Fortsätt till huvudinnehåll

Hur omfattande röstfusk bedriver S egentligen?Alltså sådant här gör mig mycket bekymrad. Att åsidosätta moraliska spelregler på detta sätt är inget annat än rent röstfuskande enligt mig. Det börjar bli mycket nu som känns tveksamt vad gäller socialdemokraternas kampanjande.

Stödjer åtalade kidnappare

Dels har vi populistiskt utkastande av misstänka sexköpare inom partiet, och detta samtidigt som man ger sitt helhjärtade stöd till en toppolitiker som åtalas för medhjälp för kidnappning!?
Det enda rimliga jag kan se i stödet är att de gör så för är att politikern ifråga är invandrare själv och antagligen är placerad i listtoppen för att dra invandrarröster i Stockholm. Mycket tveksamt, minst sagt.

LO

Vapendragarna LO har i flera uppmärksammade kampanjer balanserat på gränsen och i mitt tycke överträtt den. Dels har vi för ett tag sedan när de skickade brev till ministrarnas grannar och påtalade hur de ville försämra välfärden, dels har vi den aktuella antipersonkampanjen där man framställer glåmiga, uppochnervända politiker med nedvärderande texter över ansiktena. Jag tycker inte om det, och jag hoppas verkligen att kampanjen får negativ verkan för de röda.

Reinfeldts privatekonomi är hans privata ekonomi

Att gå ut med familjen Reinfeldts privatekonomi i riktade helsidesannonser och antyda att han enbart gör förändringarna för att sko sig själv i första hand gör mig bara illamående. Fakta säger de själva och undviker noga att prata om de fakta som pekar på både kraftiga privata-, förtroendemässiga och politiska tillkortakommanden hos sin egen ordförande;

Han får ju mindre än en sköterska??

Men tillbaka till Reinfelds privatekonomi - dels kan man ju fundera över att han får tillbaka mycket mindre procentuellt än en vanligt sköterska som numera får en hel månadslön extra per år i skattesänkningarna, och dels varför S själva väljer att kompensera uteblivna inkomster vid regeringsmakten genom att ge sin ordförande och hennes medarbetare samma lön som statsministerns - hybris kanske?
De ökar också på så sätt själva på klyftorna i samhället...

Fusk är fusk

Fusk är fusk. Hårda bandage, avhopp och tappat förtroende. Tyvärr är systemet lättmanipulerat och ett simpelt byte för de samvetslösa eller karriärshungriga. En nominering och en riksdagsplats är värt mycket pengar - minst 55 000 i månaden

Vilken såpa!

Men det ser i dagsläget ut som om det inte blir riktigt det avtrycket i opinionen som jag trodde tidigare. Men fuskandet kan tyckas spritt, för olika ändamål. Är vi en massa fuskare numera? Är det något fel på moralen i samhället? Att man fuskar i totalitära och korrumperade länder, men här? Skall vi ha valobservatörer från FN fortsättningsvis?

Tidigare

Jag skrev om M:s fuskande i 'Politikersåpa eller partiboskap?':
Skillnaden mellan Piratpartiets valfusk och moderaternas är väl att det inte hölls hemligt i veckovis. Ledningen inom Piratpartiet fick det klart för sig i lördags att någon missbrukat förtroendet och registrerat och röstat på sig själv ett antal gånger. Därefter agerade man snabbt och effektivt.

Kris?

Näe, jag tror faktiskt inte det. Jag har svårt att se att de som kan tänka sig att rösta på PP skulle skrämmas bort av denna "affär". Dels måste man också ge stor kredit åt det öppna och snabba hanterandet av affären.

Personval, njae...

Frågan om personvalets vara eller icke vara är kanske en ickefråga i sig, men frågan om vi inte borde införa mer av personval är det inte.
Jag har personligen förr varit emot mer personval. Jag trodde att det kan leda till vulgärisering och en politikersåpa - och det tror jag iofs fortfarande.

Partikreatur

Men jag ser också idag hur partilojalitet och partipiskor har förvandlat politikerna till partikreatur som lydigt går dit partiet pekar. Är det klokt att ha den toppstyrning som är ofrånkomlig med nuvarande system?
Frågan är om inte det torde vara en lätt val mellan vulgärisering/politikersåpa kontra toppstyrd partiboskap?

Mer personval!

Min slutsats är enkel och lättförståelig - vi måste ha betydligt mer personval. När man tog bort möjligheten att stryka namn på listan så tog man också bort en stor del av den demokratiska processen - rötägg tenderar till att försvinna.
Ge tillbaka makten till folket - Personval NU!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
Kanske är det ändå dags att ha valobservatörer på plats?
UPDATE: Än mer misstänkt beteende...

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Ex1, AB, SvD

Kommentarer

 1. Om något så borde spärren till riksdagen antingen helt tas bort eller sänkas tex till danmarks nivå på 2%

  Det skulle göra att politkerna tvingas lyssna på vad folk egentligen vill istället för att fortsätta byta makten bland sina broiler kompisar och att de i större utsträckning skulle vara tvugna att komma överens för att få något gjort.

  Det är den enskilt viktigaste åtgärden som direkt skulle kunna göras för att gynna demokratin i sverige.

  SvaraRadera
 2. Kidnappning måste ju ses som ett mycket värre brott än sexköp eftersom det innebär ett element av direkt tvång. Misstanke om brott bör däremot inte ses som något alls, så S är ju dubbelt inkonsekventa...

  SvaraRadera
 3. Ingen spärr! Att ha spärr är emot demokratin eftersom det enbart gynnar stora partier

  SvaraRadera
 4. Jag är för en spärr så att inte det blir myriader med småpartier som grusar det demokratiska maskineriet. Men 2% är nog mer lagom än 4% tror jag.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jo, en spärr kanske är lika bra ändå, så håller vi PP utanför.

  SvaraRadera
 6. Demokrati är inte perfekt, men det är det bästa vi har. Vet inte vem som sa det.

  SvaraRadera
 7. Churchill sade efter kriget "Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government, except for all the others that have been tried from time to time."

  Helt korrekt.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Demokrati antas innebära att min röst är lika stor som alla andras. Tyvärr har vi idag ett system som devalverar värdet av min röst:

  Representativ demokrati, underlättar beslutsfattande men innebär att viljan i min röst underordnas representantens röst. Jag har iofs en möjlighet att byta representant i hopp om att dennes röst är en bättre match mot min men kontentan är att min röst har kvävts.

  Så jag tror att folkomröstningar där min röst verkar direkt i beslutsfattandet är mycket viktigare än tex 4% spärren. En möjlighet där vår vilja inte ska filtreras utan får påverka direkt. Det finns flera problem med folkomröstningar, tex allmänhetens dumhet, urval och formulering av frågor etc etc men jag tror att vi måste komma ifrån sjukdommar som "vi har svar på allt", "lämna alla era åsikter i våra händer"-partier och inse att det finns många frågor där det faktum att man blivit vald till en majoritet inte innebär att man har folkets svar på alla frågor. Faktum är att jag ser PP som en förebild för de andra partierna i detta, att de säger att de inte har svar på alla frågor.

  SvaraRadera
 9. Men snälle värld, vilken verklig människa bryr sig om ifall Reinfeldt procentuellt får mindre i skattesänkning än en sköterska när han tjänar som fyra sköterskor..? Inte jag och ingen jag känner.

  SvaraRadera
 10. @Nicklas Eriksson: Jag undrar hur det låtit om jag skrivit om han skulle betala exakt procentuellt lika mycket i skatt som oss andra?


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Kidnappning måste ju ses som ett mycket värre brott än sexköp eftersom det innebär ett element av direkt tvång. Misstanke om brott bör däremot inte ses som något alls, så S är ju dubbelt inkonsekventa...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p