Fortsätt till huvudinnehåll

100 000 hamburgare för Gudrun Schyman?

I stället för champagnesprut har den nya grejen varit att vaska champagne. Man beställer helt enkelt in två flaskor istället för en och ber sedan kyparen att hälla ut den ena i vasken.

..vi har hört flera gånger att folk går in på någon hamburgerkedja och beställer 50 hamburgare. När man väl fått sina hamburgare tar man bara en och slänger de andra i soptunnan bredvid,
(Källa.)

Upprördheten är stor ibland kommentarerna för något som någon "har hört flera gånger"...
Jo, tankeverksamheten är inte helt igång alla gånger...

PR Schyman...

Själv tycker jag att Schyman skall köpa 100 000 hamburgare och sedan slänga dem?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Själv brukar jag naturllgt dumpa hamburgarna kanske 12h senare? Fast inte 50st kanske...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 1. De är väl inspererare av denna artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7488022.ab

  SvaraRadera
 2. Här är ett bloginlägg för fyra månader sen om vaskning, så supernytt är det inte, säkert pågått i år innan dess också: http://www.finest.se/userBlog/?uid=32717&beid=1327166

  SvaraRadera
 3. Jämfört med moderaternas miljonbudget för pr-trick nu inför valet så är Schymans 100 000 en piss i havet, men en piss som lyckades skapa en tsunami, skärskilt jämfört med moderaternas annonser. Så jag skulle nog säga att om vi delade upp alla partiers valbudget i 100 000-kronorsandelar så tror jag att vi kommer att kunna räkna Gudrun 100 000 brända som en av de bäst investerade.

  Om bratsen, stekarna, "livsnjutarna".. så är samma behov av att visa upp sin makt som alltid har funnits. Kungarna förr byggde stora dyra slott och åt stora middagar medans de lägre fick titta på, "kungarna" av idag visar sin makt genom att hälla ut champange. Same same and not that different så att säga. Ett uppenbart slöseri för att visa att man är mer än andra helt enkelt.

  SvaraRadera
 4. Öhh, det här har ju inget med uppvisande av "makt" att göra alls...

  SvaraRadera
 5. Bratsen vill visa sitt överflöd. Överflöd ger överlevnad evolutionärt. Elementärt att kvinnsen får kramp i äggledarna.

  Schymans bränning av de 100 000 var ett genidrag, som ger PR jämfört med andra reklamsätt, men (förhoppningsvis) inte några nya röster. Usel logik bakom motiveringen också - som vanligt.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Vet inte var jag skall lägga den.. men vill tipsa om en länk. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7543255.ab

  SvaraRadera
 7. Jo, har läst den där. Synd på SD som förlorar sådant reservkapital nu... Killen har varit med, hur länge(?) och först nu insett att SD är hatiska mot muslimer?? LOL. De andra partierna måste stå på kö för att få honom på sina listor... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Jag tycker inte SD är "hatiska" mot muslimer. Däremot har de insett problematiken och vill begränsa den.

  SvaraRadera
 9. Pengar är ett sätt att utbyta makt. Ett ganska rationellt sätt att utbyta makt. Så om de häller ut en flaska bubbel så visar de att de har makt i överflöd. De kan göra som de vill och gör det också.

  Definitionen av vad hatisk innebär varierar ju naturligtvis från person till person, men jag antar att detta är en person som vet mer än man kan läsa i SD:s polerade pamfletter utan har hört vad som händer bakom kulisserna.

  SvaraRadera
 10. Snacka om avundssjuka i denna post.

  SvaraRadera
 11. Zac "killen har varit med hur länge (?)..."

  Ja och? Är det inte bra när vi inser något och talar om det för andra?
  Varför ska inte partier stå på kö för att få in en sådan person? Insikt=verklig kunskap.

  Han kan vara (spekulation) just en sådan person som de andra etablerade partierna med sin avslöjade smygrasism behöver. Men om de tar in honom riskerar de ju att bli avslöjade igen...Vad kan han månne få se och höra. Uj, uj,uj han kan avslöja det vi redan vet, nämligen att rasism rasar under ytan och inom människor. Rasism är inte nödvändigtvis kopplat till ett politiskt parti. Rasism är RÄDSLA för det som är annorlunda och det är de flesta rädda för i olika grad. En avhoppare från SD visar inte rädsla....det är motsatsen dvs. mod.

  En person som verkligen insett något nytt, gör ofta sitt yttersta för att motverka det man inte såg tidigare. Han har uppenbarligen förstått något mer. Andra ex. t.ex. nyktra alkoholister som ofta viger sina liv åt att upplysa oss andra. Medvetenhetens Evolution! Fantastiskt vad den gör med oss. Vi ser och lär. Verklig kunskap är upplevd sådan.

  Gudrun Schyman lär sig säkert efter massiv kritik att man inte ska bränna upp pengar. Pengar är energi och kan göra gott i evolutionsbefrämjande syften. Ett slöseri utan like som bara de i "makten" ägnar sig åt. Hon visar faktiskt på hur det går till, så vi ska med rätta vara upprörda och inte bara på henne. Hon visar att de med makt kan göra vad de vill. Sedan så blir det som vanligt, människor ser mer till person och inte sakfrågan. Ska vi inte uppröras mer över den än över Gudrun som person?

  Nä det vill till mer opersonlighet i politiken. Mona S t.ex. fixeringen kring hennes person är löjeväckande.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Gudrun Schyman förstår mycket väl att kritiken också ger enorm PR. Det är ju bara därför de brände upp pengarna.

  Varför skulle det inte vara en fixering vid ledarna som har en enorm både reell och verklig makt?


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Har de? "Ledarna" Själv så anser jag att de inte har speciellt stor verklig makt. Att de är andra som sitter på den verkliga makten.

  Varför ska det vara en fixering på "ledarna" och inte vad de säger eller vill säga. Försvarar inte Gudrun S, men inte var det så att hon ville visa oss att vi bör bränna upp pengar. Hon har förklarat tanken bakom. Köper inte det. Men personligen så vill jag fokusera på själva tanken med det hela och inte hennes personlighet. Nu minns jag inte hela tanken bakom det hela. När hon försökte förklara på Debatt så blev hon avbruten och utbuad. Med rätta kan man tycka! MEN är det inte konstigt att bua ut något innan man vet exakt vad man buar ut?

  Du vet med bestämdhet att det bara var PR?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Om jag inte missminner mig så var det så här...
  Hon sa att hon ville visa som en symbolhandling, att fortfarande tjänar kvinnorna 84 % av vad männen gör.


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 15. Zzzzzzzzz...

  Visa några konkreta exempel på kvinnor som har SAMMA JOBB som män som tjänar mindre vid samma prestation.

  SvaraRadera
 16. @Lisbeth: Vad skall vi elda upp för att påvisa att judarna har det bättre ställt ekonomiskt än svensken i gemen?

  Nu kastar jag mig ut i spekulationer här - men kan det ha någonting att göra med att de har andra typer av jobb? Eller ligger det något i Adolfs resonemang kring att vi andra är diskriminerade?


  //Zac

  SvaraRadera
 17. LK, det finns inte två personer som utför samma arbete med samma effektivitet etc så att man kan jämföra exakt. Det går alltid att slå ihjäl jämförelser på "samma" jobb. Olika lön för likartat arbete kanske kan vara rimligt att hitta exempel på. Där är det ganska enkelt att hitta en person av det motsatta könet som blivt "rekryterad" med löfte om hög lön så det blir nog en ganska ointressant jämförelse också.

  Makt mätt i direkt ägande av pengar är kvinnor eftersatta och det är nog inte så mycket att argumentera om. Sedan kan man alltid krångla till det genom att räkna med indirekt makt (maka/make/lyxhustru etc) och då kanske man kan argumentera för att det jämnar ut sig en del. Men siffran som Gudrun bryr sig om är makt i form av direkt ägande av pengar.

  SvaraRadera
 18. Hela diskussionen om att kvinnor tjänar mindre än män är så jälva bullshit eftersom den bygger på fel grunder. Men med statistik kan man ju visa vad man vill...

  Självklart ska två personer, oavsett kön, bakgrund, ålder osv. Tjäna lika vid samma arbete och prestation. Men ingen har lyckats visa att så inte är fallet.

  Att jämföra med "likartat" jobb är ju också helt befängt. Vem avgör vad som är "likartat"?

  Som sagt med statistik kan man visa vad man vill. Jag har läst statistik (och en hel del matematik) på universitetsnivå så jag vet mycket väl hur statistik fungerar.

  "Vad ska man med verklighet till när det finns statistik?"

  -okänd

  "Det finns tre slags lögner: lögn, förbannad lögn och statistik."

  -Benjamin Disraeli

  SvaraRadera
 19. Zac: Vi bör inte elda upp något. Ja nu kastar du dig verkligen ut i spekulationer... Har judarna det bättre ställt ekonomiskt än svensken i gemen? Det visste jag inte. Vad hänvisar du till då? Inget jag personligen har funderat över.

  Konspirationsteorier däremot som visar oss att det finns judar som sitter på den yttersta makten, säger inte att judar har det bättre ställt än svensken i gemen. Det säger ENDAST att det finns FÅ judar med makt som har det bra ställt. Bra som motvikt, så vi inte enbart ser på en folkgrupp som offer. Det är en ensidig bild. Vi ska inte sätta en gloria kring några folkgrupper. Det finns många grupper som har lidit genom historien men som knappt nämns. Det kan man ju var och en ta oss en funderare över...
  Varför är det så?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 20. "Det säger ENDAST att det finns FÅ judar med makt som har det bra ställt. Bra som motvikt, så vi inte enbart ser på en folkgrupp som offer. Det är en ensidig bild. Vi ska inte sätta en gloria kring några folkgrupper."

  Vänta här nu, det är ju precis det feministerna gör när de säger att männen tjänar mer än kvinnorna.

  SvaraRadera
 21. Nä, vänta nu det är VERKLIGHET LosKrikon!
  Vi ska väl inte glorifiera männen på kvinnornas bekostnad? Det är fastställt att kvinnor halkar efter när de får barn t.ex. går inte att diskutera bort.

  Sedan så kan man tycka att det är helt okej om man vill (den fria viljan) men det är en annan sak.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 22. @Lisbeth: Den fantastiska förmågan att kunna ge liv som kvinnor har är nog ganska svår att ge en monitärt värde på eller?

  Skulle du, hypotetiskt, ge bort den förmågan för att tjäna in lite pensionspengar?


  //Zac

  SvaraRadera
 23. Frågan är varför samhället belönar förmågan föra sammhället vidare så dåligt? Det är ju uppenbarligen mer fördelaktigt att starta ett krig. :-)

  SvaraRadera
 24. Nej inte behöver jag ens fundera på om jag personligen vill ge bort förmågan att ge liv.

  Kan både tycka att det är underbart och fint på alla sätt, samtidigt som jag kan tycka att i ett idealt samhälle sätter man värde på alla insatser. Det skulle kunna ge pensionspoäng liksom allt annat att föda barn.

  Det finns så mycket annat som inte är evolutionsbefrämjande som har ett "monitärt värde". Att föda barn är i högsta grad evolutionsbefrämjande och det borde kunna översättas i pengar som så mycket annat. Det finns bara ursäkter för att kvinnor halkar efter. Gamla dogmer.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 25. "Det är ju uppenbarligen mer fördelaktigt att starta ett krig. :-)"

  Ja, krig är ju alla mäns fel, det vet ju alla...

  Med den inställningen ni har till allt och alla är det inte konstigt om ni lyckas dåligt på arbetsmarknaden.

  SvaraRadera
 26. "Alla mäns fel"
  Vet alla det? Låter som ett manligt komplex som projiceras ut dvs. förs ut på oskyldiga i det här fallet hela manligheten.

  Vilka är det som startar krig eller krigar är det i huvudsak män? Kvinnor är inte oskyldiga offer vi deltar alla i detta spel. Kanske inte i lika hög grad i skottgluggen men bakom kulisserna är vi med och bidrar. Vi kvinnor röstar likt männen t.ex. på partier som vill exportera vapen m.m. Oskyldigt?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 27. "Vilka är det som startar krig eller krigar är det i huvudsak män?"

  Det är ju det som är ert problem, för att MÄN startar krig är det ALLA MÄNS fel att det finns krig. Ni ser inte skilnad på individer och grupper. Med andra ord drar ni oss alla över en kant, precis som ni själva vill att andra inte gör mot er.

  När jag läser dina kommentarer kan jag inte annat än tycka synd om dig. Jag tror du är en kvinna i övre medelåldern som är frånskild, utan barn och har ett dåligt betalt jobb. Precis så kommer det förbli sålänge du ser dig själv som ett offer av samhället.

  SvaraRadera
 28. Läser du verkligen mina kommentarer?
  Du behöver inte tycka synd om mig inget av det du TROR stämmer.

  Du spekulerar väldigt mycket kring min person? Det är inget jag TROR utan ser.

  Vem påstår att det är alla mäns fel att det finns krig? Det är ju ditt "problem" som du projicerar ut på andra. Du TROR att alla tror det. Påstår feministerna det? Nej om man TROR det så buntar man ihop alla och ser inte skillnad på individ och grupper? Det tycker du är fel?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 29. Sånna luddiga och ogenomtänkta inlägg du gör får mig att tolka det som att du tycker så ja. Du kanske skulle satsa på att bli politiker?

  SvaraRadera
 30. LK, jag skrev inte att det var män som startade krig, det var vad du läste in i det. Jag iofs att kvinnor kanske inte startar krig i samma utsträckning som män, mest beroende på de val som leder fram till vilka personer som faktiskt tar det slutgiltiga beslutet men att kvinnor skulle vara oskyldiga till att krig uppstår är nog lika fel det.

  Så varför antog du att det är män som startar krig?

  SvaraRadera
 31. Det var inte riktat mot dig utan "Lisbeth".

  SvaraRadera
 32. "Vilka är det som startar krig eller krigar är det i huvudsak män?"

  SvaraRadera
 33. Det var en fråga. Ser du frågetecknet? Om man läser hela inlägget så framkommer det av sammanhanget.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 34. Att föda barn är något du väljer (om du inte blir våldtagen eller eventuellt om kondomen spricker samtidigt som p-pillret inte fungerar). Är du inte beredd på konsekvenserna och kostnaderna, så föd inte barn. ENKELT.

  SvaraRadera
 35. Vad är det för löjligt med kvinnor och krig? Vilka stora moderna kvinnliga ledare känner vi till: Maggie Thatcher, Golda Meir och Indira Gandhi.

  Ojdå?

  Dessa fredstörstande kvinnor... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 36. Det var en fråga. Ser du frågetecknet? Om man läser hela inlägget så framkommer det av sammanhanget.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 37. Det var inte riktat mot dig utan "Lisbeth".

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n