Fortsätt till huvudinnehåll

Den totala rättsrötan!

Lite inklippt ifrån ett tidigare inlägg om Johanfallet: 'Hela rättssamhället svek, och sviker Johan...': Alltså nu håller jag på att bli riktigt upprörd av fallet kring Johan!

Vilken affär!

Inte nog med att poliserna först tycks ha tagit livet av honom, och att en inkompetent åklagare väljer att se mellan fingrarna och lägga ner fallet, nu har internutredaren tydligen censurerat komprometterande uppgifter!?

Röt i Göt?

Är det tokröta ibland polisen i Götet? Jag förstår inte att man inte tar kraftigt avstånd ifrån detta så uppenbart grova övergrepp som gjorts, och fortsätter göras, mot Johan och Johans familj! Istället tycks poliserna försöka skyla över och koppla armgrepp med varandra för att hålla elakingarna ute i samhället utanför.

Tjänare!

Förresten, det handlar inte om vi-och-dem - ni poliser är till för att tjäna allmänheten, inte ta död på den.
En ytterligare hint - om ni samarbetar er emellan så kan ni göra ert jobb bättre. Helikopterrånet uppvisar en sådan nonchalans och inkompetens att man baxnar!

Håll käft och gör ert jobb!

Oerhört dåligt - nu krävs det hårdhandskar!
Jag vill se ett gäng straffade, f d poliser jobba som vakter i Femman efter denna affär! Vilka svin!

Och nu skall skulden riktas ifrån polisen

Och utredningen bara fortsätta med inriktning på att det var sjukvårdspersonalen som försökte rädda livet på Johan som skulle ha dödat honom??
Något är oerhört fel inom rättsväsendet. Och ändå försökte man att undvika den uppenbara jävsituationen med åklagare från Göteborg genom att flytta det till Malmö. Men den enda klara slutsatsen man kan dra ifrån detta är att rötan verkar ha spritt sig genom hela organisationen.

Titta på denna tidslinje och hitta felen

Detta har hänt

20 april 2008 kl. 02.21 kommer polisen in med den medvetslöse Johan Liljeqvist till akutintaget på Östra sjukhuset. Han har utsatts för ett kraftigt våld i samband med polisens ingripande och hade gått in i medvetslöshet, liggande på piketbussens golv med handfängsel.

26 april 2008 kl. 06.40 avslutad de livsuppehållande åtgärderna sedan Johan Liljeqvist förklarats hjärndöd.

7 maj 2008 kl.14.45 avslutas den utvidgade obduktionen av Johan Liljeqvists kropp. Rättsläkaren Adam Berkowicz konstaterar i sitt yttrande att "Dödsfallet har haft samband med polisens ingripande".

1 juli 2009 lägger vice chefsåklagare Bo Lindgren vid riksenheten för polismål i Göteborg ner utredningen mot polismännen.

12 mars 2010 lägger överåklagare Björn Ericson vid riksenheten för polismål i Malmö ner en förnyad förundersökning, som inletts efter att Sveriges radio avslöjat missförhållanden i Bo Lindgrens utredning.

24 juni 2010 offentliggör även överåklagare Jörgen Lindberg vid utvecklingscentrum i Malmö sin granskning av Bjrön Ericsons utredning. Han anser inte att det finns anledning att ändra nedläggningsbeslutet mot polismännen, men finner märkligheter rörande sjukhuspersonalens agerande.

20 juli 2010 får kammaråklagare James von Reis vid åklagarkammaren i Göteborg i uppdrag att granska sjukhuspersonalens agerande för att se om där finns misstanke om brott.

(Källa.)

Mer om poliser

Jag tänker givetvis på Rolf Machnow och Osmo Vallo, två av samhällets bottenskrap som dog i polisens händer. Men jag har skrivit ganska mycket om den svenska polisen:

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Tack till Fredriks Blogg som återuppdaterade mig i detta så upprörande fall!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Det som hände med Osmo Vallo var fan helt sinnessjukt. Det bästa reportaget nånsin i Stripteas/Uppdrag Granskning också. Har aldriv blivit så förbannad nånsin på något av deras andra reportage. På dåliga dagar tänker jag fortfarande ibland på fallet och hur det funkar i det är samhället.

  Sen kan man undra hur många sånna här fall som finns som INTE uppmärksammas i media. Penn & Teller: Bullshit! hade den här veckan ett av snitt om rättssäkerhet, precis om all bullshit som pågår, hur åklagare gör allt för att vinna för statistikens skull, till att poliser, som ska vara opartiska, går till tekniker, som också ska vara opartiska, och ber om "hjälp" att fälla folk.

  SvaraRadera
 2. Jo, visst måste det vara frestande när man vet att de är skyldiga. Men den gränsen sänks nog mer och mer och snart räcker det med att man har en känsla för att man skall överdriva och fuska.

  Osmo Vallos namn ger mig dåligt samvete, bara för att han levde på botten så spelade hans liv ingen roll. Fy faan! Samma sak med Johan här. Det är uppenbart så att man dragit långt över gränsen för tjänstefel här - för att inte tala om de poliser som uppenbarligen är direkt skyldiga till att ha dödat honom... Läs in dig (om du inte är inläst) och fullständigt explodera av irritation och ilska när man ser hur åklagare försökt svärta ner Johan för att polisen skall komma i bättre dager... Nej, jag tycker inte att Johan skall få hamna i glömska heller!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Erkänner att jag inte känner till det fallet alls, ska läsa lite sedan om det. För min del spelar det ingen roll att Osmo Vallo var en avdankad alkis. Både hur det gick till när de dödade honom och efterspelet är ett bra exempel på vad som aldrig borde kunna hända i ett "modernt" samhälle. Det visar hur polisen och de runt dem (utredare, åklagare osv) alla hänger ihop och gör allt för att skydda varandra. Chefen för rättsmedicin sa ju tillockmed efter sin avgång att han ljugit för att skydda sina kollegor. Straff? Nada.

  SvaraRadera
 4. Ekot granskar

  Det som upprör mig mest är att det hade blivit ett djävla liv om det rört sig om en läkare eller en direktör som dött vid övervåldsingrepp av poliser. Men då det påfallande ofta, och av naturliga skäl, det oftast handlar om marginaliserade och redan utslagna så blir det snart tyst. Det är ju där samhällsjournalisterna har så oerhört viktig uppgift, men det är också där som de fallerar - det är ju viktigare och flashigare att skriva om Viktorias bröllopsgåvor... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Skulle vara intressant att veta hur många ingripanden det är som går snett av det totala antalet ingripanden där den gripne behövt brottas ner (enligt polisen).

  SvaraRadera
 6. Bra att du bloggar om det här. Jag förstår inte hur dom kan komma undan så här och så lätt. Att det var en dimmridå för att polisen skall slippa undan är ju så uppenbart.

  En fråga bara, du skriver "Och utredningen bara fortsätta med inriktning på att det var sjukvårdspersonalen som försökte rädda livet på Peter som skulle ha dödat honom??"

  Vem är Peter? Har jag missat ngt?

  SvaraRadera
 7. @Anonym: Gud så pinsamt! Jag chattade faktiskt om en gammal kompis som heter Peter under tiden jag skrev och namnen måste ha korsats. Så nej, du har inte missat något - det är jag som är förvirrad! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Ja, de är klart konstaterat sedan årtionden att det råder en djup korruption inom polis och åklagarväsendet. Dom håller varandra om ryggen. Nu det senaste, Den där galenpannan, åklagaren Von Reis gör allt han kan för att försöka rentvå dessa poliser som tog död på Johan. Nu är dock hans taktik, att ge sig på läkaren i stället. Han kommer att göra allt för att sätta dit läkaren! Han ifrågasätter läkarens attest hur Johan avlidit. Hur kan en sån där korrupt person som Reis bara få fortsätta? Fram tills nu har det varit den genomkorrupte Björn Eriksson med sin åklagardräng som förnekat att polistyperna tagit livet av Johan. Man vill bara spy när man läser och hör om alla dessa besatta poliser och åklagare som gör allt för att rentvå sina egna övergrepp och som nu i det här fallet, ge sig på rättsläkaren. Alla vet ju att i stort sett är ju poliser människor med komplex som dessutom har sadistiska egenskaper. Därför blir dom poliser. "Dom vill så gärna arbeta med människor". Ja slå folk på käften, det vill dom. Åklagarna är troligen av samma stereotypier. Ofta någon juris kand som knappt klarade tingsmeriteringarna för vidare karriärer som advokater. Då kan dom i stället bli åklagare.
  Det som sker i tingsrätterna har alltid samma karaktär.
  Det hela börjar med den storljugande polisen som ljuger och förvanskar uppgifter i sitt underlag till förundersökning. Den galne åklagaren tar vid och fortsätter att ljuga. Den misstänkte blir förståss fälld på polisens och åklagarens lögner. Det finns ett stort mörkertal över hur många som blivit fällda på rena lögnerna från både poliser och åklagare. Lögner som i många fall är helt uppenbara, lögner som kan bevisas rent tekniskt att det är lögner, som att vittnen sett händelser i fullkomligt mörker. Det är dessutom helt omöjligt att få sin sak överprövad med den vetorätt som den korrupte åklagaren har. Nu hänger vi ut skiten. Gå in på corruptio bloggen och läs om alla korrupta jävlar som dömmer oskyldiga.

  SvaraRadera
 9. Spanar över den rekommenderade bloggen ett tag - det första intrycket är nog att den är väl så konspiratorisk? Men vi får se! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Rättsrötan är total. En ganska aktuell händelse, i alla fall domen. Gäller den där kvinnliga hovrättsdomaren i Luleå. Körde bil i fyllan, på väg till en anstälnigsintervju. Hade 0,9 promille efter avdrag. Vad då för avdrag? För att hon var domare? Gumman var så pass på röken att hon körde på en bil som hon körde om. Den påkörde försökte stoppa henne men hon fortsatte tills hon blev stoppad av polisen, 2 st. som inte visste att det var en hovrättsdomare de stoppat. De bägge polisernas vittnesmål sdkilde sig från varandra. Tingsrättens ledamöter hade olika uppfattningar om hur hon skulle dömas. men domen blev förståss mild, för hon är ju domare.
  Helt nyligen avkunnades domen: 30 000:- i böter. 500:- till brottsofferfonden. Hennes advokatkostnader på 10 900:- betalades av staten. Hon har körkortet kvar. Men dom har satt in aloklås i bilen, bekostat av staten. Hon har jobbet kvar och den alkisvård som hon behöver kommer att bekostas av arbetsgivaren. Hon kan även fortsättningsvis kör bil i fyllan. det är bara tt köra en anna bil utan alkolås. Så jämlika är vi inför lagen. Det går att få domen övesänd. Kontakta bara Luleå tingsrätt. Dessutpm har fyllot varit sjukskriven för att hon inte fått jobba under den här tiden. Hur kan Försäkringskassan gå med på dyligt?

  SvaraRadera
 11. Hemsk historia onekligen! Hua!


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Hemsk historia onekligen! Hua!


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Spanar över den rekommenderade bloggen ett tag - det första intrycket är nog att den är väl så konspiratorisk? Men vi får se! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Skulle vara intressant att veta hur många ingripanden det är som går snett av det totala antalet ingripanden där den gripne behövt brottas ner (enligt polisen).

  SvaraRadera
 15. Det som hände med Osmo Vallo var fan helt sinnessjukt. Det bästa reportaget nånsin i Stripteas/Uppdrag Granskning också. Har aldriv blivit så förbannad nånsin på något av deras andra reportage. På dåliga dagar tänker jag fortfarande ibland på fallet och hur det funkar i det är samhället.

  Sen kan man undra hur många sånna här fall som finns som INTE uppmärksammas i media. Penn & Teller: Bullshit! hade den här veckan ett av snitt om rättssäkerhet, precis om all bullshit som pågår, hur åklagare gör allt för att vinna för statistikens skull, till att poliser, som ska vara opartiska, går till tekniker, som också ska vara opartiska, och ber om "hjälp" att fälla folk.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n