Fortsätt till huvudinnehåll

Blaskigt Aftonbladet!

Littorin får 1,3 miljoner

Han får en fallskärm på 1,3 miljoner kronor från staten.
..
För att få pengarna måste han skicka in en ansökan till statsrådsarvodesnämnden.
– Det kommer att tas ett beslut när ansökan kommer in, säger nämndens ordförande Ove Nilsson.
(Källa.)

Hitta felet i citatet ovan

Jag är ganska övertygad om att du gör det såvida du inte:
 1. är en Cornflakespaketsjournalist på AB
 2. är helt blind
 3. jobbar som propagandamegafon på Aftonbladets ledarredaktion

Är det journalistik längre?

Det är inte dåligt vad Aftonbladet drar på med blaskjournalistiken sedan en tid. Det är en enorm strömlinjeformad propaganda både på ledarplats såsom inne i tidningen och på nyhetssidorna. Jag är både imponerad men också bekymrad över att så många människor får sin verklighetsbeskrivning genom kvällsblaskorna. När det vinklas så här tydligt så är det inte bra helt enkelt.

Reinfeldts roll i Littorinaffären?

Gång på gång kräver AB ansvar från Reinfeldt - och för vad? Oklart. Jag tycker (också?) att det känns viktigare att man koncentrerar sig på valet. F d medarbetare är f d - det är bra viktigt att man klipper banden och går vidare. Några exempel:
Anna-Greta Leijon
Ove Rainer
Mona Sahlin
Laila Freivalds
Mats Lindström

En f d prostituerad påstår sig ha haft SOL som kund en gång för fyra år sedan.

Detta innebär två saker:
 • dels att det eventuella brottet är preskriberat två gånger om
 • att SOL inte ens var statsråd när det påstådda brottet skulle ha ägt rum

Lite om bevisläget

 • Vi har den prostituerades ord - som står emot SOLs.
 • Hon har som teknisk bevisning ett gammalt telefonnr till SOL och viss mailkorrespondens med en anonym 'Peter' från ett anonymt mailkonto som inte idag är på något sätt knuten till SOL.
En fundering kring mailkorrespondensen är väl att den med största sannolikhet är ganska neutral. D v s att de knappast förhandlar om priset i den, eller att det går att få fram att det är SOL så hade den citerats flitigt på AB:s sidor.

Skulle detta hålla i rätten?

Knappast. Jag tror inte ens fabror blå skulle ha startat en förutredning på detta magra underlag. Men att Aftonbladet spikar upp en privatperson som SOL numera är, som dömd sexbrottsling på svarta, braskande löpsedlar på detta tunna bevisläge är för mig helt oacceptabelt - och för ett preskibrerat brott. Det hör inte hemma i ett civiliserat samhälle, ens i skvallertidningar - och absolut inte som tändvätska inför valet.
Lägg ner!

Att ha kriminaliserat sexköp är sexfientlig moral

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Och jo, jag har (givetvis) också sexchattat... Och läs ett grymt blogginlägg om affären också!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB123, Ex12345678, SvD12345678, DN12345678

Kommentarer

 1. Nej. Det skulle inte ha hållit i rätten. Därför blir det EXTRA KONSTIGT att en minister avgår pga en anklagelse om ett brott som dels är preskriberat dels inte finns tillräcklig bevis för. Så varför i hela fridens namn angår Littorin?

  Själv tänker jag så att ifall han är så svag som person då är han inte tillräckligt tuff för att leda landet och dess arbetsmarknadspolitik. Vem som helst kan ju komma och anklaga honom för vad som helst. Och han har inte stake nog att försvara sig.

  Då är det bättre att någon annan tar över och han får hjälp med det vacklandet psyket någon annanstans.

  Reinfeldt däremot har agera helt korrekt. Inte för fördömande (eftersom man inte VET om påståendet är sant) men ändå avståndstagande (eftersom Littorin med sitt egna agerande riktar misstankarna mot honom själv).

  Man kan inte rädda en "kompis" och låta partiet betala priset. Detta har inte sossarna fattat. Så länge Mona är i spetsen kommer sossarna inte få min röst.

  SvaraRadera
 2. Min bild är att Littorin hade drivits till gränsen långt innan. Droppen kom när han insåg den jakt som AB precis skulle till att trumpeta igång. Då avgick han - för att skydda barnen, men missade att AB hämndgirigt ändå skulle publicera uppgifterna om privatpersonen Littorin.

  Droppen urholkar stenen...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Vad som håller i rätten har så lite med vad som gör eller fäller en politiker att göra så att det är osannolikt. Modedraterna spindoktorer gjorde ett val och det valet exploderade i ansiktet på dem. Otur eller välförtjänt men inget de kan skylla på Aftobladet.

  Kul att se en lista med andra som gjort fel. Visar att det finns hopp för Littorin när det blåst över. Hoppas att listan inte används för att försöka spinna bort M:s misslyckande i den här affären.

  SvaraRadera
 4. för vad man kräver svar från Reinfeldt? Mina frågor är: stegö? borelius? billström? littorin?

  SvaraRadera
 5. Jag undrar hur mycket pengar den f.d. prostituerade fått från AB. Det säger sig själv att hon fått pengar.

  Jag är böjd att hålla med Zac om att Littorin var driven till förtvivlans rand redan innan AB kom med krav om kommentarer och intervju.

  Dålig stil av AB att köra detta. Genomskinligt till tusen, man vill svärta ner alliansen genom att gå på Littorin. Tror inte att risken för en röd-grön röra ökar, trots rubrikerna.

  SvaraRadera
 6. @Anonym: Littorin har väl varit på gränsen innan? En befogad, eller obefogad anklagelse om sexköp kan nog driva vem som helst över gränsen i det läget?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n