Fortsätt till huvudinnehåll

Fler våldtäkter...

Sabbar Kashur, 30, är gift och har två barn. Han är arab och jobbar i Jerusalem som budbärare för en advokatfirma.
Vid sidan om sitt äktenskap inledde han en relation med en judisk kvinna – han presenterade sig med falskt namn och uppgav att han också var jude.
Vid ett tillfälle hade de sex – frivilligt från båda parter.
Ett halvår senare kallades han till polisen och fick reda på att han var misstänkt för våldtäkt.
Kvinnan hade fått reda på att Sabbar var arab och anmälde honom till polisen.
Han placerades i husarrest i två år med elektronisk fotboja.
Och i veckan fick han sitt slutgiltiga straff.
Sabbar Kashur dömdes till 18 månaders fängelse för våldtäkt, skriver den israeliska tidningen Haaretz.
Domaren menade att han genom att ljuga om sin etnicitet kränkt ”offrets heliga rätt till sin kropp och själ”.
(Källa.)

Jag har lite fler...

"Är det inte din bil?" - VÅLDTÄKT!
"Är du gift?" - VÅLDTÄKT!
"Är Roger Moore bästa Bond??" - VÅLDTÄKT!
"Är det inte ditt hår?" - VÅLDTÄKT!
"Är det lättmjölk jag ser i kylen?" - VÅLDTÄKT!
"Är det fejktuttar?" - VÅLDTÄKT!
"Är du stockholmare?" - VÅLDTÄKT!
"Du sa ju att du inte skulle komma i munnen!" - VÅLDTÄKT!
"Håller du på GAIS?" - VÅLDTÄKT!

Måste sluta nu

Ja, jag skulle kunna hålla på ett litet tag, men även om jag tycker det är roligt så tycker nog inte läsarna eller Sabbar Kashur att det är så kul.
Klart att det är ett utslag av rasism att döma någon för att han är av en viss etnicitet?
Israel jobbar vidare på att förstöra det förtroendekapital de av någon mystiska anledning har kvar...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Det är nästan ödets nyck när DN har en debattartikel som heter "Kan vi älska juden och muslimen?" - svaret är väl enligt domen i Israel att de i alla fall inte får älska med varandra...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Dagen, HD, Kuriren, SSV

Kommentarer

 1. Det finns inget som heter islamofobi. I så fall borde dessa s.k. företrädare ondgöra sig över den öppna Kristofobi som har sverige i sitt järngrepp. Varför ska det vara fel att kritisera islam och muslimer? Är islam och muslimer undantagna från kritik? Dessutom fungerar inte "rasist-kortet": islam och muslimer är inte en ras, etnisk folkgrupp eller en nation.

  SvaraRadera
 2. Ja, varför skulle man inte kunna kritisera muslimer?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Här är ett videosvar:

  http://www.youtube.com/watch?v=3O0aRE6fcaE&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Jo, pinsamt. Plågsamt pinsamt.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det är väl inget som hindrar någon från att kritisera muslimer. Dock är ofta den kritik mot muslimer som framförs av rent rasistisk karaktär, tex mycket av argumentationen runt slöjförbud. Rasistisk kritik bör hindras, eller åtminstone inte döljas som något annat än rasistisk.

  SvaraRadera
 6. Problemet är just att det är så polariserat som det är. Det går inte att nyansera ett dugg åt någondera riktning eftersom man snabbt blir anklagad för att vara muslimvänlig eller rasistisk. Det är om något förhindrar en vettig debatt - och alla på båda sidor är skyldiga.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Men detta fall så är det solklart en tydlig markering för att mannen är arab. Rasism helt enkelt. För mig så är det dessutom en trippelfemetta - rasism och blind feminism i ett - och det är så tacksamt att skämta med dumma föreställningar som inte har plats i en normal värld överhuvudtaget.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Jag ser det snarare som rasism från araben, mot judiska kvinnor.

  Han vet att han aldrig skulle kunna bete sig så mot en arabisk-muslimsk kvinna (han är gift, och den sociala kontrollen i det arabiska samhället är extremt hård. Han skulle lynchas).

  Han väljer alltså att gifta sig muslimskt, men sedan knulla runt med judiska tjejer. Och inte bara det. För att lyckas ljuger han om både sin familjesituation, om sina önskemål med "relationen" och om med sin etniska bakgrund.

  Det är inte rasistiskt att inte vilja gifta sig med någon från en helt annan kultur och religion än sin egen. Man kanske önskar slippa problem med konvertering, språkproblem i släkten, samt självklart religiösa och kulturella skillnader.

  En kvinna som genom bedrägeri luras till sex betraktas inte längre ha gjort det på "frivillig" basis; därav domen för vldtäkt.

  SvaraRadera
 9. Tillägg till ovanstående:

  Han hade inte behövt luras. Han hade enkelt kunna hitta en judisk tjej som både var intresserad av ett löst sexuellt förhllande, och som inte har något emot sex med vem som helst, inkl. med en arab.

  Det är som sagt araben som agerade rasistiskt och bedrägligt i den här situationen.

  SvaraRadera
 10. Varför måste Sabbar Kashur vara en traditionell, djupt troende muslim för? För att det passar in i din analys, Anonym?

  Och mina exempel på andra underlag för våldtäktsdomar? Det är en fullkomligt vidrig dom ur alla aspekter. Vi låtsas alla vara något vi inte är.


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Ja, varför skulle man inte kunna kritisera muslimer?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Nu får vi lugna oss ett par hekto...

Detta känns som ett av de mer viktiga blogginläggen jag gjort under denna valrörelse. Den vulgära kampanjen där man plockar upp utförsäkrade extremfall emot Alliansregeringen känns både osmaklig, fördummande och rent ut sagt ovärdig en svensk valrörelse. Lovvärt försök Och nej, det handlar absolut inte om att jag negligerar eller nedvärderar svårt sjuka människor med berättelser som är svåra att ta in. Det handlar om att vi nu får dessa extremfall uppslagna på löpsedlarna som om det vore det normala. Det handlar dels om fyrkantig byråkrati och ett lovvärt försök att rensa upp i det svårnavigerade träsk som sjukförsäkringsfrågorna vuxit upp till under de senaste 20 åren. Ja, mer om det lite senare i texten. Tragik i kubik (se update under min signatur) Annica Holmquist, 55, lider av en svår sjukdom som får hennes kroppsdelar att växa okontrollerat. Hon kräks ofta av sina smärtor och kommer enligt läkaren aldrig kunna arbeta igen. Men Försäkringskassan vill att hon söker jobb – socia

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n