Fortsätt till huvudinnehåll

100000 för en svenskakurs?

I dag publicerar Feministiskt initiativ sin nya valannons i flera stora tidningar.
Men trötthet och feber gjorde det svårt att stava det egna partinamnet rätt.
- Hon som har gjort det här har varit dödstrött, säger Gudrun Schyman, talesperson för Fi.

Eller så kan man betala 100 000 SEK för att skicka människan på både Svenska A, B och C...


//Zac, påminner också om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  Ex, SvD, DN, GP, SvT

Kommentarer

  1. "Svensk kurs" eller "kurs i svenska spraket"? Knappast "svenskakurs"?

    SvaraRadera
  2. Jag skriver talspråk ungefär som de flesta andra. Men rubriken är lite tillkrånglad då jag ville ha en kort rubrik.


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Eller så är det ett grymt smart pr-trick. En rättstavad annons hade glidit förbi utan att nån märkt den. Nu får de bra mycket mer valuta för sina annonspengar. Precis som de fick när de eldade 100 000. En annonskampanj för 100 000 hade knappt räckt till något. Nu tog media runt om i hela världen upp kvinnors lägre löner.
    Smart, tycker jag :)

    SvaraRadera
  4. Jo, tanken slog mig också. Schyman har både en och två rävar bakom öronen... :o)


    //Zac

    SvaraRadera
  5. Anala tokfanatiska stavnings och särskrivnings idioter finns det gott om. Uppenbarligen har de missförstått att vilja att förstå vad som åsyftas går före gramatiskt och språklig perfektion. Man skulle kunna tro att de som kan stava rätt i alla sammanhang skulle vara smartare men de spenderar väl för mycket tid med att titta på grammatik och stavningsregler för att klara att se vad en text faktiskt vill säga.

    Halvt åsyftandes ovanstående blogginlägg.

    SvaraRadera
  6. Hahaaa, daydreaming, har du läst kommentarstråden på sportjournalisters texter. Jag antar att sportjournalister har varit mer intresserade av fysiska göromål än rättsstavning så ofta är det nitiska svenskalärare där och gnäller. Det gäller också hela SvD och DN... :o)

    Men visst ser det illa ut när man stavar fel. Själv skriver jag rubriken som det sista göromålet i en text och då är jag ofta trött, småstressad och slarvig. Och det är kanske det mest pinsamma av allt - att ha slarvstavfel i rubriken.

    Men det är en ironisk touche att stava fel till ett ord som man specifikt stavar för att inte läsaren skall stava fel till det.

    Jag ringde Telia vid tillfälle, möttes av den förbannade telefontjänsten:
    "Blablablablaaaa blablablablaaa"

    Men sedan började jag skratta:
    "If you want this message in english, press ÅTTA"


    //Zac

    SvaraRadera
  7. Jag läser idg:s kommentarer med jämna mellanrum så jag har koll på läget :-) Kanske därför jag tycker det är trist att man inte läser och försöker förstå utan bara stavar.

    SvaraRadera
  8. http://svtplay.se/t/136108/elfte_timmen (02:25)

    "Vad hände med dem som brukade skrika högst om detta, piratpartisterna? Ingen vet säkert, men vissa tror att de har runkat ihjäl sig"

    LOL

    SvaraRadera
  9. Hahaa, LosKrikon, jag tror jag dör! :oD

    Men å andra sidan är det faan hemskt att vår tids viktigaste demokratifråga skall lämnas övergiven till runkande datanördar?


    //Zac

    SvaraRadera
  10. Eller så är det ett grymt smart pr-trick. En rättstavad annons hade glidit förbi utan att nån märkt den. Nu får de bra mycket mer valuta för sina annonspengar. Precis som de fick när de eldade 100 000. En annonskampanj för 100 000 hade knappt räckt till något. Nu tog media runt om i hela världen upp kvinnors lägre löner.
    Smart, tycker jag :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England