Fortsätt till huvudinnehåll

Splittrade är bara förnamnet

Alliansen verkar ha lyckats bäst i blockens kamp om att brännmärka motsidan för inre motsättningar.
I en ny undersökning från Skop anser en mycket klar majoritet att de rödgröna är mest splittrade.
(Källa.)

Jag vet inte om jag uppfattar Allianspartiernas valrörelser som särskilt inriktade på att peka på alla de frågor där de RödGröna har samarbetsproblem? Jag tycker det har varit ovanligt lite sådant, i alla fall jämfört med tidigare valrörelser där Socialdemokraterna oavbrutet trummat in hur oense de borgliga partierna alltid är.

Samspelta

Men visst är de RödGröna splittrade i mängder av frågor. Deras valmanifest är en orgie upp outtalade tvisteområden och minerad mark. Skall man se valet som ett rent blockval så är det mer eller mindre bara ett enda samspelt och fungerande block att välja på. Inte är det konstigt att uppgivenheten redan sprider sig bland de RödGröna valarbetarna, trots "panikpengar".

Opinionen idag

Idag ser det ut som om Alliansen får ensam majoritet, något jag personligen tror skulle gagna Sverige - dels så är en parlamentarisk stabilitet viktigt för ekonomin i landet och dels känns det viktigt att inte SD får något som helst inflytande. Tyvärr så lär vi få se representanter i riksdagen stå i talarstolen och vräka ur sig sin skit - en skammens dag då det händer (igen, minns Ny Demokrati).

Fel partiledare i ett stelt och gammalt, trött parti

Jag vill också att S gör ett katastrofval och att Mona ryker all världens väg. Jag anser att vår demokrati behöver en stark och stringent opposition. Idag är oppositionen, under Mona Sahlins styre, ett skämt. Tillbakablickande gnällspikar som inte utvecklat sin egen politik eller kan komma med några nya svar överhuvudtaget i en ny tid.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Lite inklippt ifrån 'Demokratin vilar på darriga partier'

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB12, SvD123, DN1, Ex

Kommentarer

 1. Socialdemokraterna kommer att ta hem segern ingen vill ju ha en Qvislingregim i form av alliansen, deras lögner och i synerhet centerpartiets mauderat vet inte ens om att hon ljuger när hon gör det, kan inte hålla i hop sanningen.

  Ove f.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas personligen att i alla fall 50% vill ha fortsatt stabil ekonomisk- och arbetsmarknadspositiv politik.

  Vi får se, nu är det inte många dagar kvar! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Zac det var lite (mycket) "kul"... "tillbakablickande gnällspikar" som det tjatas om kommunismen överallt på bloggar och politiska forum. Hur många blickar ut över nuet för att kunna bilda sig en uppfattning om framtiden? Den fullkomligt skriker nyliberalism och högerpopulism den som är på framarsch inom EU:s medlemsländer.

  En fortsatt stabil ekonomisk och arbetsmarknadspositiv politik. Ja det kan man ju hoppas på. Men det hänger ju mycket på utvecklingen inom EU. De "stabila" ansvarstagande politikerna lämnar ju över makten mer och mer. Men det verkar majoriteten inte bry sig om. Nej det är "inte många dagar kvar"...till valet som "alla" är så upptagna med. Men det beslutas också om ändring i grundlagen något som inte har debatterats i media och "Gud" oss förbarme. Vi har inte någon kunskap om vad det kommer att innebära i praktiken för oss alla. Istället så sätts TRON till att Alliansen kommer att ha makt att föra en "fortsatt stabil ekonomisk -och arbetsmarknadspositiv politik.

  Fast vi vet att makten mer och mer förflyttas till Bryssel så TROR människor på det.

  Man kan tro på Gud och på politiska partier...? Men inte på sina egna ögon och öron...

  Om makt förflyttas mer och mer vad kan Alliansen till sist uträtta? Eller oppositionen?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Jag tror du missat någonting ganska viktigt - Alliansen har, trots att vi haft en enorm ekonomisk kris som exporterats till oss i huvudsak för vårt extrema exportberoende, lotsat oss igenom detta som en av de starkaste ekonomierna i EU. Det handlar om en ansvarsfull stabil ekonomisk och arbetsmarknadspositiv politik.

  De har bevisat sin duglighet under de svåraste omständigheter. Varför välja ett underlag som är svårt splittrat och som vill tillbaka till en bidragspolitik som gjorde oss till det sjukaste landet i världen med en ekonomisk nedgång under en strålande högkonjunktur? Vänsterblocket skriker om mer bidrag, mer utgifter och vi har en finansminister, Borg, som manar till sparsamhet och försiktighet.

  Det finns bara ett vettigt alternativ om du ser till blocken idag. Tyvärr.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ja de säger som dig Alliansen....Personligen så TROR jag att du missat att Alliansen hade ganska bra förutsättningar när de tog över. Det på grund av en alltför försiktig politik av företrädarna. De (s) har erkänt att de skulle satsat mer på jobben och inte "samlat i ladorna".

  Alltså så klagar Alliansen på att (S) var för försiktiga, samtidigt som Borg precis som du säger idag "manar till sparsamhet och försiktighet". Människor håller med honom och klagar samtidigt på att företrädarna (S) var försiktiga. Alltså så har Borg nu kunnat satsa JUST för att (S) varit sparsamma och försiktiga. Det borde han tacka motståndarna för istället för att anklaga dem :)De (alliansen) har alltså INTE bevisat sin duglighet under de svåraste omständigheter. Det är bara en del av sanningen.

  De har förvaltat ett arv ganska väl så skulle man kunna säga...Nu är det Borgs tur att vara försiktig...

  Nu finns det snart inget kvar av arvet att förvalta om de får fortsätta med spenderbyxorna på och personligen, så minns jag hur "Bildt", för inte så länge sedan drog landets ekonomi i botten. Men då var det väl så att (S)lämnade en mer sjunkande skuta som sedan drevs i sank av (M). Sedan så anklagade (S) moderaterna för att ensamna ha åstadkommit detta. Något som socialdemokrater gärna tar upp.

  Vi borde sluta upp med att försvara dem. För det är vår egen plånbok vi försvarar och på så vis sker inga positiva förändringar. De upprepar samma saker om och om igen och vi är som en enögd hejarklack, som hejar på dem som för tillfälligt gynnar oss bäst.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Bra analys!
  Jag kan bara instämma i det mesta.
  Det gäller att skapa en majoritetsregering för att undvika kaos.

  SvaraRadera
 7. @Lisbeth: Varför detta tjat om plånboken? Tror du inte en kronisk bidragstagare röstar på S för sin plånboks skull? Eller är det ideologi då?

  Tack, Frank Thorén Hall!


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Zac Jo det är precis vad jag TROR! Har inte det framkommit?
  Fast jag TROR inte att så många är kroniska bidragstagare med flit.... TROR du det?

  Jag skrev "som hejar på dem som för tillfället gynnar oss bäst"

  Sedan så är det en viss skillnad på att människor röstar för att de har viljan att de och deras barn ska överleva. Det är en inbyggd mekanism. Att rösta för att man har en vilja att plocka mer ur den gemensamma kakan än man egentligen behöver är en annan sak....Det kan inte vara ideologi.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Vill vi tillbaka till 140 förtidspensionärer om dagen? Till den enorma sjukstatistik som rådde?

  Nej, en sådan enorm strukturförändring som skett har tyvärr slagit hårdare av inkompetens hos FK, oklara mandat och regler ifrån regeringen. Men det är förändringar som - tadaaa - S har pratat om, men inte gjort något åt, i åratal. De har väl varit rädda för att skrämma bort väljare.

  Sahlin skummar nästan ur munnen när hon pratar om Moderaternas skattesänkarpolitik, men hon godkänner alla sänkningar inom Alliansens jobblinje - och erbjuder valets enskilt outstanding största skattesänkning själv... Snacka trovärdighetsproblem - och då har jag inte ens nämnt Ohly... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Hur vet du vilka siffror som stämmer? Det är ju rena aktionen. Jag vet då inte. Men så försvarar jag ju ingen sida heller ;)Den som vinner vinner och det är liberala värderingar som gäller oavsett.

  Men jag vet att det finns människor som jobbar på FK som anser att de har fått för hårda direktiv från regeringen. Det TROTS att Reinfeldt förnekade det i debatten med honom på SVT. Det betyder att sjuka människor som borde lämna plats för friska bl.a ungdomar är ute i arbetslivet fast de inte borde jobba.

  Du vill skyla över det faktumet? Hur läser man statistik? Det vet vi väl alla nu att det är svårt. Vi tittar ofta på den statistik vi vill ska stämma med verkligheten. Men det är inte kunskap om verkligheten. Det är näsan i den egna plånboken igen...?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Hej hur ser du på SD? Jag är gammal i gården och kan inte begripa media, partier i denna fråga. Det är som att hälla bensin på en glöd så att säga. Sverige kommer troligen sättas i fokus på denna fråga oavsett om de kommer in eller inte. Jag känner mig en smula obekväm i det faktumet, oavsett är det stenklart att alliansen vinner. Helt och hållet i mitt tycke ett personval, ansvar och sympati är inte=Östros/Sahlin, åtminstone om Svensson får bestämma.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. Hej, Anonym! Jag har skrivit en hel del om SD innan, t ex detta som ändå ger en god bild av mina åsikter bra tycker jag.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. MEn Sosseriets valskolor i invandrartäta områden, byggnads rösttågande på arbetsplatserna och sosse röstning på demens och äldreboende ger nog några 100.000 valfuskröster men detta är nu ute i dagsljuset och S kommer tappa 300.000 röster på detta , tyvärr 150.000 rakt ttill SD som får 8-10% men tack o love lika mycket till alliansen som därmed kan ta majoriteten…sosseriets hycklande 25%?? i stockholm ca 15% …

  SvaraRadera
 14. Jo, det där med det organiserade fusket skrämmer och irriterar skiten ur mig! Valobservatörer nu!


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Är det verkligen valfusk om man avslutat sin påverkan innan personen går in i vallokalen? För idén med vallokalen är att där ska man kunna frångå all hjärntvätt och göra sitt eget val. Tex om min chef säger att jag får sparken om jag inte röstar på moderaterna så är vallokalen demokratins garant mot att ingen ska kunna kolla vad jag faktiskt lade i kuvertet.

  Så om påverkan sker utanför vallokalen, är det verkligen valfusk då? Möjligtvis moraliskt tvivelaktigt men valfusk låter som brösttoner i mina öron. Fakum är att jag i stället ifrågasätter varför man är emot dessa valskolor, är det bättre att dessa personer stannar hemma. Finns det något positivt alternativ?

  SvaraRadera
 16. Nu är det inte bara taxiverksamhet det handlar om...


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Som jag förstått det har människorna fått 2 timmars medicinsk hjärntvätt och sedan fått färdiga kuvert i handen och sedan placerats utanför vallokalen kraftigt drogade för att förhindra att de kan tänka själva. Det jag undrar är om detta är valfusk eftersom "offren" faktiskt kan byta vad de väljer i vallokalen utan påverkan i valögonblicket.

  Eller är hemligheten i vallokalen bara en chimär designad för att lura mig att tro, trots all massiv reklam och påverkan genom tv, radio, valstugor, diskussioner på jobbet, valskolor etc etc etc, att jag faktiskt gör ett val på egen hand när jag ställer mig bakom skynket?

  SvaraRadera
 18. Titta på partifärgen på de som dömts för valfusk i detta land och du kommer märka ett tydligt (rödfärgat) mönster...

  Kan det verkligen bara vara en tillfällighet?


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Jag vänder på frågan. Vilket bevis har du för att det inte existerar andra möjliga anledningar än partifärg för detta fusk. Partistorlek, utbildningsgrad, socialklass, maktposition, temperatur på nordpolen etc etc. Ja du känner igen argumenten runt statistiska sammanträffanden.

  SvaraRadera
 20. En fantastisk tillfällighet att av de sju riksdagspartier vi har (och ofta ett par, tre till) så är partifärgen intakt på dömda fuskare?

  Rent statistiskt så antar jag att de har tv - gör det oss alla andra tv-innehavare till valfuskare också?


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Jag tror inte att partifärgen framkallar valfusk... det är bristande ryggmärgskänsla för demokrati det är fråga om.

  Tyvärr verkar det finnas en viss korrelation melan vänsteråsikter och bristande demokratiskt sinnelag.

  Kan även vara så att personer med låg (ut)bildningsnivå har lättare att nå positioner som ger möjlighet till valfusk inom vänsterpartier, dålig personkännedom inom partiorganisationerna alltså.

  SvaraRadera
 22. Jo, fetsmart, det finns nog en hel del orsaker. Men det är onekligen en lustig kombination när man betänker att S aldrig lyckats göra en bra valspurt... Fusk och ändå så går man aldrig framåt i valspurten!?


  //Zac

  SvaraRadera
 23. Fast det stämmer ju inte. M har fuskat med valsedlar i provalet och flera moderater har fått gå. Inte nu i valspurten men lite innan.

  Hur ser ni på det här då? Varför prioriterar inte Reinfeldt en lagstiftning som öppet redovisar hur de finansieras? Varför anser M att hemliga partibidrag ska fortsätta vara hemliga? Det är förbjudet i de flesta andra länder. Det eftersom mutor kan misstänkas.

  Så här i slutspurten så är det ett slags fusk. En del partier har hur mycket pengar som helst att lägga på propaganda (övertalning demagogi motsatsen till demokrati).

  Risk för mutor alltså...Vill inte vi folket veta var pengarna kommer ifrån? M och KD vill jag minnas redovisar inte. Fusk? och ÄNDÅ går man framåt i valspurten?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 24. Fel, det är i de interna valen som det har funnits fusk inom M. Det kan argumenteras att det är illa nog, men det handlar inte om att otillbörligt tillskansa sig röster i öppna riksdagsval, inte i närheten.

  M och KD skall kritiseras för sin hållning kring hemlighetsmakeriet vad gäller partistöd. Vi är ett U-land när det kommer till öppenhet med sådana pengar. Jag ser gärna att det gäller all typ av partistöd. LO ställer upp med lägenheter och mängder med mantimmar, material och annat - jag vill se en redovisning också kring detta och inte bara de rena kronor och ören som de hostar upp av medlemmarnas pengar. Medlemmar där inte ens hälften röstar på S längre - ett stort internt problem tycker jag som medlem.


  //Zac

  SvaraRadera
 25. "M har fuskat med valsedlar i provalet och flera moderater har fått gå."

  Källa?

  SvaraRadera
 26. Nej det är inte fel i provvalet skrev jag. Alltså i de interna valen. Hur vet du eller jag eller någon annan om inte (M) skulle kunna göra samma sak som (S)?

  Du har rätt i ditt resonemang kring LO anser jag. Vi får hoppas på att den regering som vinner valet tar tag i detta.

  LK källa bla. nyheterna på TV. Det har skrivits mycket om detta i media också.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 27. @Lisbeth: M skulle säkert kunna göra samma sak som S, men de har (klokt nog) aldrig avslöjats i så fall.

  Skall man rösta på de smarta som kom undan, eller klumpskallarna som åkte dit... Hmmm...
  ;o)

  Mina resonemang kring hur ärliga och trogna de demokratiska idealen partierna är har jag som bekant bloggat om innan.


  //Zac

  SvaraRadera
 28. Hmmm Tja du vet hur mina resonemang brukar låta:) Det som är dolt det är värst...;)Dold rasism t.ex. "Klumpskallar" som SD så tydligt rasistiska i sitt utspel borde man kunna möta utan att alliera sig. Men då poppar lik upp i garderoben hos de andra partierna. Så vad är värst det dolda eller det öppna...Som potentiell väljare vill jag avslöja det dolda. Det öppna kan man lättare möta se i vitögat.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 29. Jag föredrar att dra slutsatser enbart utifrån det jag ser - och inte det jag anar eller tror kan finnas där.

  Kanske är det också skillnaden mellan en flummare och en naturvetare? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 30. Jaha så inga spekulationer från din sida alltså ;) hmm

  Ju mer man ser ju mer inser man finns dolt? Ju mindre man ser desto mer spekulationer. "Naturvetare" förutsätter att det som man vet det vet man. Inte att vetande förändras när ny kunskap läggs till gammal kunskap. Det är värsta sortens dogmatism dvs. (förutfattade meningar)

  Vad är en flummare någon som synar samhällssystemet?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Hmmm Tja du vet hur mina resonemang brukar låta:) Det som är dolt det är värst...;)Dold rasism t.ex. "Klumpskallar" som SD så tydligt rasistiska i sitt utspel borde man kunna möta utan att alliera sig. Men då poppar lik upp i garderoben hos de andra partierna. Så vad är värst det dolda eller det öppna...Som potentiell väljare vill jag avslöja det dolda. Det öppna kan man lättare möta se i vitögat.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 32. Fast det stämmer ju inte. M har fuskat med valsedlar i provalet och flera moderater har fått gå. Inte nu i valspurten men lite innan.

  Hur ser ni på det här då? Varför prioriterar inte Reinfeldt en lagstiftning som öppet redovisar hur de finansieras? Varför anser M att hemliga partibidrag ska fortsätta vara hemliga? Det är förbjudet i de flesta andra länder. Det eftersom mutor kan misstänkas.

  Så här i slutspurten så är det ett slags fusk. En del partier har hur mycket pengar som helst att lägga på propaganda (övertalning demagogi motsatsen till demokrati).

  Risk för mutor alltså...Vill inte vi folket veta var pengarna kommer ifrån? M och KD vill jag minnas redovisar inte. Fusk? och ÄNDÅ går man framåt i valspurten?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Jag hoppas personligen att i alla fall 50% vill ha fortsatt stabil ekonomisk- och arbetsmarknadspositiv politik.

  Vi får se, nu är det inte många dagar kvar! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 34. Titta på partifärgen på de som dömts för valfusk i detta land och du kommer märka ett tydligt (rödfärgat) mönster...

  Kan det verkligen bara vara en tillfällighet?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n