Fortsätt till huvudinnehåll

Varför diskrimineras PP?

Läser om debatten på Pride idag (Ex o DN) och slås av att det fattas någon som jag vet var där...

Fattas någon?Så här såg det ut:

En fullträff!

Rick skriver:
Jag påpekade också att trots alla vackra ord när statsministerkandidaterna sitter framför HBT-rörelsens kärna, så har de båda drivit fram och igenom en lag som avlyssnar alla medborgare för att registrera de sexuellt avvikande (FRA har en egen version av personuppgiftslagen som låter dem registrera sexuell läggning för att ha det som handelsvara med diktaturer).

Demokrati och människovärde?

Undrar vad de svarade på det? Att ett demokratiskt land - kanske det mest demokratiska, vi vill ju tro det - i det upplysta 2000-talet faktiskt använder medborgarnas sexuella läggning som handelsvara? Varför skriver inte tidningarna mer om det och kräver svar? Det går bra att göra en särskild avdelning och skriva spaltmeter om alla möten och jippon och debatter under Pride, men så fort det är slut så skiter man i en uppenbar ofantlig kränkning av medborgarnas människovärde.

Journalisternas kris

Jag har hävdat förr att det är en journalistisk kris i Sverige sedan länge. Möjligt att den beror på feghet att "bränna sig" för all framtid om man är lite för obekväm för maktens människor, men jag tror att det också handlar om en allmän fördumning där journalisterna helt enkelt är korkade.

I framtiden

Inom PP-kretsar så pratas det och skrivs spaltmeter om hur det ser ut i framtiden - Vision år2022 - jag tror att vi kommer få se mer och mer tyngre, ifrågasättande journalistik från bloggsfären. Avslöjandena redan idag föds påfallande ofta hos någon bloggare och sedan tar tidningarna ("gammelmedia") vid och blåser upp det på löpet.

Dränerade partier med mindre förankring

Precis som att mycket av de etablerade partiernas ("gammelpartierna") förbund sakta dör sotdöden där vi ser dränerade medlemstal och där människor idag väljer att slåss i organiserad form för något de tror på. Greenpeace, skolmatsuppror, HBT-frågor eller annat.

Lite många åsikter

Och det är inte konstigt, partierna har idag åsikter i dussintals områden. Starka åsikter som inte sällan går starkt på tvärs med motsatta partier, eller t o m inom blocket. Ingen väljare (eller aktiv politiker) kan på fullt allvar påstå att denne har en 100% överensstämmelse mellan sina åsikter och partiets. Det är en omöjlighet. Istället får man nöja sig med att stödja ett parti som slåss för ens huvudfrågor eller ett högsta genomsnitt. Kanske håller man bara med i enstaka procent med det parti man lägger sin röst på.

Avundsjuka?

Jag finner det rent av löjeväckande och antagligen anar lite avundsjuka när man från etablerat håll gnäller över att PP inte har någon hållning i frågor som inte direkt berör PP:s kärnfrågor:
 • Demokratifrågor och medborgerliga rättigheter och friheter
 • Skapa en kulturell allemansrätt
 • Patent och privata monopol skadar samhället

Den nya tidens partier

Men PP är ett utslag för den nya tidens politik. Jag kan ärligen säga att PP står till 100% för mina åsikter, helt enkelt för att de värnar människan, individen, mot förtryck. De står upp för människovärdena, de som glömts eller bortses allt oftare ifrån från etablerat håll.

Rösta Pirat

 Rösta Pirat 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , ,


Kommentarer

 1. "För att kunna enas som rörelse tar vi inte ställning i andra politiska frågor som inte har samband med de principer vi här deklarerat."

  Det är mitt absolut största problem med PP. Hade de tagit ställning hade de haft bra större chans till en röst från mig.

  Sen tycker jag att partier som inte ens pressenterar en skuggbudget inte känns seriösa. Vad jag sett så har inte PP någon sådan.

  Just nu skulle jag säga att chansen att jag röstar på ett parti är nått sånt här:

  SD (60%), M (30%), PP (10%)

  SvaraRadera
 2. LosKrikon: Är du på fullt allvar beredd att rösta på SD så vill vi inte ha dig. Du är farligt dum i så fall.

  Samla ihop dina kompisar och flytta ut i skogen där ni kan dricka lemonad, för vi vill inte ha er.

  Förresten, har SD överhuvudtaget en skuggbudget värd namnet, eller är det bara att man ska lägga hela statskassan på att stoppa invandringen?

  SvaraRadera
 3. Jag säger som andra sagt till dig:

  "Anders Troberg, du är pinsam. I dina långa överambitiösa inlägg försöker du glänsa men det blir bara snömos."

  Sålänge vi har demokrati här i landet så får man rösta på vem fan man vill, duger det inte kan du flytta härifrån.

  Att dessutom säga "vi", som om du ägde partiet, när du inte ens är med i styrelsen är också ett tecken på hur långt från verkligheten du är. Och ja, jag vet att dett finns en Troberg med i styrelsen, förmodligen din fru, men det gör inte saken bättre.

  Sedan skulle ju PP vara för demokrati, men hur bra stämmer det med att du klankar ned på folk som INTE röstar på ert parti? LOL, undrar vem det är som är dum i huvudet?

  SvaraRadera
 4. Har ett stort problem med både SD:s politik som drar in invandrarna som ett problem i varje sakfråga och med PP:s politik. Men de behövs!

  "Men PP är ett utslag för den nya tidens politik"
  Är det ett utslag för den nya tidens politik att inte ta ställning i andra politiska frågor, som inte har något samband med de principer som PP deklarerat? Bevara mig väl i såfall för den nya tidens politik!

  Anders Troberg visst vill vi ha LosKrikon och andra SD anhängare. Personligen så välkomnar jag dem och PP. De behövs röras om i grytan och saker behöver framförallt komma upp till ytan.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 5. SD vågar allafall ta ställning, till skilnad från ett enfrågesparti som PP. Dessutom tycker de inte att folk som inte vill rösta på dem ska "flytta ut i skogen där ni kan dricka lemonad".

  SvaraRadera
 6. PP kommer ju inte ens komma in i riksdagen, och det tar inte lång tid innan det lägs ned, precis som Ny Demokrati.

  SvaraRadera
 7. Ricks uttalande om FRA fick mig att ställa lite frågor till honom på hans blogg. Jag kan dock se att du tolkat honom precis som jag: att FRA faktiskt använder uppgifter om medborgarnas sexuella läggning som handelsvara. Utbytet sker dessutom med diktaturer. Jag skulle önska att Rick förtydligade sig. Ingen utomstående kan rimligen veta vilka uppgifter som FRA utbyter med andra länder. Ej heller i vilken utsträckning diktaturer ingår bland samarbetspartnerna.

  SvaraRadera
 8. Är inte SD också ett enfrågeparti? Invandrarfrågan dominerar liksom integritetsfrågor dominerar inom PP. För MP dominerar miljöfrågorna, för fi kvinnors rättigheter osv.

  Varför behövs politiska partier? Integritet innefattar ju allt. Det enda som behövs är kunniga personer på respektive områden som inser det.

  Därför så avstår jag från att rösta. Vi behöver ett nytt politiskt system. Kan inte vara politiskt korrekt bara för att vi FÅR rösta i en "demokrati". Det har skett mycket den sista tiden som visar vilken skendemokrati vi lever i.
  Därmed inte sagt att vi inte ska vara rädda om den lilla "demokrati" vi byggt. Nu håller den på att nedmonteras. Ibland behöver tydligen mycket rasa innan verklig förändring vill till. Jag är räddare för att det får fortsätta så här, än att det rasar. För då kan det byggas om och upp igen. Fortätter det så här är mänskligheten på denna planet "rökt".


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 9. "Är inte SD också ett enfrågeparti?"

  Läs deras partiprogram...

  SvaraRadera
 10. Man hör väl vad de uttalar sig om. Inget fel i det, föredrar det framför smygrasism. Men rädsla är rädsla. Vad tycker du om t.ex. unga muslimers sätt att upplysa andra? Handlar det om rädsla för det som vi inte vet någonting om?

  Nu har du chansen att kommentera lite det blir lite "luddigt" annars...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 11. "Vad tycker du om t.ex. unga muslimers sätt att upplysa andra?"

  Inte bra.

  SvaraRadera
 12. Varför är det inte bra?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 13. För att en religion där all oliktänkande ska konvertera eller dö inbjuder inte till ett bra förhållningssätt till andra religioner.

  SvaraRadera
 14. "Sålänge vi har demokrati här i landet så får man rösta på vem fan man vill, duger det inte kan du flytta härifrån."

  Demokrati är mer än så.

  "Att dessutom säga "vi", som om du ägde partiet, när du inte ens är med i styrelsen är också ett tecken på hur långt från verkligheten du är."

  Hört talas om trepiratersregeln?

  "Och ja, jag vet att dett finns en Troberg med i styrelsen, förmodligen din fru"

  Don't even joke about it. Det är min syster.

  "Sedan skulle ju PP vara för demokrati, men hur bra stämmer det med att du klankar ned på folk som INTE röstar på ert parti?"

  När det är antidemokratiska krafter man klankar ner på, som tex SD, så är det helt OK.

  "Anders Troberg visst vill vi ha LosKrikon och andra SD anhängare."

  Snacka för dig själv. Personligen anser jag att de är olämpliga som människor.

  "Dessutom tycker de inte att folk som inte vill rösta på dem ska "flytta ut i skogen där ni kan dricka lemonad"."

  Åh, det handlar inte om folk som inte vill rösta på oss, det handlar om folk som ingår i odemokratiska kulter. Vassego, drick nu din Cool-Aid.

  "PP kommer ju inte ens komma in i riksdagen"

  Vi har över dubbelt så stort stöd i väljarundersökningar som inför förra valet, där fick vi 7,15%.

  "Ingen utomstående kan rimligen veta vilka uppgifter som FRA utbyter med andra länder. Ej heller i vilken utsträckning diktaturer ingår bland samarbetspartnerna."

  Exakt, och eftersom vi inte kan veta så är det fel. Demokrati kräver insyn, annars kan man inte lägga sin röst på ett informerat sätt.

  "Är inte SD också ett enfrågeparti?"

  Nej, de är ett ensvarsparti. Det spelar ingen roll vad frågan är, miljö, kärnkraft, ekonomi, skola, vård, fördelningspolitik, privatisering, försvar osv, svaret är alltid "Stoppa invandringen!".

  "Därför så avstår jag från att rösta. Vi behöver ett nytt politiskt system. Kan inte vara politiskt korrekt bara för att vi FÅR rösta i en "demokrati". Det har skett mycket den sista tiden som visar vilken skendemokrati vi lever i."

  Blankröster räknas inte längre, så det är en meningslös protest. Det enda som är värre än att inte rösta är en röst på SD.

  "Jag är räddare för att det får fortsätta så här, än att det rasar. För då kan det byggas om och upp igen."

  Där har du en poäng. Man ska inte vara rädd för att riva, man måste riva för att bygga nytt.

  "Läs deras partiprogram..."

  Japp, men bortsett från att det står lite annat stuff på ett papper, vilken är den enda fråga de talar om och driver? Man måste se genom den tunna masken, de är bara samma politik som tex nazisterna körde med innan dem, även om de försöker dölja det med lite fluff.

  "Vad tycker du om t.ex. unga muslimers sätt att upplysa andra?"

  Jag har ingenting mot muslimer, unga eller gamla, tvärtom, jag har flera goda vänner som är muslimer.

  "För att en religion där all oliktänkande ska konvertera eller dö inbjuder inte till ett bra förhållningssätt till andra religioner."

  Har du funderat på att tala med lite muslimer och ta reda på vad som verkligen gäller, eller tänker du bara fantisera ihop din egen världsbild?

  Jag frågade en muslimsk vän till mig som besökte Sverige var han skulle be, eftersom det finns så få moskéer här. Han svarade "I'll pray in a church. It's a house of God and we are all people of the book.".

  Hur många kristna skulle känna likadant inför att be i en moské?

  SvaraRadera
 15. Hur många skulle orka läsa dina meningslösa inlägg är frågan. Här har du inget att hämta.

  SvaraRadera
 16. Föresten så är det ytterst olämpligt att vara gift med sin syster! Vidrigt rent ut sagt, fast det kanske är vanligt från det landet du kommer ifrån.

  SvaraRadera
 17. "Hur många skulle orka läsa dina meningslösa inlägg är frågan. Här har du inget att hämta."

  Tja, det här är en PP-blog, så troligen en hel del. Piratpartister är, till skillnad från den genomsnittliga SD-anhängaren, läskunniga.

  "Hur många skulle orka läsa dina meningslösa inlägg är frågan. Här har du inget att hämta."

  Som sagt, läskunnighet är bra. Jag är inte gift med min syster. Det är dock historiskt sett vanligt i landet jag kommer från, Sverige.

  SvaraRadera
 18. "Piratpartister är till skillnad från den genomsnittliga SD-anhängaren läskunniga". Frälsarvarning! Det liknar snart religion :) Upphöj eder själv till skyarna!

  "Blankröster räknas inte längre så det är en meningslös protest"

  Att avstå helt från att rösta är väl den största markering en människa kan göra. Om allt fler insåg det, så skulle det tvinga fram ett nytt politiskt system till slut.

  Om det får fortsätta så här som med "dagssländor som Junilistan, Ny demokrati och PP så ändras inte mycket.

  Jo jag ska snacka för mig själv, det har du rätt i! MEN det var ett önsketänkande från min sida! Att alla människor har ett människovärde på grund av att de är just människor...

  "Personligen anser jag att de är olämpliga som människor" Ulp! satte nästan kaffet i halsen! Låter som SD resonerar mot invandrare. Du pekar bara ut en annan grupp.

  SD är ett "ensvarsparti" det kan jag instämma i. PP agerar ny frälsare och missar att integritet gäller i ALLA sakfrågor. De får nog läsa på om de är så "läskunniga"....:)Så att de förstår om de nu eventuellt ska vara med och påverka. Att jamsa med de övriga partierna tyder inte på integritet snarare motsatsen.

  "Trepiratersregeln" innebär den att det är ett gräsrotsparti? Uttrycket myntade Miljöpartiet...

  Eller betyder det något annat? Något nytt och revolutionerande? Isåfall vad?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 19. Varför samarbetar ni inte med Miljöpartiet som också tror på direktdemokrati? De var dessutom tillsammans med Vänsterpartiet och PP de som demonstrerade och protesterade högst när det gäller FRA.

  Är PP ett borgerligt alternativ till MP? Är höger eller vänster viktigare än att motverka integritetskränkande lagar? Integritet handlar inte om höger eller vänster? Det handlar om ALLA människors människovärde och rätt till att tänka fritt inom ramen för allas lika rätt.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 20. "Frälsarvarning! Det liknar snart religion :) Upphöj eder själv till skyarna!"

  Det säger en hel del om SD när de anser att det är att höja sig till skyarna att göra anspråk på läskunnighet.

  "Att avstå helt från att rösta är väl den största markering en människa kan göra."

  Det var när blankröster räknades. Idag märks det inte ens, och då funkar det inte som protest. Ska du blankrösta effektivt så rösta på ett fejkparti med lämpligt påhittat namn, tex "Talande Tomma Stolar". De räknas.

  "Om det får fortsätta så här som med "dagssländor som Junilistan, Ny demokrati och PP så ändras inte mycket."

  Tja, MP lyckades överleva, varför skulle inte PP klara det?

  ""Personligen anser jag att de är olämpliga som människor" Ulp! satte nästan kaffet i halsen! Låter som SD resonerar mot invandrare. Du pekar bara ut en annan grupp."

  Skillnaden är att jag pekar ut en grupp som har människofientliga värderingar. Det är ett av mycket få giltiga skäl att klassa någon som olämplig.

  "SD är ett "ensvarsparti" det kan jag instämma i. PP agerar ny frälsare och missar att integritet gäller i ALLA sakfrågor. De får nog läsa på om de är så "läskunniga"....:)Så att de förstår om de nu eventuellt ska vara med och påverka. Att jamsa med de övriga partierna tyder inte på integritet snarare motsatsen."

  Det man talar om är personlig integritet, inget annat. Läs på.

  ""Trepiratersregeln" innebär den att det är ett gräsrotsparti? Uttrycket myntade Miljöpartiet...

  Eller betyder det något annat? Något nytt och revolutionerande? Isåfall vad?"

  Om tre pirater är överens så kan de agera med partiets stöd.

  "Varför samarbetar ni inte med Miljöpartiet som också tror på direktdemokrati?"

  Ingen aning, personligen anser jag dem vara en skock kycklingar som tror att himlen ska ramla ner, så jag bryr mig inte så mycket. Vi har inget att vinna på att samarbeta med dem, men det är bara min personliga åsikt.

  "Är PP ett borgerligt alternativ till MP?"

  PP är varken höger eller vänster, våra frågor är ortogonala till blockpolitiken, och ickefrågor som miljön berör inte oss, så jag ser inte riktigt hur vi är ideologiskt snarlika MP.

  "Integritet handlar inte om höger eller vänster? Det handlar om ALLA människors människovärde och rätt till att tänka fritt inom ramen för allas lika rätt."

  Exakt. Det är därför som jag föraktar SD och deras släktingar (patriot.nu, nazister och liknande). De respekterar inte detta människovärde.

  SvaraRadera
 21. @Lisbeth: "Är PP ett borgerligt alternativ till MP? Är höger eller vänster viktigare än att motverka integritetskränkande lagar? Integritet handlar inte om höger eller vänster? Det handlar om ALLA människors människovärde och rätt till att tänka fritt inom ramen för allas lika rätt."

  MP har i alla fall fall valt vänstersamarbete, vilket i deras fall innebär att det är viktigare än att motverka integritetskränkande lagar. S är mycket för att styra och kontrollera sina medborgare - och det kräver övervakning...


  //Zac

  SvaraRadera
 22. Nä, det går utmärkt att "ligga på sofflocket". Vem har talat om att blankrösta. Man bör inte tänka kortsiktigt utan följa sina visioner. "Soffliggarna" idag buntas ihop som en skock drönare. Inte som upplysta personer i sakfrågor. Men om de ökar och ökar och ökar så får vi reell kunskap om vad verklig gräsrotsrörelse och direktdemokrati innebär. En BÖRJAN till något nytt, för som sagt man får inte vara rädd för att allt rasar..."man måste riva för att bygga nytt" var det någon som skrev. TROR han hette Anders Troberg om jag inte minns fel...

  "Det säger en hel del om SD..." SD anser väl inte att det är att höja sig till skyarna. Det var jag som ansåg det. Det säger inget om SD. Jag anser att PP gör det för de är bara ett vanligt politiskt parti som TROR att de är lösningen. Vi har sett partier och ideologier avlösa varandra under historien och det har inte löst något nämnvärt. Så varför skulle PP vara lösningen. Att människor inte respekterar andra människors integritet beror inte på vilket parti de tillhör. Vi är sådana vi människor.

  "Det man talar om är personlig integritet. inget annat. Läs på"

  Personlig integritet... Den egna personligheten? Hur blir det med kollektivets rätt till integritet då?

  Jo MP har överlevt kanske gör PP det också. Men då TROR jag att de behöver bredda sig. MP har många visioner nerskrivna i sitt partiprogram. Visioner som gäller djuren, barnens rätt m.m. Tyvärr så är de bara skrivbordprodukter ännu.

  Ja inte ska du samarbeta med "en skock kycklingar" ni är ju så läskunniga inom PP :) Det vore att ta ett steg tillbaka till djurriket i evolutionen.

  "ickefrågor som miljön berör inte oss"

  Ickefrågor som berör våra barns framtid berör alltså inte PP.


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 23. Zac:
  Håller med dig MP har valt ett vänstersamarbete.
  Det är partitoppen som har valt det.

  Om man tittar ute i kommunerna däremot så är MP de som är bäst på att samarbeta över blockgränsen. Håller med dig om S.

  Om PP kommer in så visar verkligheten vilka de väljer att samarbeta med. Verkligheten ser vi ute i kommunerna.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 24. "Personlig integritet... Den egna personligheten? Hur blir det med kollektivets rätt till integritet då?"
  Vad menar du med kollektivet? för mig är kollektivet staten/kommunen/landsting och de skall vara transparenta. Medborgare skall kunna granska makthavare och deras tjänstemäns arbeten men medborgare/privatpersoner (satte privatpersoner efter medborgare för att framhäva att statstjänstemän/myndighetspersoner och politiker är privata när de inte utövar sin tjänst) skall i högstagrad vara fri från granskning från staten och myndigheter.

  SvaraRadera
 25. Med kollektivets integritet menar jag alla individer ingen nämnd ingen glömd.

  Håller med om att staten/kommunen/landsting ska vara tranparenta dvs, genomsynliga. Full insyn.

  Politiker är privata liksom alla andra när de inte utövar sin tjänst och "skall i högsta grad vara fria från granskning från staten och myndigheter". Ja de har naturligtvis samma rätt till sin personliga integritet.

  "Medborgare skall kunna granska makthavare och deras tjänstemäns arbeten" Ja så måste det ju fungera i en direktdemokrati. Politiker m.m. har själva valt ett arbete där man får tumma på den personliga integriteten. Kan låta konstigt men vissa inskränkningar i den personliga integriteten måste finnas (för oss alla) om inte fullt kaos eller anarki ska få råda.

  Ju mer makt ju större ansvar över att andras personliga integritet ska få råda. Då får man tumma på den egna och det förutsätter någorlunda "rent mjöl i påsen". Samt förståelse för att man som politiker/statstjänsteman/myndighetsperson måste föregå med gott exempel. Rätt man/kvinna på rätt plats. Då behöver de inte vara rädda för att deras personliga integritet skadas. De utgår då automatiskt ifrån alla andras rätt till samma rätt.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 26. Riksdagsledamöter är i princip alltid i tjänst, således så skall de alltid granskas?


  //Zac

  SvaraRadera
 27. Ställa högre krav att lag och moral än gemeneman efterlevs men alltid vara under luppen och synas konstant blir ju ett omvänt övervakningsamhälle. Kan ju vara skönt iofs som hämnd för ex. FRA men går ju inte att rättfärdiga utöver denna känsla som hämnd kan ge. :p

  SvaraRadera
 28. Väldigt fina kommentarsdebatter, alltid bra att läsa.

  Skrattade högt när någon skrev något i stil med "tror du verkligen någon läser dina långa inlägg/svar"

  uhm.. om man inte tänker läsa vad gör man här?
  Kanske det som är problemet i dagens samhälle, ingen läser?

  SvaraRadera
 29. "Anders Troberg visst vill vi ha LosKrikon och andra SD anhängare. Personligen så välkomnar jag dem och PP. De behövs röras om i grytan och saker behöver framförallt komma upp till ytan.

  //Lisbeth"

  Jojo, vet du vad för saker som skulle börja flyta upp till ytan om ett gäng kryptofascister skulle börja röra om, Lisbeth? Vad är det med dig, människa? Ser du inte likheterna med NSDAP i 20- och 30-talens Tyskland och SD??? Tur att blogginnehavaren visar upp lite sunt förnuft i alla fall!

  SvaraRadera
 30. "Vad är det med dig människa?"

  Jo jag ser likheterna med 20- och 30-talens Tyskland och SD. Därför så re-AGERAR jag!

  Har även sett och hört att rasism förekommer inom andra partier. Uppdrag granskning avslöjade inför förra valet med dolda mikrofoner, den dolda rasismen. Den var inte fin...

  Rasismen existerar överallt oavsett parti. Den finns INOM oss människor i olika styrka och grad. Personligen kan jag inte avgöra styrkan, om den alltid är starkare när den visas öppet. Kan du? Visa mig isåfall ditt sunda förnuft. Så att jag får ARGUMENT som ändrar mitt sätt att resonera. Jag ändrar mig gärna om jag är på fel väg! Men det räcker inte att ta upp 20- och 30-talens Tyskland. Det tas upp i alla sammanhang så det räcker och blir över. Är inte det konstigt med tanke på hur många folkgrupper som fått och får lida genom Evolutionen? Många uppmärksammas knappt alls. Säger inte att det inte ska uppmärksammas...

  Detta med rasism är stort det finns alla sorters slag, dolt och mer öppet. Det handlar om fientlighet, okunskap och mycket rädsla.

  Det är mycket som behöver flyta upp till ytan för det är först då som vi kan utrota det. Mycket är gamla dogmer och fiktioner.

  Framförallt så behöver vårt eget "skräp" bli synligt för oss själva. Vi förändrar inget om vi inte förändras själva. Det är så lätt att peka med hela handen. Men tittar vi efter så pekar tre fingrar tillbaka på oss själva...

  Därför så påstår jag att även SD behövs och jag välkomnar som sagt ALLA individer. I annat fall motsäger jag mig själv. Den personliga integriteten rätten att själv välja inom ramen för alla andras likas rätt....Vi kan inte tala om frihet och samtidigt motsäga oss den.

  Inskränkningar behövs annars får fullt kaos råda. Men först måste saker få komma upp till ytan om vi ska kunna ta ställning till vilka inskränkningar vi vill ha.

  Motsäger du dig själv i ditt inlägg Nicklas Eriksson?

  Hoppas du väljer att svara på detta för det är intressant hur du resonerar. PP välkomnar alla väljare har jag läst någonstans här inne. Om man välkomnar alla (vilket jag tycker är sunt förnuft) så välkomnar man samtidigt deras personliga åsikter. Dessa åsikter kommer då att genomsyra partiet. Dessa åsikter ÄR partiet. För ett politiskt parti består av individer. Det är individerna som utgör partierna inte tvärtom. Det tycker jag åtminstonde alla borde kunna vara överrens om?

  Ska SD anhängare likt kommunister tidigare i historien spåras upp? Man kan ju göra som man gjorde med "kommunister" tidigare i Sverige dvs sätta dem i interneringsläger dvs. rena rama koncentrationslägren. Samtliga partier utom Folkpartiet tyckte tydligen det var okej.


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Det har begåtts övergrepp mot kommunister i det förflutna, utan tvekan. Men med den våldsideologi som den grundas i (väpnad revolution) så inser nog både du och jag, Lisbeth, vilken stämpel de skulle fått? Så på ett sätt förstår jag rädslan för kommunismen, vilket jag anser vara befogad.

  Utrensningar, våld och förtryck har alltid vara nära följeslagare när olika varianter av kommunism har implementerats.

  Missnöjespartier som SD är alltid tecken på något som är fel i samhället, ur den aspekten så är det bra med ett tecken då många partier har strategin att låtsas som ingenting. Men själv ser jag gärna att SD försvinner för all tid.

  De är kanske inte ett enfrågeparti - men likväl ett ensvarsparti - allt är invandringens och främmande kulturers fel...

  Så, nej, jag tycker inte mörkermännen i SD har i en demokratisk riksdag att göra - oavsett hur mycket smygrasism det är i de andra partierna.


  //Zac

  SvaraRadera
 32. Har de något i Piratpartiet att göra?
  Deras åsikter försvinner ju inte för att de röstar på PP. OM (spekulation) PP sedan växer sig starkare och därför måste bredda sig vilka individer utgör delar av partiet? Då har vi ju dem snart i riksdagen. Där ska vi ju inte ha några "mörkermän"?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Visst - allt kan hända. Låt oss rösta in PP så får vi svart på vitt? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 34. Har vi inte fått svart på vitt snart dvs. att det inte spelar någon nämnvärd roll vilka som har "makten". Ändras inte vi människorna duger inget system eller parti för det är människorna som ger systemet dess innehåll.

  Behöver du fortfarande svart på vitt på det?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 35. Människorna och partierna som är etablerade i systemet har helt förlorat insikten för vem de sitter där.

  Om igen - se till att PP kommer in. Vi måste ruska dem i sina grundvalar så att demokratiska grundvärderingar respekteras igen.


  //Zac

  SvaraRadera
 36. Håller med dig!
  De har förlorat insikten för vem/vilka de sitter där.
  Vi har också "förlorat" insikten för vem/vilka vi röstar. Har vi haft insikten? Man kan inte förlora någonting man inte haft. Röstar vi för kollektivets bästa...? Eller för den egna plånboken? 500 spänn mer i den egna plånboken verkar kunna avgöra var människor lägger sin röst. Beviset är vår nya regering.

  Det vore bra om PP kom in för att ruska om dem i partitoppen! Det måste ruskas om.

  I övrigt så värnar vi den personliga integriteten och alla andras rätt till detsamma bäst, om vi engagerar oss i våra egna kommuner.

  Det om vi vill jobba mer mot direktdemokrati. Om 40% av besluten fortfarande avgörs av politikerna ute i kommunerna, så går det fortfarande att påverka. 60% kan de/vi inte påverka alls för de/vi har inte den makten. Politikerna i partitoppen har den inte heller. Det är beslut som styrs från EU. Dessutom vilka styr egentligen politikerna.

  Den reella verkligheten visar att kommunpolitiker samarbetar ganska bra över blockgränsen. Det är viktigt med personkemi och att samarbetet flyter bra, viktigare än partitillhörighet ibland.

  Det får mig att undra hur tänker de i partitoppen i de etablerade partierna. Nu talas det om att SD kanske tar sig in och att de andra ska samarbeta emot dem. Det är lustigt för jag vill minnas att det skett ett visst samarbete ute i kommunerna med dem. Det är ju där verkligheten visar sig, inte som en skrivbordsprodukt som partitoppar målar upp. Det ska fungera ute i verkligheten också.

  Direktdemokrati förutsätter att människor är intresserade och ser vad som sker i den egna kommunen. Om det finns människor i en kommun som anser att invandringen skapar problem, så vinner man knappast något på att utesluta dem från debatten. Det är att likt strutsen stoppa huvudet i sanden. Jag hoppas att människor kräver av de etablerade partierna att de diskuterar sakfrågor, istället för likt femåringar gå ihop sig mot SD. För har de argument så behöver de inte gå ihop. Då borde de väl klara en debatt med SD på egen hand :)
  Eller?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 37. Kommunpolitiker har svagare bindningar, på gott och ont, mot partierna. Det märks inte minst på att det oftast handlar om små marginella kommuner där media idag hittar olämpliga uttalanden att bygga affärer på. Två lysande undantag är ju den folkpartistiska databrottet och den förtalskampanj som bedrevs direkt ifrån socialdemokraternas högkvarter vid förra valet.

  Direktdemokrati fungerar inte då i princip alla beslut skulle styras utifrån den egna plånboken. Idag har vi partier med program som tar ansvar för helheten och prioriterar enligt sagda ideologi.

  PP har inga sådana krav, inte heller tar de ansvar för helheten. De slår enbart vakt för demokratiska grundvärden - det handlar inte om statens finanses överhuvudtaget, bara principen.

  Jag har alltid varit för en öppen debatt med SD. Dra ut dem i solen så förvandlas de till saltstoder! Deras argumentation håller inte, men de vinner sympatier då "de hålls nere" och kan spela på martyrskap. Att man hemlighåller på kostnadssiffrorna för invandring gör bara att fältet är öppet för överdrifter och oemotsagda påhitt. Dumheter!


  //Zac

  SvaraRadera
 38. Ett exempel ur den reella verkligheten är

  MP i Karlskrona öppnade upp för ett samarbete med Sverigedemokraterna. Men efter kritik så sa man att det var ett missförstånd. Media blåser upp saker!

  Man sa att man bjuder in alla partier för överläggningar kring framtidens HÅLLBARHETSPOLITIK.

  Vi kan inte fysa ut, alla måste få vara med.
  Det betyder inte att man accepterar främlingsfientlighet, utan att man respekterar SD:s väljare?

  Partistyrelsen är däremot enligt presssekreterare Agneta Börjesson väldigt negativ till att ge SD större utrymme i kommunerna. Hur rimmar det med MP:s syn på direktdemokrati?

  Andra exempel finns t.ex. Moderaterna i Landskrona samarbetade med SD under stora protester.

  Så du menar att Alliansens politik inte styrs ifrån den egna plånboken;) Tar de ansvar för helheten? Tja det kan man ha olika åsikt om!
  Om de etablerade partierna tar ansvar för helheten behövs inte PP. Men jag håller med dig direktdemokrati skulle inte fungera idag, efersom folk röstar utifrån den egna plånboken. Då är det inte speciellt svårt att lista ut varför det inte skulle fungera. Det oavsett om höger eller vänster sitter i "makten". Vi människor är tämligen lika.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 39. Visst - allt kan hända. Låt oss rösta in PP så får vi svart på vitt? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 40. "Vad är det med dig människa?"

  Jo jag ser likheterna med 20- och 30-talens Tyskland och SD. Därför så re-AGERAR jag!

  Har även sett och hört att rasism förekommer inom andra partier. Uppdrag granskning avslöjade inför förra valet med dolda mikrofoner, den dolda rasismen. Den var inte fin...

  Rasismen existerar överallt oavsett parti. Den finns INOM oss människor i olika styrka och grad. Personligen kan jag inte avgöra styrkan, om den alltid är starkare när den visas öppet. Kan du? Visa mig isåfall ditt sunda förnuft. Så att jag får ARGUMENT som ändrar mitt sätt att resonera. Jag ändrar mig gärna om jag är på fel väg! Men det räcker inte att ta upp 20- och 30-talens Tyskland. Det tas upp i alla sammanhang så det räcker och blir över. Är inte det konstigt med tanke på hur många folkgrupper som fått och får lida genom Evolutionen? Många uppmärksammas knappt alls. Säger inte att det inte ska uppmärksammas...

  Detta med rasism är stort det finns alla sorters slag, dolt och mer öppet. Det handlar om fientlighet, okunskap och mycket rädsla.

  Det är mycket som behöver flyta upp till ytan för det är först då som vi kan utrota det. Mycket är gamla dogmer och fiktioner.

  Framförallt så behöver vårt eget "skräp" bli synligt för oss själva. Vi förändrar inget om vi inte förändras själva. Det är så lätt att peka med hela handen. Men tittar vi efter så pekar tre fingrar tillbaka på oss själva...

  Därför så påstår jag att även SD behövs och jag välkomnar som sagt ALLA individer. I annat fall motsäger jag mig själv. Den personliga integriteten rätten att själv välja inom ramen för alla andras likas rätt....Vi kan inte tala om frihet och samtidigt motsäga oss den.

  Inskränkningar behövs annars får fullt kaos råda. Men först måste saker få komma upp till ytan om vi ska kunna ta ställning till vilka inskränkningar vi vill ha.

  Motsäger du dig själv i ditt inlägg Nicklas Eriksson?

  Hoppas du väljer att svara på detta för det är intressant hur du resonerar. PP välkomnar alla väljare har jag läst någonstans här inne. Om man välkomnar alla (vilket jag tycker är sunt förnuft) så välkomnar man samtidigt deras personliga åsikter. Dessa åsikter kommer då att genomsyra partiet. Dessa åsikter ÄR partiet. För ett politiskt parti består av individer. Det är individerna som utgör partierna inte tvärtom. Det tycker jag åtminstonde alla borde kunna vara överrens om?

  Ska SD anhängare likt kommunister tidigare i historien spåras upp? Man kan ju göra som man gjorde med "kommunister" tidigare i Sverige dvs sätta dem i interneringsläger dvs. rena rama koncentrationslägren. Samtliga partier utom Folkpartiet tyckte tydligen det var okej.


  //Lisbeth

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n