Fortsätt till huvudinnehåll

Var är bevisen!

ABJag undrar fortfarande om uttalandet - "Vi har väldigt mycket bevis". Och eftersom det uttalades direkt av journalisten och inte av ett ombud så borde man kanske ta det på allvar.

På allvar?

Visst, vad ombud säger behöver man ju inte ta på allvar. Man måste ha det direkt ifrån källan, och det måste vara tydligt - annars kan man helt och hållet bortse ifrån det.

Och Lena Mellin?

Jag tror faktiskt att hon får svårt att fortsätta som politisk expert, det lär vara få som har något förtroende kvar för henne. Framför allt ifrån de borgliga partierna då det luktar socialdemokratisk valstrategi lång väg om det oövertänkta och förhastade publikationen som var baserad i "väldigt mycket bevis".

De många "bevisen"

De består tydligen som jag tidigare påpekat av:
En f d prostituerads berättelse - om händelser fyra år tillbaka i tiden där hon hon minns i detalj allt som hände vid detta enda tillfälle. Allt från klädsel till vad hon pratade om med kunden - och detta bland mängder av kunder och åratals jobbande på rygg? Hon kände inte igenom honom vid det enda tillfället hon träffade honom utan såg honom som en ny kund som vem som helst. Vilket hästminne!
Ett gammalt telefonnummer till Littorin som delades ut glatt innan valet till allt och alla för att underlätta kontakt, inget direkt superhemligt och enkelt att få tag på. Det är alltså inte det hemliga telefonnummer han fick sedan som minister.
Fyra år gamla anonyma mail från en "Peter" där uppenbarligen ingenting alls tyder på att det verkligen skulle ha varit SOL bakom pseudonymen eftersom AB inte nämnt dem överhuvudtaget efteråt.
Och ett beteende som AB själva betecknar som misstänkt - och jag håller med. Att avgå inom ett dygn senare kan mycket väl tyda på något fuffens, men - och här kommer det - han pratar om och om igen om att det handlar om hans barn och att tolka det som "ett famlande efter ett sista halmstrå, i syfte att rädda sig från Aftonbladets publicering och en därmed havererad vårdnadstvist" är knappast ett alternativ som är så otroligt att det inte borde vägts in i hans handlande?

Förtalsanmälan som kanske bakbinder pressen?

Jag tror att åklagaren har förhållande lätt att få till ett fullödigt åtal mot ansvariga på AB. Ett oerhört stort problem är att en eventuellt fällande dom skulle bakbinda pressen en del i sitt uppdrag i granskningen av makten. I sådant fall måste man kunna prata om en riktig femetta av Aftonbladet som i sin iver att skada Alliansen och hänga en (presumtivt) oskyldig arbetsmarknadsminister och ge de RödGröna en fördel i valet lyckats bakbinda pressen i framtiden.

En not

Konstigt att inte AB ens har kvar nyheten på första sidan - och alla i kör nu - de har ju "väldigt mycket bevis" och "vi har väldigt konkreta uppgifter".

Etiska AB?

En naken man trängde sig i går in på kronprinsessan Victorias sommarparadis.
Polisen ryckte genast ut till Sollidens slott samtidigt som kungens väktare jagade inkräktaren med spårhundar.
(Källa - från AB själva)

Och sanningen?
Den nakne mannen på Solliden: Aftonbladets egen fotograf!?
– Reportern skrev om sin egen fotograf, säger polisman Bo Johansson, med i jakten på den nakne mannen.

(Källa - nja, att det inte är AB är ganska självklart va?)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Ni kommer väl ihåg förtalskampanjen mot Reinfeldt som drevs direkt inifrån partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm? Likheter? Kommentera!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , NWT, NK, SvD1, DN1, DM, Journalisten, Skånskan, Kuriren, HD, AB

Kommentarer

 1. Med risk för att sprida vidare obekräftade ppgifter... men jag är rätt säker på att jag läst att den nakne fotografen du nämner ovan var... Tada! MATTIAS CARLSSON!!!

  Cirkeln är sluten.

  SvaraRadera
 2. Ab har ju iofs en mycket lång och sorglig tradition av att skapa nyheterna själva. Minns ex nynazisterna som hotade Pascalodo osv. Så varför inte - kanske är han "Anna" också? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Skall vi diskutera semantik skulle vi kunna säga att en journalist bara är ett ombud för en tidning - representerad av ansvarig utgivare - och att ingenting en journalist säger bör tas på allvar. Ställer de en fråga bör man då kunna säga: "Jag pratar bara med er ansvarige utgivare och inte via ombud."

  Men att Littorin säger nej och hans pressekreterare inte är tydlig i dementin (eftersom han inte bara säger att Littorin nekar till anklagelserna) när han frågar efter detaljer i anklagelsen för att kunna dementera bättre ger också en del farliga förhållningssätt. Jag förstår inte varför Aftonbladet inte anklagar pressekreteraren för att försöka efterforska källan när han frågar om detaljer, men tror att de just nu går på sparlåga och samtidigt försöker pressa "Anna" att gå ut offentligt med namn och bild för att förstärka deras hörsägenhistoria.

  SvaraRadera
 4. Om den där fallna kvinna ljuger, antingen på uppdrag av någon eller på eget bevåg så bör hon och/eller hennes uppdragsgivare dömas enligt terroristlagarna. Att förtala och ljuga om en regeringspolitiker så att han/hon avgår är inget annat än en attack mot vår värdegrund och vår demokrati. Och det betraktar jag som en terrorhandling.

  SvaraRadera
 5. Spännande infallsvinkel, Mats. Vi går i alla fall med stormsteg mot ett moralistiskt samhälle där otrohet säkert om ett par år fäller en eller annan politiker också.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Ingen politiker eller annan person i topp position med karriär inom detta. Kastar bort allting pga av en lögn. Detta faktum har tydligen folk jävligt svårt att förstå. Utan bara gapar på Aftonbladets uppgifter av en hora. Som då Aftonbladets reportrar kollat upp via uppgifter från hennes dator. Mail gick till Littorin telefon nummer när det begav sig var då Littorins nummer.

  Men Herr Littorin flyr i panik och avgår istället för att om han nu är oskyldig bara skrattar åt eländet och säger välkommen till rätten för förtal. Så skulle en oskyldig person gjort utan att blinka. Så det råder inga som helst tvivel i min bok och inte i väldigt många andras heller att Littorin blev tagen med byxorna nere. Och risken är överhängande att denna historia jäser så småningom för det vill gärna göra det i sådana här saker.

  SvaraRadera
 7. Han har en flerårig, bitter skilsmässa och kamp om barnen bakom sig - eller bakom och bakom - han är mitt uppe i den. När AB:s anklagelser kom om sexköp så är det inte lustigt att han klängde sig fast vid ett halmstrå - vad skulle han tro?


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Spännande infallsvinkel, Mats. Vi går i alla fall med stormsteg mot ett moralistiskt samhälle där otrohet säkert om ett par år fäller en eller annan politiker också.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Skall vi diskutera semantik skulle vi kunna säga att en journalist bara är ett ombud för en tidning - representerad av ansvarig utgivare - och att ingenting en journalist säger bör tas på allvar. Ställer de en fråga bör man då kunna säga: "Jag pratar bara med er ansvarige utgivare och inte via ombud."

  Men att Littorin säger nej och hans pressekreterare inte är tydlig i dementin (eftersom han inte bara säger att Littorin nekar till anklagelserna) när han frågar efter detaljer i anklagelsen för att kunna dementera bättre ger också en del farliga förhållningssätt. Jag förstår inte varför Aftonbladet inte anklagar pressekreteraren för att försöka efterforska källan när han frågar om detaljer, men tror att de just nu går på sparlåga och samtidigt försöker pressa "Anna" att gå ut offentligt med namn och bild för att förstärka deras hörsägenhistoria.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n