Fortsätt till huvudinnehåll

Jag hade stött på Agneta!

Transexualitet är en brutal mardröm tror jag. Att vara inlåst i fel kropp med allt vad det innebär ifråga om omgivningens fördomar, press och förväntningar. Usch!
Det är väl bra att sådant här kommer upp till ytan och normaliseras lite tycker jag. Men ofta blir det freakshow, överdrifter och trots av det hela.

Stereotyper?

Jag kopierar lite ur ett par gamla inlägg:

Cliché


Kungakrona. Fjäderboa. Kroppsmålad i guldfärg. Disco och schlager som dunkar. Sig själv. Så klart. Skönt att de inte är stereotyper.

Jag ser redan fram emot nästa års straightparad där stolta män i chinos, bockskägg och keps dansar fram längs gatorna till Tomas Ledin, viftandes med stryktipskuponger och burkar med Norrlands Guld i nävarna.
(Källa.)

Det är nog ganska mycket av mina tankar i detta så humoristiska inlägg. Jag känner, och känner till mängder av homosexuella/hbt-personer - och ingen av dem är i prideparaden. Ingen är utlevande på något utmärkande sätt alls, utan helt vanliga, småtråkiga människor som mest är intresserade av att få bli behandlade som vanligt folk, med de rättigheter och skyldigheter de har. Tyvärr har väl bilden av en hbt-person numera formats helt av dessa extremer.

Stolpe ut

Människorna i Pride-tåget tar i så de skiter ner sig, att slänga fram de absolut mest extremistiska lär knappast vara en smart, eller ens lyckosam strategi i längden. Visst är det roligt att provocera, men det är mycket sällan vägen till allmän acceptans.
Men samtidigt är det roligt med parader, och färgrannare och mer lyster hittar man knappast i något annat paradtåg! :o)

Och jag?

Jo, jag är stolt heterosexuell; jag citerar Guillou här
För övrigt anser jag att...
... trots det intryck man fått av den senaste veckans publicitet: det är fullt normalt att vara heterosexuell.
:o)

Men tillbaka till Agneta!

Och den freakshow som i alla olika fall kallas skönhetstävling. (Finns det någon "skönhetstävling" som inte är en freakshow?)) Ibland tar sig naturens nyck i att en transsexuell person också har fysiska uttryck för könsidentiteten. Jag tycker t ex att "Agneta" ser oerhört kvinnlig ut, finlemmad, utan markerade ögonbrynsvalv, bred käke och grovt axelparti med muskler etc
Ett skitsnyggt fruntimmer som utan tvekan antagligen ser väldigt feminin ut i "manlig skrud". Ett par av de andra tävlande ser mer uppenbart ut som dragqueens med en del av de manliga drag jag pratar om ovan. Om de går hela vägen med operation och hormonbehandling så har de en betydligt värre uppförbacke än t ex just denna "Agneta". Sorgligt.

Ärlighet varar längst

Bara för att det är lite passande och dels för att Cornelis alltid är rätt så klipper jag in hans låt 'Balladen Om Hurusom Don Quijote Gick På En Blåsning' som ju lär handla om när Cornelis själv fick med sig två transvestiter (eller om det var två transexuella) hem för lite kuckliku. När de fysiska företrädena visade sig vara övervägande manliga (läs snoppar) så blev han rasade och rispade tydligen en ganska hyggligt med kniv och fick skaka galler i en månad.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Hm... Du kaske borde tänka på att även att andra, bortsett ifrån Agneta, som också deltar i Miss transsexual, kanske också läser din blogg!!! Och kan nog kanske bli lite lätt ledsna över att bli kallade överdrivna!!!

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, men man ställer knappast upp i en skönhetstävling om man inte kan hantera omdömen?

  Dessutom tycker nog jag att du har tolkat in en del som inte direkt står i min text. Men kul att du läst den och kommenterar i alla fall! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. *skratt*

  Jodå, jag kan definitivt hantera omdömmen! Och kan erkänna att jag faktiskt inte alls tar åt mig personligen... Grejen är bara, att jag försvarar mina medsystrar! Vilket inte är helt ovanligt bland T-tjejer!

  Hm... Jag tolkar bara andemeningen i det du skriver! Om du menar annorlunda, än det du skriver, har jag tyvärr inget grepp om... Det vet ju bara du! ;-)

  SvaraRadera
 4. Äsch, det är bra att stå upp för varandra! Och jag vet oftast vad jag menar med vad jag skriver - men om det sedan går fram är inte alltid säkert! ;o)

  Men oavsett lite dåliga formulering här och var så är jag inte KD-aktig i min syn på dessa frågor. Man skall få leva det liv man själv vill, så länge man inte skadar någon annan med det. I detta fall så kanske det blev en lite annorlunda andemening än mina verkliga åsikter. Lite klipp&klistra och vips så har jag lyckats vinkla mina egna åsikter och texter! :o)

  Jag skall läsa om inlägget imorrn med lite mer vakna ögon så återkommer jag med en åsikt (till!).


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Nja, lade till en förtydligan - '(Finns det någon "skönhetstävling" som inte är en freakshow?)' och rättade ett stavfel och ändra ett par meningsbyggnadsfel. Och jag står trots allt för det som står i inlägget. '

  Jag tycker det är synd på sätt och vis att pride får stå mall för hur vi (andra) ser på andras liv - vilket min erfarenhet säger att vi går oerhört fel. De homosexuella jag träffat och träffar är medelsvenssons utan någon fjäderboa, utan överdrivna sexanspelningar etc. Många är oerhört kulturella och roliga, andra riktigt myndighetsbyråkrati-tråkiga. Ungefär som oss andra, men med en annan sexuell läggning - inte så mycket mer.

  Det var trevligt att språkas i alla fall, du är välkommen tillbaka även om jag normalt inte skriver så mycket om dessa frågor. Jag är nog normalt sett ganska hbt-vänlig, även om jag inte är rädd för att uttrycka icke pk-åsikter i det hela.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. *skratt*

  Jodå, jag kan definitivt hantera omdömmen! Och kan erkänna att jag faktiskt inte alls tar åt mig personligen... Grejen är bara, att jag försvarar mina medsystrar! Vilket inte är helt ovanligt bland T-tjejer!

  Hm... Jag tolkar bara andemeningen i det du skriver! Om du menar annorlunda, än det du skriver, har jag tyvärr inget grepp om... Det vet ju bara du! ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv