Fortsätt till huvudinnehåll

Varför är 75% av självmördarna pojkar?

En av fem unga flickor i årskurs nio mår så dåligt att de någon gång har skurit sig själva.
..
Bland pojkarna är siffran en av tio.
(Källa.)

Med tanke på att 75% av självmorden begås av pojkar så undrar man varför man inte sätter in mer och tydligare åtgärder mot den lättidentifierade gruppen? Läste någonstans att flickorna får 80% av vården idag. Kan det ha något att göra med att så många pojkar väljer att ta sitt liv?

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Att flickor som mår dåligt i högre grad skadar sig själva medan pojkar som mår dåligt i högre grad skadar andra är väl ganska känt (trodde jag). Därmed är väl inte siffrorna förvånande. Det tråkiga är att detta tas som intäkt av somliga att flickor mår sämre än pojkar.

  SvaraRadera
 2. Skillnaden är väl att flickor skadar sig själva för att omgivningen skall reagera. Pojkar skadar sig själva för att... helt enkelt skada sig själva...

  Tyvärr så blundar man för pojkars ohälsa, jag tar det som intäkt för feminismens illgärningar personligen.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Du förenklar. Fler kvinnor än män försöker begå självmord, fler män lyckas dock. Det handlar att det finns en könskillnad i vilka metoder som väljs.
  Vill man vara ironisk kan man säga att kvinnor är sämre där också....

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Nja, jag har inte med försök - jag pratar hårda ändpunkter och död...

  Det är skillnad på rop på hjälp och att enbart försöka döda sig själv.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. "Tyvärr så blundar man för pojkars ohälsa, jag tar det som intäkt för feminismens illgärningar personligen".

  Hoppas du skämtar. Skärpning.


  Många fler flickor anser sig må sämre än jämförelsevis med pojkar under bland annat gymnasietiden. Det handlar om i runda slängar att pojkarnas andel höll sig till ca 20 % under gymnasiets (vanligaste förekommande utbildningstid) 3 år. Medan det för flickorna ökade markant från ca 20 % under första året till att ökas till ca 40 % under år två och tre.

  Eller kanske är det manshat som fått fram såna resultat oxå?

  SvaraRadera
 6. Det blir så knasigt när man skyller allt på feminister och deras illgärningar. Inte gör man pojkarna någon tjänst heller. Vill man stjälpa kvinnor eller vill man hjälpa män? Vad är antifeminister ute efter? Det yttersta motivet till att vara antifeminist skiljer givetvis. Men något förenar också vad? Det är intressant!

  Ska hjälpen som tjejerna får klandras? Hjälpen som tjejerna får är oftast idéell. Tjejjourerna är ideélla föreningar. Fråga volontärerna hur mycket som satsas på deras arbete...Jobbar själv ideéllt så jag vet lite om hur det värderas i samhället idag.

  Det är bara att sätta igång om man anser att det är orättvist. Men sluta klaga på att människor i huvudsak kvinnor försöker hjälpa flickor.

  Det sätts inte in så mycket åtgärder oavsett om det gäller pojkar eller flickor därav alla engagerade volontärer.

  Det är märkligt denna klagan. Det är många kvinnor som arbetar ideéllt med denna fråga främst för att hjälpa unga flickor. Kan det bero på att man som kvinna lättare identifierar sig med en ung flicka än en ung pojke?

  Varför startar inte män upp en motsvarighet för unga pojkar? Är det inte bara att sätta igång? För att kunna hjälpa någon behöver man kunskap och livserfarenhet. Vuxna män borde minnas hur det är att vara en ung pojke. Så snälla sätt fart för många pojkar behöver hjälp.

  Mina personliga erfarenheter säger att den manliga gruppen ofta inte är lättidentifierad. Självmorden kommer ofta som en blixt från en klar himmel. Ingen förstår någonting. Hur lätt är det att hjälpa och HUR sätter man in tydliga åtgärder mot något man inte förstår?


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Lösningen ligger oavsett synsätt knappast i att ytterligare dela upp och blunda och vägra hjälpa me den andra gruppens problem.

  Konstigt är att vi män, som ju regerar över allt levande, uppfostrar våra egna pojkar i att ta livet av sig utan att söka hjälp. Vi lämnar glatt över uppfostran till (okunniga) fruntimmer som inte sätter någon som helst prägel på de små liven heller. Osv med absurdheter med synesättet på det sjuka med att allt är till nackdel för kvinnor.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England