Fortsätt till huvudinnehåll

Vemodig gåshud

Ja, den som inte får gåshud av detta kan inte vara född än.
En av våra riktigt stora:

Jag menar, killen var förband åt The Beatles under deras sverigeturné 1963... Respekt!

Taskigt bra

Sedan är detta en odödlig låt, missförstå mig rätt, jag tycker Monica Törnells version är superb och förtjänar att bli en av de stora klassikerna - men så gör Jerry Williams detta och hennes superba version bleknar till vetemjöl special.

Vemod

Kanske är det något med åldern, men stråket med vemod passar mig allt bättre med åren. Jag gillar det i böcker, på film och i musik. Passar också bra till årstiden.

Höst

Jag sitter och tittar ut över ett lite höstgrått landskap där de eldiga höstfärgerna än bara kan anas i diset. Solen kämpar allt svagare bakom gråtjocka moln. När det blåser igenom trädkronorna så prasslar det sådär högfrekvent som bara torra löv i sitt sista kan göra. Färgerna dräneras av årstidernas krossande rytm och dör sedan i ett sista färgsprakande fyrverkeri.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Ja tänk att man kan få gåshud av en socialist som Jerry W även om man kanske inte delar hans politiska åsikter.

  Det är alltså människorna som utgör politiken inte partierna. Vi berörs från hjärta till hjärta av människor.

  Jerry har i en diskussion med bl.a. Tage Danielsson sagt "Jag tror på revolution men det betyder inte att jag tycker att man ska knäcka pannbenet på varandra. Utan på snabb förändring"

  Tage Danielsson i sin tur filosoferade vidare...
  "Jag är socialist som varje tänkande person. Jag tror på Marx och Lenin och på världsrevolution. Samtidigt så tror jag på kapitalism. Var skulle annars vanligt folk få pengarna ifrån?"

  Ja:) Något för "kommunister" att ta sig en funderare över och för borgerliga. Tage han var klok han!

  Och Jerry han är helt fenomenal!

  SvaraRadera
 2. Tage är en av de riktigt stora. Den godmodiga och kloka humorn är tidlös.

  Problemet är, och nu blir vi tyvärr politiska även i denna kommentarstråd, är att kommunister inte förstår att deras ideologi är en våldsideologi som handlar om förtryck och enkelriktat och styrt tänkande. Det är talande att de flesta kommunistiska experiment som kostat 100-tals miljoner liv har producerat samhällen där de nere i samhället som har det bäst ligger i nivå med underklasserna i kapitalistiska länder.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Tyvärr? Vad handlar inte om politik?
  Alla ideologier kan bli ideala. Eller fruktansvärda. Det var det jag ville påpeka med mitt första inlägg. Det är människorna som utgör innehållet i partierna inte tvärtom.

  Håller med dig om kommunismen den är världsfrånvänd liksom nu nyliberalismen är detsamma. Men det finns människor inom både höger och vänster som vill skapa en bra värld. Problemet är väl att de inte har den makten.

  Titta på vad som sker nu. Frankrikes utvisning av romer eller för all del även Sveriges utvisning av romer är det kommunism? Fattigdomen som breder ut sig inom EU är det kommunism?

  ???

  SvaraRadera
 4. Som sagt, jag tycker inte njutningen av Jerry Williams version av Ted Ströms superba låt 'En Vintersaga' har någonting med politik att göra överhuvudtaget. Det handlar bara om känslor och inlevelse.

  Men till o-ämnet; EU har bitchslappat Frankrike kraftigt för sin hantering av romer - jag skulle personligen tolka det som att EU inte gillar hanteringen, kanske t o m står för åsikter som är diametralt motsatta?

  Fattigdomen som breder ut sig är ett resultat av dålig ekonomisk styrning i de olika länderna samt en ekonomisk kris som vi inte sett i modern tid. (Det är därför jag också vill se fortsatt styre av Alliansen och Borg som skött detta exemplariskt och som står som modell för hur man borde hanterat krisen i resten av världen.)

  Förstår inte din avogsamhet emot liberalism, framför allt inte när du generaliserar och projicerar den på allehanda olika saker i samhället.

  Två fel gör inte ett rätt, men jag förstår mycket litet av vad liberalismen har med kommunismen att göra. I tävlingen vilken som varit djävligast mot mänskligheten så är det i sanningens namn bara en kombattant på banan...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Du förstår tydligen inte. I grundlagen står att folket är uppdragsgivarna. Efter valet blir Lissabonfördraget grundlagsskyddat därmed liberalismen.

  Ja EU har rytit till och Frankrike vägrar lyssna. EU som fredsprojekt haltar.

  Fattigdomen som vi nu ser sprider sig inom EU breder knappast ut sig på grund av kommunismen. Det borde alla förstå. Det finns vissa krav för att få vara med i EU. Kommunism är knappast ett av dem:)

  Kommunismen har varit för djävlig! Men du har inte sett nyliberalismens alla konsekvenser ännu. Det kan du omöjligt ha gjort. Det har nämligen ingen.

  SvaraRadera
 6. Mycket av demokratin är byggd på liberala värderingar, vi har 100-tals miljoner benknotor nergrävda runt om i världen med kommunismen ristad på sina gravstenar...

  Hmmm, jag tar nog chansen med liberalismen i alla fall...


  //Zac, som fortfarande undrar vad som är så nyliberalt med Lissabonfördraget? Specifikt?

  SvaraRadera
 7. Fantastisk låt!
  //kk, (V)

  SvaraRadera
 8. Zac: Om du vill läs detta. Ett pressmeddelande

  http://www.nejtilleu.se/pressmed/2010/10-08-31_medlemskapet.htm

  SvaraRadera
 9. "Som medlem i Europeiska unionen omfattas Sverige också av EU-rätten, vilket betyder att lagar som stiftats gemensamt i EU i regel står över medlemmarnas nationella lagar. Vid EU-inträdet fick Sverige därför göra ett par mindre justeringar i grundlagarna. Bland annat infördes en bestämmelse i regeringsformen som anger att riksdagen kan överlåta beslutanderätt till EG (numera EU) så länge som EG (EU) har ett fri- och rättighetsskydd motsvarande det som ges i regeringsformen och i den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna."

  Tjolahopp?


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Vet inte vad du tjolahoppar över.
  Läs igenom pressmedelandet noga ett par gånger. Detta handlar om vad som sker efter valet i höst. Inte om att Sverige fått göra ett par mindre justeringar i grundlagen vid EU inträdet.

  Vet inte om det är något att tjolahoppa över att allianspartierna och socialdemokraterna röstade ja till Lissabonfördraget den 20 nov 2008 utan att höra det svenska folket i en folkomröstning. Om de nu röstar igenom grundlagsändringen utan debatt efter valet begår de ytterligare ett svek mot det svenska folket.

  VARFÖR TALAS DET INGET ALLS OM EU NU INFÖR VALET. Det verkar som om vi inte är med helt plötsligt.
  Det har bara handlat om skatter och jobb. Den egna plånboken. Ingen utrikespolitik. Varför är politikerna så ointresserade av att informera oss? Det är ju svåra saker och vi FOLKET är uppdragsgivarna till riksdagen enligt grundlagen inte främmande makt. Ska vi inte upplysas om det.

  Läs dina första rader...EU står i regel över våra egna nationella lagar. Att de stiftats gemensamt i EU betyder inte att vi alltid vill ha dem. Vi är en liten röst i ett stort EU. Vår röst kan bli nedröstad.

  SvaraRadera
 11. Jag är EU-vänlig numera. Det är massor av beslut som måste tas på en överstatlig nivå idag. Vi är inte ett isolerat land utan kontakt med omvärlden. Ett så exportberoende land som vi är så är det om möjligt än viktigare att vi söker oss neråt marknaderna för att få viss politisk insyn och kontroll. Inte minst de miljöfrågor som du vurmar för. Nere i EU så är det i hög grad miljöpartister som driver vidare EU-projektet. Men vi är lite tvärtom här uppe i norden...

  Det är oppositionen som är skyldig till att vi nu i valrörelsen bara diskuterar (ensidigt då ansvariga politiker inte får lägga sig i enskilda fall) freakiga beslut ifrån FK. Så har du någon att belasta för att vi diskuterat nonsensfrågor för befolkningen i övrigt så är det de RödGröna.


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Även om du är EU vänlig så borde du ifrågasätta varför inte politikerna upplyser oss om EU.

  Så du tycker det är riktigt att beslut tas över svenska folkets huvuden?

  Du skyller allt på oppositionen.

  Att vi diskuterar nonsensfrågor torde bero på att folket vill diskutera det.

  SvaraRadera
 13. Om vi inte är ett isolerat land som du skriver, så ska vi väl sluta upp med att bete oss som om vi vore det.

  Makten flyttas mer och mer till Bryssel det är ett faktum. Då borde det väl finnas med i diskussionen inför valet. De kan ju göra vad de vill med oss så länge de sänker skatterna. Folk beter sig som ja jag ska inte säga vad...

  SvaraRadera
 14. Vem är det som satt agendan med att bara diskutera specifika (och ovanliga!) försäkringsfall? Det är snyggt jobbat att slippa prata om sin egen, obefintliga politik, men det är som du själv säger, oärligt.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Inte sätter oppositionen ensamna agendan. Den sätts av oss alla.

  SvaraRadera
 16. Jaha, så närmre 50% av de röstande och Alliansen vill prata undantagsfall inom sjukförsäkringarna istället för i princip all annan politik där de RödGröna faktiskt har sprickor som får Grand Canyon att likna ett litet dike? Nu gör du dig lite dum, Lisbeth.


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Eventuella problem med överstatlighet kan enbart lösas genom att låta befolkningen komma närmare besluten, alltså folkomröstningar. Tyvärr är ju politiker inte angelägna om att låta folk med fel åsikter vara med att ta besluten vilket är ett hot mot demokratin. Inte ens Zac tycks ju tycka att demokrati är för alla längre (om jag inte missförstod honom i tidigare inlägg).

  SvaraRadera
 18. Hahaa, jag slängde ur mig en fundering om okunniga skall få behålla ansvaret att lägga sin röst på något parti. Många som jag träffar lägger sin röst på ex Göran Hägglund för att han ser så trevlig ut. Det är säkert också fallet med Bodström - ingen vettig människa kan gå på all del bullshit han spritt under sin politiska (ill)gärning.

  Okunnighet och att hämta sin världsbild ifrån Aftonbladet - Whohoooo! Det är inte de beslutsfattare jag skulle våga lägga viktiga frågor hos.

  Och det är lite som EU också - en hel del impopulära miljöbeslut måste tas på den nivån utan att länderna kan neka, för att ta ett exempel.

  Sedan handlar EU mycket om samarbete och inte bara tvång - där har vi viktiga funktioner inför framtiden. Detta är en naturlig följd av att världen blir en smula mindre, besluten tas inte enkom av vår riksdag. Det är en stor värld därute som påverkar betydligt mer än vad vi tror. Och att isolera oss från den bara för att vi inte kan styra den? Låter som en (dålig) grekisk tragedi tycker jag.


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Zac: De flesta väljarna vill prata skatter och jobb. Vet inte om jag gör mig dum när jag säger det. I slutdebatterna när väljarna fick bestämma ämnen så bestämde de jobb och skatter. Precis som om vi inte hört något om det:)

  SvaraRadera
 20. Zac: Vad menar du med att vi inte ska isolera oss ifrån omvärlden? Är det inte det vi gör, när vi inte diskuterar EU:s påverkan på oss i valdebatten. Det verkar ju som om vi inte är med i EU vare sig på politiker eller väljare. Som om vi vore isolerade och det är vi inte! Det enda Alliansen har sagt är att vi har en bättre ekonomi än övriga EU.

  Nej, beluten tas inte "enkom av vår riksdag". De tas mer och mer i Bryssel. Inte svårt att lista ut vilka som snart har hand om vår ekonomi om besluten tas där. Inte är det svenska intressen när allt säljs ut. Vi svenska folket säljs ju också ut på så sätt. Den svenska förhatliga välfärdsmodellen som nyliberala sossar beskymrade sig om är snart ett minne blott. Det ser Alliansen till att verkställa nu när de vinner valet ikväll, ivrigt påhejade av svenska folket som vill ha sänkt skatt. I annat fall så gör de andra samma sak. De gör vad EU vill att de ska göra.

  "Tjolahopp" Zac?

  SvaraRadera
 21. Nej, jag måste protestera Zac. Det du föreslår är kompetens framför folkvilja vilket är fullständigt tokigt. Demokrati är att låta även de som inte förstår bättre vara med att bestämma.

  SvaraRadera
 22. Varför har vi ett myndighetskrav för att rösta?


  //Zac

  SvaraRadera
 23. IQ-test för rösträtt! 115 eller mer!

  SvaraRadera
 24. EQ emotionell intelligens är viktigt. Att man röstar efter egen övertygelse och inte efter demagogers övertalning.
  Medkänsla (inte medlidande) med sina medmänniskor, tolerans, empati är viktigt. Viktigare äm hög IQ.

  Vad menar du med IQ test LK. När är en människa intelligent?

  Fy för att bara människor med hög IQ ska få rösta. De kan ju sakna medkänsla. Teoretisk kunskap är inte någon garanti för att en människa är lämplig att ha makt.

  SvaraRadera
 25. Zac, självklart är det en brist att inte barnens åsikt kommer fram. Rent praktiskt kan jag se att myndighetsbegreppet används som en barriär men en klockrent demokratibrist som du påtalar. Vad säger att "Anna 7 år" inte skulle göra ett bättre val än tanten som tycker att Göran Hägglund är trevlig?

  Nä, typiskt högerförespråkare är nog att "vi är smartare, bättre, mer värda, vi bidrar till samhället och ligger det inte till last, därför borde våra röster räkas två gånger". Det är otäckt tycker jag.

  SvaraRadera
 26. "När är en människa intelligent?"

  När denna kan signera sina inlägg istället för att posta anonymt. Face it, ju smartare folk som röstar, ju bättre kommer landet få det. Arbetslösa, socialbidragstagare och annat slödder kommer inte direkt rösta för landets bästa.

  SvaraRadera
 27. LK, du stäker min tro på att du astroturfar för FI.

  SvaraRadera
 28. Jag bryr mig inte om din tro...

  SvaraRadera
 29. Sådär ja, SD över 5%, PP under 1%, LOL!

  SvaraRadera
 30. "EQ emotionell intelligens är viktigt."

  Inte när det gäller att styra ett land. Dessutom är det bara folk som har lågt IQ som är för EQ, typiskt något som "uppfunnits" för att kompensera för just lågt IQ. Vi får rensa upp bland slöddret som vi ska få ordning på det här landet! Inget mer mjölka staten på pengar, inga tiggare, folk som begår brott ska få kännbara straff, ordentliga pensioner och låga skatter! Folk som lever på bidrag ska få minimalt, resten ska kunna leva vettiga liv.

  SvaraRadera
 31. SD <5% och PP >1%

  Människor är alltså räddare för invandrare än vad de är för staten. Naivt och något som jag fruktar kommer vända till nästa val...


  //Zac

  SvaraRadera
 32. SD > 5%, PP < 1% är det just nu och kommer även sluta så.

  SvaraRadera
 33. Man behöver inte vara "rädd" för invandrare för att rösta på SD, det räcker att man tycker att de är för många och inte vill ha dem här.

  SvaraRadera
 34. Case closed? Stänger du debatten nu när du förlorat? Det trodde jag inte om dig Zac.

  SvaraRadera
 35. "de" och "dem" är ett tydligt uppdelande i vi och dem, precis det som SD hela tiden stått för.

  Vi har enorma pensionsavgångar de närmsta åren - vi har ett enormt behov av mer arbetskraft - men det låtsas inte SD om.

  Det är typiskt för SD. Men jag tror personligen att detta kanske är det värsta som hänt SD. De kommer att göra bort sig så som de gjort i mängder med kommuner och bli bortröstade i nästa val. Och efter sig lämnar de bara en unken doft i riksdagen...


  //Zac

  SvaraRadera
 36. Ja vi är verkligen en del av Europa om detta håller i sig.... Främlingsfientlighet högerpopulismen drar genom det nyliberala Europa.
  LK du ger det ett ansikte här inne med dina inlägg. "Arbetslösa, socialbidragstagare och annat slödder" Åsikter som passar (M) och Alliansen perfekt? Varför skulle de inte samarbeta med dessa åsikter?

  Vi platsar mer och mer i EU! Kom inte och säg att det inte är högervindar även om det finns väljare från alla partier inom SD.

  SvaraRadera
 37. Som jag sagt förut, ska vi skaffa mer arbetskraft för att få mer pengar till pensionerna så går det år mer arbetskraftt i framtiden till de som kommer hit och behovet ökar hela tiden med ju fler som kommer hit. Det är inte hållbart i längden. Dessutom finns det många som inte har arbete här i landet redan, se till att de får rätt utbildning så slår vi två flugor i en smäll, de slipper leva på bidrag och de betalar skatt. Tar vi hit folk kommer de som är arbetslösa nu förtsätta leva på bidrag, men får nya som betalar skatt. Det innebär fler pensionäerer att försörja i framtiden. Det funkar inte i praktiken. Vill du ha Rosengård i hela Sverige? Det är vad Sverige är på väg om vi fortsätter så här.

  SvaraRadera
 38. Tyvärr Zac TROR du har fel. Det kommer (spekulation) att fiskas i grumliga vatten. Det finns mycket dold rasism inom partierna. Både en slags rasism mot sjuka, invandrare, arbetslösa osv. Det är individerna som utgör partierna inte tvärtom.

  Hoppas folk kan sluta tjata om kommunism nu. Detta är ett resultat av högerpopulism.

  SvaraRadera
 39. Vilken ideologi har jagat judarna näst mest efter nazisterna?


  //Zac

  SvaraRadera
 40. Alliansen utropar sig som vinnare. Med SD som vågmästare...

  SvaraRadera
 41. Alliansen är det största blocket - Alliansen har fått förnyat och t o m förstärkt förtroende av de svenska väljarna. SD har kommit in och kan tillsammans med de RödGröna kan de fälla en Alliansregering. Så vilka det är som vill samarbeta med SD är nog mer öppet än vad många tror.

  Sahlin påstår sig att aldrig bli vare sig direkt eller indirekt beroende av SD. Hur tolkar man det?


  //Zac

  SvaraRadera
 42. Åh nej! Vem har sagt att det skulle bli så här hela tiden?

  SvaraRadera
 43. SD utesluter ett samarbete med Mona. Det visar på att de står åt höger.

  Reinfeldt vill samarbeta med MP låter det som. Hoppas de vägrar och att Reinfeldt får reda upp detta nu.

  De har varit skamlösa alliansen mot sjuka och arbetslösa. Detta är inget som MP ska reda ut. Otroligt fräckt av Reinfeldt.

  SvaraRadera
 44. SD avskyr Sahlins vurm för invandrare - dra inte för stora växlar på det.

  Frågan är om MP vågar ta ansvar för att styra bort från att ge SD inflytande. Det är ansvarstagande, inte fräckt eller något annat - Reinfeldt har varit klar med det under lång tid.


  //Zac

  SvaraRadera
 45. LosKrikon: så låt höra, vad har du för IQ?

  Skämt åsido..
  IQ och förstånd är två helt skilda bitar.
  Du kan inte på fullaste allvar mena att IQ är viktigare än EQ för en ledare?

  Du har dock rätt i ett par saker, det finns gott om arbetslösa som kan fylla de blivande pensionärernas platser.

  Hela invandrarpolitiken bör ses över. Det är skrämmande att det finns folk som bott här i över 5 år och fortfarande inte kan de enklaste grunderna i språket.

  Att rösta in ett parti med nazi kopplingar är dock inte lösningen.

  Att alla måste förstå att många som är sjukskrivna inte borde vara det är en annan sak.

  Att du och flera andra måste förstå är att i vissa fall är sjukskrivning enda alternativet under en period och det GÅR INTE att tidsbegränsa den perioden på förhand. Det enda man riskerar då är att det tar längre tid för dessa att bli friska och på så vis kostar det MER än att ha dem sjukskrivna den tid som behövs.

  När det gäller både svenskar, invandrare, män, kvinnor, sjuka och friska så MÅSTE man se till individen för att hitta en lösning. Vissa daltas det förmycket med och andra kommer fullständigt i kläm. Även du som tänker med plånboken borde se det gynnsamma i det.
  Kort och gått, Rätt hjälp till de som behöver det och en fot i röven till de som behöver det.

  //kk

  SvaraRadera
 46. Frågan är om MP väljer makten...

  SvaraRadera
 47. Det är klart att MP kommer förhandla med Alliansen. De har hela tiden mer hört hemma där än med Ohly. Men det är ett stort steg, flyttar de höger ut så krossar de Sahlins hela politiska gärning efter det att hon blev partiledare. Då finns det inget kvar längre.

  Men jag tror ändå det är få som inte ser MP som ett givet val när det gäller miljöministerposten, samt t o m vice statsminister. Maud lär tröttna och sluta efter sin långa period som partiledare.

  Den ekonomiska politiken är säkrad, SD kommer aldrig att lägga ett utarbetat motförslag tillsammans med de RödGröna. Alliansen har alltså starkare stöd idag än i förra valet - en enorm styrkedemonstration och ett stark förtroende ifrån väljarna. Nu skall jag fundera på vilken övrig politik som SD och S+MP+V har som kan fälla regeringsförslag...


  //Zac

  SvaraRadera
 48. (Till tonerna av Moviestart)

  Astruturf, astroturf, LK är en astroturf.

  (slut på sången)

  SD har alltså en revolutionerande ekonomiskt teori som inte bygger på tillväxt?

  SvaraRadera
 49. "LosKrikon: så låt höra, vad har du för IQ?"

  På de tester jag gjort har jag fått mellan 138 och 153.

  SvaraRadera
 50. Nej Zac det TROR jag INTE.
  De har mandat från väljarna att regera tillsammans med de röd-gröna. Det vore helt odemokratiskt om de övergav de röd-gröna. Väljarna som röstat på MP har inte röstat på Alliansen. MP har hittills varit det partiet tillsammans med V som lyssnar mest på väljarna. Tänker på medlemsröstningar ang EU osv. Ska de helt överge sin linje? Gör de det så har makten lockat över dem. Makt lockar visserligen de flesta.

  Reinfeldt drömmer på samma sätt.

  Vi har nu en regering som det övriga EU. Det blåser högerpopulistiska vindar inom EU. Varför skulle det inte göra det även i Sverige? De som röstar på SD är missnöjda antingen med S och de röd-gröna eller Alliansen. Men jag TROR att mycket handlar om de sjuka och arbetslösa som använts som slagträn i debatten. SD är förmodligen delat i sympatier för (svenska) sjuka eller hat mot sjuka och arbetslösa.

  Vi ser det inom EU också kaos, arbetslöshet. Vi kan vänta ett allt hårdare klimat inte bara miljömässigt.

  Samarbetar MP med M så tappar de all trovärdighet och "demokratin" sätts alltmer ur spel.

  De gör helt rätt om de låter M och Alliansen tampas med detta själva. Väljarna har sagt sitt de har röstat in SD i enlighet med vår demokrati. Nu får vi se hur Alliansen agerar. I vilken mån de väljer att samarbeta med SD.

  Bra utgång! precis den jag väntade mig. Gissade innan på att SD skulle få 6% av rösterna.

  Personligen så vill jag att det skakas om rejält så att vi ser verkligheten. Är mer rädd över att vi blundar.

  Den bär mer och mer mot EU och högerpopulism.

  I höst kan vi se fram emot en ändring i grundlagen som lagfäster Lissabonfördraget. Direktiv från EU om avreglering av järnvägen 2010 och annat smått och gott. I Storbritanien har flera olyckor skett vid avreglering. Dåligt underhåll av järnvägen m.m. I Sverige har en tågolycka nyligen skett. I vilken mån det har samband med detta ska vara osagt. Men det talades om dåligt underhåll även här.

  Vi platsar nu mer i EU. Toppen inom EU hurrar förmodligen idag. På EU språk innebär liberalisering fullständig privatisering.

  Vi kommer att få se mer av det. Personligen är jag övertygad om det. Hur fort det går däremot, innan vi har det som de flesta andra inom övriga EU ska vara osagt. Men Sverige kommer att säljas ut mer och mer. Vi har sett dett redan inom skolan "Uppdrag granskning" granskade skolan och försämringarna som skett med privatiseringar. Vinstintressen sätts före kvalitet och omsorg.

  Alliansen bär inte ensamna skuld till detta. Det började på åttiotalet med ett gäng nyliberaler Feldt, Åsbrink, Dennis...Allt för att underlätta ett medlemskap i EU och liberaliseringens "sköna" värld.

  Påstå sedan att liberalismen och kommunismen inte har gemensamma nämnare...? De heter makt och maktmissbruk. Det fungerar så för att den lilla människan är så lätt att övertala med lite morötter bl.a. skattesänkningar. När det gäller kommunismen övertalar man istället med drömmar och visioner som heller inte överensstämmer med verkligheten.

  SvaraRadera
 51. LK Du må ha hög IQ. Men här inne visar du att det inte är allt. Utan EQ emotionell intelligens är JUST det livsfarligt. Det ser vi om vi tittar oss omkring i världen. Toppolitiker som cyniskt kör över mänskligheten.

  Det behövs givetvis en kombination av båda delar. Personligen så föredrar jag empatiska enkla människor framför rent kalla intellektuella.

  Det finns många sådana empatiska personligheter inom politiken. Tyvärr så blir de inte långvariga. Det krävs vassa armbågar hos både kvinnor och män inom politiken. Därför är inte lösningen fler kvinnor bara utan fler EMPATISKA kvinnor och män.

  SvaraRadera
 52. Jag har inte tänkt bli politiker det kan jag säga rakt ut. Däremot tror jag på hårda tag om det ska hända något. Det går inte att prata folk in i arbete till exempel.

  SvaraRadera
 53. LK Tack gode "Gud" för att du för närvarande inte tänker bli politiker ;)

  SvaraRadera
 54. Det började som sagt inte med alliansen. Men nu sitter de vid spakarna och styr skutan mot EU.

  Man (båda blocken) framhåller mångfald. Det brukar vara ett bevis på att just det saknas. För svenska folket måste det rimligtvis snart stå klart att det inte finns något politiskt utrymme kallas VILJA, att förbättra välfärden. Den svenska välfärdsmodellen ska avvecklas. Sakta men säkert med (S) fort och dramatiskt med Alliansen, däri ligger skillnaden.

  EU bestämmer till 80% och värre blir det. Nu kommer EU att se till att varenda budget skickas till EU. Inga reformer så länge de inte har nyliberal riktning.

  Leve demokratin! Låt oss krydda den med (S) förslag om butlers i tunnelbanan för medelklassen!

  SvaraRadera
 55. LK Du må ha hög IQ. Men här inne visar du att det inte är allt. Utan EQ emotionell intelligens är JUST det livsfarligt. Det ser vi om vi tittar oss omkring i världen. Toppolitiker som cyniskt kör över mänskligheten.

  Det behövs givetvis en kombination av båda delar. Personligen så föredrar jag empatiska enkla människor framför rent kalla intellektuella.

  Det finns många sådana empatiska personligheter inom politiken. Tyvärr så blir de inte långvariga. Det krävs vassa armbågar hos både kvinnor och män inom politiken. Därför är inte lösningen fler kvinnor bara utan fler EMPATISKA kvinnor och män.

  SvaraRadera
 56. LosKrikon: så låt höra, vad har du för IQ?

  Skämt åsido..
  IQ och förstånd är två helt skilda bitar.
  Du kan inte på fullaste allvar mena att IQ är viktigare än EQ för en ledare?

  Du har dock rätt i ett par saker, det finns gott om arbetslösa som kan fylla de blivande pensionärernas platser.

  Hela invandrarpolitiken bör ses över. Det är skrämmande att det finns folk som bott här i över 5 år och fortfarande inte kan de enklaste grunderna i språket.

  Att rösta in ett parti med nazi kopplingar är dock inte lösningen.

  Att alla måste förstå att många som är sjukskrivna inte borde vara det är en annan sak.

  Att du och flera andra måste förstå är att i vissa fall är sjukskrivning enda alternativet under en period och det GÅR INTE att tidsbegränsa den perioden på förhand. Det enda man riskerar då är att det tar längre tid för dessa att bli friska och på så vis kostar det MER än att ha dem sjukskrivna den tid som behövs.

  När det gäller både svenskar, invandrare, män, kvinnor, sjuka och friska så MÅSTE man se till individen för att hitta en lösning. Vissa daltas det förmycket med och andra kommer fullständigt i kläm. Även du som tänker med plånboken borde se det gynnsamma i det.
  Kort och gått, Rätt hjälp till de som behöver det och en fot i röven till de som behöver det.

  //kk

  SvaraRadera
 57. Alliansen utropar sig som vinnare. Med SD som vågmästare...

  SvaraRadera
 58. Vilken ideologi har jagat judarna näst mest efter nazisterna?


  //Zac

  SvaraRadera
 59. Zac: Om du vill läs detta. Ett pressmeddelande

  http://www.nejtilleu.se/pressmed/2010/10-08-31_medlemskapet.htm

  SvaraRadera
 60. Tyvärr? Vad handlar inte om politik?
  Alla ideologier kan bli ideala. Eller fruktansvärda. Det var det jag ville påpeka med mitt första inlägg. Det är människorna som utgör innehållet i partierna inte tvärtom.

  Håller med dig om kommunismen den är världsfrånvänd liksom nu nyliberalismen är detsamma. Men det finns människor inom både höger och vänster som vill skapa en bra värld. Problemet är väl att de inte har den makten.

  Titta på vad som sker nu. Frankrikes utvisning av romer eller för all del även Sveriges utvisning av romer är det kommunism? Fattigdomen som breder ut sig inom EU är det kommunism?

  ???

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n