Fortsätt till huvudinnehåll

Står du eller sitter du på toa?

Jag är personligen så oerhört trött på Pride redan. Kanske är det för att jag har en normal acceptans för det som avviker från normen? Jag tycker att homosexuella skall få adoptera barn, jag tycker att de skall få ingå äktenskap, jag har inga som helst problem med homosexuella någonstans.

Valfläst, och ogenomtänkt sådant

Dagens roligaste inlägg i vilket parti som gör det dummaste valfläsket måste socialdemokraterna Carin Jämtins och Dag Larssons debattartikel i DN vara:
Stockholms stad bör inrätta ett borgarråd med särskilt ansvar för hbt-frågor. Vidare bör staden ge äldre personer möjlighet att välja särskilt hbt-boende. De offentliga toaletterna bör vara könsneutrala så att man slipper välja mellan tjej- och killtoaletten, skriver socialdemokraterna Carin Jämtin och Dag Larsson.

???

Varför? Jag tror vi har fler alkoholister i Sverige som är utan något borgarråd? Och frågor som berör alkoholister är knappast svåra att hitta?

Men toaletter?

Jag har respekt för att det finns svårigheter med HBT(Q)-frågor som påverkar människor oerhört, men könsneutrala toaletter som lär rendera svårigheter för alla andra? Det var bland det dummaste jag (och andra) läst.

Förslag

Ta in i ett bås och sedan om du står eller sitter när du pissar är mindre viktigt - kom bara ihåg att uppföra dig enligt normal kodex på toaletten.
Svårare är det inte?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Könsneutrala toaletter, Carin Jämtin, Dag Larsson, Socialdemokraterna, Stockholm, Ideologi, Politik, Populism AB, DN, SvD, Ex

Kommentarer

 1. "Jag tycker att homosexuella skall få adoptera barn, jag tycker att de skall få ingå äktenskap"

  Interesting...

  Jag tycker inte de ska få adoptera, för barnens skull, men däremot ingå äktenskap.

  SvaraRadera
 2. Jag har såpass hyggliga erfarenheter av "vanliga" adoptioner och barn till (med) homosexuella föräldrar så jag ser inget problem längre.

  Däremot är det viktigt att inte släppa på de krav vi har, utan samma regler för homosexuella par som för heterosexuella. Så det enda "genuskrav" jag egentligen har är att vi gör lagboken könsneutral. Inget om homosexualitet, inget om mammor, kvinnobrott etc


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det jag baserar min åsikt på om två pappor/mammor och barn är att barn borde växa upp med BÅDE en mamma och en pappa, inte två av samma.

  SvaraRadera
 4. Att de är homosexuella spelar ingen roll för mig.

  SvaraRadera
 5. Nej! HBT personer skall INTE få adoptera barn. Det strider enligt mig mot allt sunt förnuft. I övrigt skall de ha precis samma rättigheter och skyldigheter.
  Angående pride festival mm så kan jag inte bry mig mindre. Efter så många år av förtryck så behövs festivalen nog ett tag till.
  //kk

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. LK, ens familj är inte bara mamma och pappa, det är mormor, farmor, farbröder och mostrar. Mammas och pappas kompisar etc etc. Jag tycker nog att det skulle vara bättre att man kunde ha fler än två vårdnadshavare. Om tex två killar har tagit in en tjej för "bullbaket", varför skulle inte alla tre kunna vara vårdnadshavare och därmed tillgodose ännu fler av barnets behov?

  Om toa så är jag kraftigt för att toalett-tillverkarna enligt lagstiftning sluta tillverka toaletter man kan stå vid. Sittvång och eventuellt en tratt att köra ner snoppen i. Det är väl den enda anledningen till att tjejer vill ha separata toaletter på de flesta ställen, för att killar inte kan sikta. Lagstiftningen bör föresten skärskillt gälla på ställen är det finns teoretisk möjlighet att inmundiga alholhaltiga drycker. Elchocker i lämpliga regioner om man droppar utanför är en självklarhet, alternativt stora batongförsedda vakter som tvingar syndaren att slicka golvet rent efter sig. :-)

  SvaraRadera
 8. "Om tex två killar har tagit in en tjej för "bullbaket", varför skulle inte alla tre kunna vara vårdnadshavare och därmed tillgodose ännu fler av barnets behov?"

  Det har aldrig sagt att det inte skulle funka. Däremot ska det stå klart vilka som är de biologiska föräldrarna.

  SvaraRadera
 9. "för att killar inte kan sikta"

  Det är svårt att sikta med ett vapen som inte skjuter perfekt.

  SvaraRadera
 10. "att toalett-tillverkarna enligt lagstiftning sluta tillverka toaletter man kan stå vid"

  Som teknikintresserad börjar man instinktivt fundera på konstruktionen... ska man kanske tvingas närma sig inrättningen krypande eller kanske ska taket automatiskt sänkas x sekunder efter inträde för att framtvinga sittning... hm...

  /Sitting Bull

  SvaraRadera
 11. Så om du adopterar kan du aldrig bli förälder? För då kommer barnets biologi ha företräde. Nä, om du blir förälder naturligt, adoption, eller annan lösning tycker jag nog att man är förälder med samma rättigheter och juridiskt inte ska åtskiljas. Sedan att du själv vet ur vems vagina du kom ur i ett lespiskt förhållande kan ju vara trevligt men jag ser inte varför det skulle göra en juridisk skillnad och i så fall när.

  SvaraRadera
 12. Varför gör vi inte bara så att vi dödar alla människor utom en i Sverige, och ger honom alla rättigheter och friheter så kan ingen klaga på diskriminering eller orättvisor. Problem solved. Människor är olika inse det. När förutsättningar för något inte finns så ska samhället inte gå in och rätta till det. Om två män blir ihop och inte kan skaffa barn så har de stått sitt kast, de visste mycket väl att man två män inte kan skaffa barn ihop, samma med två kvinnor. De har gjort sitt val. Att sedan komma efteråt och kräva att det skulle vara samma som om en man och en kvinna ville ha barn visar på hur dålig deras planeringsförmåga är. Barn ska inte offras för att föräldrarna krävt onaturliga rättigheter.

  SvaraRadera
 13. fast det är en annan aspekt med adopteringen - den humana? Det finns gott om barn som antingen växer upp på barnhem eller får ett kärleksfullt hem i Sverige. Sedan om det är Lisa/Kalle, Lisa/Eva, Kalle/Lars spelar mindre roll.

  Dessutom så har jag en ringpissare här på jobbet. Fy faan! Jag väljer numera en toalett som han inte går på så slipper jag stå bredbent som Slash när jag pissar...


  //Zac, som siktar och träffar!

  SvaraRadera
 14. Följ exemplet på Arlandas senaste terminal - ta av rättviseskäl bort pissrännorna så att också män måste köa en-och-en till bås. Så brukar sosse-rättvisa vara utformad, som omvänd rättvisa. Om inte alla kan stå och pinka snabbt och lätt så bör ingen få det. Rättvist!

  SvaraRadera
 15. LOL, hoppas verkligen det var sarkasmer.

  SvaraRadera
 16. http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article7540630.ab

  Ja, vi måste ju sätta ensamståendes/homos rättigheter framför barnets bästa... Fan jag kanske ska skaffa barn också, bor i en etta med knappt några möbler, har ingen tv eller microugn ens. Har dock en klädkammare ungjäveln kanske skulle kunna bo i. Det blir bra. Sign me up!

  SvaraRadera
 17. Jo, sitter i valet och kvalet om jag skall skriva om ensamståendes krav på rätt till inseminering. Jag är så tveksam till detta... Kanske skriver jag något och funderar högt...


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Barn uppväxta hos ensamstående har det INTE lika bra som barn uppväxta i familj, definitivt inte.

  SvaraRadera
 19. Det finns bland de ensamstående finns det rena olyckor bakom, det kan vara spruckna dysfuktionella förhållanden, det kan vara ett onenightstand, det kan vara inseminering. Jag tror att de som inseminerar är villiga att gå igenom en hel del för att få ett barn - och att miljön och det kärleksfulla hemmet i högre grad är närvarande och bättre i en sådan familjebildning.

  Men att kriminalitet och missbruk är kraftigt överrepresenterade av ensamma mammor är utom all tvivel. Men det är inte samma sak som att säga att ensamstående är sämre (även om jag personligen tror det till viss del).


  //Zac

  SvaraRadera
 20. Allt kraftigt generaliserat givetvis!


  //Zac

  SvaraRadera
 21. "Enligt svensk lag och internationella konventioner får inga andra intressen gå före barnets bästa när beslut om adoption ska fattas."

  http://www.bfa.se/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=130

  Det samma måste ju gälla när man skaffar barn genom inseminaion, eller i homoäktenskap. Därav bör de inte få skaffa barn, barnets intresse är inte i främsta rummet. Insemination är ju egentligen adoption, fast av spermier och inte barn.

  SvaraRadera
 22. Vår planet är överbefolkad ändå.
  Som minsta krav skulle man ha "körkort" för att få skaffa barn idag.
  Jag ställer mig tveksam till både singelförälder och HBT adoptering. Att man blir singel eller sent kommer på sin sexuella läggning går ju givetvis inte att lagstadga mot. Jag är dock väldigt osäker på om man i dagsläget skall tillåta dessa adoptioner. Det är svårt att växa upp i vilket fall som helst. Att föräldrarna säkert är utmärkta är ju inte hela bilden. Man måste tänka på skolgång, mobbing etc även om man tycker att det inte skulle behövas.

  //kk (som också tänker högt)

  SvaraRadera
 23. Problemet är väl snarast att det inte går att lagstifta bort en full karl direkt ifrån krogen?

  De homosexuella familjer jag sett har varit till bredden fyllda med kärlek och respekt, inget tvivel alls där. Tror jag att det alltid är så? Givetvis inte.

  Däremot så är jag mer tveksam när det gäller ensamstående. Helt enkelt för att det är ett djävla jobb att uppfostra barn - även om man är två. Risken ökar helt enkelt flerfaldigt när det bara är en vuxen person i familjen. Men vi tillåter ju ensamadoptioner? Låt inseminerade kvinnor gå igenom samma nålsöga som adopterande?


  //Zac

  SvaraRadera
 24. Det är svåra frågor helt klart.
  (Vem är jag att döma över andras kompetens och eventuell mobbing och misär?)
  Det finns stora risker med den här typen av adoption. Så mycket kan man väll säga iaf.
  Jag har ganska stor insyn i HBT förhållanden och det är ytterst få av de jag känner som lever ett liv passande ett barn. Samtliga av de gay jag känner säger sig också vara emot HBT adoption.

  Ett alternativ kunde vara att det är mycket mycket hårdare kontroll inför adoption för att säkerställa att barnet får de bästa tänkbara förutsättningarna.

  Singeladoption/insemination är jag dock helt motståndare till. Det är svårt nog att ta hand om ett barn när man är två.

  //kk

  SvaraRadera
 25. bloggaren: vad renderar det för problem med könsneutrala toaletter?

  ett alternativ mot könsuppdelning är ju snarare sitt-toalett vs stå-toalett.
  det finns folk som sitter/står och kissar av alla kön!

  LK: VERKLIGHETSFÖRANKRING! vari ligger forskningen kring att ett samkönat par ej är lämpliga föräldrar. låt du adoptionsbyråerna göra sitt jobb i att bedömma huruvida en person är lämplig förälder eller ej. du är då inte kompetent i frågan.

  om vi ändå skulle följa dig,
  så fort någon blir ensamstående, ta bort barnen från den föräldern, för den är inte lämplig.

  låt inga sterila någonsin adoptera, för de är inte biologiska föräldrar och därmed inte lämpliga.

  varför inte avskaffa adoption öht, oavsett läggning, för är man inte biologisk förälder är man inte lämplig.  för min del borde man avskaffa "naturlig avling" och inför barnlicens så att alla som blir föräldrar är lämpliga. det finns så otrOligt många personer där ute som aldrig någonsin borde fått bli föräldrar men lyckades ändå. äckligt!

  SvaraRadera
 26. "Att föräldrarna säkert är utmärkta är ju inte hela bilden. Man måste tänka på skolgång, mobbing etc även om man tycker att det inte skulle behövas."

  låt oss då förbjuda tjocka, dom blir ju mobbade bara för sig själva, oavsett föräldrars läggning

  eller rödhåriga! så många rödhåriga jag träffat som blivit mobbade!

  eller alla som inte är flest i en grupp som blir mobbade för att det finns många fler som är som varandra? ex så är jag uppvuxen i ett otroligt vitt område där vi hade några få med invandrade föräldrar och därmed var lite mörkare, och därmed mobbade. förbjud DOM!

  eller fattiga! som blir mobbade för de inte har rätt kläder!

  eller dom som är lite "svagare", blir valda sist till fotbollslaget på gympan.

  eller dom som har glasögon! känner hur många som helst som blivit mobbade pga något så trivialt som synen. fått glasögonen förstörda osv.  GE SIG! VAR FINNS VERKLIGHETSFÖRANKRINGEN!!!

  ska vi verkligen anpassa samhället efter mobbaren?

  SvaraRadera
 27. Totten: Nej det är ju lite där som dilemmat ligger. "ska vi verkligen anpassa samhället efter mobbaren"
  Absolut inte.
  Jag tycker du har helt rätt i det du säger och jag ser samtidigt ett problem iom "mobbaren". Så länge mobbaren finns är det kanske inte lämpligt för barnen att få ytterligare en sak att bli mobbad för.
  Dock måste man börja någonstans med förändring och frågan är väll snarare var.

  Det är en svår fråga helt enkelt.

  //kk

  SvaraRadera
 28. "När förutsättningar för något inte finns så ska samhället inte gå in och rätta till det. Om två män blir ihop och inte kan skaffa barn så har de stått sitt kast, de visste mycket väl att man två män inte kan skaffa barn ihop, samma med två kvinnor."

  Då får jag anta att du också tycker att heterosexuella som inte kan skaffa barn inte heller ska få adoptera, för det är ju inte heller naturligt, eller hur??

  SvaraRadera
 29. "Jag tycker att homosexuella skall få adoptera barn..."

  Frågan är betydligt större än så.
  Jag tycker vi skall förbjuda ALLA
  internationella adoptioner. Det är
  fel att forsla barn mellan länder
  i denna handel. Hjälp mödrar på plats
  istället så de slipper sälja sina barn.

  SvaraRadera
 30. "låt du adoptionsbyråerna göra sitt jobb i att bedömma huruvida en person är lämplig förälder eller ej. du är då inte kompetent i frågan."

  Snacka om att ta saker personligt... Och om sånna som du skulle styra världen skulle vi andra, outbildat pack, inte ens få ha en åsikt.

  Jag tror inte att två föräldrar av samma kön skulle vara dåligt för att de är homo, utan för att ett barn behöver TVÅ OLIKA föräldrar. En mamma och en pappa. Homosexuella är säkert bra föräldrar sett individuellt sätt, men i det här fallet blir inte ett plus ett två.

  "Som minsta krav skulle man ha "körkort" för att få skaffa barn idag."

  Detta är något jag tänkt på i över tio år. Kalla det barnlämplighetstillstånd eller något. En enkel test för att se om man är lämplig förälder, det krävs ju vi adoption tex. Idag är det ju högre krav för att köra bil än att skaffa barn, rimligt? Nej.

  SvaraRadera
 31. "Då får jag anta att du också tycker att heterosexuella som inte kan skaffa barn inte heller ska få adoptera, för det är ju inte heller naturligt, eller hur??"

  Tenderar att hålla med där ja.

  Jag kräver ju inte av staten att de ska fixa alla mina besvär så jag kan bli det jag vill bli, fast jag inte har förutsättningar för det. Och det är inte diskriminering.

  SvaraRadera
 32. http://www.voter.se/politik-1/r-hbt-personer-fortfarande-diskriminerade-i-det-svenska-samhllet-1285.html

  Bättre länk.

  SvaraRadera
 33. Jag knoppade ut mina åsikter i adoption/inseminering till ett eget inlägg.


  //Zac

  SvaraRadera
 34. kk; bara för att ett barn har samkönade föräldrar betyder inte det att barnet blir mobbat. varför förutsätter du det? det är helt absurdt.
  var har du din verklighetsförankring, dina konkreta bevis?

  "Snacka om att ta saker personligt... Och om sånna som du skulle styra världen skulle vi andra, outbildat pack, inte ens få ha en åsikt."

  den här meningen är bara så urbota korkad.

  LosKrikon; hUr lyckas du få min replik angående huruvida du är lämplig att bedöma huruvida adopterande är lämpliga som föräldrar att jag tar det hela personligt? det var ett ärligt svar på dina dumma kommentarer.

  "Jag tror inte att två föräldrar av samma kön skulle vara dåligt för att de är homo, utan för att ett barn behöver TVÅ OLIKA föräldrar."

  när någonsin har du träffat två personer som är helt lika? alla personer är olika oavsett kön. så ett barn med samkönade föräldrar får förebilder av olika de slag. och som någon tidigare sagt så har man flera personer omkring sig än just sina föräldrar som agerar förebilder. andra släktingar av olika de slag och exempelvis lärare. skulle inte tro att någon bara för att den har samkönade föräldrar enkom träffar personer av det könet hela sitt liv.

  SvaraRadera
 35. kk; bara för att ett barn har samkönade föräldrar betyder inte det att barnet blir mobbat. varför förutsätter du det? det är helt absurdt.
  var har du din verklighetsförankring, dina konkreta bevis?

  "Snacka om att ta saker personligt... Och om sånna som du skulle styra världen skulle vi andra, outbildat pack, inte ens få ha en åsikt."

  den här meningen är bara så urbota korkad.

  LosKrikon; hUr lyckas du få min replik angående huruvida du är lämplig att bedöma huruvida adopterande är lämpliga som föräldrar att jag tar det hela personligt? det var ett ärligt svar på dina dumma kommentarer.

  "Jag tror inte att två föräldrar av samma kön skulle vara dåligt för att de är homo, utan för att ett barn behöver TVÅ OLIKA föräldrar."

  när någonsin har du träffat två personer som är helt lika? alla personer är olika oavsett kön. så ett barn med samkönade föräldrar får förebilder av olika de slag. och som någon tidigare sagt så har man flera personer omkring sig än just sina föräldrar som agerar förebilder. andra släktingar av olika de slag och exempelvis lärare. skulle inte tro att någon bara för att den har samkönade föräldrar enkom träffar personer av det könet hela sitt liv.

  SvaraRadera
 36. http://www.voter.se/embed/poll.js?style=Default&id=1285

  SvaraRadera
 37. bloggaren: vad renderar det för problem med könsneutrala toaletter?

  ett alternativ mot könsuppdelning är ju snarare sitt-toalett vs stå-toalett.
  det finns folk som sitter/står och kissar av alla kön!

  LK: VERKLIGHETSFÖRANKRING! vari ligger forskningen kring att ett samkönat par ej är lämpliga föräldrar. låt du adoptionsbyråerna göra sitt jobb i att bedömma huruvida en person är lämplig förälder eller ej. du är då inte kompetent i frågan.

  om vi ändå skulle följa dig,
  så fort någon blir ensamstående, ta bort barnen från den föräldern, för den är inte lämplig.

  låt inga sterila någonsin adoptera, för de är inte biologiska föräldrar och därmed inte lämpliga.

  varför inte avskaffa adoption öht, oavsett läggning, för är man inte biologisk förälder är man inte lämplig.  för min del borde man avskaffa "naturlig avling" och inför barnlicens så att alla som blir föräldrar är lämpliga. det finns så otrOligt många personer där ute som aldrig någonsin borde fått bli föräldrar men lyckades ändå. äckligt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n