Fortsätt till huvudinnehåll

Vilket scoop!

Yoghurtturken visade sig vara grek.

Nu kommer nästa slag mot den "turkiska" specialiteten.

Den turkiska yoghurten kommer nämligen från en liten by i Tyskland.

(Källa.)

Till skillnad från yoghurtförpackningen så står inte gubbens etnicitet tryckt på utsidan... Vilken läskunnig journalist som helst hade kunnat knäcka detta scoop - men det blev AB. En uppgift som också florerat på nätet i åratal...

Wow!

Först SOL och nu detta, Pulitzerpriset är alldeles för ringa!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Kulinariska läsare ser nog att maträtten på bilden är keftedes, d v s grekiska köttbullar. Hoppas verkligen inte att jag blir stämd nu...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Resume, DI, Norran, BT, VK, AV, Ex

Kommentarer

 1. Hur kan du sparka på Aftonbladet? Det är ju bara sommarvikarierna som står upp, alla andra är nedslagna av den s.k. Littorinaffären och går i gruppterapi för att eventuellt kunna ta sig tillbaka till yrkeslivet... Vi får försöka stå ut med sommarbarnens infantiliteter tills bladet kan avvecklas unde ordnade former.

  SvaraRadera
 2. Jo, fast att rötmånaden pågår året om på AB kan jag inte hålla tyst om längre! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. För att inte tala om hur extremt tungdriven ab.se har blivit. Det är flash, bilder och reklam som laddas till höger, vänster, uppe och nere. Siten är numera inte ens värd det dagliga skaket på huvudet åt alla idiotiska artiklar.
  //kk

  SvaraRadera
 4. Jo, kk, jag blir faktiskt chockad varje gång jag kommer in på AB's hemsida utan mina extensions...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Men varför läser ni på Aftonbladet för? Är inte detta klagomål bara en idiotförklaring av er själva? Om Aftonbladet var så dålig som ni säger borde de inte gå i konkurs snart då?

  Nä, sanningen är att Aftonbladet är Sveriges bästa nättidning, med en lagom blandning av skvaller, skit och seriositet här och var. För att inte tala om att de tenderar till att ha nyheterna en timme för DN.

  Sedan kan man anmärka på nivån här och var, men det tar inte bort att samtliga som kommenterat ovan läser den varje dag (vilket naturligtvis våldsamt kommer att förnekas eftersom det inte är PK).

  Innehållet i Aftonbladet säger mer om läsarna än tidningen i sig själva. Likt Moderaterna gör de det väljarna vill ha i stället för att följa en ideologi.

  SvaraRadera
 6. AB har en oerhört snabb nyhetsförmedling och detta utan att bara kasta ur sig TT och andra byråers standardnyheter. Det och att de hade ett oerhört starkt fält med kolumnister var väl värt att köpa strunttidningen för. Idag är nyhetsförmedlingen fortfarande snabb, men resterande är i ruiner. Inte minst ledarredaktionen är direkt uselt vinklad och i stort behov av pånyttfödelse. Inte minst efter bottennappet med SOL-affären.

  Att bevaka AB idag, som de facto är sveriges ledande förmedlare av verklighetsbilden är viktigt. Ett skitgöra, men någon måste göra det! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Så inget hämndmotiv för Littorn-affären utan enbart sund granskning då. Men varför har du inte 10 av dessa blogg-inlägg om dagen för det är väl den nivån som AB har? Eller övertolkar jag alla Aftonhoran-inlägg bland kommentarerna här?

  SvaraRadera
 8. Helt enkelt för att jag inte orkar hålla på att granska AB hela tiden. Det som intresserar mig blir selekterat och hamnar sannolikt ett blogginlägg! :O)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Så inget hämndmotiv för Littorn-affären utan enbart sund granskning då. Men varför har du inte 10 av dessa blogg-inlägg om dagen för det är väl den nivån som AB har? Eller övertolkar jag alla Aftonhoran-inlägg bland kommentarerna här?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n