka livskvalitet. Så betyder det att sjuka människor riskerar att behöva arbeta lika mycket eller mer än friska till slut.

  Det TROR jag inte regeringen har talat så mycket om. De förutsätter att friska är arbetsamma bävrar och att sjuka är lata och behöver motiveras till att arbeta genom mindre pengar att röra sig med. Personligen så vill jag jämföra det med rasism. Man pekar ut sjuka och arbetslösa sätter en stämpel "utanförskap" på dem.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Att hon "tvingas" söka det innebär inte att hon kommer få det. Sen är det lätt att skylla på andra för sina egna misslyckanden, hur vore det att ta lite ansvar själv?

  Tycker du det är konstigt att hon måste söka jobb för att få behålla a-kassan? Hur långt innan pension ska man slippa det? Att vara med i a-kassan är (hittils) frivilligt. Vill hon vara med får hon väl ändå acceptera reglerna.

  Här är ett tips från mig: sök jobben (inte för att någon kommer att kolla upp det men ändå), men skicka riktigt dåliga ansökningar. Skriv att hon mår dåligt och är riktigt utsliten och bara har fyra månader kvar till pension. Inget företag med vett kommer ändå att anställa henne. I praktiken har hon inget att oroa sig för. Skriv gärna också att hon var tvungen att söka jobbet för a-kassans skull.

  SvaraRadera
 9. "frågan om det är de sjuka och arbetslösa, som får betala de friskas skattesänkningar"

  Det är inte sant. De "sjuka och arbetslösa" får det inte sämre för att de som faktiskt jobbar och drar in skatt får lite mer över. Det är fullt rimligt att de som drar in pengar får lite mindre skatt än de som lever på bidrag/försäkringar. Det är ett bra incitament att arbetslösa ska satsa hårdare på att söka jobb. Sjuka har det redan bättre ekonomiskt än arbetslösa. De flesta sjuka kunde snabbt bli friska/friskare om de satsade lite på rehab istället för att sitta hemma och klaga. Sen är ju många sjukskrivna bara för att de inte vill jobba.

  SvaraRadera
 10. "Om friska människor som har det bra ställt dessutom använder skattesänkningar till att gå ner i arbetstid, dvs. börjar tänka livskvalitet. Så betyder det att sjuka människor riskerar att behöva arbeta lika mycket eller mer än friska till slut."

  Eh, är en sjuk person kommer tillbaka till arbetslivet, vilket de flesta gör, så kan de ju själva göra samma sak. Din logik failar totalt, som så ofta.

  Dessutom känner jag inte till ett enda fall där en person tagit ut sin "löneökning" i ledighet.

  Som sagt, ta lite personligt ansvar och gör det vi andra gör så får ni det som oss. Jag har mer över efter räkningarna är betalda nu (och då har jag en del lån) än jag hade innan räkningarna var betalda förut. Jag kan lägga undan 5000 kr/mån om jag ville det, och då har jag bara ingångslönen i mitt yrke. Men jag har tagit mitt ansvar och studerat i många år och sedan sökt jobb. Inte legat hemma och klagat på låga bidrag eller gnällt över regeringen, inte ens när det inte var "min" regering som styrde.

  Inse att ju fler som får arbete ju fler kommer att rösta på moderaterna för de inser fördelarna. Kvar blir "stackarna" som lever på bidrag/försäkringar och drömmer om ett liv där de som arbetar och de som inte arbetar ska ha samma inkomst. Det kommer inte att hända, inte ens med sossarna vid makten.

  Ju fler som arbetar ju mindre behöver var och en betala i skatt, ju färre som arbetar ju mer måste vi betala i skatt. Moderaterna vill att folk ska arbeta och betala skatt därför uppmuntras man att arbeta. Sossarna vill att folk ska leva på bidrag och därmed måste skatterna vara höga. Gissa vilket den stora massan, arbetarna, tycker är bäst?

  SvaraRadera
 11. LK, varför ska hon tvingas att söka jobben om du ändå anser att hon ska fuska? Säger du då inte att systemet är felaktigt och det är det som borde fixas och inte att personen i fråga ska fuska? Att påpeka fel i systemen är inte att gnälla. Det är inte att ta ansvar att blunda när saker är fel. Som SD-förespråkare trodde jag inte att ni gnällde på integrationsproblemen men jag får uppenbarligen tänka om där. :-)

  SvaraRadera
 12. Los Krikon du har nog inte förstått att det inte är någon speciell stor skillnad mellan socialdemokraterna och Alliansen och nu inte heller mellan MP och V och Alliansen. Alla vägar bär nu till EU, det har du märkt?

  I Lissabonfördraget finns liberala värderingar inskrivet i lag. Det existerar i praktiken ingen vänster numera. Jo de betraktas som skräniga bråkstakar inom EU, men utan reell makt. Ändå så stångas en del mot kommunismen. Det är ganska "kul". Det blåser högerpopulistiska vindar inom EU. Om vänstersidan vinner så måste de följa dessa liberala värderingar. I annat fall ställs vi inför EU domstolen med dyra böter som följd. Så de som röstar vänster röstar också höger.

  I vissa frågor så kan politikerna fortfarande påverka. Men makten tas mer och mer ifrån dem. Alltså tas den även mer och mer ifrån folket. Är det sådant som "arbetarna, tycker är bäst"....Du skriver om "den stora massan"...

  "Den stora massan" verkar tycka att den egna plånboken är viktigast och "bäst" Det gynnas EU av. Många länder har kapejsat nu i lånekarusellen och många söker arbete bl.a. här i Sverige t.ex. som städerskor som lockas av vita "RUT". Människor som fått mer pengar köper sig tid. Alla drar ned alla i fallet. En del människor får mer tid med sina barn. Andra får ingen tid alls med barnen. Bland EU:s barn blir fler och fler föräldralösa när föräldrarna sticker för att jobba utomlands. Vi är alla med och bidrar och lånekarusellen snurrar för fullt.

  Sossarna står också för liberala värderingar kolla upp så får du se. Läs lite kring nyliberalerna Dennis, Åsbrink, Fäldt. Läs om vilka krav EU ställer.

  Människor talar om sina egna plånböcker, samtidigt som det sker massor av saker som borde engagera dem mer. Det är jättebra att vi är som vi är och kikar i den egna plånboken. Då ser vi ju inte annat.

  Personligen så känner jag till ett fall där man använt skattesänkningarna till att gå ner i arbetstid. Dessutom så använder den personen tiden till att spy galla över sjuka och arbetslösa. Det var nog inte det som Alliansen avsåg :)

  Nej jag tycker givetvis inte att det är konstigt att man måste söka jobb för att få A-kassa. Men när en person som snart går i pension måste söka jobb och dessutom på annan ort, så är det väldigt konstigt.

  Varför förneka att det är de sjuka och arbetslösa som får betala? Svider det innerst inne? Vi ska välkomna samvetet! Det är klart att någon får betala notan. Reinfeldt kunde inte svara tillfredställande på frågan. Det kan kallas sjukdomsrasism. Vad är det för skillnad? Man väljer ut en grupp om det är romer, sjuka eller invandrare spelar ingen roll. Det är samma sak.

  Ja det är säkert som du säger att ju fler som får arbete ju fler röstar på moderaterna. Men som sagt det spelar ingen roll. EU har makten och besluten flyttas mer och mer dit. Vi är alla nyliberaler vare sig vi vill det eller inte. Det kallas demokrati. "stackarna" som du skriver om det är vi alla. De största "stackarna" är nog de som lånat alldeles för mycket. Vad får oss att TRO att Sverige är så säkert när länder inom EU rasar som korthus.

  TROR vi på tomten och är han snällare mot oss i Sverige?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Eh, jag är inte SD-förespråkare, jag KAN TÄNKA MIG rösta på dem enbart för att röra om i grytan (riksdagen). I grund och botten är jag moderat.

  Hur är att skriva en dålig ansökan att fuska? Som sagt hon har frivilligt gått med i a-kassan och därmed accepterat deras regler. Hon kan gå ur, det är också frivilligt, då behöver hon inte söka jobben.

  Är man arbetslös och med i a-kassan så ska man söka vissa jobb enligt deras regler. Antingen räknas man som pensionär eller som arbetslös. Hon har ju också valet att gå i förtidspension, och därmed slippa vara arbetslös. Vi har alla våra val.

  Själv är jag varken med i facket eller a-kassan, just för att slippa allt sånt här tjafs. Det är ett val jag har gjort, hon har gjort sitt val.

  SvaraRadera
 14. Hm, du beivrar fusk LK? Du gillar ju inte fuskande sjuka....

  Jo jag vet exempel på människor som använt skattesänkningen för att gå ner i arbetstid och samtidigt klagar på sjuka och arbetslösa. Fult, omoget och totalt samvetslöst att trumpeta ut sina fördomar då anser jag.

  Du verkar TRO att det är en väldig skillnad på höger och vänster nuförtiden? I Lissabonfördraget så finns det liberala värderingarna inskrivna i lag. Det betyder i praktiken att det inte spelar någon roll snart om vi röstar höger eller vänster. Alla vägar bär till EU. EU är nyliberalt. Som SD förespråkare trodde jag du visste det. Men de (SD) är ju så upptagna med att kritisera invandringen och talar bara negativt om EU när det gäller den.

  Vänstern beskrivs som en skränande flock inom EU men utan reell makt. Ett ex. Frankrike som vägrar lyssna på kritiken ang. utvisningen av romer. De vägrar med den motiveringen att det är bara den skräniga vänstern som protesterar inte EU...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 15. "Eh, jag är inte SD-förespråkare, jag KAN TÄNKA MIG rösta på dem enbart för att röra om i grytan (riksdagen). I grund och botten är jag moderat."

  Vilken del av det är det du inte förstår?

  Som sagt, om hon inte vill söka jobben så behöver hon inte, men får då ta konsekvenserna av det (som att bli av med a-kassan), eller hoppa av a-kassan. Man kan inte både ha kakan kvar och äta upp den.

  SvaraRadera
 16. I grund och botten är du moderat skriver du LK.
  Men du kan tänka dig att rösta på SD?
  Är inte SD i praktiken de enda EU motståndarna nu? Moderaterna är väldigt för EU. Då är det alltså den egna plånboken som överväger? Röra om i grytan eller plånboken :)

  Det finns tydligen ett val för EU motståndare folkrevolutionen lämna EU. Det är inget parti men en organisation för EU motståndare.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 17. "Fult, omoget och totalt samvetslöst att trumpeta ut sina fördomar då anser jag."

  Men fullt lagligt. Jag anser att de flesta arbetslösa är det pga ren lättja och att de flesta sjukskrivna skulle kunna jobba. Det skylls på så jälva mycket hit och dit, "regeringen", a-kasseregler bla bla bla. Hur vore det att ta en titt på sig själv och det liv man lever och inse att det är ensjälv det är fel på och inte omvärlden? Vill man inte utbilda sig (ja, det är till stor del outbildade som är arbetslösa) så får man skylla sig själv att man är arbetslös. Inte skylla på regeringen som de anser på något magiskt sätt ska trolla fram massa jobb utan krav på utbildning. Har man utbildning och ändå inte får jobb, skaffa en utbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden då istället.

  I det här landet där det anses vara normalt att leva på bidrag är det dock helt orimligt att göra något själv för att få tag i ett jobb. Nej, helst ska någon annan skaffa det åt en också. Och det är ju självklart regeringens fel att sjuka är sjuka, det vet ju alla.

  Avsaknaden av personligt ansvar är det som gör folk arbetslösa, inget annat.

  SvaraRadera
 18. "Då är det alltså den egna plånboken som överväger?"

  Nej, verkligen inte. Jag har nog med pengar vilket parti som än kommer till makten. Att partiernas åsikter inte stämmer överens till 100% med mina egna har jag inte räknat med heller.

  Jag är mot EU, mot euro, mot massinvandring, mot kvotering, mot massövervakning (ja Zac...), mot militära insatser i andra länder. För låga skatter, för en politik där individen har större ansvar för sig själv, för större frihet, för avreglering och privatisering.

  Jag tänker inte ändra mina åsikter för att passa in i perfekt i ett parti, istället röstar jag på något av de som ligger mig närmast.

  SvaraRadera
 19. LK Du är mot EU Moderaterna är för.

  Du är mot euro. Moderaterna är tämligen för.

  Du är mot massinvandring. Moderaterna vill ha arbetskraftsinvandring.

  Du är mot kvotering. Schlingmann (M) säger att 2014 blir det kvotering. Moderaterna har ändrat sin jämställdhetspolitik...:)

  Du är mot massövervakning. Moderaterna har precis tagit ett jättekliv mot kontrollsamhället FRA.

  Du är emot millitära insatser i andra länder. M är för millitära insatser. De är även för svensk vapenexport till länder som befinner sig i krig.

  Du är emot EU. Du är samtidigt "för en politik där individen har större ansvar över sig själv" Rimmar illa med EU. Moderaterna vill vara med. Inget ansvar för sig själv där inte.

  Så vad i dina åsikter rimmar egentligen med (M)

  Moderaternas låga skatter ligger dig närmast om
  "hjärtat" utläser jag av ditt svar. Det räcker att vara girig då är man moderat?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Tror du att alla frågor har lika stor betydelse för mig? Att vara mot massinvandring är inte samma som att vara för arbetskraftsinvandring. Samma med euro, jag ser gärna att vi är utan, men blir det euro så tänker jag inte protestera mot det. Dessutom var det bara exempel, inte direkt så att det är de enda frågorna varken jag eller moderaterna bryr mig om.

  Girig för att man är moderat? Även när jag levde på bidrag så röstade jag på moderaterna, även att de är för låga bidrag. Är det girighet?

  Vad jag är emot är kommunismen där alla ska ha det exakt lika och bli behandlade som en stor klump. Det är upp till individen vilket liv han vill leva, kan man inte ta ansvar för sitt liv bör man omydigförklaras och spärras in, för i samhället har man inte att göra.

  SvaraRadera
 21. "De är även för svensk vapenexport till länder som befinner sig i krig."

  Jag vet inte vilken planet du befinner dig på men jag har aldrig påstått att jag är för det. Moderaterna kanske är det, jag är det inte. Börja läsa vad folk skriver innan du svarar tack.

  SvaraRadera
 22. Det är just det jag gör :) Läser vad folk verkligen skriver....Ibland blir det väldigt motsägelsefullt. Man ser liksom tydligt det yttersta motivet som ofta är status och pengar.

  Kommunismen existerar inte i stor utsträckning idag. Nyliberalismen är snart det enda alternativet. Alla vägar bär nu till EU där nyliberalismen är inskriiven i lagen i Lissabonfördraget. Så varför inte sluta stångas mot något som snart är utdött. Vi har andra problem än kommunism i dagsläget. Så vi blir inte behandlade som "en stor klump" inom superstaten EU?

  Varför är folk så rädda för kommunismen idag. Varför inte leva i verkligheten och den skriker nyliberalism. Det finns ju inga andra verkliga alternativ idag sedan (V) ingår i allians med (S) och (MP). Det började med några nyliberala sossar Åsbrink, Dennis, Fäldt. Det kan man inte TRO va? De (S) som skyller hela 90-talets kris på Bildt som bara fortsatte i deras spår, väldigt frenetiskt visserligen. Han har tydligen erkännt att det var för ett framtida EMU samarbete skulle bli möjligt.

  De som verkar för att kommunismen ska utrotas verkar få som de vill (med rätta). MEN vad blir alternativet högerpopulism människor som fördrivs, just nu är det romerna. Ytterligheter är sällan bra varken om de bär åt höger eller vänster.

  Vad anser du om Frankrikes och även Sveriges agerande mot romer LK? Moderaterna verkar inte bry sig nämnvärt är ni överrens där?

  Vi lever i samma värld LK. Vi behöver titta på världen där vi befinner oss NU och inte bara tillbaka i historien. Även om det är konsekvenser vi nu ser.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 23. "Vad anser du om Frankrikes och även Sveriges agerande mot romer LK?"

  Hurvida de var tattare/zigenare/"romer" eller ej är helt ointressant, folk som befinner sig olagligt i ett land och sedan börjar bygga upp kåkstäder bör självklart få lägret rivet och bli utkastade.

  SvaraRadera
 24. Tack för ditt svar. Kan du applicera samma tänkande på sjuka och arbetslösa? Kan du förstå faran i att utse grupper? Kan du utifrån det förstå att frihet innebär allas rätt till frihet inom ramen för allas lika rätt? Allas lika rätt att ha landmark att bo och att vistas på. Allas lika rätt till en dräglig tillvara oavsett sjukdom eller arbetslöshet. I annat fall så är det enda alternativet att bygga kåkstäder för människor som inte accepteras. Är du medveten om vad ditt resonemang kan få för konsekvenser på sikt? Är du dessutom medveten om att ditt eget liv kan förändras i dag? Du riskerar alltså att bo själv i en kåkstad om detta tänkande fortsätter inom EU. För det är där de flesta besluten tas idag. Maud Olofsson vill inte samarbeta med en kommunist säger hon...så är läget inom EU. Högerpopulistiska partier är på framarsch och SD i Sverige med allsköns blandning av väljare.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 25. "Kan du applicera samma tänkande på sjuka och arbetslösa?"

  Om det kommer hit folk som vistas här olagligt och börjar bygga kåkstäder spelar det ingen roll om de är arbetslösa eller sjuka, de ska utvisas snarast.

  "Allas lika rätt att ha landmark att bo och att vistas på."

  Det inkluderar inte att olagligen vistas i ett land och börja bygga där. Varför tror du det är sånna konflikter i Israel dagligen? "Bosättarna" där gör precis samma sak som de i Frankrike gjorde.

  "Är du medveten om vad ditt resonemang kan få för konsekvenser på sikt?"

  Ja, det är det som är meningen, att ha det sådär går inte.

  "Du riskerar alltså att bo själv i en kåkstad om detta tänkande fortsätter inom EU."

  Jo, verkligen...

  "Allas lika rätt till en dräglig tillvara oavsett sjukdom eller arbetslöshet."

  Vem har sagt annat? Dräglig betyder inte samma som en frisk arbetare.

  "Maud Olofsson vill inte samarbeta med en kommunist säger hon..."

  Hon har lite stake att säga det allafall.

  "Kan du förstå faran i att utse grupper?"

  Människor kommer alltid kunna sättas in i grupper. Väljer man att tillhöra en grupp så får man även ta konsekvenserna av det. Personligt ansvar som sagt.

  SvaraRadera
 26. "Väljer man att tillhöra en grupp"
  Ett sanslöst uttalande, även om jag personligen anser att mycket är konsekvenser av karma. Så inser jag personligen att vi inte alltid väljer själva.

  Hur ska sjuka och arbetslösa kunna ha en dräglig tilvaro om Alliansen fortsätter på detta spår? De har klart uttryckt att det är deras avsikt. Klyftorna kommer då att fortsätta att öka och öka.

  Så säg det till t.ex. en cancersjuk du har själv valt.

  Konsekvenser gäller inte bara individuella sådana, utan även kollektiva. Vi skapar på olika plan. Vi blir inte lyckliga om vi skapar ett orättvist samhälle. Jo skenlyckliga i en skendemokrati.

  Du TROR verkligen att kommunismen utgör en fara i dagsläget.

  Maud Olofsson har ingen "stake" utan det är ett uttalande av en "krake". Som är helt bortkollrad i nyliberalismens värld, där vi alla nu befinner oss vare sig vi vill eller inte. Det kallas valfrihet och demokrati. I själva verket är det precis motsatsen demagogi och skendemokrati.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 27. LK "Du riskerar alltså att själv bo i en kåkstad om detta tänkande fortsätter inom EU" så skrev jag.

  Du svarade "Jo verkligen"
  På vilket sätt är du mer skyddad än andra? Är det "en dåres försvarstal" du visar upp. Nej upp med näsan ur plånboken! Annars så är risken stor att du "trillar" Det kan ge skador arbetsskador :)Med långvarig sjukskrivning som föld. Ha en bra dag!

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 28. "Så säg det till t.ex. en cancersjuk du har själv valt."

  Till en som fått lungcancer till följd av rökning till exempel går det utmärkt. Solat för mycket och fått hudcancer? Samma sak. Eller någon som är handikappad pga någon "olycka" när det i själva verket var han själv som körde för fort med motorcykeln och körde in i ett träd. Exemplen kan göras många. Många sjukskrivna är det för de är utslitna för det arbetet de haft. Vem valde arbetet? De själva. Altså får de ta konsekvenserna av deras val. Personligt ansvar återigen.

  SvaraRadera
 29. Att människor får ta konsekvenserna av sina val stämmer. MEN ska vi ta handen ifrån människor för den skull och säga att det endast är personligt ansvar som gäller? Kollektivt ansvar då? Ett samhälles ansvar för sina medborgare. Allas vårt ansvar för varandra. Ett samhälle som bygger på att individer tänker sköt dig själv och skit i andra vad är det för ett samhälle? Ett idealt sådant? Det är ett sådant samhälle som mer och mer växer fram...med ökade klyftor.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 30. "Ett samhälle som bygger på att individer tänker sköt dig själv och skit i andra vad är det för ett samhälle?"

  Ett bra samhälle där de svagase slås ut, precis som i naturen. Kvar blir de starkare som skapar en ny generation ännu starkare individer.

  SvaraRadera
 31. Föresten så skiter jag fullständigt i några "klyftor", de sitter bara i folks huvud. De fattiga vill alltid ha större del av kakan, utan att förtjäna det.

  SvaraRadera
 32. Kan även gälla rika att de vill ha större del av kakan utan att förtjäna det. Räntan är ett ont i samhället. Att tjäna pengar på pengar och inte på eget arbete är knappast att förtjäna det.

  Så du menar att individer är starka bara för att de är kroppsligt friska och kan jobba? Sitter styrkan nödvändigtvis i kroppen hos människor. "Styrka" kan användas i negativt syfte. Du har väl sett reklamen om man är stor måste man vara snäll.
  //Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Du är bara en stor drömmare, tror att vi kommer skapa en utopi genom "diskussion". Fram för kommunismen vet jag. Alla ska ha samma kläder, frisyr, bo i lika hus och jobba med samma sak. Ha precis lika mycket pengar och ha samma intressen. Vilken härlig värld det skulle bli! Eller inte.

  "Att tjäna pengar på pengar och inte på eget arbete är knappast att förtjäna det."

  Du har inte läst någon form av ekonomi hör jag. Fast har man åsikten att ingen ska tjäna pengar och pengar är av ondo så vill man ju inte vidga sina vyer. Tror du att jobb kommer från intet eller att företag startas för att få folk i arbete? Förstår du över huvudtaget någon ting om världen? Fast sitter man bara själv hemma och grubblar över livet så blir det väl så. Alla har ett val: fortsätt leva som du gör nu, förändra ditt liv, eller avsluta ditt liv. Gör ditt val, men klaga inte på att det är fel på omvärlden när du inser att ditt val inte var det bästa.

  Det är skönt för sånna som mig att vi har pengar så vi kan bo på ställen där packet inte har råd, just för att slippa idioter som dig. Nä, klaga lite till på a-kassan och sjukersättningen vet jag, istället för att skaffa dig ett jobb eller rehabilitera dig. På det sättet blir dit liv säkert bättre. Eller inte.

  För mig är du bara en insnöad sur jälva klimakteriekossa med grus i fittan. Det förvånar mig inte om du är inspärrad på psyket så som du tror världen fungerar.

  SvaraRadera
 34. "Att tjäna pengar på pengar och inte på eget arbete är knappast att förtjäna det."

  Altså ska ingen driva företag, företag som skapar arbeten. Du har ingen aning om vad du pratar om. Hur vore det om du läste lite företagsekonomi och nationalekonomi och faktiskt kollade upp hur samhället fungerar i verkligheten och inte i din fantasi.

  Det finns en anledning kommunister är hatade världen över...

  SvaraRadera
 35. Ja det finns en anledning att kommunismen är hatad. Marx egen hypotes var att människans enda behov är av fysiskt slag. Alliansen verkar tycka samma sak. Samma skrot och korn!

  Syndikalister anser att alla som arbetsar i ett företag ska äga det tillsammans både kroppsarbetare och "intelligensarbetare"

  Är ingen syndikalist. Men du verkar TRO att M med allianssvans är de enda som vill driva företag som skapar arbeten. Men det är klart M kallar sig det enda arbetarpartiet och de har ju inga slipsar och kostymer längre. Åtminstonde väldigt sparsamt. Sedan så säger de att de är de enda som vet hur företag ska drivas och hur arbeten skapas. Det verkar räcka långt för en del...

  Det går utmärkt för alla att kolla hur ett samhälle fungerar. Man behöver inte ha läst företagsekonomi och nationalekonomi i detta liv.
  Även om jag personligen läst lite företagsekonomi.

  Tycker du fantiserar ganska friskt själv!

  SvaraRadera
 36. Om du vill att någon ska bry sig om vad du skriver kan du åtminstonne använda en signatur.

  "Syndikalister anser att alla som arbetsar i ett företag ska äga det tillsammans både kroppsarbetare och "intelligensarbetare""

  Ja, och syndikalsimen vet vi ju hur många som är anhängare av... Nä, nu ska jag sova, jag ska arbetsa lite imorgon.

  SvaraRadera
 37. Du är rolig så signaturen anger innehållet i en text. :)
  Personligen så är jag lika intresserad av anonyma skribenter. Det diskuteras alldeles för mycket utifrån person och för lite sak.
  Ang. få anhängare eller många anhängare. Alliansen har många anhängare men leder deras politik till något bra för Enheten....? Ökade klyftor är det bra för ett samhälle? Syndikalismen med sina fel och brister, vill åtminstonde jämna ur klyftorna. Där kan man ju i ett nötskal se vad människor prioriterar idag. Den egna plånboken! Så Alliansen sitter tryggt ett tag till. Alternativet de röd/gröna är ändå detsamma alla vägar bär till EU.

  Den största valfrågan borde var ändringen i grundlagen som regeringen drev fram i juni. Men som inte träder i kraft förrän i höst efter valet då riksdagen accepterat förslaget en gång till. Finns mycket att läsa undeer Folkrörelsen nej till EU.

  Det betyder att detta val i huvudsak borde handla om denna ändring i grundlagen. I grundlagen står att folket är uppdragsgivarna till regeringen alltså inte okänd makt.
  Men "vi" är fullt upptagna med att oroa oss över lilla plånboken istället och skattesänkningar eller inte.

  // ? :)

  SvaraRadera
 38. Tittade på en debatt nyss med Tomas Östros och Anders Borg. Inte ett ord om EU i dena debatt heller. Den handlade bara om pajkastning och skattesänkningar. Det är lustigt politiker anklagar varandra för lögn och talar om olika siffror. Människor hakar sedan på och TROR sig veta vilka siffror som stämmer. Hur i all världen går det till. Hur kan vi veta det? Det är ju rena spektaklet och viktigare frågor döljs samtidigt för oss och går oss helt förbi på så sätt.

  SvaraRadera
 39. Arbetarbröder! Det är bäst vi organiserar oss och går ut på vetefälten och arbetar!

  SvaraRadera
 40. I grund och botten är du moderat skriver du LK.
  Men du kan tänka dig att rösta på SD?
  Är inte SD i praktiken de enda EU motståndarna nu? Moderaterna är väldigt för EU. Då är det alltså den egna plånboken som överväger? Röra om i grytan eller plånboken :)

  Det finns tydligen ett val för EU motståndare folkrevolutionen lämna EU. Det är inget parti men en organisation för EU motståndare.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 41. Eh, jag är inte SD-förespråkare, jag KAN TÄNKA MIG rösta på dem enbart för att röra om i grytan (riksdagen). I grund och botten är jag moderat.

  Hur är att skriva en dålig ansökan att fuska? Som sagt hon har frivilligt gått med i a-kassan och därmed accepterat deras regler. Hon kan gå ur, det är också frivilligt, då behöver hon inte söka jobben.

  Är man arbetslös och med i a-kassan så ska man söka vissa jobb enligt deras regler. Antingen räknas man som pensionär eller som arbetslös. Hon har ju också valet att gå i förtidspension, och därmed slippa vara arbetslös. Vi har alla våra val.

  Själv är jag varken med i facket eller a-kassan, just för att slippa allt sånt här tjafs. Det är ett val jag har gjort, hon har gjort sitt val.

  SvaraRadera
 42. Vad är stupstocksregel?

  I arbetsrätten och försäkringshänseende är detta ord mycket vanligt
  Exempel om parter inte är överens vid en förhandling som exempelvis natt arbete då inträffar lagens regel som man då kallar för stupstock, med andra ord är man inte överens gäller huvudregeln som ett allmänt förbud för nattarbete.

  I sjukförsäkringen som det var tidigare utgick man från medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering .

  Vad är medicinsk rehabilitering?
  Enkelt handlar detta om behandlingen efter skada och sjukdom innan man bedömningen av restarbetsförmågan. (Här väntade försäkringskassan innan man var färdigbehandlad, med andra ord ingen tidsbegränsning som i dag är efter 180 dagar

  Vad är Arbetslivsinritad rehabilitering.
  När den medicinska behandlingen var klar utifrån den behandlande läkaren så påbörja man återgång till arbete ut ifrån eventuellt sin restarbetsförmåga. (Se 7 stegsmodellen )http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9162259520

  Min kritik av dagens system är att man inte tar hänsyn till den medicinska rehabiliteringen och att man inte längre kan vara partiell sjukskriven mer än begränsad tid, exempelvis Läkaren som bara bedömdes ha en arbetsförmåga till 75 % i sitt yrke skall då söka ett arbete som han klara på heltid typ Samhall (Arbetsmarknads åtgärd)
  Man kan gissa att orsaken är av ekonomiska skäl man har 80% av sin inkomst vid sjukskrivning och fasar du nu ut alla så sparar staten säkert mycket pengar efter som de får mycket lägre ersättning från a-kassan (Som lägst i aktivtesersättning 320 kr/dag)

  Till sist skall man inte förväxla detta med ordet stupstock från medeltiden där, kyrka och rättsväsende kunde döma den skyldige till att tillbringa godtyckligt antal dagar i stupstock för sin gärning.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n