Fortsätt till huvudinnehåll

Vilka är bevisen?Nu har Littorin (åter?) sagt nej till anklagelserna. Givetvis inser man att historien är långt ifrån slut än. Jag vet inte hur många frågor som besvaras på filmen ovan med 'nej' - men det är många. Således så tycker jag att AB:s Mellins försvar om publikationen ("Hade Littorin sagt att han absolut inte köpt sex så hade vi inte publicerat") faller - och faller hårt. Han svarade nej på i stort sett alla frågor i "intervjun", hans advokat har påtalat att han förnekar sexköp och nu personligen och skriftligen i DN.

Nå Aftonbladet?

"Vi har väldigt mycket bevis."
Det är kanske dags att visa upp dem nu?
Jag tycker att det borde vara den stora frågan i denna hela, sorgliga historia. Oavsett vilken ståndpunkt man innehar i affären, eller politiskt så är det väl dags att syna bevisen i sömmarna? För inte kan väl AB har fört fram denna historia på grundval av vad Anna, skattesmitaren, säger och att hon innehar ett gammalt telefonnummer till Littorin? Svagt är väl bara förnamnet?

Och dessa uppgifter AB?

Mot bakgrund av den debatt och ryktesspridning som uppstått – har du någonsin köpt sexuella tjänster?

– Nej. Aldrig. Låt mig säga det igen. Jag avvisar bestämt uppgifterna som Aftonbladet har publicerat och därmed också brottsanklagelserna. Jag gör det nu, jag gjorde det den 10 juli till TT via min advokat och jag gjorde det flera gånger till Aftonbladet via min pressekreterare och statsministerns presschef på kvällen den 6 juli – samma dag som Aftonbladet konfronterade mig med uppgifterna.
Grymt skrattretande när Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skriver: "Det är svårt att frigöra sig från tanken att vi ännu inte har hela bilden." - Hahaa, när det är AB som sitter på "bevisen"... ;o)

Uppdaterat med klokheter

Littorin ska - precis som alla andra som inte befunnits skyldiga till brott genom en lagakraftvunnen dom - betraktas som oskyldig. Fullt ut. Utan minsta tvekan. Och likväl blir situationen outhärdlig för honom. Frågetecknen kring de bakomliggande omständigheterna i affären Littorin blir allt fler. Dessvärre kommer de aldrig att kunna rätas ut. Oskyldighetspresumtionen måste hävdas. Med kraft. Och den kommer att vara bestående, eftersom en rättslig prövning är utesluten till följd av preskription.
(Källa.)

Svaret är tydligen nej - AB har inte något mer...

Från en chatt med tf chef redaktör Lena Mellin:
[Kommentar från HalmedalenHalmedalen: ] Har Aftonbladet ytterligare belägg för anklagelserna utöver kvinnans ord? 
Lena Mellin: Det är ju det vi tidigare publicerat. Vi har bland annat tagit del av Annas adressbok i hennes dator med telefonnummer till den nu aktuella kunden. Numret går nu till en förskola som uppger att Littorin var den förre abonnenten till numret.
Det är häpnadsväckande att man får påstår sådana saker med så oerhört tunt underlag. Förvånande rent av.

Kriminaliserade sexköp ÄR sexfientlig moral

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , DN12, SvD1, Ex12, AB123

Kommentarer

 1. Det här är givetvis knäckfrågan: Var är bevisen?

  Det talas mycket i media om att det var rätt att publicera, många människor i min närhet är däremot äcklade över AB:s löp.

  Nu har Littorin kategoriskt förnekat det hela. Har AB kraft nog att beslå honom med lögn, eller har man det inte?

  Har man det inte är det ett gigantiskt självmål som ytterligare sänker det redan låga förtroende jag har för pressen...

  SvaraRadera
 2. @Anjo: Håller med dig, men låt oss i alla fall göra skillnad på kvällspressen och morgontidningarna - även om skillnaderna minskar över tid. ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Aftonbladet borde få böta om de har fel denna fråga.

  Det är fel att man kan gömma förtal och lögn bakom "pressfrihet".

  SvaraRadera
 4. Jag tror de är ganska safe. Littorin, liten efter ett hårt jobb och el uppslitande och långdragen rättsprocess med barnen som slagträ lär knappast vilja ha 'Littorinaffären' uppe på löpet i månader framöver.

  Men jag tror ändå att när det flourtunna röda skynket (sexköp!) har fallit i historien så lär uppmärksamheten vändas mot grunderna i publiceringen. Och min känsla är att AB sitter oerhört löst där, oerhört.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Lena Mellin klantar sig rejält när hon säger att hon inte tolkat Littorins "nej" som ett nej på frågan.

  Det har varit klart ända sen Littorin frågas i videon ovan vad Littorin tycker i frågan.

  Aftonbladet har ljugit från dag ett. Helle Klein påstår i sin krönika att Aftonbladet är de etiska i den här affären - det kan man knappast hålla med om.

  Återigen har Aftonbladet betett sig som Sveriges största slamkrypare. Är det inte ihopfantiserade judehathistorier om att Israels militär säljer kroppsdelar så är det alltså förtal mot politiker.

  Aftonbladet ÄR verkligen en Ding Ding Värld.

  En ny opinionsundersökning visar enligt Expressen lägre förtroende för Reinfeldt och regeringen sen Littorinaffären.

  Men förtroendet för Aftonbladet och kvällspressen då? Finns det överhuvudtaget NÅGON som litar på NÅGOT som står i Aftonbladet? Och isåfall: VARFÖR?

  SvaraRadera
 6. @Anonym: Grymt bra sammanfattning - och är det verkligen någon som okritiskt läser vad som är tryck i AB? På riktigt?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Telefonnumret lär vara det som Littorin delade ut till pressen vid förra val så de kunde enklare nå honom.

  SvaraRadera
 8. Jo, det var inte något hemligt nummer som statsråd, då affären skall ha ägt rum innan valet. Så dels var han inte ens statsråd och dels så är det preskriberat två gånger om, samt stora - STORA frågetecken för underlaget i övrigt.

  Det bidde inte ens en tumme - men regeringen Reinfeldt fick sig en törn. Det står överst på AB:s agenda - inte nyhetsrapportering eller dylikt. Uselt.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. En undersökning om medborgarnas tilltro till Aftonbladet ( Expressen )vore på sin plats.
  Ett NEJ är ett NEJ. Aftonbladet tolkar ett NEJ som om dem vore våldtäktsmän.

  SvaraRadera
 10. Littorin är oskyldig likt snövit och Aftonbladet har bara gjort fel. Så enkelt det är. Vad skönt det måste vara att inte ha några grå nyanser att ta hänsyn till.

  SvaraRadera
 11. @daydreaming: Nja, Littorin är väl oskyldig tills motsatsen bevisats? Och bevisen påstår sig AB sitta på? Det är gråmulet så det förslår!


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Konstigt #1: Aftonbladet som haft flera veckor på sig att titta på uppgifterna har tydligen inte tagit reda på, alternativt inte velat berätta för "Anna" eller läsarna att brottet sedan lång tid tillbaka är preskriberat. Varför spekulerar AB i en eventuell utredning? Det är helt vilseledande.

  Konstigt #2: Varför har "nyheten" varit ute på marknaden och erbjudits andra en längre tid? "Anna" säger ju att det var avslöjandet av Kapten Klänning som sexbrottsling som gjorde att hon ville avslöja Littorin. Om det bloggen PI säger är sant har nyheten varit ute länge, och kanske är det fler än "Anna" som står bakom nyheten"?

  Konstigt #3: Aktiva sexköpare och sexsäljare på sajten Sexwork.net känner inte igen "Annas" annons. En del ifrågasätter om hon verkligen annonserat på riktigt. Är "Anna" fejk?

  Konstigt #4: Vissa på forumet Sexwork tycker att en hel del av uppgifterna rörande Annas minnesbilder av sexköpet är märkliga - minnesbilderna är lite FÖR bra. Hon kan ha träffat ett hundratal män - och minns hur alla var klädda??

  Konstigt #5: Tydligen sålde sig "Anna" till ett pris som låg på hälften av dåvarande marknadspris, vilket skulle tala för att hela historien är ihopdiktad.

  Konstigt #6: Enligt Aftonbladet, finns det i Annas dator uppgifter om de flesta av hennes kunder och där finns "flera direktörer och andra kända personer". Dessa uppgifter strider fullständigt mot den totala anonymitet som de flesta sexköpare och sexsäljare strävar efter. Aftonbladet borde berätta hur "kundregistret" är upplagt och hur man kan få fram info som säger vem som är direktör och hur man vet vilka sexköpar-alias som går till vilken känd persons riktiga identitet.

  http://allvarligt-alltsa.blogspot.com/2010/07/sexkopare-ifragasatter-annas-uppgifter.html

  SvaraRadera
 13. Mycket bra sammanfattat, Blogo. Jag bifogar kanske dem senare till originalinlägget - med tydlig källhänvisning, givetis. :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Bandindspelning bevisar att Littorin talade sanning om dementin.

  Dementerade Sven Otto Littorin för Aftonbladet att han köpt sex?
  Nej, säger Lena Mellin.
  – Vi har fortfarande inte pratat med honom. Vi vill prata med Littorin själv, inte få svar genom ombud.
  Av vilken anledning skall någon prata med Aftonbladet dom vill ju inte prata via ombud men skälv är dom ombud och dom tror inte på ett ombud men skälv tror dom att dom är ett trovärdigt ombud.
  Nu kliar Lena Mellin de små geniknölarna hur man skall rädda ansiktet och våran kära Mona funderar nog varför hon gick i fällan. Fortsättningen ser jag frammemot i den röda docksåpan med dom dåliga statisterna kommer det inte bli någon dundrade succé.

  SvaraRadera
 15. Det är en intressant utveckling. Genom (andra) halvsannigar och lögner så underminerar AB sin position hela tiden.


  //Zac

  SvaraRadera
 16. @Anjo: Håller med dig, men låt oss i alla fall göra skillnad på kvällspressen och morgontidningarna - även om skillnaderna minskar över tid. ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…