Fortsätt till huvudinnehåll

SD samarbetsvilja?

Samarbetet ja... Vänsterbloggare, de mer extremistiska sådana, är fulla av spekulationer och skuldbeläggning av Alliansen. Det är Alliansens fel att de kom in ("missnöjesröstningar"), Reinfeldt och talmannen har redan öppnat för samarbete etc.
Oerhört tröttsamt att läsa, överväger för första gången på fullt allvar att sluta läsa dem. Synd för bloggsfären är full av bloggare som bara läser sådant som passar dem. Men jag förstår numera lite mer varför... ;O)

Är det samarbete om SD röstar för ett regeringsförslag?

Nej, jag tycker inte det är något samarbete om SD röstar för någon regeringsfråga, lika litet som jag tycker att det är samarbete om de röstar för en RödGrön. Det måste till överläggningar och överenskommelser för att jag tycker det skall kvala in som samarbete.

Grunderna fattas i SD

SD kommer väl inte heller få plats i några utskott? En ytterligare sak är att de faktiskt inte har fel i allt, inte ens om invandrarpolitiken. Men grundläggande är ändå deras människosyn. Jag hörde om en 90-åring som stått och väntat i kön på sin tur att rösta. Han berättade för alla som ville höra om hur det var förr, om vikten att rösta, hur livet är för en 90-åring. Han avslutade innan han gick in i båset (ungefär): "politik handlar om att tycka om människor".

Synen på människor

SD kvalificerar inte ens in sig i denna grundläggande syn på politiken, så jag har inga problem med att man utelämnar och ignorerar dem i det dagliga arbetet. Lika litet som jag begär att en vänsterpartist skall dra jämnt och samarbeta med moderater så behöver de övriga partierna inte erkänna SD:s existens i riksdagen alls. Jag delar för all del inte kommunisternas/vänsterpartisternas syn på människor och människovärdena heller, men de klarar jag i alla fall att ta i med tång... ;o)

Men Mona skall vara glad

En klassisk krigslist är att ha en fiende. SD är den perfekta fienden för hela det RödGröna blocket, nu slipper de ta itu med sina egna problem och tappade röstandelar. Annars hade Mona nog avgått redan på valnatten.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac, skäms fortfarande som ett djur över SD's framgångar. Hoppas mycket på poströsterna så att vi slipper prata om dem i fyra år framöver. Även om hoppet är litet så är det i alla fall ett hopp...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB123456789, Ex12345678, SvD123456, DN1234567

Kommentarer

 1. SD har lockat över väljare från båda blocken, det ska bli instressant hur dessa väljare kommer att bli nöjda med SDs politik. DEN ENDA frågan SD väljare är överens är invandringen, allt annat är de helt oense om. Att på fullaste allvar tro röda och blåa blocken kan under ett rasitiskt parti komma överens är komiskt.

  Ge SD 4 år, och de kommer ha skrämt iväg antingen majoriteten av deras blåa väljare, eller majoriteten av deras röda, och då vart man tillbaka till 4% gränsen igen :)

  SvaraRadera
 2. Bra kommentar, jag håller helt med.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. "Men grundläggande är ändå deras människosyn."

  Överallt läser jag ord som dessa. Överallt förutom i SD´s partiprogram.

  Jag gick på det, men i nästa val blir det SD!!!

  SvaraRadera
 4. Har du överhuvudtaget sett dem i någon debatt någon gång? Missar du att de gör skillnad på människor så måste jag tyvärr bryta mot mina egna regler och påstå att du är dum i huvudet eller så omfamnar du samma människosyn som de har.

  Du får gärna återkomma och utveckla ditt resonemang vidare för jag är mycket intresserad av hur SD och potentiella SD-väljare resonerar runt dessa frågor.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Allt jag begär är att SD´s motståndare skall komma med andra argument än "dum i huvudet, "rasist" och "nazist". Har folk som har problem med SD även problem med Finland, Danmark, Norge, Frankrike, Holland... för att inte prata om USA som tagit emot lika många Irakier som Solna kommun.

  Mitt resonemang?!

  Jag vill att mina skattepengar skalla gå till vård, skola, äldre- och barnomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och assimilationsproblem.

  Sen kan du kalla mig dum i huvudet och rasist. För mig handlar det om omtanke om de som betalar skatt och hoppas på att få något tillbaks.

  SvaraRadera
 6. Ta och lusläs deras (lägligt borttagna i valrörelsen) 33-punkterslista och återkom sedan.

  Du är medveten om att du pratar om flyktingar och inte om invandrare? Skrev du fel?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Dessa punkter är helt ok för min del. Om det kan bevisas att det frigör pengar för bättre sjukvård, skola och omsorg. En SOU över flykintpolitikens kosnader är vad jag skulle vilja se. Jag ser dessutom ingen som helst anledning till att vi skall ta emot flyktingar utanför Genèvekonventionens ramar på bekostnad av sjukvård mm. Jag har svårt att se att det är mer inhumant att allokera pengar från flyktingmottagning till sjukvård mm, än från sjukvård till flyktingmottagning.

  Detta är naturligtvis en prioriteringsfråga. Innan man kan besvara den måste man veta vad flyktingpolitiken kostar skattebetalarna. Det vet vi inte idag:

  Jag läste en sammanfattning som SD´s motståndare ofta hänvisar till när kostnader/intäkter för flykting-/asylmottagning diskuteras. Den hittar du här: http://sites.google.com/site/viisverige/Home/invandring—intaekter-och-kostnader

  Jag tar två citat ur texten;

  Citat 1: ”Dominerande grupper är nu invandrare från EES-området och den mycket lönsamma gruppen anhöriga till svenskar”.

  Slutsats: 2007 var invandringen ca 100.000 personer varav 15.000 var återvändande svenskar, 10.000 från nordiska länder (dvs EES) samt ca 10.000 från övriga EU länder. Att basera kostnaderna för ”invandringen” på denna grupp och sedan påstå att flykting- asylmottagning är en nettointäkt för Sverige är naturligvis gravt missvisande. Bl.a för att vi hittar några av landets rikaste människor ibland ”återvändande svenskar”.

  Citat 2: ”Det har gjorts flera försökt att beräkna kostnaden för invandringen och man har kommit fram till mycket olika resultat… Någon erkänd undersökning har inte gjorts sedan Ekbergs undersökning 1995"

  Slutsats: Man har helt enkelt inte en aning om vad flykting- och asylpolitiken kostar de svenska skattebetalarna. Den debatten är i allra högsta grad nödvändig, och därför välkomnar jag SD i riksdagen. Jag ser fram emot objektiv SOU i frågan. Något som övriga partier inte vågat.

  SvaraRadera
 8. Sorry för att kommentaren dröjde. Blogger har en skräppostfunktion som fångar upp vissa inlägg. Jag hoppas att den lär sig snart...

  Men jag släppte bara igenom den första då det är samma i de andra.

  Sorry.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jag har problem med folk som inte kan uttrycka sin åsikt utan att hänvisa till hårfärg, kön, härkomst. SD faller ganska hårt på det i mitt tycke ganska enkla kravet. Varför argumentera mot slöja när man lika väl skulle kunna argumentera mot maskering i allmänhet? Eller är motorcykelhjälmar på banker bättre att ha på huvudet än en slöja? Eller förstår man då att icke rasistiska argument mot slöja har ett antal konsekvenser.

  SvaraRadera
 10. "Eller är motorcykelhjälm en bättre huvudbonad än slöja" kanske hade varit en bättre formulering.

  SvaraRadera
 11. Jag håller med. Men oavsett om du har motorcykelhjälm, burqa eller nylonstrumpa över huvudet på en bank så är det dåligt omdömme. Skillnaden är nog att säger du till motorcyklisten att ta av sig hjälmen, accepterar han nog. Att be kvinnan ta av sig sin burqa skulle sannolikt ses som mycket provocerande och rasistiskt.

  Eller, skulle du själv känna dig lika bekväm att säga till respektive person?!

  //Fredrik

  SvaraRadera
 12. Fredrik, jag skulle nog gå ut från banken om det kom en snubbe med nylonstrumpa över ansiktet :-)

  Det jag syftar på är principen utifrån vilken man diskuterar problemet. Att skuldbelägga de kan anses gör fel är enkelt. Att fråga vad som är problemet, ta reda på vilka andra områden som lider av samma problem och sedan hitta en lösning som adresserar problemet med alla dess yttringar. Det är svårare och tar längre tid. Men hade vi velat vara effektiva hade vi inte haft demokrati.

  SvaraRadera
 13. Instämmer återigen, men frågan är vilken bild av SD du reagerat på. SD´s budskap har tolkats i ett osunt debattklimat, om det ens levererats av andra än SD-kritiker?! Diskussionen om SD har hittills varit extremt polariserad.

  Nu när SD från framföra sin åsikter på den demokratiska debattens neutrala mark, oregiserade och ocensurerade - får vi chans att bedömma om de verligen är det skuldbeläggande enfrågeparti de anklagas för att vara.

  Som jag sa ovan; Jag har svårt att se att det är mer inhumant att allokera pengar från flyktingmottagning till sjukvård mm, än från sjukvård till flyktingmottagning.

  //Fredrik

  SvaraRadera
 14. Fredrik, jag skulle nog gå ut från banken om det kom en snubbe med nylonstrumpa över ansiktet :-)

  Det jag syftar på är principen utifrån vilken man diskuterar problemet. Att skuldbelägga de kan anses gör fel är enkelt. Att fråga vad som är problemet, ta reda på vilka andra områden som lider av samma problem och sedan hitta en lösning som adresserar problemet med alla dess yttringar. Det är svårare och tar längre tid. Men hade vi velat vara effektiva hade vi inte haft demokrati.

  SvaraRadera
 15. Jag håller med. Men oavsett om du har motorcykelhjälm, burqa eller nylonstrumpa över huvudet på en bank så är det dåligt omdömme. Skillnaden är nog att säger du till motorcyklisten att ta av sig hjälmen, accepterar han nog. Att be kvinnan ta av sig sin burqa skulle sannolikt ses som mycket provocerande och rasistiskt.

  Eller, skulle du själv känna dig lika bekväm att säga till respektive person?!

  //Fredrik

  SvaraRadera
 16. Har du överhuvudtaget sett dem i någon debatt någon gång? Missar du att de gör skillnad på människor så måste jag tyvärr bryta mot mina egna regler och påstå att du är dum i huvudet eller så omfamnar du samma människosyn som de har.

  Du får gärna återkomma och utveckla ditt resonemang vidare för jag är mycket intresserad av hur SD och potentiella SD-väljare resonerar runt dessa frågor.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv