Fortsätt till huvudinnehåll

Varför päls?

Svenska minkar vanvårdas och lever under fruktansvärda förhållanden, enligt en djurrättsgrupp som tagit sig in på flera minkfarmer. Smygtagna filmer och bilder visar ihjälbitna minkar, kannibalism och djur med stora köttsår.
(Källa.)

Nu vet ju både du och jag att denna djurrättsgrupp noga selekterat fram det som är riktigt obehagligt och gömmer undan filmer på välvårdade, välmående djur.

Men skitsamma!

Vad finns det för anledning till att behålla denna typ av djurplågeri?
Ingen alls.
Rika kärringar får allt klara sig utan minkpälsar och minkboas. Klart som korvspad att det bör förbjudas - och samtidigt import av idiotin. Vi skall inte heller bara flytta verksamheten utomlands där vi har ännu sämre kontroll på uppfödningen.
Usch!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Idioterna som släpper ut minkarna borde ha sig ett rejält kok stryk också förresten...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Ex, AB1, SvD123

Kommentarer

 1. Det är vidrigt!
  Såg inslaget på TV hur syskon "kalasade" på döda djur. Hur ett djur bet ett annat i huvudet, därför att det var den klenaste i kullen. Det är tur att det finns modiga människor som visar oss hur det kan gå till.

  Självklart ska det förbjudas. Tänk om människor kunde gå samman och kräva det av våra politiker. Djuralliansen går ju inte in för att visa oss välmående djur och varför skulle de göra det. De står på djurens sida. Vi har ALLA ett ansvar för djurens rättigheter. Vilka skulle annars föra deras talan...? Djuren klarar sig alltså inte utan oss, samtidigt som de klarar sig bättre utan oss många gånger. Vilken makt vi har och hur mycket missbrukar vi denna makt...?

  Samtliga politiska partier borde föra upp djurens rättigheter mer i sina partiprogram. Dessutom så räcker inte det, så länge det förblir en skrivbordsprodukt så hjälper vi inte djuren.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Det jag ödmjukt påpekar är att djuralliansen har en agenda och den är enbart att peka på missförhållanden - inte att ge en nyanserad bild av hur det ser ut på pälsuppfödningar.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. "Den rödgröna alliansen är enig i kravet att minkfarmar ska avvecklas"

  Sossarna skyltar under falsk flagg. Det har funnits larmrapporter tidigare och goda skäl till att förbjuda pälsuppfödning. Men de har inte agerat.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Jo, väldigt mycket som tas upp kring missförhållanden är känt sedan i alla fall ett par mandatperioder då sossarna suttit vid makten och gjort... ingenting.

  Valfläsk? (Som också borde förbjudas - båda två)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. "Valfläsk? (Som också borde förbjudas - båda två)".

  Nej det anser jag personligen inte. Inte förbjudas däremot är det vår sak att se igenom det?

  Mer förbud TROR vi egentligen på det? Det är ju det samhälle vi alltmer går emot... I minkarnas fall är det dock klart att ett förbud behövs. Sossarnas valfläsk kan bidra till något positivt. Valfläsk kan också bidra till negativa saker och förbud som inte gynnar någon.

  Det vi borde göra är väl att visa politikerna att vi ser igenom deras valfläsk och att vi föredrar direkt handling, i stället för efter ett par mandatperioder. (När det gäller positiva saker som t.ex. djurens rättigheter).

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Det är en bra naturprodukt och skall inte förbjudas. Däremot borde jordbruksministern avgå och få skamstraff för de icke existerade kontrollerna.

  SvaraRadera
 7. "naturprodukt"? Finns det inte andra bättre sådana för kläder? Vi äter ju inte minkarnas kött. Bör man inte använda hela djuret? Det handlar inte alls om överlevnad längre utan om att nyttja djuret av egoistiska kosmetiska skäl.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Päls är för all del en skithäftig produkt, men nyttan motsvarar inte det tokbryt mot normal etik som det innebär. Så jag är för att man tar bort detta.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. RE: daydreaming:

  Naturprodukt?? Vet du vilken oerhörd miljöförstöring minkfarmning bidrar till? Tonvis med gödsel som rinner rakt ut i grundvattnet och kadaver som inte tas om hand utan ligger och ruttnar i och runt farmerna.

  SvaraRadera
 10. Reglera, inte förbjuda. Varför ska någon som gillar att ha päls på sig inte få ha det för att NÅGON ANNAN inte tycker det är bra? Vansinnigt. Ja, alla djur kanske inte har det bra, so what? Det är ju inte direkt några opartiska organisationer som filmat direkt.

  SvaraRadera
 11. Zac, vad är det för tokbryt mot normal etik? Det är ju inte så att vi vill vardags inte är beroende av att ett flertal djur får sätta livet till för att vi ska ha det bra.

  SvaraRadera
 12. Det är mycket få djur som hålls under så vedervärdiga förhållanden bara för en så liten detalj som sitt skinn. Att vi tar till vara koskinn ets går med i linje med hushållning där man försöker använda det som går att använda. Att mer eller mindre plåguppföda ett mårddjur för att dra skinnet av det och mala ner resten till gödsel känns inte korrekt någonstans.

  Oavsett vad religiöst brinnande vegetarianer säger så är det mycket svårt att ersätta proteinet i kött med grönsaker. Päls => Fuskpäls är ett mycket litet steg. I övrigt så har hur mycket syntetmaterial som helst som fungerar bättre än pälsar. Således ser jag heller ingen som helst anledning att behålla pälsindustrin.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Reglera, inte förbjuda. Varför ska någon som gillar att ha päls på sig inte få ha det för att NÅGON ANNAN inte tycker det är bra? Vansinnigt. Ja, alla djur kanske inte har det bra, so what? Det är ju inte direkt några opartiska organisationer som filmat direkt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv