Fortsätt till huvudinnehåll

Jag hade stött på Agneta!

Transexualitet är en brutal mardröm tror jag. Att vara inlåst i fel kropp med allt vad det innebär ifråga om omgivningens fördomar, press och förväntningar. Usch!
Det är väl bra att sådant här kommer upp till ytan och normaliseras lite tycker jag. Men ofta blir det freakshow, överdrifter och trots av det hela.

Stereotyper?

Jag kopierar lite ur ett par gamla inlägg:

Cliché


Kungakrona. Fjäderboa. Kroppsmålad i guldfärg. Disco och schlager som dunkar. Sig själv. Så klart. Skönt att de inte är stereotyper.

Jag ser redan fram emot nästa års straightparad där stolta män i chinos, bockskägg och keps dansar fram längs gatorna till Tomas Ledin, viftandes med stryktipskuponger och burkar med Norrlands Guld i nävarna.
(Källa.)

Det är nog ganska mycket av mina tankar i detta så humoristiska inlägg. Jag känner, och känner till mängder av homosexuella/hbt-personer - och ingen av dem är i prideparaden. Ingen är utlevande på något utmärkande sätt alls, utan helt vanliga, småtråkiga människor som mest är intresserade av att få bli behandlade som vanligt folk, med de rättigheter och skyldigheter de har. Tyvärr har väl bilden av en hbt-person numera formats helt av dessa extremer.

Stolpe ut

Människorna i Pride-tåget tar i så de skiter ner sig, att slänga fram de absolut mest extremistiska lär knappast vara en smart, eller ens lyckosam strategi i längden. Visst är det roligt att provocera, men det är mycket sällan vägen till allmän acceptans.
Men samtidigt är det roligt med parader, och färgrannare och mer lyster hittar man knappast i något annat paradtåg! :o)

Och jag?

Jo, jag är stolt heterosexuell; jag citerar Guillou här
För övrigt anser jag att...
... trots det intryck man fått av den senaste veckans publicitet: det är fullt normalt att vara heterosexuell.
:o)

Men tillbaka till Agneta!

Och den freakshow som i alla olika fall kallas skönhetstävling. (Finns det någon "skönhetstävling" som inte är en freakshow?)) Ibland tar sig naturens nyck i att en transsexuell person också har fysiska uttryck för könsidentiteten. Jag tycker t ex att "Agneta" ser oerhört kvinnlig ut, finlemmad, utan markerade ögonbrynsvalv, bred käke och grovt axelparti med muskler etc
Ett skitsnyggt fruntimmer som utan tvekan antagligen ser väldigt feminin ut i "manlig skrud". Ett par av de andra tävlande ser mer uppenbart ut som dragqueens med en del av de manliga drag jag pratar om ovan. Om de går hela vägen med operation och hormonbehandling så har de en betydligt värre uppförbacke än t ex just denna "Agneta". Sorgligt.

Ärlighet varar längst

Bara för att det är lite passande och dels för att Cornelis alltid är rätt så klipper jag in hans låt 'Balladen Om Hurusom Don Quijote Gick På En Blåsning' som ju lär handla om när Cornelis själv fick med sig två transvestiter (eller om det var två transexuella) hem för lite kuckliku. När de fysiska företrädena visade sig vara övervägande manliga (läs snoppar) så blev han rasade och rispade tydligen en ganska hyggligt med kniv och fick skaka galler i en månad.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Hm... Du kaske borde tänka på att även att andra, bortsett ifrån Agneta, som också deltar i Miss transsexual, kanske också läser din blogg!!! Och kan nog kanske bli lite lätt ledsna över att bli kallade överdrivna!!!

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, men man ställer knappast upp i en skönhetstävling om man inte kan hantera omdömen?

  Dessutom tycker nog jag att du har tolkat in en del som inte direkt står i min text. Men kul att du läst den och kommenterar i alla fall! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. *skratt*

  Jodå, jag kan definitivt hantera omdömmen! Och kan erkänna att jag faktiskt inte alls tar åt mig personligen... Grejen är bara, att jag försvarar mina medsystrar! Vilket inte är helt ovanligt bland T-tjejer!

  Hm... Jag tolkar bara andemeningen i det du skriver! Om du menar annorlunda, än det du skriver, har jag tyvärr inget grepp om... Det vet ju bara du! ;-)

  SvaraRadera
 4. Äsch, det är bra att stå upp för varandra! Och jag vet oftast vad jag menar med vad jag skriver - men om det sedan går fram är inte alltid säkert! ;o)

  Men oavsett lite dåliga formulering här och var så är jag inte KD-aktig i min syn på dessa frågor. Man skall få leva det liv man själv vill, så länge man inte skadar någon annan med det. I detta fall så kanske det blev en lite annorlunda andemening än mina verkliga åsikter. Lite klipp&klistra och vips så har jag lyckats vinkla mina egna åsikter och texter! :o)

  Jag skall läsa om inlägget imorrn med lite mer vakna ögon så återkommer jag med en åsikt (till!).


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Nja, lade till en förtydligan - '(Finns det någon "skönhetstävling" som inte är en freakshow?)' och rättade ett stavfel och ändra ett par meningsbyggnadsfel. Och jag står trots allt för det som står i inlägget. '

  Jag tycker det är synd på sätt och vis att pride får stå mall för hur vi (andra) ser på andras liv - vilket min erfarenhet säger att vi går oerhört fel. De homosexuella jag träffat och träffar är medelsvenssons utan någon fjäderboa, utan överdrivna sexanspelningar etc. Många är oerhört kulturella och roliga, andra riktigt myndighetsbyråkrati-tråkiga. Ungefär som oss andra, men med en annan sexuell läggning - inte så mycket mer.

  Det var trevligt att språkas i alla fall, du är välkommen tillbaka även om jag normalt inte skriver så mycket om dessa frågor. Jag är nog normalt sett ganska hbt-vänlig, även om jag inte är rädd för att uttrycka icke pk-åsikter i det hela.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. *skratt*

  Jodå, jag kan definitivt hantera omdömmen! Och kan erkänna att jag faktiskt inte alls tar åt mig personligen... Grejen är bara, att jag försvarar mina medsystrar! Vilket inte är helt ovanligt bland T-tjejer!

  Hm... Jag tolkar bara andemeningen i det du skriver! Om du menar annorlunda, än det du skriver, har jag tyvärr inget grepp om... Det vet ju bara du! ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n