Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är helt för PP! (AB's valtest)

Jaha, då har man tragglat sig igenom ytterligare en valtest, denna gång på AB - och resultatet:

Inga överraskningar, förutom...

Att det skulle bli Piratpartiet kändes på ett sätt överraskande, men jag var tvärsäker i mina svar så det kanske föll sig naturligt i alla fall. Att Vänsterpartiet (och feministkommunisterna i FI) är lååångt ifrån det jag vill stå för är också sant upplever jag. För att vara "neutral" i mina kommentarer (slå åt de som förtjänar det oavsett partifärg) så är det häftigt att jag i mångt och mycket ligger helt i död mans land! ;O)

Men!

Varför hamnade Sverigedemokraterna i min cirkel för, varför? Jag tror jag spontankräktes upp lite maginnehåll i munnen faktiskt. Usch! Men jag får nog inse att de är så att de trots allt har vissa åsikter som i alla fall tenderar att hamna i samma cirkel som mig.

Återstår att proklamera:

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , ,

Kommentarer

 1. Jag fick samma resultat som du.

  Men jag förstår inte varför jag trycks ner på skalan som konservativ(!) bara för att jag tyckte att Lag och Ordning och Utrikes/säkerhetspolitik var viktiga..?

  De kanske menar något annat än jag.

  SvaraRadera
 2. @viktualiebroder: Exakt samma som jag? Du åker in i min RSS! ;o)

  Jag känner mig lite tveksam inför min plötsliga hemvist bland de konservativa, men vi får se hur det går med de andra valtesterna.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag fick också precis samma! Kommer dock inte rösta på PP.

  SvaraRadera
 4. Konservativt syftar till att bevara det som finns. Lag och ordning och militär är två saker som upprätthåller det som finns. Alltså blir du konservativ om du är för Lag och Militär.

  Ism:erna har alltså inget med att vara konservativ eller liberal i det här sammanhanget. Kanske förändringsbenägen hade varit ett bättre ord än liberal i det här sammanhanget?

  SvaraRadera
 5. Häftigt - jag får kanske dyka in lite mer i just vilka svar jag givit... Om tid finnes som det brukar heta.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Hmmm... med 70 år under socialdemokratiskt styre så borde väl alla andra per definition vara icke-konservativa? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Jag blev piratpartist jag också i testet vilket stämmer helt med vad jag tänker rösta på. Jag tycker att personlig integritet, fri information och (måttligt fri) kultur är en hörnsten för att mycket annat ska fungera i ett "fritt och demokratiskt" samhälle. En bekant sa till mig att det vore en bortkastad röst på PP eftersom de ändå inte kommer komma in i riksdagen. Jag kan bara tolka det påståendet som att den personen då anser mig göda de etablerade partiernna som denne inte tänkte rösta på. Resonemanget att det skulle vara en bortkastad röst är i alla fall helt sjukt, för med det skulle ju inga nya partier nånsin kunna komma nära makten och politiken skulle bli alltmer homogen allt erfersom de nuvarande mindre partierna riskerar att åka ut

  Något jag också funderar väldigt mycket på nu inför valet är det här med SD och hur långt de faktiskt kommer att lyckas ta sig. Du (Zac) är ju väldigt tydlig i ditt avståndstagande gentemot SD. Själv är jag skeptisk till dem, men ändå lite mer neutral för jag anser att något verkar helt klart ruttet och mörkat i frågan om invandringen, men exakt vad det är som är ruttet vet jag inte? Det kan ju vara så att det har mest med media att göra och hur rapporteringen vinklas i dessa frågor (Etablerad "Media" är något jag på många sätt föraktar i dagsläget för dess uppenbara politiska korrekthet, trend och sensationslystnad. Och journalister framstår allt mer som idioter i sina uppenbara försök att provocera och skrämma). Självklart är det ju så att alla sidor vinklar saker till sin egen fördel, men för mig så ter sig resonemangen som ofta förs på tex bloggen Politiskt inkorrekt många gånger mer sakliga och trovärdiga (trots en del troll bland kommentarerna) än när den motsatta sidan till synes med skygglapparna på bara anklagar en för att vara rasist så fort man utrycker det minsta skepsis mot nuvarande system (på samma sätt som "feminister" ofta beter sig). Det är i alla fall så jag uppfatttar situationen just nu, men även om jag spontant kan sympatisera med SD på flera sätt så är jag väldigt väldigt försiktig med vad jag tycker i frågan om invandring etc. För jag ska inte påstå att jag är insatt i hur den nuvarande politiken/ekonomin kring frågan ser ut. Jag försöker vara väldigt ödmjuk inför mina egna åsikter och bristande kunskap på många områden.

  Jag undrar om du (Zac) skulle kunna förse mig med några (i dina egna ögon) mer nyanserade och sakliga källor till kritik mot SD? För än så länge har jag inte hittat några jag tycker är bra (som möter upp innehållet i stödorgan som tex bloggen Politiskt inkorrekt). Jag frågar dig eftersom jag tycker du har sunda åsikter och argument om väldigt mycket.

  SvaraRadera
 8. Precis samma resultat som jag fick.

  AB:s kompass är en av de bättre jag sett(undantaget MiNi:s). Men fortfarande inte riktigt bra.

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte det går att göra ett heltäckande valtest. Dels så har vi den personliga inställningen - jag anser själv att jag absolut inte har något som helst gemensamt med SD, men det har jag ju uppenbarligen... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Intressant hur olika svar man får i olika tester:

  Test 1:
  http://i25.tinypic.com/11i24ig.png

  Test 2:
  http://i27.tinypic.com/30kd8hu.png

  Test 3:
  http://i32.tinypic.com/3149u9d.png
  http://i26.tinypic.com/70usrd.png

  Test 4:
  http://i31.tinypic.com/9s4hht.png

  PP tog inte ställning i allt för många frågor enligt sista testet. Kommer inte rösta på dem heller.

  SvaraRadera
 11. Man känner i vissa frågor hur vinklat det blir - och vilket starkt behov man är av att få ställa följdfrågor... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Tycker det är riktigt slappt av PP att inte ta ställning i de flesta frågorna. Känns inte seriöst. Och för att göra dig besviken så kommer nog min röst att gå till SD. Har röstat på moderaterna vid tidigare val, även om jag var nära att rösta på socialdemokraterna förra valet.

  SvaraRadera
 13. PP har ingen agenda utöver de frågor som berör det demokratiska fundamentet - rätt till privatliv.

  Min syn på SD skiljer sig nog från din antar jag... ;o)

  Det spelar ingen roll att de har en handfull bra åsikter, som för övrigt även hittas i andra (spridda) partier. Det grundläggande är för mig synen på människor, oss individer där människorätten alltid står högst. SD haltar betänkligt vad gäller detta. Sedan ser jag med fasa det facit de lämnat efter sig i kommuner, stiftsfullmäktige och landsting. De har inte tagit det demokratiska uppdraget på det allvar som man bör göra. SD består helt enkelt av en alldeles för brokig skara med åsikter åt alla håll - de hålls bara samman av en misstro mot främlingar och en dimmig syn på "svenskhet" och vår nation.

  Problemet med invandringspolitiken är att den blir så förbannat polariserad, det går helt enkelt inte att föra ett vettigt samtal med någondera part - och handen på hjärtat, det är precis i den frågan som SD baserar all sin annan politik på. Därför är också SD det sista parti som jag någonsin skulle lägga min röst på. Iofs i hård konkurrens med V, men deras släktskap och ekon av historiska de brun-svarta krafterna gör att de hamnar klart sist i min lista i alla fall.

  Min röst hamnar på PP av alla de skäl som jag jämt redogör för... :o)
  Och paradoxalt nog också för att de faktiskt inte har någon syn i andra frågor. Integritetsfrågorna överskuggar allt annat.


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Ja, integretet är viktigast för mig också. Men det känns bortkastat att rösta på PP när ingen riktigt tar dem på allvar och de ändå inte kommer in i riksdagen. Största problemet jag ser med SD är att de kommer få det svårt att hitta någon form av sammarbete.

  Sedan är invandringspolitiken som du säger mycket poliariserad. Men ställen som Rosengård, Rinkeby osv behöver Sverige inte. De kostar alldeles för mycket pengar. Många som bor där är ju inte ens flyktingar, utan släktingar till flyktingar. Det ställs dessutom alldeles för låga krav på invandrare. Ska man bli medborgare så ska man allafall ha en behjälplig svenska, det är inte för mycket att begära. Medborgartest är något jag tycker borde införas, med rejäl bakgrundskoll. Och stoppa anöhöriginvandringen. Tänk efter lite, är det inte kostigt att folk flyr från fd Jugoslavien och kommer HIT, när det finns bra många länder som är närmare. Något måste det vara som lockar. Jag tror många har det bättre här på bidrag än de hade där med jobb. Nu säger jag inte att man ska avstanna invandringen helt, men kraftigt begränsa den och sätta regler på vad som ska gälla om man kommer hit.

  Sedan kan stora besparingar göras genom snabbare utredningar om vem som får stanna eller ej. Varför det ska ta mer än tre månader vet jag inte. Ibland hinner folk vara här i åratal (och leva på bidrag) och sedan när de får avslag klaga på att de ju varit här så länge.

  Är själv uppvuxen i ett vad som betraktades som normalt område, men som det senare startades en flyktingförläggning i. Det tog inte lång tid förän svenskarna flyttade, och ju färre svenskar det bodde kvar, ju större benägenhet för de som bodde kvar att flytta. Området är numer riktigt nedslitet och har stora sociala problem. Precis sådant som måste undvikas.

  SvaraRadera
 15. http://piratelol.ytmnd.com/

  SvaraRadera
 16. Att behöva kunna svenska är inte nödvändigt, att göra sig förstådd ja, men behovet av Svenska är starkt överdrivet. Du vet att Volvo har (hade) avdelningar med enbart finsktalade eller?

  Anhöriginvandring handlar inte om pengar utan om humanism. Om man tar emot en ska man nog räkna med att personens barn och gemål ingår, även om de hade möjlighet att följa med i första turen. Det är lite som att ge flyktningarna mat att ha sina närmaste anhöriga nära.

  Utredningstakten är ett problem. Om man inte summariskt kan avvisa tycker jag nog att man ska behålla och ge folk chansen innan de blir för desillusionerade.

  Att svenskar flyttar är ett problem även vid fängelser, boenden för psykiskt handikappade etc etc. En svensk har svårt att hantera det som inte är som en själv. Frågan jag ställer mig är varför man inte adresserar den svenska rädslan mer än invandrarna...

  SvaraRadera
 17. Hur lätt tror du det blir för personer som inte kan svenska att få jobb i Sverige? Vi snackar inte perfekt svenska här utan behjälplig.

  Vad anser du som anhörig? Bror? Kusin? Barn? Make?

  SvaraRadera
 18. En fråga... Att inte rösta alls anses gynna SD eller sittande regering. Att rösta på PP borde enligt det resonemanget per automatik då leda till detsamma. Som LosKrikon skriver "Men det känns bortkastat att rösta på PP när ingen riktigt tar dem på allvar..." Inte så många tar innerst inne SD på allvar heller...? Ett parti som nästan i samtliga frågor hänvisar till problem med invandring, kan man ta dem på största allvar? Eller kan man ens möta dem när dold rasism finns inom samtliga partier? Kan man ta de andra partierna på allvar då?

  Hur ska man kunna ta ett parti på allvar, som inte inser att integritet berör de flesta frågorna inom politiken. Vi talar ju om individ eller kollektiv, när det gäller i stort sätt allt. Individen som gärna vill ta sig rättigheter trampar medvetet/omedvetet på andra individers rättigheter eller integritet.

  Sådana individer finns inom samtliga partier. Det är individerna som utgör partiet inte tvärtom. Det tycker jag personligen glöms bort.

  Om vi ska få bukt med detta med integritet, så TROR jag personligen inte att det finns lösningar och svar på alla frågor inom ett politiskt parti. Det oavsett namn på partiet. Därför så bör vi hitta ett nytt system istället för det rådande med politiska partier. Det går inte om vi fortsätter att rösta enligt nuvarande system. Därför så kan man som jag själv och andra med mig VÄLJA = (INTEGRITET)att ställa sig utanför genom att inte rösta. Att man räknas som en soffliggare får man för närvarande ta. Det handlar också om integritet att stå upp för sin egen övertygelse. Vi MÅSTE alltså inte välja ett parti. Vi har vår fria vilja att avstå om vi vill. Det handlar om integritet. Allt handlar om det.

  Allianser kan vara en början. Men behöver inte vara det.

  Först behöver vi reda ut vad integritet innebär. Vi har fattat friheten såsom rätten att bestämma över sig själv och makten såsom rätten att bestämma över andra. Utgår vi ifrån det resonemanget, så är det inte speciellt svårt att lista ut att det leder till mindre integritet för alla istället för tvärtom.


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 19. "En svensk har svårt att hantera det som inte är som en själv" skriver daydreaming.

  Ja och inte bara en svensk. Vi har alla svårt att hantera det som inte är som oss själva?

  Vad innebär "den svenska rädslan"?

  Att det handlar om rädsla är jag personligen övertygad om, däremot så TROR jag inte att den är svensk. Omvänd rasism behöver diskuteras mer. Rädslan finns inom oss alla.

  TROR att detta irriterar många, vi svenskar är inte mer rasistiska än några andra? Människor vill kunna ha friheten att diskutera invandringsproblem och det är inte riktigt rumsrent. Därför så skapas partier som SD och den dolda rasismen frodas samtidigt i de etablerade partierna. (Har tidigare tagit upp Uppdrag gransknings program kring den dolda rasismen). SD behövs i debatten är min personliga åsikt. De behövs så att den dolda rasismen inom de etablerade partierna kommer fram i ljuset. De behövs för att vi var och en ska titta på oss själva. Det är det allra tuffaste att våga se sig själv.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Att inte rösta är som att ge lite av sin röst till alla partierna - även de mest extrema och de man inte tycker om.

  Problemet med att använda soffliggarstrategin för att peka på ett demokratiskt problem är att extremisterna knappast slutar rösta. Så vips så sitter man med extremister med alldeles för oproportionerlig makt. Det är en livsfarlig väg att gå och innebär stora demokratiska risker, läs ex om de tyska valen i bärjan av 1930-talet. Eller SD i kyrkovalen, där de har mycket hög valfrekvens, till skillnad från oss andra som skiter i vilket. Politiserad religion - var annars än i Sverige skulle man komma på en så befängd idé?

  För att visa ditt förakt så bör du i alla fall rösta blankt, imho. Annars underkänner du vår demokrati och sällar dig till anarkister och andra grupperingar. En blank röst visar på att du anser att partierna är på fel väg - allihop. Med PP får man allt det där, men om du väntar på någon som skall stämma 100% så lär du aldrig få rösta...


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Varför "slämger" du bort din röst på PP då?
  Om du nu är så rädd för att extremister ska få en alltför stor makt? Återigen RÄDSLA ska den hindra oss från att agera utifrån våra personliga övertygelser?

  Ett ex. Jag kan se att alliansens politik inte leder till mer integritet. Jag kan HÖRA motståndarna S, MP, V TALA om vår (kollektivets) rätt till integritet. Men samtidigt så inser jag att det är individer med fel och brister som utgör partierna. DET HANDLAR INTE OM HÖGER ELLER VÄNSTER. Ska jag fortätta att gynna ett system som jag sett igenom? Dessutom ska jag göra det av rädsla för SD när jag ser den dolda rasismen som ett större gift?
  Du får inte allt det jag beskriver med PP...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 22. Helt enkelt för att jag tror att en framgång i valet med PP ger chockvågor som påverkar politiken i riksdagen, även om det är en riksdag utan PP.

  PP är en mycket stark motsats mot SD - jag har länkat det innan.


  //Zac

  SvaraRadera
 23. Du vet lika lite som mig något om hur utbredd den dolda rasismen är inom PP. Det är som sagt individer som utgör partierna inte tvärtom.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 24. PP's hela politik handlar om att alla är jämlikar - oavsett ålder, hudfärg etc. Men visst finns det väl säkert människor som är fientliga mot andra kulturer i PP, konstigt vore det annars. Men det är ingenting som någonsin kommer till tals i deras politik, tvärtom!


  //Zac

  SvaraRadera
 25. "Det är ingenting som någonsin kommer till tals i deras politik, tvärtom!" Så det är positivt...

  Anser du att den dolda rasismen är ett problem?
  Kan det vara ett problem att det "är ingenting som någonsin kommer till tals i deras politik. Tänk om de växer sig stora....Det som göms i snö...

  "Hela politik"...Det får mig att undra har de plötsligt en sådan? Nu blir det förvirrande. Det som är så bra med dem var inte det att de inte har någon agenda utöver....


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 26. Nu missförstår du nog med mening... ;O)

  Men att vara rädd för den dolda rasismen (eller kulturfientligheten) gör knappast att man skall ge tappt för den öppna? Ett enkelt ränkeexempel:

  SD får 10 röster av 99 - du devalverar deras 10 röster genom att gå och rösta (10 av 100) och genom att inte rösta så styrker du dem. Så med PP så devalverar du SD's röststyrka och stärker integritetsfrågorna i riksdagen. Win-win! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 27. Här har du lite bra argument! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 28. Spekulation från min sida. Det låter som bra argument från en person som snart ger fan i att rösta;) Måste först traggla sig igenom ett parti till. För man vet ju aldrig frälsningen kanske finns där. Aha!

  Sista anhalten innan dvs. att bli "pirat" med muskler av stål har jag personligen hoppat över. Är man stor ska man vara snäll...

  "Politisk makt är inte argumentation. Man vinner med muskler av stål"...Tja då behöver man inte ha någon agenda utöver...Det räcker med muskler!

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 29. Jo, mer personvalsinslag och PP i riksdagen. Snälla jultomten...


  //Zac

  SvaraRadera
 30. En del tester kan bli lite missvisande beroende på vilka frågor som ställs.

  Jag gjorde ett antal och tog fram ett medelvärde.
  Då blir det en mer rättvis bild vart man står politiskt.

  Här finns 5 olika tester:
  5 olika valtester

  SvaraRadera
 31. Riktigt bra tips, Marcus. Tack.


  //Zac

  SvaraRadera
 32. PP's hela politik handlar om att alla är jämlikar - oavsett ålder, hudfärg etc. Men visst finns det väl säkert människor som är fientliga mot andra kulturer i PP, konstigt vore det annars. Men det är ingenting som någonsin kommer till tals i deras politik, tvärtom!


  //Zac

  SvaraRadera
 33. Spekulation från min sida. Det låter som bra argument från en person som snart ger fan i att rösta;) Måste först traggla sig igenom ett parti till. För man vet ju aldrig frälsningen kanske finns där. Aha!

  Sista anhalten innan dvs. att bli "pirat" med muskler av stål har jag personligen hoppat över. Är man stor ska man vara snäll...

  "Politisk makt är inte argumentation. Man vinner med muskler av stål"...Tja då behöver man inte ha någon agenda utöver...Det räcker med muskler!

  //Lisbeth

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England