Fortsätt till huvudinnehåll

S(-MS)+MP=Regeringsmakt

Jag sitter idag med en tomhet inombords. Mina svenska medmänniskor har idag valt att välja in ett parti i Riksdagen som har rötter i den svenska nynazismen. Ett parti som har som grundidé att skilja på oss och dem.

Jag är så ledsen

Jag vill be alla med invandrarbakgrund jag möter i arbetet om ursäkt, alla jag möter i mitt dagliga liv - hantverkare, städare, tjänstemän, vårdpersonal och alla de andra om ursäkt. Jag skäms för att vi idag får acceptera politiker med tveksam människosyn stå i Sveriges Riksdags Talstol och vräka ur sig sin skit och skuldbelägga invandrare enkom för att de är invandrare. Människors lika värde viktas mot var de är födda och vilken hudfärg de har.

Vi är inga nazister

Jag vet att 5,7% av väljarna gjort ett oöverlagt och idiotiskt beslut, men gör inte samma sak och skuldbelägg oss alla andra 94,3% som inte står för en ideologi baserad i en nazistisk värdegrund. Vi är många som inte vill göra skillnad mellan människor beroende på var de kommer ifrån eller vilken färg eller religion de har.

Idioter är idioter

Vi människor har ett individuellt val. Vi kan välja hur vi uppför oss, om vi vill följa lagar, om vi vill assimileras i samhälllet. Jag vet att det finns människor med invandrarbakgrund som uppför sig illa, jag vet också hur korttänkt det är att belasta en hel grupp för vad en liten grupp idioter gör. Gör inte samma misstag som de som röstat på SD och anklaga oss andra för vad en liten idiotisk grupp på 5,7% står för. Förlåt dem.

Valet i övrigt

Undrar om Reinfeldt ser chansen att idag framtidssäkra och spräcka det RödGröna samarbetet en gång för alla genom att locka över MP som stödparti. Det torde vara ganska mycket värt för honom, frågan är om det t o m vankas ministerposter och kanske en vice statsministerpost? Eller vågar han riskera samarbetet med Centern som kanske skulle ta mest stryk av ett MP i Alliansen? Jag tror att MP är ganska luttrat efter att Persson spelat ut dem som stödparti utan ministerposter.

(S)orgliga (S)

Att S gör sitt sämsta val sedan rösträtten infördes är kanske inte helt konstigt. Dels skrämmer de sina väljare med Sahlin som partiledare som har så oerhört lågt förtroende hos väljarna. Jag har mött mängder med människor som normalt röstar på S, men inte denna gång - inte så länge Mona Sahlin sitter som partiledare.
Man har samarbete med V och en flinande Ohly, som skrämmer bort många av de socialliberala reformvänliga inom partiet. Paradoxalt nog så var det bland dessa som Sahlin själv positionerade sig i början av 90-talet.
Sedan som lök på laxen så är det ett samarbete med MP som med sin tillväxtfientliga politik skrämmer många inom socialdemokratins vänsterfalang, framför allt de fackliga.
För att ytterligare försvåra bilden så var det jämkning med ett, eller i detta fallet två partier, som gjorde politiken okonsekvent och opålitlig. Ta t ex skatterna som var ett hot mot all välfärd och människors väl och ve men där man själva accepterade Alliansens tidigare skattesänkningar och dessutom själva stod för valets enskilt största skattesänkning.

S(-MS)+MP=Regeringsmakt

Jag tror att den absolut största delen av det ökade underlaget för MP är desillutionerade S-väljare som av ovanstående skäl mer eller mindre inte kan rösta på Socialdemokratin längre.
Jag tvivlar inte ett ögonblick på att inte S+MP hade suttit och diskuterat ministerposter idag om det inte vore för Sahlin och det påtvingade samarbetet med Vänsterpartiet.

Alliansen får fortsatt, ökat förtroende

De har ökat avståndet till de RödGröna och har säkrat den ekonomiska budgeten - SD och de RödGröna kommer knappast att lägga en motbudget ihop. I många andra frågor så kan mycket väl SD rösta med de RödGröna, frågan är vad Mona Sahlin menade med att de aldrig skulle vara sig direkt eller indirekt samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag ville redan innan valet ha svar på frågan om S skulle samarbeta och fälla en Alliansregering tillsammans med SD, men i de chattar jag försökt så har aldrig frågan gått fram, tyvärr.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac, skäms som ett djur över SD's framgångar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB123456789, Ex123456789, SvD12345678, DN12345678

Kommentarer

 1. Vad är samarbete med SD? Om M lägger ett förslag och SD röstar för det, har de då tillsammans tagit beslutet? Kan man bara lägga förslag som SD röstar nej till? Kan vi någonsin tvätta bort misstanken att det förslag som SD röstar samma som något annat parti inte har föregåtts av mer eller mindre hemliga förhandlingar? Är det så att M redan nu har gått i allians med SD för att driva in MP till "det rätta laget"? Var ska SD-skräcken sluta?

  Sedan blir jag lite tveksam över nazistväxlarna. Rasister köper jag tveklöst in på men att SD skulle vara nazistiskt i någon form av praktik har jag svårt att se. Låter mer skrämselpropaganda än sanning. De "goda" måste hålla sig inom de "goda" riktmärkena och inte försöka sig på någon homoepatiskt lurendrejeri.

  SvaraRadera
 2. Naziväxlarna är där, enkom för att många faktiskt inte vet att SD är sprungen direkt ur nynazismens illaluktande gyttja. Att de är nazister ur ett praktiskt perspektiv tror jag knappast att någon kan tolka min text som.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Och Högerpartiet som alltid har och alltid kommer att sparka på de sjuka och arbetslösa - kan de verkligen slå sig på bröstet???

  SvaraRadera
 4. En liten film som inte är allt för OT..
  http://www.snotr.com/video/5374
  //kk

  SvaraRadera
 5. Jag var otydlig, du är långt ifrån den enda som lyft Nazistspåret. Något jag tror alienerar SD-anhängarna mer än att erbjuda en väg in till humanistiska och demokratiska värden.

  Sedan säger jag bara arvsynd...

  SvaraRadera
 6. Btw, vad betyder samarbeta med SD? Kände inte att jag fick svar på det.

  SvaraRadera
 7. Hmm. Mitt svar växer ut till en egen bloggpost. Sorry, återkommer.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Är inte SD för långt åt höger för att vara nationalsocialister? Nu när de ändå är invalda så får man göra det bästa av situationen, ställ dom mot väggen och låt dom prestera. Jag är inte säker på att de pallar trycket och kommer att ha något vettigt att komma med, och det kommer att straffa sig. Låt dom göra bort sig. Ge dom tillräckligt långt rep så kommer de hänga sig själva. Risken är dock att white trash-pöbeln kommer att sympatisera med deras populistiska åsikter och inom tio år kommer alla tvingas köra risig Volvo 740, lyssna på Eddie Meduza och bara köra med sexistiska skämt.

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas att Miljöpartiet håller sig på sin vänsterkant mot att lockas över till en politik som grovt förolämpar det mesta som Miljöpartiet står för. Miljöpartiet ska aldrig behöva kompromissa bort solidaritetsarbetet om allt levande, jämställdhetsarbetet, miljöarbetet och omsorg utifrån det globala, i den utsträckning som Fredrik Reinfeldt gnuggar sina händer i förhoppning till.

  MP är i nuvarande stund Sveriges 3e största parti med framtiden liggandes för sina fötter. OM de ändå skulle gå över till o samarbeta med "smurf-ligan" så hoppas jag de kräver flera ministerposter och vice statsministerposten och sparkar skiten ur Reinfeldts alliansarmé och deras politik!

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att Miljöpartiet håller sig på sin vänsterkant mot att lockas över till en politik som grovt förolämpar det mesta som Miljöpartiet står för. Miljöpartiet ska aldrig behöva kompromissa bort solidaritetsarbetet om allt levande, jämställdhetsarbetet, miljöarbetet och omsorg utifrån det globala, i den utsträckning som Fredrik Reinfeldt gnuggar sina händer i förhoppning till.

  MP är i nuvarande stund Sveriges 3e största parti med framtiden liggandes för sina fötter. OM de ändå skulle gå över till o samarbeta med "smurf-ligan" så hoppas jag de kräver flera ministerposter och vice statsministerposten och sparkar skiten ur Reinfeldts alliansarmé och deras politik!

  SvaraRadera
 11. Vad är samarbete med SD? Om M lägger ett förslag och SD röstar för det, har de då tillsammans tagit beslutet? Kan man bara lägga förslag som SD röstar nej till? Kan vi någonsin tvätta bort misstanken att det förslag som SD röstar samma som något annat parti inte har föregåtts av mer eller mindre hemliga förhandlingar? Är det så att M redan nu har gått i allians med SD för att driva in MP till "det rätta laget"? Var ska SD-skräcken sluta?

  Sedan blir jag lite tveksam över nazistväxlarna. Rasister köper jag tveklöst in på men att SD skulle vara nazistiskt i någon form av praktik har jag svårt att se. Låter mer skrämselpropaganda än sanning. De "goda" måste hålla sig inom de "goda" riktmärkena och inte försöka sig på någon homoepatiskt lurendrejeri.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv