Fortsätt till huvudinnehåll

Guthrie Govan hyllar klassiska gitarrister

Guthrie Govan visar upp lite karaktäristiska typer av gitarrister. Grymt! Håller ni med?
Pricka av dem:
  • Best chord voicings - Eric Johnson
  • Best use of capo - James Taylor
  • Best strumming - Pete Townsend
  • Best use of E-Bow or sustaining device - The Edge
  • Best vibrato - BB King
  • Best string bending - David Gilmour
  • Best finger picking - Mark Knopfler
  • Best hybrid picking - Albert Lee
  • Best tapping - Eddie Van Halen
  • Best palm muting - Al Di Meola
  • Best sweep picking - Yngwie
  • Best speed, Best alternate picking, Best string skipping - Pablo Giblerto
  • Best pinched harmonics - Zakk Wylde
  • Best use of an effect - Tom Morello
  • Best legato - Satch
  • Best fretting hand reach, Best use of harmonics - Steve Vai
  • Best use of slide - Sonny Landreth
  • Best feel - Jeff Beck
  • Best timing - John Schofield
  • Most creative/experimental player, Best use of whammy bar, Overall winner - Jimi

Mer bra (klassisk, bluesig) gitarrock


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Du har säkert sett denna videon förut, men om du inte hade det tycker jag du ska göra det.
    http://www.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw&feature=player_embedded

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra, roligt och nästan lite synd om programledaren som uppenbarligen blir helt förvirrad. Jag har skrivit om den ett par gånger faktiskt, första gången här.


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Där var det några kategorier som jag inte riktigt kan kommentera eftersom jag inte vet vad de betyder, och det var också en massa gitarrherrar som jag inte sett eller hört förut. Men också en hel del bra val.
    Eftersom jag just nu lyssnar på Gimme Shelter från Nasty Music (bootleg med Stones från Bryssel 1973) så får jag säga bästa Chuck Berry riffare Keith och bästa Keith-komplementerare Mick Taylor!
    Såg f ö Jimi live på Grönan juni 1967, apropå "Jag Mötte Lassie". Hade ingen aning om vem f-n det var då (där på klassresa)och förstod först senare att det var en kultspelning. Publikrekord, runt 24000 pers där. Och lilla jag.
    - Tycker dessutom att Paolos syn på feminismen är mycket bra, men vet inte varför det dök upp under detta inlägg.

    SvaraRadera
  4. Kanske var det att det bara är (gubbar) i inlägget?

    Har en kollega som säger sig ha sett Hendrix samtliga tre spelningar på svensk mark. Ballt.

    Har fått förnyad respekt för Mick Taylor sedan jag lyssnat på honom en del vid sidan av RS. Grym gitarrist som jag ändå känner inte fick ut hela sin potential på något sätt.


    //Zac

    SvaraRadera
  5. Där var det några kategorier som jag inte riktigt kan kommentera eftersom jag inte vet vad de betyder, och det var också en massa gitarrherrar som jag inte sett eller hört förut. Men också en hel del bra val.
    Eftersom jag just nu lyssnar på Gimme Shelter från Nasty Music (bootleg med Stones från Bryssel 1973) så får jag säga bästa Chuck Berry riffare Keith och bästa Keith-komplementerare Mick Taylor!
    Såg f ö Jimi live på Grönan juni 1967, apropå "Jag Mötte Lassie". Hade ingen aning om vem f-n det var då (där på klassresa)och förstod först senare att det var en kultspelning. Publikrekord, runt 24000 pers där. Och lilla jag.
    - Tycker dessutom att Paolos syn på feminismen är mycket bra, men vet inte varför det dök upp under detta inlägg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n