Fortsätt till huvudinnehåll

Det S-märkta valfusket fortsätter...

På kommunhuset i Bjuv fick Karl-Erik Andersson och hans flickvän "hjälp" att rösta av flickvännens gode man, en (S)-märkt kommunpolitiker.
(Källa.)

Alltså - varför är det en stor S-stämpel på alla slika rapporter om valfusk??
Varför tycks S ha gjort det till en tradition att få valarbetare misstänkta för, och i nästan varje modern valrörelse, dömda för valfusk?

Förbannad!

Jag blir så oerhört trött och ledsen över detta. Sedan blir jag förbannad! Med de våldsbrott som tycks ha begåtts av autonoma vänstergrupper, hur man stör demokratiska partiers valmöten med megafoner och hur man tangerar och ofta går över gränsen till direkt valfusk (S)™.

Vi är alla offer

Det är ett brott mot oss alla!
Såsom att våld anses allvarligare om den utförs mot en polis, vilket är korrekt - det är ett brott mot samhället som sådant.
Våld mot utsatta grupper anses också försvårande, ex sexuella läggningar, religioner etc - där är jag iofs mer tveksam, men det är så vårt rättssamhälle bedömer det idag.
Varför skall inte de beskrivna brotten anses vara riktade direkt mot vår demokrati?

Förbannat allvarligt!

Jag tycker det är förbannat allvarligt att beröva någon annan rätten att tala, jag tycker det är förbannat allvarligt att man fuskar i den demokratiska processen, jag tycker det är förbannat allvarligt att våra folkvalda inte vågar sig ut i allmänheten. Jag tycker det är förbannat allvarliga brott som borde beivras mycket högre.
Våld, hot om våld, förstörelse och valfusk borde rendera garanterat fängelsestraff!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten

Mer om valet denna månad//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Det är ju förbannat att Piratpartiet skall utsättas för dylik skit också!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , SvD12, DN12, AB1, SSv1, Exp, GP

Kommentarer

 1. OTROLIGT VILKEN SMUTSKASTNING EXP GJORDE MOT SD IDAG PÅ LÖPSEDELN
  FYYYYY PÅ ER OCH TÄNK PÅ YTTRANDEFRIHETEN

  SvaraRadera
 2. På vilket sätt har Expressen brutit mot yttrandefriheten? De har uttryck sin åsikt att man inte bör rösta på ett djupt rasistiskt parti som SD - vilket jag helt håller med om. Expressen har utnyttjat yttrandefriheten för att yttra sin åsikt.

  Jag tror du tar större ord i munnen än vad du förstår innebörden på, trots användandet av VERSALER...

  Och att göra SD av alla partier till offer för smutskastning är paradoxalt nog oerhört roligt, rent av skrattretande - om du överhuvudtaget förstår vad deras politik går ut på...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. 1. SD är inte djupt rasistiskt
  2. Media ska vara opartisk, men här tar de ställning

  SvaraRadera
 4. 1 All SD:s politik går ut på att klandra invandrarna. Är inte det att driva en klart och tydlig rasistisk politik så vet jag inte.

  2 Media har visst rätt att stå upp mot dumhet, kriminalitet och rasism.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Hade du verkligen tyckt samma sak om de gjort PP? Det tror inte jag. Vilken åsikt SD har är i fallet ointressant.

  SvaraRadera
 6. Nu är inte PP en rasistisk organisation, så jag tvivlar på att en antirasist-kampanj mot PP hade varit fruktlös och ganska löjlig.

  SvaraRadera
 7. SD är heller inte rasistiskt. Men hur eller hur, hade de kampanjat mot PP för att PP var mot IPRED, hur hade det sett ut?

  SvaraRadera
 8. Liknelserna är lite felaktiga. Ren privatpolis vs ren främlingsfientlighet? Näe, det går inte alls att jämföra.

  Humanistiska och demokratiska grundvärderingar gör gällande att vi alla är likar - där är inte SD i närheten av att ens antyda något sådant.

  Jag förstår uppriktigt sagt inte hur någon kan missa detta? Historien och utvecklingen till SD, den drivna politiken, titta på valfilmerna - allt andas ett rasistiskt missnöjesparti med huvudet i molnen. Och då har jag inte ens nämnt deras budgetförslag som är så uselt utformat att man undrar om det kommer från någon i grundskolan - och som har underkänt i matte...


  //Zac

  SvaraRadera
 9. När jag var och röstade idag så låg det flera stycken S-valsedlar i valbåset. För den som är oförsiktig hade det kunnat vara lätt att ta fel i det läget.

  Jävla sätt. =(

  SvaraRadera
 10. Jag blir vansinnig! De som känner mig vet att jag inte är den som skriker om kraftigare straff, men jag vill se fängelse som minsta påföljd i denna typ av kriminellt beteende!

  Vad gäller SD så ger Expressen en bra bild av hur de vuxit fram - eller skall jag säga krälat fram från under stenarna?


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Till skilnad från PP så kommer allafall SD in i riksdagen, säger lite om vad folk tycker är viktigast!

  SvaraRadera
 12. Äh, spänn av :). Det är valdag och lite högtidligt. Fira vår demokrati. Köp en tårta. I morgon är det vardag igen.
  En och annan valsedel må vara lite oegentligt placerad, och en och annan kanske tänjer på reglerna, men folk får väl tänka själva. Här i Kambodja där jag bor, är det betydligt värre men folk tycker ändå valet är det viktigadste som finns. Detta är något mycket speciellt.

  @LosKrikon tänker lika dumt som alla andra (sd):are vilket är ett tecken på att det inte har i politiken att göra.
  När skall de lära sig att media inte alls har något uppdrag att vara "opartiska"? Det lär man sig på första föreläsningen på Journalisthögskolan (där jag för övrigt gått). Däremot får man lära sig att man har skyldighet att granska makten och makthavare och (sd)-folket är ju en grupp som defintivt är värd att granska - både ur ett individellt perspektiv men också ur ett politiskt perspektiv. Jag tycker nog man kunde gått ännu hårdare åt dem...

  SvaraRadera
 13. @Jens Rosbäck: Om nu SD kommer in så blir det som med Ny Demokrati. Fyra pinsamma år med mycket frånvaro, okynnesröstningar och öppen rasism i riksdagen. Sedan när okunniga röstande inser att de inte åstadkommer ett skit så är det ut med buller och bång 2014.


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Zac hur kan du veta hur de kommer bete sig i riksdagen?

  Förhoppningsvis respekterar de demokratin som Ohly hade svårt för ikväll då han vägrar möta Åkesson, trots att SD fått fler röster än VP.

  SD kom in i riksdagen för att andra partier var fega och inte vågar diskutera de mer och mer krigslika situationer som finns i många områden idag. Vill vi ha krig i Sverige?

  Och betänk de som är fattigast och allra mest synd om i världen ... de har INTE RÅD att fly till Sverige!

  SvaraRadera
 15. Jag drar slutsatser utifrån hur de (SD) uppfört sig i många av de kommuner de redan kom in i efter förra valet samt hur erfarenheterna ifrån ND var.


  //Zac

  SvaraRadera
 16. SD kom in i riksdagen och möttes med en mur av anklagelser, trots att de inte ens tillträtt sina platser i riksdagen. Det kallas demokrati? Inte undra på att de växer. Inte heller undra på att demokratin håller på att nedmonteras mer och mer. Det är galenskaper som sker för demokratin. MP ska lockas över. Deras väljare då? Har de valt Alliansen? SD:s väljare då? De som röstat i ett "demokratiskt" val...Ska människors röster köras över? Därför att andra människor höjer rösten och säger detta är fel...Detta är inte demokratiskt. ??? Rena snurren!

  Vilka var det som anklagade dem (SD) då? Jo det var ni som sänkt sin egen familjs skatt med över 100 000 per år. NI som skattar pensionärer med världens högsta skatter. Ni som tillåter att de äldre bara får duscha varannan vecka. Ni som ser till att gamla inte kommer ut i friska luften. Ni som gett arbetslösa och sjuka och deras barn en osäker framtid.

  Det är ni som blir avlönade av ett folk som betalar världens högsta skatter och får mycket lite för skattepengarna

  Det är slltså ni politiker som har gjort ett dåligt jobb. Det är ni som har bjudit in SD. Så uppför er!

  Så sluta tramsa!
  Uppför er anständigt och inte som förvuxna barn i vuxna kroppar.

  Hälsa dem välkomna. PRÖVA deras ideér. Duger de inte så strunta i dem. Men varför så rädda ni politiker, om ni nu är så bra? Ni borde ju kunna "mosa dem med fotknölarna"?

  De (SD) är EU kritiker inte bra? De skulle ju kunna tala om ett och annat för folket. Om små ändringar i grundlagen t.ex.

  Personligen så skulle jag aldrig rösta på SD men heller inte på de andra två nyliberala blocken.
  Hoppas det rörs om riktigt ordentligt nu. Det svenska folket har sällan känts så delat. Förändring måste till. Vad EU pysslar med måste börja engagera alla.

  SvaraRadera
 17. Snälla rara, du har dels fortfarande inte definierat upp vad som är farligt med liberalismen. Och dels så tycker jag du kan läsa deras 33-punkterslista inför valrörelsen, så kan du återkomma sedan om vi skall "pröva deras idéer"...

  Jag tror du är helt förblindad av att de är mot EU - det är det enda som räknas för dig tydligen.

  Demokrati är inte att låta 5,7% ställa reglerna för de övriga 94,3%. Demokrati är och har alltid varit majoritetsdiktatur.

  Anledningen till att SD kommit in kan läsas i första hand i den okunnighet som råder. När du diskuterar med sådana som röstat på SD så inser man snart att de inte har en aning om vad de pratar om.

  Men i riksdagen är det inte bara invandrarfrågor, man måste trots allt leverera i alla andra frågor och då börjar dragkampen inom ett parti som bara förenas i sin grumliga människosyn och främlingsfientlighet. Som sagt - riksdagsplatserna kan vara det sämsta som hänt SD... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Jag är inte förblindad av SD för att de är emot EU:) TROR du det har du inte begripit ett dyft av vad jag har skrivit hittills.

  Svara gärna på vad det är som inte stämmer med mitt förra inlägg istället.

  Vad innebär demokrati för dig egentligen?

  Jag skrev pröva deras ideér....läs gärna allt för att få sammanhanget.

  SvaraRadera
 19. Läs om deras 33-punkters program.


  //Zac

  SvaraRadera
 20. Det som är farligt med nyliberalismen är naturligtvis att det håller på att bli det enda alternativet. Det kan knappast kallas demokrati.
  Vi är alla "glada" nyliberaler.

  SvaraRadera
 21. Du är så fastlåst Zac!

  SvaraRadera
 22. Men vad ÄR liberalism för dig, det du så ofta varnar för? Vad är det som gör dig så rädd?


  //Zac

  SvaraRadera
 23. Vad innebär demokrati för dig Zac?

  SvaraRadera
 24. Nyliberalism är för mig något som smusslades in i Sveriges politik genom Feldt, Åsbrink, Dennis. Palme lär ha sagt gör vad ni vill för jag begriper ändå inget.

  Nyliberalism är ett villkor för att få vara med i EU. Personligen så tycker jag villkor rimmar illa med demokrati. När sedan makten förflyttas mer och mer till Bryssel gäller inte längre våra EGNA villkor. Då kan ordet nyliberalism stå för vad som helst, utan att vi kan göra något. Det skulle kunna stå för samma sak som kommunismen har gjort t.ex. Det handlar ju om makt och att tillskansa sig makt med fina ord som ingen begriper. Kommunism i den mån den utövats skrämmer skiten ur mig.

  Demokrati t.ex. ingen kan ju svara på vad det egentligen är. Vi har olika funderingar.

  Om vi då vänder på hela resonemanget. Kan du förklara vad det är som är så fantastiskt med nyliberalismen? Den ska leda till mer frihet? Om makten överlämnas till Bryssel hur blir det med demokratin och rösträtten till slut? Kommer den att finnas kvar. Hur rimmar det med mer frihet?

  SvaraRadera
 25. Är det att liberalismen inte är frihetlig/liberal nog? Jag förstår nog ännu mindre. Vad är det som liberalismen gör inom EU som gör projektet så farligt enligt dig? Hur definierar du denna liberala fara? Eller är det bara ett ord för att markera 'farligt' för dig?


  //Zac

  SvaraRadera
 26. "Läs om deras 33-punkters program."

  Ett mycket bra program!

  SvaraRadera
 27. Det som gör projektet så farligt är att det är så hemligt. Eller tycker du/ni att vi blir upplysta av politikerna?

  Alf Svensson sa något klokt under valvakan. Han saknade frågor om EU inför valet.

  Ord är för mig egentligen oviktiga. Det är det hela mitt resonemang bygger på.

  Liberalismen i sig gör alltså ingenting ont. Hur skulle ett ORD kunna göra något ont? Aj jag råkade ut för nyliberalism, nu kan jag inte gå och jobba...? Måste sjukskriva mig det kan bli långvarigt.

  Det gjorde inte ordet kommunism heller. Utan de kommunister som missbrukade makt och gömde sig bakom ordet. Ondskan finns inom oss människor.

  Du gillar demokratiska val har jag förstått. Det gör även jag! Men då ska de vara demokratiska både före och efter valresultatet är klart.

  Vad anser du/ni om folkomröstningar? Är de viktiga? Nu när makten flyttas mer och mer till Bryssel är du/ni oroade över att DE ALLMÄNNA VALEN KOMMER ATT FÖRSVINNA SÅ SMÅNINGOM?

  SvaraRadera
 28. "Vad anser du/ni om folkomröstningar? Är de viktiga?"

  Ja, de är viktiga och vi borde ha betydligt fler. De ska dessutom inte vara rådgivande utan styrande. Men risken blir då att vi får ännu färre.

  SvaraRadera
 29. Jag svarar som "medborgare" och håller då med Lisbeth till 100%

  Jag svarar som individ:
  Politiker ljuger, människovärdet står i bottenkurs, majoriteten är rakt igenom egoistiska, rädda och oförstående. Jakten på "status", makt, den perfekta kroppen, "lyckan" mm.. upptar större om kanske hela delen av "medmänniskornas" liv.

  Jag är så evinnerligt trött på det här ständiga spelet. Skogen lockar allt mer för var dag som går.

  Och för att förekomma LK så svarar jag direkt "Ja jag drar snart till skogs så samhället slipper mig och jag slipper samhället", det här är inte en värld för en LEVANDE människa.

  //kk

  SvaraRadera
 30. Håller med dig kk. Och ja folkomröstningar ska vara styrande LosKrikon! Det står t.om. i grundlagen att folket är uppdragsgivarna inte främmande makt.

  Skogen drar mer och mer. I min kommun ska den skövlas. Man har planer på att bygga en sjöstad för de med god ekonomi. Så snart finns ingen skog heller om detta fortsätter. Skogen är våra lungor. Den förser oss med allt vi behöver. Växter och skogen är det organ som renar luften, binder vatten och jordar. När växter och skog huggs ner förorenas vattendrag och markområden och jordar eroderar.

  Säg att du äger en maskin (skogen) som förser oss med allt vad vi behöver. Vad tror du folk skulle säga om du slog sönder maskinen? Jo att du är en idiot.

  Allemansrätten riskerar att urholkas. Den som vi "svenskar" är så stolta över. Var ska djuren ta vägen till sist. Vi delar denna planet med andra livsformer...

  Vad TROR ni kommer allemansrätten att till slut försvinna? På EU språk betyder nyliberalism full privatisering. Inte som de flesta ändå vill att vi ska ha både och. De flesta vill nog inte att Sveriges intressen säljs ut helt på sikt. Att det svenska folket på så vis säljs ut av politikerna.

  Vad anser du/ni andra om folkomröstningar? Är de viktiga?

  Är ni oroade över att de allmänna valen kommer att försvinna så småningom?

  SvaraRadera
 31. När straight edge rörelsen var populär nån gång på 90-talet så var det flera reportage om dem på tv. En person, som var sångare i nått populärt svenskt band, sa en grej då som jag inte glömmer (kommer inte ihåg exakta orden men i princip samma):

  "Det här samhället är inte gjort för att leva i utan för att komsumera i."

  Vilket blir mer och mer sant för varje dag.

  SvaraRadera
 32. "Läs om deras 33-punkters program."

  Ett mycket bra program!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n